Συμβατο Σασμαν Mercier

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
antomark
Απών/απούσα

Καλησπέρα παιδια!! Συνεχιζω την ανακατασκευη του mercier σιγα σιγα...εχω δυο σετ σασμαν οπως βλεπετε..η βαση του σκελετου μου δειχνει οτι ταιριαζει το μαυρο σετ με τον "γαντζο" αν δεν κανω λαθος καθως το αλλο παει με πασα βιδωτο στον σκελετο.. το ερωτημα μου εμενα ειναι επειδη το μαυρο σετ εχει θεμα με με το ενα πλαστικο ρουλεμαν του και γενικοτερα δεν ειναι σε τοσο καλη κατασταση οσο το χρωμιομενο θελω να το αλλαξω και να βαλω στην θεση του το χρωμιομενο, γινεται δηλαδη να παρω τον γαντζο με την βιδα ελατηριο ολα?? Εκανα μια δοκιμη αλλα κατι δεν παει καλα με το ελατηριο δεν μου εχει καλη επαναφορα μπορει να μην εβαλα καλα το ελατηριο ειναι εφικτό για ριξτε μια ματιά. ?..

http://postimg.org/image/yfwgltcvb/

http://postimg.org/image/5ozmvr71j/

http://postimg.org/image/wlf0qc0h3/

Ρε παιδια γιατι μου βγαζει αυτο και δεν μπορω να βάλω φωτο...εχω σβησει ολα τα παλια συνημμένα και συνεχίζει...

Το επιλεγμένο αρχείο PA070842.JPG δεν γίνεται να προσαρτηθεί. The file is 130.2 kb which would exceed your disk quota of 15 mb.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα
antomark
Απών/απούσα

Ευχαριστω για την βοηθεια!!! Με την αλλαγη του ρουλεμαν το εχω ξανα κανει γνωριζω πως γινεται...αυτο που μου εστειλες με το drop out πως αλλαζει μπορει να βγει ολόκληρο δεν το ηξερα πως γινεται??? Επειδη δεν θελω να μπω σε διαδικασια αυτη γιατι εχω βαψει απλα να ξερω ενημερωτικά...οποτε θελω να ξερω αν μπορω να προσαρμοσω τον γαντζο στο αλλο ντεραγιε και αν αυτος ο γαντζος ταιριαζει σε αυτον τον σκελετο η δεν παιζει ρολο?? Ποσα ειδη γαντζου υπάρχουν εννοώ εχει αλλους με διαφορετικο ανοιγμα ή η βιδα ειναι ποιο ψιλη ετσι ωστε να χωνεύει στο τρυπακι πως παει..

antomark
Απών/απούσα

Εγω εχω τον τριτο τυπο οπου τον εβγαζαν χωρξις κρεμαστρακι...ο γαντζος οπου εχω εγω κανει για αυτον τον τυπο???? Το βυδακι οπου εχει ο γαντζος πανω δοκιμασα να το βαλο στην τρυπα αλλα το παξιμαδι της βιδας δεν μπαίνει μες στο κυκλακι να εφαρμοσει...παιδια εχω μπερδευτει μπορει να βοηθησει καποιος

http://www.flying-scot.com/frame_dtl_pages/frame_ends.html

steliosp
Εικόνα steliosp
Απών/απούσα

Συναρμολόγησε και τα 2 σωστά, αποθήκευσε ή πούλα αυτό που δεν θες. Πάρε το δεύτερο που θέλεις παραμάσχαλα και πήγαινε σε κάποιο ποδηλατάδικο που υπάρχει χρόνια κατα προτίμηση και ψάξε για κρεμάστρα τέτοια:

hanger

Βίδωσε το derailleur σου να δεις αν ταιριάζουν τα πάσα και αν γαντζώνει σωστά και έπειτα αγορασέ την. Είναι πολύ φθηνές.

antomark
Απών/απούσα

Τα εχω συναρμολογημενα στο περιπου λιγο με το ελατηριο αλλα θα το βρω δεν με ανησυχει αυτο..αυτο γαντζακι που μου προτείνεις θα κανει δουλεια ειναι αυτο που θελω εισαι σιγουρος?? Αυτο το γαντζακι οπου εχω εγω βιδωνει πανω στο ντεραγιε ετσι νομιζω δηλαδη απλα το παξιμαδακι δεν χωνεύει στην τρυπα του σκελετου οποτε λεω οτι δεν κανει, μηπως ειναι ετσι ομως...ειμαι και απο νησι και δεν εχουμε τιποτα εδω προβλημα γιαυτο σου λεο αν εισαι σιγουρος ψανχνω αυτο που προτείνεις απλα θελω να ειναι σιγουρο

