12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2019

(Για να κατεβάσετε την αφίσα της εκδήλωσης πατήστε εδώ)

 

https://www.facebook.com/events/390810644839783/

 

---------------------------------------------------

Φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία    (τι επόμενες μέρες θα ανέβουν φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις πόλεις που συμμετείχαν)

Δελτίο τύπου:

"Ζητούνται ασφαλείς και λειτουργικοί ποδηλατόδρομοι". Το πανώ της 12ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας έξω από τη βουλή, σε μία ποδηλατική διαμαρτυρία με αίτημα την κατασκευή υποδομών για το ποδήλατο. Στην σημερινή κινητοποίηση έλαβαν μέρος και σύλλογοι πεζών, με αιτήματα την απελευθέρωση των πεζοδρομίων και την βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς. 
Ηταν μια υπέροχη μέρα, με την ατμόσφαιρα της Αθήνας πιο καθαρή από ποτέ λόγω των βροχών που προηγήθηκαν, με τα ποδήλατα να συναντιούνται με την μπάντα του Δήμου Αθηναίων που βρισκόταν στην πλατεία Κλαυθμώνος και την λιακάδα να σκορπάει άφθονα χαμόγελα.
"Μακάρι να ήταν έτσι κάθε μέρα. Τώρα θα βγούμε στο δρόμο και όλοι θα θέλουν να μας πατήσουν" είπε ένας από τους συμμετέχοντες, όταν η ποδηλατοπορεία επέστρεψε στο Πεδίο του Αρεως. Είναι στο χέρι των δημάρχων να προστατέψουν τα ποδήλατα- γιατί αυτοί που θα ήθελαν να τα χρησιμοποιούν, είναι πολλοί περισσότεροι από όσους τώρα τα χρησιμοποιούν.

---------------------------------------------------

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019- ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

(Αθήνα Πεδίο του Άρεως, 12:00)


Είναι ώρα να αποκτήσουν οι ελληνικές πόλεις ασφαλείς και λειτουργικούς ποδηλατόδρομους. Αυτό είναι το κλειδί για να φανεί ότι ποδηλάτισσες και ποδηλάτες είμαστε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, αρκεί να νιώσουμε ασφαλείς. Εμείς που θα βγούμε για 12η χρονιά στους δρόμους των ελληνικών πόλεων στις 7 Απριλίου είμαστε ένα ελάχιστο μέρος των ανθρώπων που θα δώσουν ζωή στις πόλεις μας όταν κατασκευαστούν οι ποδηλατόδρομοι.

Στις 7 Απριλίου, ελάτε μαζί μας. Ήρθε η ώρα να βάλουμε το ποδήλατο στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές του Μαίου. Ας κάνουμε όλοι μαζί πετάλι για μια ιδέα που ωριμάζει.


Η πορεία που θα ακολουθήσουμε στην Αθήνα:

https://www.bikemap.net/en/r/4835755/

Προσυγκεντρώσεις

Πειραιάς: Δημοτικό Θέατρο ώρα 10.50

Περιστέρι: Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ώρα 11.20

                  Κεντρική Πλατεία Περιστειου ώρα 11.30

                  Σταθμός Μετρό Αγιος Αντώνιος ώρα 11.35

Λεωφ. Μεσογείων:  Σταθμός Εθνικής Αμυνας ώρα 11.15

 

Αφίσες και σημεία συνάντησης των πόλεων που συμμετέχουν στην φετινή 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2019

 • Αθήνα (7/4, 12:00, Πέδιον του Άρεως)
 • Αμαλιάδα (7/4, 11:00, Πλ. Ανεμόμυλου)
 • Αταλάντη (7/4, 17:00, κεντρική πλ. Αγ. Θεοδώρων)
 • Δράμα (7/4, 18:00, πλ. Ελευθερίας)
 • Θάσος (12/5, 11:00, Αρσανάς - Ποταμιά)
 • Καμένα Βούρλα (6/4, 10:30, τουριστικό περίπτερο Κ. Βούρλων, ΠΡΟΒΟμάστορες)
 • Κατερίνη (7/4, 11:00, πλ. Ελευθερίας)
 • Κέρκυρα (7/4, 12:00, Πεντοφάναρο - Λιστόν)
 • Κώς (7/4, 10:30, πλ. Ελευθερίας)
 • Μυτιλήνη (7/4, 12:00, πλ. Σαπφούς)
 • Πύργος (7/4, 17:00, Κατάκολου - Κλουκίνας)

 

 

Δείτε εδώ το χρονικό της ομάδας από το 2005 μέχρι και την φετινή Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Οι οργανωτές ενημερώνουν ότι η Ποδηλατοπορεία δεν είναι οργανωμένη βόλτα αναψυχής, αλλά πορεία διεκδίκησης δικαιωμάτων των ποδηλατών και, αν και οι οργανωτές καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για αποφυγή ατυχημάτων, ζημιών σε συμμετέχοντες ή τρίτους και για την υποστήριξη των συμμετεχόντων δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, ζημία σε συμμετέχοντα ή το ποδήλατό του ή άλλη του περιουσία, ή ευθύνη από ζημιά που τυχόν προκαλέσει συμμετέχων σε τρίτο κατά τη διάρκεια της Ποδηλατοπορείας, η οποία είναι μία κατ’ εξοχήν μη βίαιη δράση. Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για τη διαδρομή της Ποδηλατοπορείας στην οποία συμμετέχουν ελεύθερα, εθελοντικά και επιδεικνύοντας κοινή λογική, αναλαμβάνοντας πλήρως και αποκλειστικά την ευθύνη του ότι έχουν την φυσική και πνευματική ικανότητα να συμμετάσχουν. Συμμετοχή ανηλίκων γίνεται με την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των γονέων ή παραστατών τους. Καμία ζημία στο ποδήλατο των συμμετεχόντων δεν μπορεί να γεννήσει ευθύνη των διοργανωτών για αποζημίωση.   


 

 

 

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon afisa_2019_panelladikh_podhlatoporeia_20190407.jpg574.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι