shimano ST 3300 STI 8-Ερώτηση για συμβατότητα

17 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

Καλησπέρα!
Έχω αυτά shimano ST 3300 STI 8.
Που μπορώ να βρώ συμβατό οπίσθιο ντεραγιέ;
Με έχει κουράσει αυτό που έχω τώρα, δεν μπορώ να το ρυθμίσω με τίποτα..Και σε μάστορες το έχω πάει αλλά και αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

προφανώς χρειάζεσαι ντεραγιέ δρόμου ! Σίγουρα το αντίστοιχο tiagra θα συνεργάζεται. Πιθανόν και άλλα όχι κουρσάδικα, αλλά σίγουρα τα tiagra και sora. δες όμως αν αυτά μπορούν να διαχειριστούν τα φρανάζια/δίσκους που έχεις τώρα.

Αλήθεια, τι ντεραγιέ έχεις τώρα και τι προβλήματα σου παρουσιάζει?

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

εχω δουλεψει ιδιες λεβιεδομανετες με alivio-acera-sora. Μηπως το προβλημα σου δεν ειναι στο ντεραγιε αλλα στις λεβιεδομανετες??

Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

strouf wrote:
Αλήθεια, τι ντεραγιέ έχεις τώρα και τι προβλήματα σου παρουσιάζει?

Καλησπέρα στρούφ!Τελικά στα προβλήματα ποδηλάτου και στις τούμπες θα σε συναντώ.
Λοιπόν.Αυτό έχω τώρα.
Το ντεραγιέ το έχω πάει να μου το ρυθμίσουν 2 μάστορες και ενώ "φαίνεται" ότι αλλάζουν κανονικά οι ταχύτητες, μετά απο λίγα χιλιόμετρα αρχίζουν τα περίεργα.Στις υψηλές και στις χαμηλές ταχύτητες ακούγεται ένας ήχος.Αυτός ο ήχος που ακούγεται όταν "διστάζει" το πίσω ντεραγιέ, που τελικά καταλήγει στο να "πηδάει" ταχύτητα...όταν το ρυθμίζω και είναι κομπλέ στις χαμήλες μου χαλάνε έστω και λίγο οι υψηλές και το αντίστροφο...

Μπορώ να το ρυθμίσω όπως και οι μάστορες να μην πηδάει ταχύτητες αλλά δεν αντέχω ψυχολογικά με αυτόν τον θόρυβο να κάνω μακρινά ταξίδια.Δεν είναι της φαντασίας μου ο θόρυβος, βρήκα και βίντεο που κάνει ακριβώς τον ίδιο θόρυβο ΕΔΩ.Απο το 0:50 και μετά.Αυτό τον θόρυβο ξαναλέω οτι τον κάνει ενώ είναι ρυθμισμένο απο μάστορα...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

....για να χαλαρώσεις, πριν χώσεις το χέρι στην τσέπη.... κάνε μια άσκηση... έτσι για να μας πεις αν δουλεψε:

- καθάρισε ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, συρματόσχοινα, καλώδια (εσωτερικά), αλυσίδα, ντεραγιέ και κασέτα.
Βάλε πετρέλαια, ζιπέλαια, καζάνια να βράζουν και ματζούνια να τσουρουφλίζουν.
Πάρε πανιά, βουρτσάκια, αμμοβολές και σφυροκάλεμα.
Βγάλε μάκες, βρωμιές, λίπη, λάδια, βούτηρα, παραφίνες και υπολείμματα μαζούτ.....

Λάδωσε, ξαναρύθμισε και δοκίμασε.
Ακόμα και αν δεν δουλέψει, θα αστράφτει.
.
.
.
.
(δεν το λέω εντελώς ως αστείο, νομίζω αξίζει να δοκιμάσεις....)
Από την άλλη... μήπως κανα γρανάζι είναι πολύ φθαρμένο? η αλυσίδα φαγωμένη? είχες κανα τράκο στο νύχι ή στο πίσω ντεραγιέ?
.
.
.
ας γράψουν και οι πιο ειδικοί.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Χμ. δεν είχες μία πτωση μαν? μήπως στράβωσε το νύχι που λέει και ο ρόκας?

Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

Κάτι μέσα μου, μου έλεγε να το κάνω απο την αρχή, αλλά βαριόμουν θανάσιμα..
RockaRolla έχεις δίκιο..
Ας το δοκιμάσω και αυτό μήπως φταίει η λίπανση..Θα δοκιμάσω να το πλύνω(αύριο όμως γιατί τώρα πρέπει να φωνάξω κανα τέτοιο τύπο να μου το πλύνει).
Το χέρι δεν θέλω να το βάλω στην τσέπη ακόμα, ιδιαίτερα γιατί είναι καινούριο το ποδήλατο.Γι'αυτό άλλωστε έστειλα εδω.
Πέρα απο τις πλάκες είστε πολύτιμοι στο podilates.Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Roul θα κοιτάξω και αυτό που λές, μπας και στράβωσε το νύχι.Αν και δεν έπεσα απο την μεριά που είναι οι ταχύτητες, ποτέ δεν ξέρεις(αυτό θα το αναλάβει ο μάστορας).

Αν είναι να τραβήξω και φώτο για να εκτιμήσετε την κατάσταση...

barney
Εικόνα barney
Απών/απούσα

Καλησπερα και απο εμενα! το καλυτερο που εχεις να κανεις κατα την αποψη μου ειναι το εξης λυνεις καθαριζεις απο παλια λαδια(εβαζες dry η wet λαδι?)και δενεις χωρις να σφιξεις παρα πολυ το δοκιμαζεις και συνεχιζεις.Thats it! αν
συνεχιζει το προβλημα το πας σε μαστορα και στο κοιταει πιο διεξωδικα!!!

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

από την περιγραφή του προβλήματος, τείνω να πιστέψω πως υπάρχει (οριακή έστω) δυσαρμονία στην συνεργασία ντεραγιέ-χειριστηρίων. Το τράβηγμα δηλαδή του συρματόσχοινου που κάνει το ζειριστήριο δεν είναι τόσο όσο χρειάζεται το ντεραγιέ. Θα σου πρότεινα τη λύση του καθαρίσματος/λίπανσης που αναφέρθηκε παραπάνω. Αν δεν αποδώσει αγοράζεις ένα alivio με κανένα εικοσάρι...

Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

Λοιπόν...barney που λές,μακάρι να μπορούσα αλλά δεν μπορώ να το λύσω γιατί αμα είναι να το κάνω χειρότερα αστο(γ@μω την ασχετοσύνη μου)...

Το έπλυνα και έβαλα λιπαντικό αλλά δεν άλλαξε κάτι.Ο ίδιος ήχος ακούγεται αλλά ένα τσάκ πιο γλυκός(πιο αθόρυβος).Πήγα πάλι να το φτιάξω αλλά χάλασαν οι χαμηλές ταχήτητες...Δεν το πειράζω άλλο.

Να το πάω μία τελευταία φορά σε ένα άλλο μάστορα να του πώ να το λύσει και να το ξαναβάλει;
Να και φώτο αλλά δεν νομίζω να βοηθήσουν
Εδώ και
Εδώ

Α ΚΑΙ τελευταίο, όταν πήρα το ποδήλατο οι ταχύτητες λειτουργούσαν μια χαρά..

Ιάσονας
Εικόνα Ιάσονας
Απών/απούσα

Βγάλε την αλυσίδα και εξέτασε κάθε κρίκο ξεχωριστά αν κινείται πλήρως γύρω από τον κάθε πύρο ελεύθερα και μαλακά. Επίσης όταν την βγάλεις τσέκαρε πόσο λυγίζει η αλυσίδα δεξία αριστερά.

Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

Την αλυσίδα την έλεγξε ο μάστορας και είπε οτι είναι κομπλέ.

Έβγαλα το καλώδιο και το ρύθμισα απο την αρχή με τις Η και L βιδές και μετά έπαιξα με τη βίδα που τεντώνει το καλώδιο αλλά πάλι γίνεται το ίδιο..Ενώ ρυθμίζω τέλεια τις υψηλές ή και το αντίστροφο(απλώς αρχίζω απο τις υψηλές) οι χαμηλές είναι άστα βράστα...

Και εγώ αρχίζω να πιστεύω ότι δεν ταιριάζει το ντεραγιέ...Απλώς δεν καταλαβαίνω γιατί δούλευε μια χαρά στις αρχές και τώρα παρουσιάζει προβλήματα..

Τέσπα, θα το πάω σε μάστορα στην Αθήνα και θα δείξει...

Ιάσονας
Εικόνα Ιάσονας
Απών/απούσα

Marinhs wrote:

Επειδή μπορεί να είναι από τους έμπειρους μάστορες που τσεκάρουν αν έχει φθαρεί η αλυσίδα με το μάτι, καλό είναι να ελέγχεις ότι μπορείς και μόνος σου πριν δώσεις λεφτά αλλού. Το πολύ ένα πεντάλεπτο να σου πάρει η όλη διαδικασία.

Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

Ιάσονας wrote:
Marinhs wrote:

Επειδή μπορεί να είναι από τους έμπειρους μάστορες που τσεκάρουν αν έχει φθαρεί η αλυσίδα με το μάτι, καλό είναι να ελέγχεις ότι μπορείς και μόνος σου πριν δώσεις λεφτά αλλού. Το πολύ ένα πεντάλεπτο να σου πάρει η όλη διαδικασία.

Όχι Ιάσονα, το κοίταξε κανονικά, έβαλε ένα ματζαφλάρι(δεν ξέρω πως λέγεται το εργαλείο) για να μετρήσει αποστάσεις και τέτοια..
Την αλυσίδα δεν την έχω ζορίσει καθόλου.

Ιάσονας
Εικόνα Ιάσονας
Απών/απούσα

Τότε πάω πάσο. Νόμιζα ότι δεν ήσουν εκεί όταν το ρύθμιζε. Αλλά, έβγαλε την αλυσίδα να τσεκάρει και την οριζόντια ελαστικότητα;

Marinhs
Εικόνα Marinhs
Απών/απούσα

Για να κλεισω το θεμα.Τελικα δεν ηταν απολυτα συμβατο το ντεραγιε.Αλλαχτηκε κ ειναι μια χαρα.

Ιάσονας
Εικόνα Ιάσονας
Απών/απούσα

Ναι αλλά τελικά έβγαλε την αλυσίδα ο μάστορας για να τσεκάρει και το οριζόντιο παίξ.....χαχαχαχ όχι εντάξει σε δουλέυω . Καλα χιλιόμετρα!