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

ας το πούμε "φασολάκι" για να καταλάβω και εγώ:
υπάρχει περίπτωση να φάς ελαφρά με τροχουδάκι το φασολάκι?
Δε χωράει? ή παίζει? ΄
Το ποδήλατο θέλεις να το κοπανάς σε βόλτες ή για το σαλόνι?
Κάτι τέτοια...τρελά ερωτήματα, οδηγούν ακόμα και στο να μην αγοράζεις
ποδήλατο με ρυθμιζόμενα πίσω dropouts!
Αντιγράφω από τη σελίδα
www.mytenspeeds.com
The drops issues does not end with who made it and of what. Drop style or design will also play an important part in deciding to buy a bicycle or not.
( "τα θέματα των ντροπάουτς δε τελειώνουν με το ποια κατασκευάστρια (Simplex, Campagnolo και λοιπά) τα έφτιαξε, και από τι μέταλλο. Αντιθέτως το στυλ ή η σχεδίασή τους, μπορεί να μας επηρεάσουν στην αγορά ή όχι ενός ποδηλάτου". Εδώ ο ποιητής είναι συλλέκτης βέβαια, ωστόσο αν κάνεις πατέντα ή σφάξιμο-τρύπημα, πέρασμα πάσα(βόλτες) θα πρέπει να είσαι και έτοιμος για όλα! to be or not to be! )

http://www.mytenspeeds.com/My_TenSpeeds_1/Site%20Contents/Bicycle_Basics...
Mέχρι να ανεβάσεις φωτογραφίες από το ποδήλατο
http://velospace.org/node/31700
(έτσι ήταν τότε τα αγωνιστικά χρώματα! και ας μην είναι τόσο...αντρικά!
http://www.bikeradar.com/forums/viewtopic.php?f=10004&t=12991238
oδηγίες για το bracket nut(φασολάκι)
ενσωματωμένη κρεμάστρα με πίσω ντεραγιέ
http://www.bikepartsplace.com/discount/rear-derailleur-tourney-short-cage/
...πάρε όλες τις παραμέτρους υπ΄ όψιν σου, αναμένω φωτογραφίες!

antomark
Απών/απούσα

Καλησπερα!!! Πιστευω ειμαι σε καλο δρομο..με βοηθησε πολυ ενα απο αυτα που μου εστειλες
http://www.bikeradar.com/forums/viewtopic.php?f=10004&t=12991238
και μια φωτο που βρήκα καταφερα να καταλαβω πως τοποθετειται...τωρα το σασμαν το εβαλα οκ το μονο που δεν ξερω ειναι το ποσο σφηχτο πρεπει να ειναι..? το εχω βαλει και εχει καλη επαναφορα εχω σφίξει αρκετα το ελατηριο σωστο για λαθος?? Επισης αφου εβαλα τον γαντζο στην εσοχη του πιρουνιου ειδα πως ο χωρος οπου περισευει για να μπει ο τροχος λογο του γαντζου ειναι λιγοτερος αυτο επηρεαζει κατι θα επρεπε να εχω διαφορετικο γαντζο??? Κατι τελευταίο στα σασμαν ( derallieurs) ταιριαζουν ολοι οι τυποι γαντζον για να καταλαβω αν ο γαντζος ειναι οκ για το σασμαν για το καθε ενα εχει τον δικο του τυπο?? Να αναφερω οτι καο τα δυο οπου εχω ειναι simplex... βαζω και καποιες φωτο να δειτε ολα αυτα οπου ανεφερα

http://postimg.org/gallery/2n9ndqfew/

Petaliaris
Εικόνα Petaliaris
Απών/απούσα

Αν καλά κατάλαβα, του "κλέβει" λίγο χώρο η κρεμάστρα. Μικρό το κακό,
εφ΄ όσον δε μπούνε μεγαλυτερα λάστιχα, ή τροχοί.
Το παλιό καιρό, οι ποδηλατάδες έδιναν βάση στην ευθυγράμμιση και τη παράδοση του ποδηλάτου. Δεν είναι σπουδαίο θέμα, άλλωστε κανένα δεν έχει την ακρίβεια του Θεού!
Πήρα κι ένα βιβλιο 500 σελίδων, για το θέμα "ισιότητας"(ελεύθερη μετάφραση δική μου!) έγραφε ελάχιστες γραμμές, πιό πολλές πληροφορίες θα βρείς μέσω
ιντερνετ και youtube.
Eναλλακτικά, μπορείς να "φάς" το γάτζο κρεμάστρα, ελαφρώς, ωστε να είναι ακριβώς "παράλληλος" με τα ντροπαουτς, αλλα θα γίνει πιό αδύναμος, καθώς λιγότερο μέταλλο=πιό ευλύγιστος.
(Θα γίνει "πρόσωπο" η κρεμάστρα με τα ντροπαουτς, αλλα θα του αφαιρεθεί έτσι χρήσιμο, και κρίσιμο "ψωμάκι" απο μέταλλο.
Το οποίο χρειάζεται για τη full contact επαφή με τον άξονα).
Δε νομίζω πως είναι απαραίτητο, ανάλογα πάντα με το άν βαλεις σχαρόφτερα, και τα λοιπά, δε θα το συνιστούσα, απλώς το λέω σα μιά αμφίβολη πατέντα.
Για το άν είναι όλοι συμβατοί με τα ντροπάουτς, δεν είμαι σίγουρος,
ίσως παίζει ρόλο και το πόσες ταχύτητες έχει το ελεύθερο, αρα και πόση διαδρομή έχει να "εξυπηρετήσει" το μήκος του γάντζου.
Πόσα δόντια θα έχει το μεγάλο γρανάζι του πενταριού π.χ.? εκεί θα θέλει μακρύτερο ντεραγιέ(long cage).
Κάτι (έστω και μικρό)να αλλάξεις, μπορεί να ...δυναμιτίσει όλο το εγχείρημα!
Σίγουρα θα έρθει βοήθεια απο τους έμπειρους εφαρμοστές!
τη περιμένουμε,
ευχαριστώ
Σφαγέας

contact