Μαρούσι - Κλοπή Trek Valencia μέσα από την αποθήκη της πολυκατοικίας

41 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

Daemonn wrote:
...ΠΡΕΠΕΙ να κοιμάσαι με το ποδήλατο αλλοιώς θα φταις ΕΣΥ αν στο φάνε και όχι οι κακόμοιροι οι κλέφτες!

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ!!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΕΙΣ για την ασφάλεια του ποδηλάτου σου, 24/7!!!

Άλλωστε το Θέμα του ύπνου έχει τεθεί και ΕΔΩ

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...αν αφήνεις από'δω και από'κεί το ποδήλατο,ξεκλείδωτο, εφ'όσον ξέρεις τι παίζει με το κλέψιμο, τότε θα φταίς μόνο εσύ, αφού ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο το προσφέρεις.

Εχω δει πολλά δεμένα με σπάγκο, ή άλλα που αν τα σηκώσεις 1 μέτρο η αλυσίδα περνάει πάνω από τον στύλο και το παίρνεις και φεύγεις.

Το θέμα μου είναι πως αν έχεις πέσει θύμα κλοπής ή όχι , θα πρέπει να παιρνεις όσες περισσότερες προφυλάξεις μπορείς.

Και δεν είπα να κοιμόμαστε με τα ποδήλατα,(άσχετα αν εγώ αυτό κάνω)απλά είναι πιο δύσκολο να ανοίξουν διαμέρισμα από αποθήκη, κοινή λογική είναι.

magmike
Απών/απούσα

Το θέμα δεν είναι μόνο τι γράφεις αλλά και πως το γράφεις.Η άποψη σου για το να κοιμάσαι με το ποδήλατο με βρίσκει 100% σύμφωνο.Το να κατηγορείς και να βγάζεις τέτοια εμπάθεια απέναντι σε κάποιον που την έχει πατήσει και γράφει το πρώτο του ποστ εδώ δεν βοηθάει σε τίποτα και κυρίως δεν βοηθάει τον πονεμένο φίλο μας.Δες τι έχεις γράψει στο πρώτο ποστ και προσπάθησε να καταλάβεις γιατί έχει εκφυλιστεί ένα ολόκληρο θέμα και έχει μετατραπεί σε εκατέρωθεςν κράξιμο.Horsey VS the world

To να κλειδώσεις ένα ποδήλατο στην αποθήκη μοιάζει πολύ λογική λύση αν δεν ξέρεις τι παίζει.Και εγώ αυτό σκεφτόμουν να κάνω αλλά με προειδοποίησε γνωστός και άλλαξα τακτική.Προφανώς και υπάρχει κύκλωμα που δρα στην ευρύτερη περιοχή Αμαρουσίου,Χαλανδρίου,Αγ.Παρασκευής,Χολαργού και σπάει αποθήκες έχοντας παρακολουθήσει τους ποδηλάτες.Αυτό μπορείς να το ξέρεις μόνο αν στο πουν ή αν το διαβάσεις κάπου.Δεν έχω κάνει στατιστική μελέτη αλλά από γνωστούς και από δω μέσα βλέπω πως σε αυτές τις περιοχές μπουκάρουν σε αποθήκες ψάχνοντας ποδήλατα

kperakis
Απών/απούσα

Μετά από μια σχετική απουσία, είπα να επανέλθω αναφορικά με το θέμα. Και να ξεκινήσω από το comment του magmike, ο οποίος αναφέρει: "πως να σταματήσεις τους ασυνειδητους να αγοράζουν?Ακόμα και να το πετύχεις τι εμποδίζει τους κλέφτες να τα κάνουν σμπαράλια και να τα πουλήσουν για ανταλλακτικά?". Φίλε μου μπορώ να πω ότι αυτές οι σκέψεις έχουν περάσει κατ' επανάληψην από το μυαλό μου..από τη μία πως και από που μπορώ να ανακτήσω το κλεμμένο μου ποδήλατο, από την άλλη ότι αν πάω να το ανακτήσω όντως συντηρώ το παραεμπόριο που αναφέρει ο Horsey (αν και με άκομψο τρόπο, το οποίο όμως αφήνω για λίγο πιο μετά), και από την παράλλη :) ότι ακόμα και αν εγώ αποφασίσω να πάρω πάλι καινούργιο ποδήλατο, ο φαύλος κύκλος του παραεμπορίου δεν θα σταματήσει γιατι πολύ απλά το ποδήλατο μου μπορεί πολύ απλά να πουλιέται για ανταλλακτικά, γιατί όχι σε καταστήματα! Και αν ακόμα θεωρήσουμε ότι εγώ έχω την οικονομική άνεση να παίρνω κάθε χρόνο ένα καλό ποδήλατο, ισχύει το ίδιο για τον οποιονδήποτε άλλο ο οποίος μπορεί να έκανε οικονομίες για ένα Χ διάστημα προκειμένου να το αγοράσει? Προφανώς όχι..Το να είμαστε υποψιασμένοι είναι κάτι το οποίο μπορεί όντως να προσφέρει πολλά περισσότερα σε συλλογικό επίπεδο.
Αναφορικά με το ερώτημα του myronas, φίλε μου μπορώ να σου πω ότι ακόμα και οι ένοικοι του πρώτου ορόφου μείνανε έκπληκτοι όταν το μάθανε τις προάλλες. Το οποίο μου κάνει και εμένα μεγάλη εντύπωση, καθώς πέραν των δύο πορτών των οποίων σπάσανε τις κάσες (να δεχτώ με μία και μόνη κλωτσιά), η τρίτη πόρτα δεν άνοιγε και την έχουν σπάσει στη μέση (προφανώς με κλωτσιές ή/και λοστό). Τι να πούμε λοιπόν σε αυτούς τους ανθρώπους που πέραν από το ποδήλατο έχουν επιπλέον το κόστος αλλαγής πόρτας.
Για να επιστρέψω στο φίλο Horsey, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον magmike. Το θέμα δεν είναι μόνο το τι λες, αλλά και πως το λες. Anyway, προφανώς συμφωνώ μαζί σου ότι μια αποθήκη ανοίγει πολύ πιο εύκολα και ανώδυνα από ένα σπίτι, αλλά θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και διάφορες άλλες παραμέτρους. Τα δικά μου πόδια μπορεί όντως να αντέχουν...μπορείς όμως να πεις το ίδιο και σε μια κοπέλα ή σε έναν μεγάλο άνθρωπο που μπορεί να το έχουν πάρει απλά για τις βόλτες τους και όχι για να κατεβαίνουν π.χ. σε τρίαθλο? Δε νομίζω..επιπλέον όπως σου είπα, έχουν ανοίξει και σπίτια..σίγουρα αναλογικά οι κλοπές μέσα από αποθήκες είναι πολύ περισσότερες...αυτό δε σημαίνει όμως σε καμία περίπτωση ότι οι κλοπές μέσα από σπίτια είναι μηδενικές. Και όσον αφορά στο κλείδωμα, επίσης έχεις δίκιο..εγώ μετά την πρώτη κλοπή πήρα πέταλο..αρκετά ακριβό..κανένα πέταλο όμως δεν είναι απαραβίαστο..απλά κάποια μπορούν να τους καθυστερήσουν περισσότερο από κάποια άλλα. Στην τελική, τίποτα δεν είναι απαραβίαστο..όλα εξαρτώνται από την "τεχνική κατάρτιση" των κλεφτών..από κάποιους μπορεί να είσαι λίγο μπροστά, από κάποιους όμως μπορεί να είσαι αρκετά πίσω...δε νομίζω ότι διαφωνεί κανείς με αυτό.
Να κλείσω λέγοντας ότι έμαθα δυστυχώς χθες ότι από μία άλλη πολυκατοικία μερικά τετράγωνα παρακάτω ανοίξανε πέντε αποθήκες και πήρανε πέντε ποδήλατα..τι να πω..ώρες ώρες το Citizens on patrol δεν μου ακούγεται καθόλου άσχημη ιδέα..

magmike
Απών/απούσα

έτσι πληροφοριακά σε ποια περιοχή του Αμαρουσίου μένεις?Κέντρο ή περιφερειακά?

kperakis
Απών/απούσα

περιφερειακά..κοντά στο σταθμό του ΚΑΤ

teo79
Απών/απούσα

Μια και η ώρα είναι περασμένη και δε έχω τι να κάνω ας πω και εγώ τι έμαθα την τελευταία εβδομάδα περί κλεμμένων μια και κλέψανε της κοπέλας μου στην βασ.σοφίας δεμένο με αλυσίδα μηχανής σε αυλή..
δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν υπάρχει λόγος ούτε θα βγει κάτι που να μην το ξέρουμε οι πιο πολλοί....5 μέρες γύρναγα σε ΜΕΝΑΝΔΡΟΥ-ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ-ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ και ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ-ΑΣΩΜΑΤΩΝ.....
όλοι μιλάνε για κλεμμένα γενικά πάρα πολύ άνετα..όλα γίνονται πάρα πολύ άνετα και βλέπεις πολλά ποδήλατα καινούρια να πηγαινοέρχονται.....όλοι συνδέονται μεταξύ τους ...ο ένας φυλάει τον άλλον εκεί και δεν είναι για πολλά πολλά....όλοι ξέρουν αλλά λίγοι μιλάνε συγκεκριμένα ..οι πιο πολλοί λένε γενικότητες...τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ από το τρένο προς την ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο πεζόδρομο μαζί με το παζάρι που έχουν γενικά οι πακιστανοί έχουν και το παζάρι ποδηλάτων....πολλά ποδήλατα τα πουλάνε φόρα παρτίδα...κάπου τους σκάει και η δημοτική αστυνομία αλλά δε τρέχει μια...την κάνουν για 5 λεπτά και πάλι τα ίδια.άλλωστε για τα μάτια του κόσμου είναι αυτά και κάνει μπάμ αυτο..εγώ δυστυχώς δεν το βρήκα το ποδήλατο...μετά από πολλές συνομιλίες που είχα με πολλούς μου είπαν το εξής...τα ποδήλατα μέχρι 500-600 ευρώ τα πουλάνε όπως είναι..τα πιο ακριβά ή τα δίνουν σε συγκεκριμένους (???) ή τα σπάνε για ανταλλακτικά ή πάνε έξω..άρα καταλαβαίνετε ότι η ηθική πλευρά που πολλοί συμμερίζονται ότι αν κάποιος αγοράσει το κλεμμένο του είναι αυτός που συντηρεί την ιστορία είναι και κάπου ένας μύθος....ή για να το πω καλύτερα θα άρμοζε σε άλλη εποχή ή σε άλλη χώρα καλύτερα αλλά όχι στην ΕΛΛΑΔΑ του τώρα.
υπάρχει πολύς κόσμος που πάει να αγοράσει κλεμμένα επειδή έτσι θέλουν..μια βόλτα γενικά στο μοναστηράκι θα πείσει πολλούς για αυτό.
υπάρχουν πολλά μαγαζιά εκεί που πουλάνε ποδήλατα....μήπως νομίζετε ότι αυτοί δεν έχουν πάρει πρέφα τι παίζει???ή ότι απλά αφήνουν το παραεμπόριο να γίνεται δίπλα τους από την καλή τους καρδιά?..επειδή δεν έχω αποδείξεις χειροπιαστές παρά μόνο τα όσα είδα (που δεν είναι το θέμα κουβέντας) το θέμα με τα μαγαζιά είναι στη κρίση του καθενός...η αστυνομία λέτε οτι απλά βρίσκεται εκεί και δεν βλέπει??
ζούμε σε μια χώρα που όλα είναι διεφθαρμένα γύρω μας.όλοι βγάζουν λεφτά από το κάθε παραεμπόριο..το ηθικό είναι να μην αγοράσεις το κλεμμένο σου...ναι...αλλά από το ηθικό μέρος μέχρι το πρακτικό-πραγματικό μέρος υπάρχει μεγάλο χάσμα....και δηλαδή κάθε φορά που θα μας κλέβουν το ποδήλατο θα τα σκάμε στα μαγαζιά και αυτοί θα ανεβάζουν τις τιμές και θα φτάνουμε στο σημείο να δίνουμε κάθε χρόνο το μισθό μας για ένα ποδήλατο.γιατί όλοι οι μαγαζάτορες τρίβουν τα χέρια τους όσο γίνονται τόσες κλοπές..αυτό είναι σωστό δηλαδή για εσάς που λέτε να μην ξανααγοράζουμε το κλεμμένο μας ή είναι λογικό???το θέμα του ηθικού είναι σχετικό στον κάθε ένα και εξαρτώμενο από πολλά άλλα....δεν έχει ο κάθε ένας την άνεση να πληρώνει από την αρχή το κάθε τι που του κλέβουν....το τελευταίο καιρό υπάρχει μια κομπίνα με τα smart που χουν βρει ότι από κάπου μπορούν και τα ανοίγουν και τα κλέβουν και μετά ειδοποιούν τον κάτοχο ότι για να το πάρουν πίσω θέλουν 1500 -2000 ευρώ...το ηθικό είναι να πεις όχι....θεωρείτε ότι πέρα από ηθικό είναι λογικό αυτό???εσείς τι θα κάνατέ??
ούτε έμενα μου αρέσει η φάση να αγοράσω κάτι που μου ανήκει και πραγματικά αν το έβρισκα ή αν το βρω θα προσπαθήσω να το πάρω όπως πρέπει.ούτε μαγκιές ούτε βλακείες..δικό μου είναι στη τελική...
απλά εμένα οι φιλοσοφίες του θέματος μου φέρνουν στο νού το 'όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουν '...
η λύση είναι προφύλαξη και μετά τύχη..τίποτα άλλο...πέταλο -αλυσίδα δε ξέρω τι ,ότι θεωρεί ο κάθε ένας καλύτερο...από κει και πέρα όσο για τις κατηγορίες του στυλ γιατί το είχες στην αποθήκη και όλα αυτά εντάξει αλλά είναι απαράδεκτο!!αν φτάνουμε σε σημείο να κατηγορούμε ( το έχω δει σε πολλούς πάντως εδώ μέσα) τον κάθε ενα γιατί το άφησε εκει ή γιατί το έδεσε με αυτο και τα σχετικά τον διπλανό μας που του κλέψανε το ποδήλατο τότε τι μιλαμε για αλληλεγγύη ποδηλατών και τι μιλάμε για βοήθειες μεταξύ μας???
η κλοπη στη χωρα μας ανθιζει.....στα ποδηλατα βγαζουν καλα λεφτα και επειδη ειναι πιο ανετα να κλαπουν και να κρυφτουν γινεται ο χαμος που γινεται...εμεις απο κει και περα πρεπει να τα βαζουμε οσοι εχουμε σε κλειστο χωρο και δεμενα ή οσοι δεν έχουμε κάπου μέσα να τα τριπλοκλειδωνουμε..απο κει και περα λυση αλλη δεν υπάρχει όσο φαγωνόμαστε...όταν κάποια στιγμή δούμε ότι πρέπει να ενωθούμε για να κάνουμε εμείς κάτι ίσως τότε να καταφέρουμε και κάτι και ίσως τότε να συμφωνήσουμε περισσότεροι στο ηθικό μέρος..
φίλε kperakis για μένα ψάξτο αν έχεις χρόνο την Κυριακή....μην τριγυρνάς όμως άδικα...απλά παζάρι μοναστηράκι και ότι βγει....και βέβαια όχι αντριλίκια και τέτοια...
όσο για τον horsey απλά θέλω να πιστεύω ότι ο γραπτός λόγος τον αδίκησε και ότι δεν τα εννοεί όλα έτσι όπως φαίνονται.

A little biker...
Εικόνα A little biker...
Απών/απούσα

Επειδή είναι σχετικά εντός θέματος, παραθέτω την εμπειρία της papi... προς γνώσιν και συμμόρφωση. Ειδικά η τελευταία δημοσίευση
http://www.podilates.gr/?q=node/10148#new

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...με τις κλοπές των ποδηλάτων με τη διάσταση που έχει πάρει με εξοργίζει αφάνταστα.

Εκτός από την πράξη της κλοπής και την αδιαφορία του κράτους, που μπορεί να μην είναι αδιαφορία, μπορεί όντως να συμμετέχει το ίδιο στη μπίζνα, με εξοργίζει και το γεγονός πως πλέον θεωρείται δεδομένο ότι πάντου υπάρχουν ποδήλατα για κλέψιμο.

Μέσα στο μυαλό μου βλέπω τους κλέφτες με σκεπτικό του στύλ "αυτοί θα αγοράζουν και εμείς θα κλέβουμε, μια χαρά είναι", μπορεί κιόλας να μας θεωρούν υποχρεωμένους να αγοράζουμε για να έχουν προιόν προς πώληση, με αυτά που γίνονται τίποτα δεν με εκπλήσσει.

Μερικοί δε έχουν τόσο θράσος που τολμάνε μπροστά στα μάτια σου να κάνουν απόπειρα.

Δε θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες και να επεκταθώ περισσότερο επειδή θα βγώ εκτός θέματος.

Αυτός είναι ο λόγος που παραφέρθηκα στο πρώτο μήνυμα.

kxrist
Απών/απούσα

δεν είναι χρεοκοπία είναι πιστωτικό γεγονός...

όπως δηλαδή στην καθομιλουμένη, δεν είναι βιζιτού ... είναι π...άνα...., αντίστοιχα έγινε και με το πόστ...

όχι ποδήλατα στους δρόμους αλλά στα υπνοδωμάτια...
καλά ποδηλατικά όνειρα τότε...