Που στο διάολο έβαλα τις δάφνες μου ?

Σήμερα το πρωί χτύπησε το ξυπνητήρι και το έκλεισα για να μάθει να ξυπνάει τον κόσμο πρωινιάτικα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σηκώθηκα τρία τέταρτα αργότερα και έτρεχα σαν το Βέγγο στις ταινίες του για να προλάβω να ετοιμαστώ.
Πριν φτάσω στο σταθμό του προαστιακού με πιάνει λάστιχο. Τα τελευταία μέτρα τα κάνω με το ποδήλατο στο χέρι. Κοίτα να δεις γκαντεμιά λέω και σκέφτομαι ότι όταν φτάσω στον προορισμό μου θα το μπαλώσω με το τελευταίο μπάλωμα που μου έμεινε και θα πάω στη δουλειά. Η δεύτερη σαμπρέλα που κουβαλάω πάντα μαζί είχε τρυπήσει την προηγούμενη ημέρα.
Φτάνω στο σταθμό μου και βγαίνω στο δρόμο όπου ανοίγω τσάντες εργαλεία κλπ και επισκευάζω τη σαμπρέλα. Τη φουσκώνω (εδέησα ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες να αγοράσω μία τρόμπα) και όταν πάω να τραβήξω την τρόμπα διαπιστώνω ότι αρνείται πεισματικά. Τραβάω εγώ την τρόμπα να βγεί από την βαλβίδα, τραβάει και η σαμπρέλα από μέσα. Μετά από μια σκληρή μάχη ακούω ένα πααάφφφφφςςςςς! Η σαμπρέλα προτιμάει να κοπεί στο σημείο που ενώνεται με τη βαλβίδα παρά να μου δώσει πίσω την τρόμπα μου αμαχητί.
Σύμπτωση λέω είναι και παίρνω τηλέφωνο το συνάδελφο για να του πω καθώς έρχεται να μου αγοράσει δύο σαμπρέλες και να αντικαταστήσω την πεισματάρα πριν φύγω. Εκείνη τη στιγμή διαπιστώνω ότι το τηλέφωνο κλείνει γιατί δεν έχει μπαταρία. Πολύ καλά λέω, έτσι είσαστε όλοι; Θα κρατήσω κι εγώ την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω! Θα πάω στη δουλειά με τα πόδια, για να μάθετε να μου κάνετε μαγκιές.

Όταν φτάνω στο κτίριο δέχομαι ένα τηλέφωνο από τη γυναίκα μου που με πληροφορεί ότι είμαστε πια διάσημοι, δεν χρειάζεται να δουλεύουμε και ότι το απόγευμα έχει κανονίσει συνέντευξη τύπου να εξηγήσουμε σε όλο το πανελλήνιο πως ακριβώς έγιναν όλα. Ναι, και εγώ αναρωτήθηκα αν έχει περάσει στην απέναντι όχθη και τη ρωτώ να μου εξηγήσει τι εννοεί. Μου λέει ότι είμαστε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και ότι πληροφορήθηκε το γεγονός από την ξαδέρφη της.
Metro (πρωτοσέλιδο) και City press (στη δεύτερη σελίδα) - ναι μωρέ, αυτές που μοιράζουνε στους τζαμπατζήδες - έχουν αφιέρωμα για το ντροπαλό άνοιγμα του μετρό στα ποδήλατα και έχουν τις αφεντομουτσουνάρες μας σε πρώτο πλάνο. Η Ελευθεροτυπία στη 17η (έξω, οουυ)
Αμ έτσι εξηγούνται όλα σκέφτομαι. Με είδαν στις εφημερίδες και με μάτιασαν. Τα σκυλιά! Γι' αυτό δεν μπορώ να σταυρώσω ούτε πεταλιά. Μπαίνω στο xematiasma.com και ρίχνω ένα ξόρκι τρελό. Η σαμπρέλα αρχίζει να φουσκώνει μόνη της και σταματάει στα 80psi. H δεύτερη που έχω μαζί μπαλώνεται κι αυτή μόνη της, φοράει τα καλά της και μπαίνει πάλι μέσα στην τσάντα έτοιμη για χρήση.
Όταν έρχομαι σε επαφή με τους συναδέλφους αρχίζουν να μου λένε "Το ξέρεις ότι έγινες φίρμα;" "Που τραγουδάς να έρθουμε" και άλλα τέτοια.
Όταν μου δείχνουνε τις φυλλάδες και επιβεβαιώνω το γεγονός, πηγαίνω δίπλα εδώ στα χωράφια και κόβω ένα καλάμι. Έκτοτε κυκλοφορώ στους διαδρόμους της εταιρίας καβάλα στο καλάμι και φωνάζω "ντακα ντάπ, ντακα ντάπ, κάντε άκρη κοινοί θνητοί"
Οι φωτογραφίες βέβαια με αδικούν αφού είμαι ψηλός, όμορφος με πράσινα μάτια και μαλλιά. Δεν μπορώ να καταλάβω που τη βρήκαν την καράφλα και την μεγάλη μύτη και τα έβαλαν. Μάλλον πρόκειται για δουλειά του photoshop.
Το απόγευμα θα πάω να αγοράσω ένα άσπρο άλογο και από αύριο θα έρχομαι για δουλειά έτσι:

