Service shimano nexus 8

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Giannoutsos
Εικόνα Giannoutsos
Απών/απούσα

Καλημερα σε όλους, μάλλον χρειάζομαι σέρβις στο shimano μου, εξουσιοδοτημένο σέρβις ειναι Κεφαλας πειραια, top cycles περιστέρι και τσιρικος. Μαζί με το σέρβις ίσως χρειαστεί και αλλαγή αλυσίδας. Από μερικά τηλέφωνα που έκανα ο πιο γνωστής μου φάνηκε το top cycles περιστέρι και ο τσιρικος, απλά το μαγαζί στο περιστέρι ήταν και το ακριβότερο. Κάποιος με ανάλογη εμπειρία, γνώμες ?
Ευχαριστώ Γιάννης

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...μπορει να γινει με διαφορους τροπους.
Δεν ειναι το ιδιο αποτελεσματικοι ολοι, διαφερουν σε διαρκεια και βαθμο δυσκολιας, και λογικο ειναι να υπαρχει και η αναλογη χρεωση.
Παντως, ο συνιστωμενος τροπος απο τη Shimano, το γνωστο oil bath, ειναι ο πιο συντομος κι ευκολος τροπος, αλλα οχι κι ο καλυτερος.
Συμφωνα με αυτον, λυνεται/αποχωριζεται το "καβουκι" (hub shell) απο τα "εντοσθια" και τον αξονα μαζι(δηλαδη ο αξονας και τα υπολοιπα εντοσθια βγαινουν σαν μια μοναδα, και δεν λυνονται περαιτερω), βουτιουνται στο λαδι της Shimano (καποιο ειδος βαλβολινης), και κατοπιν αφου στραγγισει για λιγο απο το λαδι, προστιθεται το ασπρο γρασσο της Shimano στον αριστερο κωνο και το δεξι ball race, και οσο μπορεσει να εισχωρησει στο μηχανισμο, και ξανακλεινει.
Ετσι ομως δεν γρασσαρεται ο δεξις κωνος, και κυριως δεν καθαριζονται επαρκως τα διαφορα μερη του μηχανισμου, ουτε μπορουν να λιπανθουν με το γρασσο ολα τα εξαρτηματα.
Ειναι σωστοτερο να λυνεται ολος ο μηχανισμος εις τα εξ'ων συνετεθη, να πλενεται/καθαριζεται εξωνυχιστικα καθε εξαρτημα, να ελεγχεται για τυχον φθορες, και κατοπιν να λιπαινεται με γρασσο της Shimano και βαλβολινη, και να μονταρεται και να ρυθμιζεται οπως πρεπει.
Αυτο ομως διαρκει πολυ περισσοτερο, και ειναι πιο δυσκολο και πολυπλοκο, και φυσικο ειναι να χρεωνεται διαφορετικα.
Δεν ξερω αν το κανει βεβαια κανεις αυτο εδω (πολυ αμφιβαλλω), αλλα καλου-κακου, κανε μια ερωτηση να δεις τι θα σου πουν. Ισως η διαφορα τιμης, να οφειλεται σε αυτο (λιγο απιθανο βεβαια, αλλα ποτε δεν ξερεις).
Μπορεις βεβαια να ρωτησεις πως γινεται το service, και τι περιλαμβανει αυτο, κι ισως ετσι μπορεσεις να βγαλεις καποια ακρη.
Πληροφοριακα, συχνα παρουσιαζονται φθορες κυριως στους κωνους και το δεξι ball race, ειδικα αν το ποδηλατο κυκλοφορει σε βροχερο/υγρο περιβαλλον, η αν παραμελειται το service του.
Επισης, στα εδω καταστηματα δεν υπαρχουν διαθεσιμα ανταλλακτικα αν παρ'ελπιδα προκυψει κατι, και θα πρεπει να στραφει κανεις σε ιντερνετικες πηγες για την προμηθεια τους. Η Shimano δεν πουλαει επισημως ανταλλακτικα γι'αυτα τα κεντρα, και τα καταστηματα αυτο που προτεινουν (στην καλυτερη περιπτωση) αν υπαρξει καποιο προβλημα δυσλειτουργιας, ειναι η αλλαγη των εντοσθιων σαν μοναδα.
Υπαρχουν ομως καποια ιντερνετικα μαγαζια που διαθετουν καποια ανταλλακτικα γι'αυτα, κι ετσι (αν ειναι κανεις τυχερος και υπαρχει το συγκεκριμενο ανταλλακτικο που του χρειαζεται), επισκευαζει το hub του, και συνεχιζει.
Αυτα τα ολιγα, ελπιζω καπως να βοηθησα.

Giannoutsos
Εικόνα Giannoutsos
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την βοήθεια δυστυχώς και οι τέσσερις αντιπρόσωποι μόνο μπάνιο σε λάδι κάνουν , και αυτό ειναι που φοβάμαι ότι θα γίνει ενα μπάνιο σε λάδι μόνο και ο θεός βοηθός.
Ευχαριστώ και πάλι
Γιάννης

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Δεν ξέρω αν το έχεις δει ήδη αυτό... http://www.podilates.gr/node/26192
Ίσως σε βοηθήσει λίγο περισσότερο με τις πληροφορίες που έχει.

Θα μπορούσες επίσης ενημερωτικά να μας πεις περίπου τη χρέωση που έχουν τα καταστήματα για το συγκεκριμένο service?

Αναμένουμε ενημέρωση για την εξέλιξη και το αποτέλεσμα.

Giannoutsos
Εικόνα Giannoutsos
Απών/απούσα

Καλησπερα σε όλους η χρέωση ειναι απο €30-45 αναλόγως το μαγαζί, ενα καθάρισμα και μπάνιο σε λάδι.
Εγώ τελικά το έκανα στο topcycles στο περιστέρι και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος ειναι λίγο πιο άμεσο και δουλεύει καλά, βέβαια καλά δούλευε και πριν. Χρέωση €30 για το σερβις και 15 για αλλαγή αλυσίδας με Ν αλυσιδα μέσα στο κόστος.