Κυκλοφορία ποδηλάτων και στις λεωφορειολωρίδες

71 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

........να ποδηλατούσαμε στις λεωφορειολωρίδες αλλά η απόφαση του Υπουργού, αν και ελλιπής (θα έπρεπε να συμπεριλάβει το σύνολο των λ/λ χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς πιλοτικές δικαιολογίες) είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ο λόγος είναι ότι σε περίπτωση ατυχήματος είσαι και τυπικά καλυμμένος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι βρισκόσουν παράνομα εκεί και να αρνηθεί την αποζημίωση ή την υπαιτιότητα του ή οτιδήποτε άλλο θα πηγάζει από τις διεκδικήσεις σου.

KAthanas
Απών/απούσα

Αυτό σχολιάζω και εγώ, ότι η απόφαση του Υπουργού δεν κατάφερε (ναι ΚΑΤΑΦΕΡΕ) να μη με καλύπτει σε περίπτωση ατυχήματος στη λεωφορειολωρίδα της Μεσογείων. Μεγάλα ταλέντα οι ελληνικές υπηρεσίες. Όπως είπες και εσύ (tkant) παραπάνω, οι υπηρεσίες θεωρούν ότι πρέπει να κινούμαστε στη μέση της λεωφόρου!!! Πρόκειται για προσβλητική απόφαση για τους ποδηλάτες. Και αντιδρώ τώρα γιατί τόσο καιρό δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ότι είμαι παράνομος που κινούμαι στη λεωφορειολωρίδα (από τη στιγμή που γράφει ότι επιτρέπονται τα δίκυκλα).

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.........ποια οχήματα, εκτός των λεωφορείων, κινούνται νόμιμα στις λ/λ ?

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Εγώ πάντως για την ώρα, θα κινούμαι στη λ/λ λίγο πιο δεξιά απ' τη μέση, όπως έγραψε και η Λυδία κι ας τολμήσουν να με γράψουν ή να μου προκαλέσουν ατύχημα. Αν θέλουν να μας αποκλείσουν από τις λ/λ σε συγκεκριμένες οδούς, ας σηματοδοτήσουν την απαγόρευση, όπου πρέπει και άμεσα. Όχι σε κανένα χρόνο. Χωρίς σήμανση είναι βλακώδες. Κανείς μας δεν μπορεί να μυρίζει τα νύχια του, πού ισχύει το ένα και πού το άλλο. Έχουμε που έχουμε τον κάθε βιτσιόζο, να είμαστε και στην τσίτα για το πού και πότε θα είμαστε παράνομοι, πάει πολύ. Μέχρι στιγμής ποδηλατούμε σαν χαμαιλέοντες. Ανάλογα με το δρόμο κρατάμε μια πρακτική ασφαλείας. Αν αυτό αλλάξει, θα πρέπει να επεξεργαστούν με τα απαραίτητα αυτές τις αλλαγές. Όχι με φιρμάνια απλά. Τα φιρμάνια μας λείπανε.

KAthanas
Απών/απούσα

Χρήστες ΑΛΛ
Στις αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων παράλληλης ροής επιτρέπεται η κίνηση, η στάση και απαγορεύεται η στάθμευση των : α. Δημοσίων μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ) β. Ιδιωτικών μέσων μαζικής μεταφοράς (τουριστικά λεωφορεία, σχολικά, κλπ) γ. Δικύκλων δ. Οχημάτων άμεσης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, αστυνομικά, κλπ) ενώ, Απαγορεύεται η κίνηση και η στάση κάθε άλλου οχήματος (Ε.Ι.Χ., ΤΑΧΙ, ημιφορτηγών ή φορτηγών). Στις ειδικές λωρίδες αντίθετης ροής απαγορεύεται η κίνηση των δικύκλων (με εξαίρεση την οδό Κυψέλης).Επιτρέπεται η χρήση των τμημάτων AΛΛ από την λοιπή κυκλοφορία πριν από τις δεξιές στροφές εξόδου ή τις εισόδους σε παρόδιους χώρους κλπ και όπου υπάρχει κατάλληλη οριζόντια (διακεκομμένη κίτρινη γραμμή) και κατακόρυφη σήμανση.

http://www.oasa.gr/content.php?id=leofstripes

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

Οπότε λοιπόν στις λ/λ επιτρέπεται η κίνηση σε:
1. ΜΜΜ
2. Τουριστικά, σχολικά κλπ
3. Δίκυκλα (Το ποδήλατο είναι εντελώς δίκυκλο)
4. Ασθενοφόρα, αστυνομικά, πυροσβεστικά.

Δεν επιτρέπονται:
1. ΙΧ
2. ΤΑΧΙ
3. Φορτηγά

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Είναι ευκαιρία τώρα πλέον "νόμιμα" να ξαποστέλνουμε τους ΙΧδες που μπαίνουν παράνομα στις λεωφορειοδρόμους και εμποδίζουν την κίνηση!
(με έναν σμπάρο 3 τρυγόνια, να χαρούν και οι οδηγοί των λεωφορείων)

nireasx
Απών/απούσα

Ο Casey Neistat προτείνει κάτι...

http://www.youtube.com/watch?v=bzE-IMaegzQ

Argonaut
Απών/απούσα

Πολλές και χρήσιμες προτάσεις !!!.

Τα ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΑ θέματα και δράσεις αποφασίζονται στην ανοιχτή συνέλευση! Ειναι αυτή την Τετάρτη, στις 20.00, Επταχάλκου 3 στο θησείο. μερικά βήματα από τον σταθμό!

Υπάρχουν οντως πολλές παραλείψεις τις οποίες θα πρέπει να επισημάνουμε! Καθ' ότι τα ποδήλατα κινούνται ούτως ή αλλως στις ΕΛΛ (λωρίδες) όλα αυτά γινονται ακριβώς για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ και να ειναι ολοι καλυμένοι (ασφάλεια, οδηγοί, Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας κ.α.) !!!

τα δίκυκλα (και άρα ποδήλατα) επιτρέπονται στις ΕΛΛ.

λόκαλ-athens
Απών/απούσα

Ας προσέξουμε όλοι λίγο αυτό το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=bzE-IMaegzQ

Ήρθε λοιπόν η πρώτη από τις αποφάσεις του κράτους που σχετίζεται με την χρήση ποδηλάτου στην πόλη. Όπως περιμέναμε ήρθε εντελώς καθυστερημένα, με ψηφοθηρικές προθέσεις και αφού προηγήθηκαν τόσες πολλές ποδηλατοπορείες-κινητοποιήσεις για να πειστεί η πολιτεία να ασχοληθεί με το αυτονόητο: την ασφάλεια στους δρόμους.

Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι κατά την γνώμη μας όχι απλά εντελώς άστοχο αλλά ηλίθιο και χαρακτηριστικό της ανικανότητας του συστήματος να παρακολουθήσει τις απλές εξελίξεις της κοινωνίας και να νομοθετήσει προς την σωστή κατεύθυνση. Το νομοσχέδιο προβλέπει πιλοτική (!) χρήση των λεωφορειολωρίδων από τους ποδηλάτες και μάλιστα μόνο των παράλληλων με την κυκλοφορία. Δηλαδή αποκλείεται η Πανεπιστημίου και όποια άλλη οδός η λεωφοριολωρίδα κινείται ανάποδα, δηλαδή όλες οι λωρίδες που προτιμούνται από τους ποδηλάτες λόγω του ότι έχει λίγα αυτοκίνητα.
Επίσης το υπουργείο ισχυρίζεται ότι θα πρέπει τα ποδήλατα να κινούνται δίπλα στο κράσπεδο, κολλητά με το πεζοδρόμιο, πράγμα εντελώς επικίνδυνο. Όποιος κάνει ποδήλατο στην Αθήνα ξέρει από εμπειρία ότι ο ποδηλάτης πρέπει να κινείται στο μέσο της λωρίδας προσέχοντας πόρτες που ανοίγουν, πεζούς που διέρχονται άξαφνα και προσπεράσεις ΜΜΜ και λοιπών ογκωδών οχημάτων "ξυστά" δίπλα τους. Κανένας δεν θα μας προσέξει! Όλοι είναι για την πάρτη τους.

Είναι πάντως τραγική αλλά ενδιαφέρουσα η περίπτωση των λεωφοριολωρίδων γιατί είναι ίσως το καλύτερο παράδειγμα για την μέλλουσα εφαρμογή των ξακουστών ποδηλατοδρόμων που ευαγγελίζονται διάφοροι. Τα ταξί τις θεωρούν δικές τους, λεωφοριολωρίδες έχουν καταργηθεί στην Ιπποκράτους και Χ. Τρικούπη, όπου τα αυτοκίνητα και λοιπά μέσα τις καταπατούν κάθε μέρα και χωρίς κανένα ενδοιασμό και οι πρώτοι που το κάνουν αυτό είναι οι μπάτσοι! Όταν δεν είναι σταθμευμένοι πάνω στο πεζοδρόμιο! Το ότι θα νομοθετήσει κάποιος σε σχέση με λεωφοριόδρομους θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον αυτή καθεαυτή η έννοια τέτοιου χώρου.
Δεδομένης της αντιπάθειας των μπάτσων προς τα ποδήλατα και οτιδήποτε προβάλει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής (ίσως μια ζωή χωρίς αυτούς?) αλλά και τον δείκτη βλακείας που τους χαρακτηρίζει, φοβόμαστε πολύ ότι η υπαγωγή του ποδηλάτου σε οτιδήποτε χρίζει αστυνόμευσης για την εφαρμογή του, οι μπάτσοι θα παίρνουν πάντοτε το πλευρό των αυτοκινήτων, μηχανάκιδων και λοιπών καγκουράδων. Ούτως ή άλλως αυτό κάνουν μέχρι τώρα. Όλοι έχουμε κρυφακούσει κουβέντες μπάτσων όταν πήζουν στο σκοπέτο και αν δεν μιλάνε για την Τζούλια ή το πόσο μεγαλύτερη την έχουν οι Ολυμπιακοί θα μιλάνε για eduro μέσα σε δάση, κομμένες εξατμίσεις και σπόιλερ. Οπότε όταν θα βρεθείς όπως ο Neistat σε αυτό το βίντεο μια βροχερή μέρα να ποδηλατείς προς την δουλειά σου και διαπληκτιστείς με κάποιον αυτοκινηταρά που προσπαθεί να σε σκοτώσει στην λεωφοριολωρίδα την οποία καταπατάει να είσαι σίγουρος ποιανού την πλευρά θα πάρει ο μπάτσος που θα έρθει να "κάνει την δουλειά του".

Εμείς ως ομάδα από την πρώτη μέρα (2006) είμασταν καχύποπτοι με τα τεχνικά έργα ποδηλατόδρομων και το φλερτ του συστήματος με το ποδήλατο και το τρόπο ζωής που προτάσσει. Απογοητευτήκαμε με το φλερτ του κου Βλαστού με την εξουσία, την πρότασή του για ποδηλατδρόμηση μπροστά σε εμπορικά κέντρα τύπου Attica (μετά το Attica στο Κερατσίνι κε Βλαστέ?) και επιτέλους ελπίζουμε να μας ακούσουν μια τελευταία φορά που επαναλαμβάνουμε το ίδιο απόφευγα:

ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

αποκλεισμός (Πλάκα- Ψυρρή- Γκάζι κτλ), πληρωμή πάρκινγκ σε όλους τους δρόμους, αύξηση τελών, ακριβές Ζώνες Ελεγχόμενης Σταύθμεσης, επένδυση σε τρένα και πολλά άλλα εργαλεία υπάρχουν για να αποδεσμευτεί ο κόσμος από το αυτοκίνητο.

Η πολιτεία και το κράτος όμως δεν θέλει...

Tzamilia
Απών/απούσα

Πλάκα μασ κάνουν ρε παιδιά!

Θα δουν αν θα μας σκοτώνουν τα λεωφορεία ή όχι?

έχουν δοκιμάσει ποτε να οδηγήσουν στο δεξιό κομμάτι της λεωφορειο λωρίδας που είναι ενα σκετο εξόγκωμα?

Και πως ακριβως θα χωράμε και οι δύο εκει - λεωφορεία και ποδήλατο?

έχπυνε διαβάσει τον ΚΟΚ? Πρεπει να καταει κανεις αποσταση 1 μετρο απο τα οχηματα που προσπερναει όταν αυτα είναι μικρότερα

dvarnav
Απών/απούσα

Argonaut wrote:
savmal57 wrote:

Με την ευκαιρια οσοι κινειστε στη Μεσογειων προσοχη τα λεωφορεια φυσουνες και συγκεκριμενα τη γραμμη 301, αφου ενας εκ των οδηγων (διοπτροφορος) ειναι ποδηλατοφαγος με τα ολα του, οχι δεν τα προσεχει αλλα κυνηγαει να τα χτυπησει. Παραλιγο να με σκοτωσει ενω με εβλεπε και μαλιστα μου ειπε "να πας στο πεζοδρομιο αλλιως θα σε φαω". Προσοχη λοιπον γιατι υπαρχουν και αυτοι!

Κρατάς τον αριθμό και κάνεις μια ευγενική ενημέρωση προς τον ΟΑΣΑ, κοινοποίηση σε ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ και Σωματείο οδηγών! Απλά να τα λέμε και να βριζόμαστε δεν κάνουμε κάτι!! Χρειαζεται επιμονή και τρόπος!!! αν εστελναν αρκετοι το θέμε αυτό στον ΟΑΣΑ και στο Σωματείο εεεε του ο...η κάτι θα γινόταν!

Τότε θα πρέπει να πάρουμε ένα μεγάλο μπλόκ και να ασχοληθούμε με καταγραφή των ασυνίδυτων οδηγών Λεωφορίων αλλα και πούλμαν διοτι δυστυχώς η εμπειρία μου δείχνει οτι ενα μεγάλο ποσοστό δεν μας σέβεται ή τουλάχιστον δεν μας αντέχει και αυτό γιατί οταν τους έχει βγεί το λάδι στο καθισιο τιμόνι και γκάζι φρένο και τεταμένη προσοχή το μόνο που δεν θέλουν να δούν είναι ένα δικυκλο μπροστά τους που να τους εμποδίζει ή να τους προβληματίζει. Απλά του τραβάν μια γκαζιά και το προσπερνούν (και ας κινδυνέυσει σου λέει και λίγο ας πρόσεχε στο κατω κάτω.... τι τα θέλουν αυτά τα ποδήλατα. Ακριβώς έτσι αντιμετωπίζει το όλο θέμα και το Υπουργείο αφου με αυτό τον τρόπο δεν θέλει να φτιάξει ποδηλάτοδρομους και μας πετάει (στην κυριολεξία) στον λεωφοριό-ΔΡΟΜΟ. Και λέει πιλοτικά δηλαδή για να καταλάβω το πόρισμα της επιτυχίας ή αποτυχίας θα προκύψει απο το πόσα θύματα θα υπάρξουν απο αυτήν την κίνηση. Στους λεοφωριόδρομούς κολώς ή κακώς δεν κινούνται μόνο Λεωφορία της γραμμής αλλα και Πόυλμαν Τουριστικά και ΤΑΧΙ για επιβιβάσεις και αποβιβάσεις σε αυτούς δε τους ανάπουδους που περιγράφουν ε ρε τι έχει να γίνει .... ελπίζω να τα συζητήσουμε και απο κοντα διοτι προβλέπω και ποδηλατική Αγανακτηση σύντομα..

KAthanas
Απών/απούσα

Κάτι ήξερε ο Καραμανλής (περί φρενοκομείου)...
Η άποψη των συγκοινωνιολόγων: Δεν πρέπει λέει να μας στριμώχνουν με τα λεωφορεία, διότι είναι πολύ επικίνδυνο και θα χαμηλώσει πολύ η ταχύτητα των μέσων μαζικής μεταφοράς (σσ. όπως αποδεικνύεται από τα ανύπαρκτα προβλήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα). Θεωρούν ότι πρέπει να φτιαχτούν ποδηλατόδρομοι (σσ.: σωστό), αλλά μέχρι τότε τι γίνεται; Προφανώς οι φωτισμένοι "ειδικοί" μας προτείνουν να κινούμαστε στη μεσαία λωρίδα. Να χαιρόμαστε "επιστημονάρες"
http://www.ses.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=250:press...

cdouvis
Απών/απούσα

μέχρι χτες οι συγκοινωνιολόγοι ήταν "οι καλοί" της υπόθεσης που "τα έλεγαν σωστά" αλλά δυστυχώς οι υπουργοί και λοιποί ιθύνοντες ήταν "οι κακοί" και "δεν τους άκουγαν". Τώρα θα έχουμε τους συγκοινωνιολόγους εναντίον μας?

δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έβγαλαν δελτίο τύπου με τέτοιες αρλούμπες. Μήπως το έγραψε βιαστικά ένας από αυτούς μόνος του (ο πιο άσχετος με την πραγματικότητα της Αθήνας) και ατυχώς σκέφτηκε ότι μπορεί να το προωθήσει στον τύπο? Πιστεύω ότι στο επόμενο ΔΣ (ή ό,τι όργανα έχουν) θα το πάρουν πίσω

μην το αφήσουμε έτσι όμως. Να τους βάλουμε χέρι. Δεν είναι πράγματα αυτά. Να το συζητήσουμε στην επόμενη συνέλευση. Πρέπει να τους στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας ή κάτι τέτοιο

dvarnav
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
μέχρι χτες οι συγκοινωνιολόγοι ήταν "οι καλοί" της υπόθεσης που "τα έλεγαν σωστά" αλλά δυστυχώς οι υπουργοί και λοιποί ιθύνοντες ήταν "οι κακοί" και "δεν τους άκουγαν". Τώρα θα έχουμε τους συγκοινωνιολόγους εναντίον μας?

δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έβγαλαν δελτίο τύπου με τέτοιες αρλούμπες. Μήπως το έγραψε βιαστικά ένας από αυτούς μόνος του (ο πιο άσχετος με την πραγματικότητα της Αθήνας) και ατυχώς σκέφτηκε ότι μπορεί να το προωθήσει στον τύπο? Πιστεύω ότι στο επόμενο ΔΣ (ή ό,τι όργανα έχουν) θα το πάρουν πίσω

μην το αφήσουμε έτσι όμως. Να τους βάλουμε χέρι. Δεν είναι πράγματα αυτά. Να το συζητήσουμε στην επόμενη συνέλευση. Πρέπει να τους στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας ή κάτι τέτοιο

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Argonaut
Απών/απούσα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ αυτή ειναι προς το ΚΑΛΥΤΕΡΟ... μην το ξεχνάμε αυτό. Ας πούμε οτι ονομάστηκε πιλοτικό γιατι ακριβώς το διάστημα αυτό θα βελτιωθεί και θα προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα.

ΝΑΙ μας κουράζει πολύ ότι ειναι πολλά αυτονόητα και οτι εχει πολλες παραλείψεις και επικινδυνότητες όπως πχ αυτό με το "δεξιά" και το μονο στοιχο... και τον δακτύλιο. Αυτός ομως ακριβώς ειναι ο σκοπός... της συζητησης και ας μην μεινει μονο στην μουρμουρα!!! ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ

Παιδιά... τα περισσότερα που λέτε και λέμε εδώ μέσα ειναι πολύ σωστά κλπ... σε ότι αφορά την ΑΠΟΦΑΣΗ (δεν ειναι μονοσχέδιο!!) για το πιλοτικό.

Το να τα λέμε όμως ΜΟΝΟ εδώ μέσα δεν ειναι λύση! όποιος θέλει μπορει να έρθει στην συνελευση μεθαυριο!!!

πχ πολλές προτάσεις ειναι χρήσιμες επί του θέματος! Γεγνικότερα για πολιτικές και πρόσωπα το βλέπω κάπως πιο μακροπρόθεσμο... πχ να γινει ολο το Γκαζι έτσι, Ψυρή κλπ με ζώνες... ΝΑΙ αλλα αυτά πρέπει να παρουσιαστούν σε κάποιες θέσεις, διεκδικήσεις, επιτροπές κ.α. και να πιέσει ο κόσμος! οχι απλά σε ενα POST. ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ από αυτοκίνητα αυριο!!! γινεται? Ναι κατι γινεται προς τα εχει αλλά θέλει χρονια και πίεση!

Ας επικεντρωθούμε τώρα στο συγκεκριμένο θέμα που ειναι οι ΕΛΛ και να δούμε πώς θα το βελτιώσουμε!!!

ΔΕΙΤΕ και τις "οδηγίες για ασφαλή μετακίνηση" και τι έχουμε προτείνει εμείς.

magmike
Απών/απούσα

Παιδιά δεν λέει πουθενά να πηγαίνουμε στη μεσσαία λωρίδα η ανακοίνωση.Απλά λέει το αυτονόητο πως με το μέτρο αυτό μας "σκουπίζουν" κάτω από το χαλάκι.Μας πετάν δεξιά των ΜΜΜ και αφήνουν ανέγγιχτα τα ΙΧ να αλωνίζουν στους δρόμους.Φυσικά δεδομένου του ότι δεν θα εφαρμοστεί ποτέ αστυνόμευση των λεωφορειόδρομων έκαναν μια τρύπα στο νερό ενώ η πραγματικότητα απαιτεί ρήξη με το ΙΧ στο επίπεδο που αναφέρει η ανακοίνωση του λοκαλ-Athens, η οποία αν και είναι υπερβολική στην προκατάληψη της απέναντι στους μπάτσους(ναι ξέρω ούτε εγώ τους αγαπώ αλλά προχθές καθώς πήγα να περάσω τις γραμμές του τραμ και μόνο στη σκέψη πως μπορεί να μην το είχα αντιληφθεί 2 από δαύτους κάθε άλλο παρά αδιαφορία προς τον ποδηλάτη επέδειξαν;-) ), κάνει προτάσεις που πονάν αλλά μπορούν να δώσουν λύσεις.

Argonaut
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
μέχρι χτες οι συγκοινωνιολόγοι ήταν "οι καλοί" της υπόθεσης που "τα έλεγαν σωστά" αλλά δυστυχώς οι υπουργοί και λοιποί ιθύνοντες ήταν "οι κακοί" και "δεν τους άκουγαν". Τώρα θα έχουμε τους συγκοινωνιολόγους εναντίον μας?

δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έβγαλαν δελτίο τύπου με τέτοιες αρλούμπες. Μήπως το έγραψε βιαστικά ένας από αυτούς μόνος του (ο πιο άσχετος με την πραγματικότητα της Αθήνας) και ατυχώς σκέφτηκε ότι μπορεί να το προωθήσει στον τύπο? Πιστεύω ότι στο επόμενο ΔΣ (ή ό,τι όργανα έχουν) θα το πάρουν πίσω

μην το αφήσουμε έτσι όμως. Να τους βάλουμε χέρι. Δεν είναι πράγματα αυτά. Να το συζητήσουμε στην επόμενη συνέλευση. Πρέπει να τους στείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας ή κάτι τέτοιο

@magmike

1) σου απαγορευει κάποιος να πηγαινεις στην μεσαία επειδή θεσπιζει (απλή αποφαση οχι νομοσχεδιο ειναι ακόμα) το δικαίωμα να πηγαινεις στην ΕΛΛ ώστε ΑΝ (φτου φτου) γινει τιποτα να εισαι καλυμένος? και εσυ και οδηγός.
2) όπου θες μπορεις να πας... αν εσυ τώρα προτιμάς την μεσαία ή αριστερή στην Κηφισίας από την ΕΛΛ ΟΚ. τι να σου πω. Πάντως το 95% των ατυχημάτων γινονται εκτός των ΕΛΛ.
3) οτι μας λένε για τις ΕΛΛ δεν σημαινει οτι αποκλείεται κάτι άλλο. ΜΗΝ τρωγόμαστε με τα ρούχα μας!
4) Γενικά προτιμούμε εναλλακτικές διαδρομές αλλά σίγουρα βγαινουμε και στις ΕΛΛ πολλές φορές, οπότε και το προχωράμε προς το θετικό με το να αυξάνουμε την προσοχή, σηματοδότηση κ.α.!

@cdouvis

Κώστα το γράφω και εδώ για να το δει όποιος ενδιαφέρεται, απλά σαν άποψη... + αν τυχει και κανενας συγκοινωνιολόγος....

Δηλαδή Οι ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ τι προτείνουν με το να λένε ότι ΔΕΝ ειναι υπέρ αυτού?

- Να διακτινιστούν οι ποδηλάτες?
- οτι δεν θέλουν ποδήλατα στην πόλη?
- Να κινηθεί ΠΟΥ ΤΟ ποδήλατο? Ναι λέμε και στις εναλλακτικές διαδρομές και πιο ησυχες και ειναι πάγια αρχή μας αυτό, αλλά πολλές φορές βγαίνουμε και στις ΕΛΛ οπότε πρέπει να προνοήσουμε για αυτό και την ασφάλεια!
- να απαγορευθεί η κίνηση ποδηλάτου στην πόλη?
- να αλλάξει ο νομος που λέει για τα δίκυκλα στις ΕΛΛ? και να γινει μονο μηχανοκίνητα δικυκλα?
- Να πηγαινουν οι ποδηλάτες μονο στη μεσαία λωρίδα?
- να μην μπει το ποδήλατο στον ΚΟΚ?
- να μην αυξηθει η ασφάλεια μεσω ενημερωσης?

Γιατι ΑΝ εβγαλαν κάποια ανακοινωση τοτε μονο προς τα εκει πάει και το ΑΡΝΗΤΙΚΟ!!! α ρε πάλι κάποιος μαΪντανός θα το είπε. Αλλά δεν πειράζει! Ας βγει να τα πει και πιο ΕΠΩΝΥΜΩΣ για να βλέπει ο κόσμος την "προοδο"¨και επιτέλους να ξυπνάει!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! Επί τάπητος όλα τα θέματα με τους πολίτες!

magmike
Απών/απούσα

με παρεξήγησες:p
Και εγώ τους 2 μήνες που ποδηλατώ στην ΕΛΛ τους περνάω.Στο σχόλιο μου ήθελα να ρίξω την προσοχή της συζήτησης στο ότι οι συγκοινωνιολόγοι δεν είναι εναντίoν μας αλλά με το μέρος μας.Δεν λένε πουθενά να κυκλοφορούμε στην μεσαία ,όπως λανθασμένα ακούστηκε παραπάνω, αλλά πως είναι λάθος να μας πετάν στα δεξιά της λωρίδας των ΜΜΜ.Βέβαια για την ταμπακιέρα δεν λένε τίποτα όπως λες και εσύ

Έχουμε ένα ημίμετρο στα χέρια μας και για την ώρα το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι πως θα χρησιμεύσει σαν "πάτημα" στον λεωφορειατζή που θα με πατήσει(από λάθος πιστεύω):p
πχ "ο πατημένος magmike δεν ήταν αρκετά δεξία","δεν έδωσε την προτεραιότητα στο τρόλλεϊ"(αλήθεια πως ορίζεται αυτό?)

Μακάρι όπως λες να είναι εφαλτήριο για κάτι καλύτερο αλλά για την ώρα είναι ένα τίποτα,ένα σκούπισμα κάτω από το χαλάκι :-(

kardavan
Απών/απούσα

nireasx wrote:
Ο Casey Neistat προτείνει κάτι...

http://www.youtube.com/watch?v=bzE-IMaegzQ

Καταπληκτική η πρόταση του Casey Neistat αλλά δυστυχώς μόνο για το New York.

Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε μια πιο βαλκανική παραλλαγή της;
Ποδήλατο-πολιορκητικό κριό
μήπως;
Ποδηλάτες που καθαρίζουν το δρόμο με βαριοπούλες;
Τάγματα εφόδου, της νεοεμφανιζόμενης οργάνωσης "Ποδηλατική Αυγή" που αναλαμβάνουν τη απονομή της δικαιοσύνης και την προστασία των δικαιωμάτων της μειοψηφίας;

Argonaut
Απών/απούσα

πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες... για το ΠΟΣΟ δεξιά κλπ.
Αλλά να μην ξεχνάμε οτι ακριβώς ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να πηγαινεις πολύ δεξιά. Αυτό ειναι "λάθος" στην επιστολή του Υπουργείου.

Δείτε τις "οδηγίες" και τις προτάσεις και όλα τα επιπλέον ειναι ευπρόσδεκτα. όπου μπορεί να προσφερει ο καθένας με την εμπειρία του. Για το εν λόγω θέμα, πρέπει να κινείσαι περίπου στην μέση και λίγο πιο δεξιά ώστε να εχεις χώρο για ελιγμό σε πε΄ριπτωση ανάγκης, και να αναγκάζεις να βγαινει ο οδηγός στην αλλη λωρίδα ώστε να μην σε στριμώξει.

Δίνουμε προτεραιότητα στο λεωφορείο αν εχει μπροστά ΑΠΛΑ / ελέυθερο χώρο να φυγει και δεν ειναι κοντά στάση ή κινηση από αλλα οχήματα. Το 99% των οδηγών από τις εμπειρίες που ακούως και την δική μου, ειναι πολύ θετικοί και συνεργάσιμοι!! ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μην συμβει τιποτα από μαΜακία όπως λες!!

Πάντως τους Συγκοινωνιολόγους δεν τους βλέπω και υπέρ με το να λένε "ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ τώρα η απόφαση...." αχαχα!! Δες το στο site τους!

kardavan
Απών/απούσα

Κατ’ αρχήν αν δούμε το νέο μέτρο μεμονωμένα δεν μπορούμε παρά να παραδεχθούμε ότι η απόκτηση του δικαιώματος από τον ποδηλάτη να κινείται σε μέχρι πρότινος απαγορευμένες περιοχές είναι ένα θετικό γεγονός υπό την προϋπόθεση ότι δε δημιουργούνται συνθήκες που υποθάλπουν ακόμη περισσότερα ατυχήματα (αυτές ήδη υπάρχουν!). Προς τι λοιπόν όλη αυτή η γκρίνια από μερικούς κακοπροαίρετους;

Όσοι έχουν εμπειρία διαπραγματεύσεων ή ακόμη απλά … στοιχειώδη πολιτική σκέψη γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένα δυσάρεστο γεγονός “σερβίρεται” πιο εύκολα όταν συνοδεύεται από ένα ευχάριστο γεγονός και μάλιστα εν χορδαίς και οργάνοις (δελτία τύπου κτλ.)!

Ας δούμε τα μέχρι τώρα γεγονότα. Η προηγούμενη κυβέρνηση υποσχέθηκε ποδηλατόδρομους και τελικά δεν έκανε σχεδόν (για πολλούς απολύτως) τίποτε. Η σημερινή κυβέρνηση υποσχέθηκε υποδομές για το ποδήλατο που εάν γίνουν πραγματικότητα η ταλαίπωρη Αθήνα βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να αναδειχθεί το Αμστερντάμ του ευρωπαϊκού νότου εφόσον γίνουν μερικά κανάλια (πιθανόν αυτά να είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις της επόμενης κυβέρνησης). Δεν ξεχνώ όμως η σημερινή κυβέρνηση εκλέχθηκε με το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν” για να κάνει σχεδόν σε όλες της τις προεκλογικές εξαγγελίες στροφή 180 μοιρών. Το γιατί και πώς δεν θεωρώ ότι χρειάζεται ανάλυση γιατί είναι άλλο θέμα, άσχετο με το ποδήλατο.

Όσο βλέπω λοιπόν,
απόσυρση αυτοκινήτων για να τονωθεί η αγορά,
διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια μπροστά στα μάτια των οργάνων της “τάξης”,
τον ανάπηρο με το καροτσάκι να μην μπορεί να βγει από το σπίτι του,
τη μάνα μη μπορεί να πάει το παιδάκι στην παιδική χαρά,
τα έργα του μετρό να βαλτώνουν,
τα λοιπά ΜΜΜ να παρέχουν υπηρεσίες που προσβάλλουν τον φορολογούμενο πολίτη
και γενικώς όλα αυτά που συνιστούν σε επίπεδο καθημερινότητας ένα κράτος μπουρδέλο και μάλιστα τριτοκοσμικό (χωρίς βιτρίνες όπως το Άμστερνταμ) έχω κάθε λόγο να στοιχίζομαι μαζί με τους κακοπροαίρετους, αυτούς που βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο (προσωπικά το βλέπω σχεδόν άδειο!) και να ερμηνεύω τέτοιου είδους ανέξοδες εξαγγελίες ως επιμέρους στοιχεία μιας συνολικής προσπάθειας “στρίβειν δια του αρραβώνος” (μήπως ο γάμος είναι οι εκλογές;)

Έτσι με το πολιτικό τέλος και αυτής της κυβέρνησης θα έχουμε να λέμε ότι από την πλευρά της πολιτείας μας δόθηκε το δικαίωμα να κυκλοφορούμε στις λεωφορειολωρίδες το οποίο ομολογουμένως έχει τεράστια αξία αν έχεις την ατυχία να εμπλακείς σε ατύχημα με λεωφορείο, μοτοσυκλέτα ή ταξί εντός της λεωφορειολωρίδας, δημιουργώντας νομικό έρεισμα ώστε να αποζημιωθείς ως επιζήσας ποδηλάτης ή η οικογένειά σου εφόσον δεν επιζήσεις αλλά ελάχιστη αξία έχει με κριτήριο την προσέλκυση νέων ποδηλατών στους δρόμους καθώς ουσιαστικά δεν λύνεται κανένα θέμα ασφάλειας!

Τα λέω αυτά χωρίς μηδενιστική διάθεση. Ίσα-ίσα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά που με ανεβάζουν. Με ανεβάζει να βλέπω χιλιάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών, στο δρόμο Παρασκευή βράδυ, να απαιτούν κάτι διαφορετικό. Με ανεβάζει ο παππούς της γειτονιάς μου που προσπαθεί να ανέβει τις ανηφοριές της Ν. Σμύρνης. Με ανεβάζει που βλέπω τη νοικοκυρά να γυρνάει από super market με το καλαθάκι φορτωμένο ψώνια (έτσι κι αλλιώς το πορτ μπαγκάζ δε γεμίζει πια...).

Απλά με ρίχνει η εικόνα της χώρας που ζω, οι %$#%$ που την κυβερνάνε και ακόμη μεγαλύτεροι %$#^%$# που τους στηρίζουν...

dvarnav
Απών/απούσα

Ειδικά οι !*@()! που την στηρίζουν είναι ενα θέμα που απασχολεί πολλά χρόνια τώρα. Σχετικά με την οδήγηση στις λεωφοριολωρίδες δυστηχώς δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω το πείραμα τους και αυτό διοτι δεν είναι δυνατόν να κινήσε δεξιά απο ένα όχημα μεγάλου όγκου που τρέχει με τουλάχιστον διπλάσια ταχύτητα απο μένα και σταματάει να παραλάβει επιβάτες καθε 500 μετρα. Εαν κάτσει κάποιος πίσω απο λεωφορίο την ώρα που ξεκινάει τα παίρνει όλα τα τοξικα και το ευχαριστιέται με διπλή Respro και πάλι το ρούφηξες. Το θέμα του ατυχήματος είναι κατι άλλο κατι που μπορεί να συμβεί οπουδήποτε αλλα σίγουρα με τα μεγαθήρια δίπλα σου παίρνεις το ρίσκο πάνω σου... Προτιμώ λοιπόν ελευθερία δεξιά σε μικρύς δρόμους και ας αφήσουμε τα πειράματα για αυτούς που τα επινοούν.

KAthanas
Απών/απούσα

Πρέπει νομίζω να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα:
1) Θεωρούμε ότι μέχρι τώρα η χρήση των λεωφορειολωρίδων γινόταν παράνομα από τους ποδηλάτες;
Αν υπάρχουν νομικοί στην κουβέντα χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους. Εγώ μέχρι τώρα έβλεπα δίκυκλα επιτρέπονται και πήγαινα. Δεν ένιωθα να παρανομώ. Με την απόφαση αυτή αμφισβητείται το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τη λεωφορειολωρίδα εκτός δακτυλίου (πρώτη φορά, διότι μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεν απαγορευόταν). Αν είναι όπως τα λέω πρέπει να την προσβάλλουμε νομικά. Αν από την άλλη η απόφαση αυτή δε θίγει την υφιστάμενη κατάσταση εκτός δακτυλίου δεν πρέπει να ασχοληθούμε περαιτέρω. [Μήπως πρέπει να μπει και στην ανακοίνωση ότι όσο επιτρέπονται τα δίκυκλα δεν θεωρούμε ότι απαγορεύονται τα ποδήλατα, ώστε να έχουν και ένα ακόμα χαρτί κάποιοι που ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ θα πάθουν εντωμεταξύ κάτι εκτός δακτυλίου;]
2) Θεωρούμε ότι μέχρι να γίνουν ποδηλατόδρομοι δεν πρέπει να κινούμαστε σε αρτηρίες που έχουν λεωφορειόδρομους;
Αν θεωρούμε ότι πρέπει να κινούμαστε και σε τέτοιες αρτηρίες και επειδή δεν υπάρχει άλλος ασφαλής χώρος πέραν της λεωφορειολωρίδας για να κινούμαστε πρέπει να αποδοκιμάσουμε την ανακοίνωση του ΣΕΣ (Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων) για αναβολή (στις καλένδες) του μέτρου και να υποστηρίξουμε αντιθέτως (ως μόνη αποδεκτή εναλλακτική λύση) να αυξηθεί το πλάτος της λεωφορειολωρίδας ή να σημανθεί ποδηλατόδρομος δίπλα στο κράσπεδο που θα έχει πλάτος τουλάχιστον 1.20 μέτρα (διότι διαφορετικά θα πέφτουμε στα όμβρια). Αυτό σημαίνει ΑΜΕΣΗ μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας (ουσιαστικά θα υπάρχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση όλων των υπολοίπων οχημάτων). ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ μπορεί να αρθεί το καθεστώς της μεικτής κυκλοφορίας (ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΠΟΔΗΛΑΤΑ - ΜΗΧΑΝΕΣ). Θα μπορούσαμε ως ευνοϊκότερο σενάριο να προτάξουμε την άμεση διεκδίκηση της πρότασης αυτής ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΚΛΙΣΗ (π.χ. πάνω από 2 %), ώστε να ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ότι μόνο τότε υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας και πουθενά αλλού στο δίκτυο.

Τα γράφω τώρα μήπως και δεν καταφέρω να έρθω στη συνάντηση....

Υ.Γ.:
Λεωφορειόδρομοι που ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στο δακτύλιο:
1) Λ. Αλεξάνδρας (όλη)
2) Λ. Κηφισίας (όλη)
3) Λ. Μεσογείων (όλη)
4.). Λ. Δημοκρατίας (Άγιοι Ανάργυροι)
5) Λ. Πατησίων (σχεδόν όλη)
6) Παπαδιαμαντοπούλου (μικρό κομμάτι που έχει καταργηθεί στην πράξη)
7) Λένορμαν (όλη)

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μην τον αναλύουμε τόσο πολύ παιδιά.

Βγήκε τώρα ένας περαστικός υπουργός από
τη μικρή του φούσκα, έβγαλε ένα φιρμάνι
για τα ποδήλατα και ξαναμπήκε στη μικρή
του φούσκα.

Μου θυμίζει τον άλλο στόκο το Σουφλιά
που έπαιρνε αποφάσεις για την μετακίνηση
και τα ΜΜΜ όταν ο ίδιος κινούταν με σοφέρ
στη λωρίδα των ΜΜΜ και μπατσούλιδες να
ανοίγουν το δρόμο μπρος πίσω..

Κινηθείται όπως και όπου μπορείται στο χάος της Αθήνας.

Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα


Δεν καταλαβαίνω γιατί ζητάμε τον μπελά μας. Ο κώδικας ως τώρα μας το είχε στο χαλαρό. Δίκυκλα στη δεξιά λωρίδα. Πχ. Πατησίων, μεταξύ Αγ. Μελετίου και Ομόνοιας, όπου τρεις λωρίδες. Κρατάς τη δεξιά που περεπιπτόντως είναι λ/λ και την σκας στη μεσαία, μόνο για να προσπεράσεις κάποιο ΜΜΜ που έχει μπαστακωθεί και δεν ξεκινάει γρήγορα. Το θέμα της κίνησης αριστερά, αν δεν υπάρχει θέμα στροφής κατά τη γνώμη μου είναι πρόκληση στους γύρω μας, να μας προκαλέσουν ατύχημα με κάποιο τρόπο. Οι χρήσεις των μεσαίων και αριστερών λωρίδων θέλουν τεράστια προσοχή και πάντα μέσα στους κανόνες χρήσης τους. Αν μπορεί φυσικά κάποιος να τρέχει με πάνω από 100χιλ/ω, πάει καλά. Αν όμως όχι, να μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Δεξιά λωρίδα παντού όμως. Αυτό θα ήταν το σωστό. Ακόμα και σε μεγάλες αρτηρίες όπως η Συγγρού και Κηφισίας που ενώνουν σε χρόνο dt σημαντικές αποστάσεις και περιοχές.

Εκείνο δε που δεν θέλουμε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να ζήσουμε είναι να μας φυλακίσουν νομικά σ' έναν κατ' επίφαση ποδηλατόδρομο, που παράλληλα θα είναι δρόμος διαφόρων εμποδίων. Αν βρεθεί τρόπος να φυλαχτεί η χρήση του ποδηλατόδρομου πάει στο γέρο διάολο, ΑΛΛΑ. Εδώ δεν συμβαίνει αυτό στις καλύτερες οικογένειες, στην Ελλάδα θα συμβεί;

Γιατί δεν απαιτούμε να φύγει το σκέλος του ΚΟΚ που αφορά σε ποδηλατόδρομους και τους ορίζει ως υποχρεωτικούς;

Πώς βρεθήκαμε βρε σύντροφοι εν ποδηλασία να ψαχνόμαστε έτσι;

ΡΕΖΟΥΜΕ: έχω την εντύπωση για να μην πω το φόβο και τη βεβαιότητα, ότι τώρα που γινόμαστε πραγματικά πολλοί έχουν σκοπό, με την πρόφαση, οτι θα μας βάλουν στην σωστή μας τάξη, στην ουσία να μας εγκλωβίσουν, να μας απελπίσουν, να μας συρρικνώσουν. Ποιός από μας θα αντέξει εκτός απ' την πίεση της βαριάς κυκλοφορίας, να έχει και το βραχνά του μακρέος χεριού του νόμου, ως το σπαθί του Δαμοκλή πάνω απ' το κεφάλι μας; Δεν μας χρειάζεται κάτι τέτοιο. Όσοι έχουμε τη δύναμη να είμαστε ήδη κάθε ώρα, παντού, με το ποδήλατο, νομίζω άλλα χρειαζόμαστε κι όχι στρούγγες και φιρμάνια.

KAthanas
Απών/απούσα

Δείτε ποιοι κυβερνούν τους συγκοινωνιολόγους για να καταλάβετε ποιοι κυβερνούν εμάς....

http://www.ses.gr/documents/News_Events/Newsletter/TA_NEA_15-06-2011.pdf

cdouvis
Απών/απούσα

ξεκίνησα με την προθεση να κάνω σοβαρή κριτικη στις μπαρούφες του τύπου αλλά είναι αμέτρητες. Γι' αυτο θα αρκεστώ να γράψω το μόνο σημείο στο οποίο συμφωνώ μαζί του

Quote:
Τα νούµερα είναι τέτοια που η ποδηλασία δεν θα λύσει...

όπου, φυσικά, "τα νούμερα" είναι ο ίδιος και οι φίλοι του που τον εξέλεξαν προεδρο του ΣΕΣ

σοβαρά τώρα: δεν μπορώ να βγάλω νόημα από αυτόν τον τύπο. Θα συμφωνήσω με τον Argonaut παραπάνω ότι πρόκειται για κάποιον που προσπαθεί να γίνει μαϊντανός και πετάει ακραίες δηλώσεις για να τον παίζουνε τα media. Το στηρίζω κυρίως σε 2 σημεία (ας εξαιρέσουμε τα σημεία στα οποία επιτίθεται στο ποδήλατο, είπαμε εκεί διαφωνούμε μαζί του)

στην ερώτηση "Τι σας ενοχλεί όταν µετακινείστε στην Αθήνα;" δίνει μια απάντηση που περιμένεις να την ακούσεις από έναν τυχαίο περαστικό. Βασισμένη δηλαδή στην αισθητική του, στο τι του την έσπασε πρόσφατα κλπ. Από έναν ειδικό όμως φυσιολογικά θα περίμενα να προσπαθήσει να ενημερώσει το κοινό για τα της επιστήμης του. Να αναφερει την κατάχρηση του ΙΧ, την έλλειψη-μη τήρηση των λεωφορειολωρίδων... Πράγματα που είναι διαρκώς φανερα σε όλους και που (θα έπρεπε να) ξέρει ότι κάνουν τη διαφορά

αμέσως μετά, στην ερώτηση "Υπάρχουν ελληνικές πόλεις που να είναι πιο φιλικές στις µετακινήσεις;" αποφεύγει να αναφέρει τα καλά παραδείγματα των άλλων πόλεων (Καρδίτσα, Μεσολόγγι κλπ) που θα ήταν το φυσιολογικο και αναμενώμενο. Προτιμά να υπογραμμίσει τα αρνητικά παραδείγματα (Ηράκλειο) μόνο και μόνο για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι δεν υπάρχει διέξοδος από το πρόβλημα. Αυτή η στάση είναι ακραία και ζημιογόνα γιατί τα μηνύματα που καταργούν την ελπίδα ωθούν τον κόσμο να καταφεύγει στις ατομιστικές και αντικοινωνικές λύσεις, δηλαδή στο ΙΧ. Ο σκοπός εδώ δηλαδή είναι μάλλον να δημιουργήσει αίσθηση παρά να ειπωθεί κάτι σωστό για να ενημερώνεται ο κόσμος

άσχετο: να και το λινκ

Geraki
Απών/απούσα

Όταν ανέφερα σε συγγενείς και φίλους ότι παρήγγειλα ποδήλατο συνάντησα αρνητικό κλίμα από ΟΛΟΥΣ με εκφράσεις του στυλ:
- θα βγεις έξω με ποδήλατο; θα σε πατήσει κανένα αυτοκίνητο.
- καλά μ@λ@κας είσαι; θα σκοτωθείς εκεί έξω.

Αυτό που έχω καταλάβει από τη μικρή μου ενασχόληση με το ποδήλατο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (όπου ταυτόχρονα δεν έχει και καμία σχέση με το ποδήλατο) είναι η ίδια με αυτή του προέδρου του ΣΕΣ.
"Τα ποδήλατα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί είναι επικίνδυνο και όποιος το κάνει πάει φιρι-φιρί να φάει το κεφάλι του."

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

"...Αυτό που έχω καταλάβει από τη μικρή μου ενασχόληση με το ποδήλατο είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου (όπου ταυτόχρονα δεν έχει και καμία σχέση με το ποδήλατο) είναι η ίδια με αυτή του προέδρου του ΣΕΣ.
"Τα ποδήλατα δεν πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους γιατί είναι επικίνδυνο και όποιος το κάνει πάει φιρι-φιρί να φάει το κεφάλι του."..."

Μεσα σε μια παραγραφο, ειπες παρα πολλα, αν οχι ολα.
Προφανως, η αποψη αυτη προερχεται απο ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν την παραμικρη ιδεα για το τι ειναι και πως κινειται το ποδηλατο. Καθως επισης και για το ποσο ουσιαστικα μπορει να συμβαλει το ποδηλατο στην αποσυμφορηση της κινησης στην πολη.
Τετοιου ειδους αποψεις, φανερωνουν χαωδη αγνοια, για το τι συμβαινει και τι προωθειται σημερα σε αλλες Ευρωπαικες χωρες, με εκπληκτικα μαλιστα αποτελεσματα.
Αυτο βεβαια ειναι-σε ενα βαθμο-κατανοητο, για ανθρωπους οι οποιοι δεν εχουν καμμια σχεση με (και δεν ενδιαφερονται για) το ποδηλατο και τη δυναμικη του, οσον αφορα την αποσυμφορηση της κινησης και την ποιοτητα ζωης στις πολεις, και οχι μονο.
Εκεινο που ειναι ομως πραγματικα ακατανοητο (και οδηγει σε προφανη συμπερασματα), ειναι η Ογκωδης Αγνοια, οσον αφορα το ποδηλατο, απο εναν κυριο, ο οποιος δεν ειναι απλα συγκοινωνιολογος, αλλα προεδρος της Ενωσης των Συγκοινωνιολογων!!!!
Και επειδη θεωρω δεδομενο οτι δεν ειναι δυνατον να εχει τοσο βαθεια μεσανυχτα, τεινω να πιστεψω οτι οι αποψεις του ειναι εκ του πονηρου, και πολυ πιθανον, εχουν σχεση με την περαιτερω προωθηση των συμφεροντων του κυκλωματος εισαγωγης και εμποριας των αυτοκινητων, των οποιων ο τζιρος τους πρωτους μηνες του 2011 ηταν μειωμενος κατα 50% περιπου, σε σχεση με τους αντιστοιχους μηνες του 2010.

contact