.

Θα πιέσω βέβαια τη Μετρό ΑΕ να επιτρέψει δοκιμαστικά και τα άλογα στο μετρό για να μπορούμε κι εμείς οι κάπως ιδιαίτεροι τύποι να κινούμαστε άνετα στα ΜΜΜ.

Καλημέρα σε όλους

Το κείμενο δημοσιεύθηκε και εδώ: http://tkant.wordpress.com/

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Χαχαχαχαχα.... Ήρωας!!!!!!

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Η-ΡΩ-ΑΣ... indeed!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

... ναι καλά... προσπαθείς να ρίξεις στάχτη στα μάτια μας.
Εγώ Θοδωρή μου, συνεχίζοντας την γνωστή "παράδοση" μας, θα θίξω την άλλη - την σκοτεινή πλευρά - του θέματος.

Διαπλοκή κυρίες και κύριοι, κάποιοι που δηλώνουν αγνοί και απλοί ποδηλάτες, λάτρεις του χόμπι και της αστικής μετακίνησης ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΗΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ετούτου εδώ του αθώου και αγνού ποδηλατικού ΦΟΡΟΥΜ...
Και ως αποτέλεσμα της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ εμφανίζονται ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΑ καταρχήν ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ (διαπλοκή με τον ΤΥΠΟ και τους ρουφιάνους δημοσιογράφους.... βλ σχετικό θρεντ εδώ μέσα) και κατά δεύτερον ΣΥΝΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ και προβαίνουν σε ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ με την διοίκηση του ΜΕΤΡΟ (φτου, όλοι μαζί... και ΜΠΛΙΑΧ... επίσης όλοι μαζί... α, και φάσκελα επίσης).

Αυτά είχα να δηλώσω.....
... όχι τίποτα άλλο γιατί και εγώ ανήκω στα παιδιά με ανησυχίες και ότι άλλο είχες γράψει πρόσφατα .... αλλά ταυτόχρονα είμαι και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ - ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ - ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟΣ

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

έ, όχι και στη δεύτερη σελίδα Κύριοι της City press!!!

Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕΚ-ΤΟ!!!

Θα ακολουθήσουν μηνύσεις.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

απόλαυσα να διαβάσω το κείμενό σου

οι δάφνες θα σου δοθούν

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Και έχω φάει τον κόσμο να τις βρω.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

αυτό μου θυμίζει το «Les Lauriers de César» του 1972 όπου ο Αστερίξ κι ο Ομπελίξ μετά από ποικίλες περιπέτειες στη Ρώμη κλέβουν τις δάφνες και τις αντιθέτουν με μάραθο, πράγμα που κανείς παρατηρεί εκτός από τον Καίσαρα τον ίδιο· «Παράξενο...γιατί ξαφνικά έχω όρεξη για ψημμένο ψάρι με μαραθοσαλάτα...;»

γιαυτό ήθελα να σε παρηγορήσω· σε λίγο θα σου δωθούν οι δάφνες ανάμεσα σε τεράστεια παλαμάκια όλων μας που γλεντάμε τον ήρωά μας

φιλικά

κωστάνζα

tabakiera
Απών/απούσα

Μα τον Jupiter και τη Juno!
εδώ πρόκειται για casus belli και δη bellum omnium contra omnes!
Όλοι ξέρουν ότι Γάιος Ιούλιος Καίσαρ δηλώνω ΕΓΩ σ αυτό το canis canem edit μπλόγκ!
Προς επίρρωσιν: http://www.podilates.gr/?q=node/11159
τι να λέμε τώρα...asinus asinum fricat...
Αναρωτιέμαι βέβαια για την γένεση αυτής της αμετροέπειας...
Βarba tenus sapientes. beati pauperes spiritu ή μήπως beati possidentes?
Δεν θα δεχτώ βέβαια αυτά τα κατάπτυστα ψευδοδιλήμματα!
Αut concilio aut ense, aut pax aut bellum, aut viam inveniam aut faciam, aut vincere aut mori, aut Caesar aut nihil !
aquila non capit muscas αλλά και audentes fortuna iuvat
ave atque vale

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

..........έκανα μια προσπάθεια να γίνω Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη.
Ζητώ ταπεινά συγνώμη Μεγαλειότατε. Είμαι ένα ταπεινό σκουλήκι που προσπάθησε με δόλο να αποσπάσει λίγο από τη δόξα Σου. Έλεος, έλεος έλεος.

Όσο για το νεαρό που έχει σαν avatar ένα ξεπεσμένο ποδήλατο με δύο παγούρια για να σβήνει τη δίψα του για δημοσιότητα, και υπογράφει σαν ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ - ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ - ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ και ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟΣ, ονόματα δε λέμε, ένα μόνο θα σας πω: εκείνη τη μέρα ήμασταν μαζί παρέα και οι φωτορεπόρτερ για κάποιο ανεξακρίβωτο λόγο φωτογράφιζαν μόνο εμένα.
Τα συμπεράσματα λοιπόν για την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την πηγή της λασπολογίας δικά σας.

ayrtonsenna
Απών/απούσα

μηδεν σεβασμος στο ΝΟΜΟ!!!! εισαστε 3 ατομα μαζι και ενας στο βαθος....4!!!!(φωτο ελευθεροτυπια) και παλι αισχος

nikomat
Εικόνα nikomat
Απών/απούσα

α) Έπρεπε να κρατήσεις την αναπνοή σου για να μάθουν αυτοί!
β) Τώρα εξηγείται το avatar σου. Φτυστός είσαι.
γ) Τώρα που ξέρουμε ποιός είσαι να δούμε που θα κρυφτείς για όλα αυτά που γράφεις κατά καιρούς. ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕ!!!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

@ayrtonsenna
Μα δύο ήμασταν, εγώ και η γυναίκα μου. Το παιδί ήρθε με τον επόμενο συρμό. Τη μικρότερη μας κόρη ακόμα την περιμένουμε.

@nikomat
Κρατώντας την αναπνοή μου έγινα έτσι όπως το avatar. Άλλωστε όλοι μοιάζουμε με τα avatar μας. Για παράδειγμα εσύ είμαι σίγουρος ότι έχεις μούσι με ανακατεμένες τρίχες και μία κόκκινη βούλα στο μέτωπο.
Όσο για το γ. από εκείνη τη μέρα κυκλοφορώ πάντα με θωρακισμένο ποδήλατο.

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια