Είμαι κάτοχος ενός Specialized Sirrus Base 2011 XL. Μου το ζητάει φίλος με ύψος 1.85 και προσπαθώ να δω αν του κάνει, αλλά έχουμε μπερδευτεί πολύ. Σύμφωνα με εδώ το XL είναι για 1.82 έως 1.90 , ενώ σύμφωνα με εδώ είναι για 1.88 έως 1.98 . Αλλού είχαμε δει ότι είναι για πάνω από 1.92 . Ο φίλος μου το θέλει γιατί το έχει πάρει βόλτα και ισχυρίζεται ότι του κάνει και ότι βολεύται πολύ, όμως εγώ προβληματίζομαι για το αν του κάνει καλύτερα το Large. Αν γνωρίζει κάποιος να μας διαφωτίσει.
Ευχαριστώ πολύ.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
.....λέει ότι του κάνει.
http://www.specialized.com/gb/gb/bc/SBCTechPopup.jsp?pid=2012_BikeSizeGu...
Αλλά άσχετα από το τι λέει η specialized, αν ο φίλος σου λέει ότι του κάνει μια χαρά τότε μάλλον....................του κάνει μια χαρά.
Θα του το δώσω και το Σαββατοκύριακο για μεγάλη βόλτα, και αν όντως δει ότι του κάνει, το προχωράμε.
Έχω το ίδιο ακριβώς μοντέλο του 2011 σε μέγεθος Large. Είμαι 1.81 με ύψος καβάλου ~83 και θεωρώ ότι είναι οριακά σωστό το μέγεθος. Δηλαδή είναι ελαφρώς μεγάλο. Άρα ίσως το XL να είναι οριακά μεγάλο για το φίλο σου. Τι ύψος καβάλου έχει ο φίλος σου; Αυτό πιστεύω παίζει σημαντικό ρόλο. Αν στο XL δεν ακουμπάει ο καβάλος του στον οριζόντιο και τα χέρια του δεν είναι απλωμένα-τεντωμενα, τότε οκ.
Το sizing chart που έβαλε ο φίλος παραπάνω από τη specialized είναι όντως σωστό, αλλά είναι για το μοντέλο του 2012 το οποίο έχει νέο σκελετό που διαφέρει από αυτόν του 2011. Άρα δεν είναι κι αυτό 100% έγκυρο. Εγώ αποφάσισα την αγορά του ποδηλάτου ύστερα από τα sizing chart που παρέθεσες κι εσύ στo πρώτο σου post(evanscycles,cyclestore), αλλά όπως σου είπα, μπορεί εν τέλει να είχε γίνει και λάθος με το μέγεθος. Δυστυχώς το 2011 η specialized δεν είχε βάλει αντίστοιχο πινακάκι ώστε να έχουμε βοήθεια.
Όταν αλλάζει μοντέλο μία εταιρία δεν σημαίνει ότι αλλάζει σκελετό. Σε αυτή την περίπτωση θα στοίχιζε πανάκριβα κάθα νέο μοντέλο.
Το 2011 η spesialized περιγράφει το μοντέλο της έτσι:
Specialized A1 Premium Aluminium, fully manipulated butted tubing, integrated lower bearing, mudguard/rack eyelets
Το ίδιο και το 2012. Συνηθως αυτό που αλλάζουν είναι το χρώμα και τα αυτοκόλλητα επάνω στο σκελετό και τα περιφεριακά.
Έχεις δίκιο ότι γενικά αυτός είναι ο κανόνας. Αλλά στην περίπτωση του Sirrus το 2012 παρουσιάστηκε με νέο σκελετό. Δες και παρακάτω στην εικόνα που έκανα για να δείξω τη διαφορά. Ναι μεν, δεν άλλαξε ο χαρακτήρας του ποδηλάτου, αλλά δεν είναι το ίδιο. Άρα δεν ισχύει το sizing chart του 2012.
Sirrus
Μάλλον έχεις δίκιο