Σωστή ρύθμιση ταχυτήτων σε σπαστό

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
skaios
Εικόνα skaios
Απών/απούσα

Χρειάζομαι τα φώτα σας, έχω ένα σπαστό Oyama Rockaway το οποίο σκαλίζω λίγο, ρυθμίζοντας μερικές φορές τις ταχύτητες παρατήρησα ότι ενώ αλλάζουν σωστά έχω την εντύπωση ότι αλλάζουν κάπως απότομα και νιώθω σαν ένα κλώτσημα με κάθε αλλαγή.

Υπάρχει κάποια ρύθμιση που θα μπορούσα να κάνω για να αλλάζουν πιο γλυκά;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skaios
Εικόνα skaios
Απών/απούσα

δεν ξέρει κανείς κάτι να βοηθήσει;

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

skaios wrote:
...μερικές φορές τις ταχύτητες παρατήρησα ότι ενώ αλλάζουν σωστά έχω την εντύπωση ότι αλλάζουν κάπως απότομα και νιώθω σαν ένα κλώτσημα με κάθε αλλαγή.
....

ξέρεις τι ποσά πληρώνουν κάποιοι για να έχουνε τέτοιες απότομες αλλαγές?
Δεν μπορείς να φανταστείς...

Από όσο ξέρω, το ζητούμενο είναι η απότομη / νευρική / με τσαμπουκά αλλάγή και όχι κάτι νωχελικό (που μάλλον σημαίνει ότι πρέπει να σφίξεις συρματόσχοινο ή να αλλάξεις ελατήριο επαναφοράς...)
Εκτός αν είναι κάτι άλλο.

skaios
Εικόνα skaios
Απών/απούσα

θεωρω οτι οταν το πηρα κ δεν το ειχα πειραξει καθολου οι αλλαγες ηταν πιο γλυκες δεν τις πολυ-καταλαβαινα, ενω μετα απο τις δικες μου επεμβασεις ειναι πιο αποτομες οι αλλαγες νευρικες οπως λες κ εσυ.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Οι αλλαγες, δεν μπορει να ειναι αποτομες και προς τις δυο κατευθυνσεις. Δηλαδη, δεν μπορει να ειναι αποτομες και ανεβαζοντας και κατεβαζοντας ταχυτητες.
Το πιο πιθανο ειναι, σκαλιζοντας το, να απορρυθμισες λιγο το ντεραγιε, με αποτελεσμα να κατεβαζει (η να ανεβαζει) ταχυτητες πιο ευκολα απο οτι πριν.
Οταν ομως το ρυθμιζεις να κατεβαζει ταχυτητες πιο ευκολα (απο οτι ειναι το φυσιολογικο), σημαινει οτι εχεις "μετατοπισει" το ντεραγιε απο τη θεση που πρεπει να βρισκεται, με αποτελεσμα να (φθειρει περισσοτερο τα γραναζια-αλυσσιδα απ'οσο πρεπει και να) κατεβαζει μεν πιο ευκολα ταχυτητες, αλλα παραλληλα να ανεβαζει και πιο δυσκολα (αισθητα η ανεπαισθητα) ταχυτητες.
Οποτε, παιξε λιγο με το ρεγουλατορο ρυθμισης τασης του συρματοσχοινου του (πισω) ντεραγιε, ωσπου να ανεβαζει και να κατεβαζει ταχυτητες το ιδιο ομαλα.

skaios
Εικόνα skaios
Απών/απούσα

νομιζω πως εχεις δικιο οι αλλαγες δεν ειναι αποτομες και στις δυο κατευθυνσεις ειναι μονο στο ανεβασμα.

Η αληθεια ειναι οτι εχω πειραξει τον ρεγουλατορο κ στο ντεραγιε πισω και στο επιλογεα ταχυτητων στο τιμονι μπροστα. Πρεπει να εχω καποια συγκεκριμενη ταχυτητα οταν το σφιγκω-ξεσφιγκω; (π.χ. 1η ή 9η)

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα
skaios
Εικόνα skaios
Απών/απούσα

Ευχαριστώ πολύ!!!