Υπαρχει τροπος να σωσουμε τα ευρω μας πριν παμε στη δραχμη τον μαρτη;

Yπαρχει καποιος τροπος να σωσουμε τα ευρω μας κανοντας τα λιρες η οποιο αλλο νομισμα ωστε με να βγουμε κερδισμενοι οταν παμε στη δραχμη που θα φαει τρελη υποτιμηση;
Aυτα τα λεφτα θα γινουν αυτοματα δραχμες οταν παμε στη δραχμη η θα παραμεινουν λιρες;
Υ.Γ Εδω και 1 μηνα το ευρω σε σχεση με το δολαριο βρισκεται κατω απο 1.35 αρα η αποπομπη της ελλαδος απο το ευρω ειναι σιγουρη επειδη ριχνει την ισοτιμια του ευρω με απλα λογια.Αφηνω εξω τη συζητηση για νεα μετρα και αν θα υπαρχουν λεφτα για να πληρωθουν οποτε η χρεωκοπια ειναι σχεδον σιγουρη.Επειδη καποιοι εχουν παρει cds(ασφαλιστρα κινδυνου σε περιπτωση χρεωκοπιας) και περιμενουν να πληρωθουν
Στο σπιτι ως κλασσικοι εφησυχασμενοι,κοιμισμενοι ελληναρες και οι γονεις και τα αδερφια μου(ακομα και η αδερφη μου που ειναι λογιστρια στο τμημα της χρηματοδοτησης επιχειρησεων σε τραπεζα με γραφουνε που τους τα πρηζω εδω και 2 μερες.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
christos476
Εικόνα christos476
Απών/απούσα

φιλέ άμα τα έχεις πολλά πάρε κανένα διαμέρισμα δεν θα χάσεις

kounoupis
Απών/απούσα

Με τις υποτιμησεις της δραχμης τα 100 ευρω δεν θα ειναι 34.000 αλλα 80.000 ισως και 100.000 αρα το πραγμα δεν ειναι τοσο αστειο

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Αυτό που άκουσα (δεν ξέρω λεπτομέρειες)

Οταν δηλώσεις πτώχευση κ την δεχτούν (καταλάβουν οτι εισαι βάρος αρα δεχτούν) δημιουργείς καινούργιο νόμισμα με μια Α ισοτιμία απέναντι στα αλλα .

Αυτή η ισοτιμία υποτίθεται πως πρέπει να φτάνει για να ορθοποδήσει η εκάστοτε χώρα σε βάθος χρόνου .Με αλλα λόγια στην αρχή μας δίνουν μια ώθηση κ μετα ερχόμαστε στο ποσοστό αγοράς που θα έχουμε κερδίσει.Αυτό το ποσοστό υποτίθεται οτι θα ειναι αρκετό γιατι στην ουσία αυτό εξαρτάτε απο τα χρήματα που θα πέσουν στην χώρα για επένδυσής.

kynhgos77
Απών/απούσα

Εγω παντως πηρα σαμπρελες, τακακια, λαστιχα και μια αλυσιδα για καβατζα γιατι μετα την χρεωκοπια θα ειναι πανακριβα και το ποδηλατο θα ειναι το μονο προσωπικο μεσο μετακινησης μου.
Αμα μιλας για καποιο σεβαστο ποσο, καλη λυση ακουγοντε οι λιρες χωρις να σημαινει οτι δεν θα χασεις και ετσι ενα 30%.
Παντως καλο θα ειναι να αγορασεις καποια αναγκαια εισαγομενα πραγματα που μετα θα ειναι πανακριβα.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Αν υποθεσουμε οτι παμε σε δραχμη (δυσκολο για εμενα) και εσυ θελεις να μην χασεις απο την αλλαγη απο ευρω σε δραχμη κρατα τα ευρω σου εξω απο την τραπεζα (στρωμα κτλ.). Οταν ολα αυτοματα θα γινουν δραχμες εσυ θα τα εχεις σε ευρω. Παντως κατι τετοιο δεν γινεται ετσι και αυτοματα. Αν τωρα θες ενα νομισμα που θα εμπνευσει και μεγαλυτερη σιγουρια μετα απο τις πτωσεις ισοτιμιων κτλ. (αν φυγει μια χωρα απο το ευρω τοτε η ισοτιμια ευρω-δολαριου θα παει πολυ κατω απο το περιπου 1,3 που ειναι τωρα) διαλεξε ενα νομισμα που δεν ειναι συνδεμενο με το ευρω.

kounoupis
Απών/απούσα

kktsol wrote:
Αν υποθεσουμε οτι παμε σε δραχμη (δυσκολο για εμενα) και εσυ θελεις να μην χασεις απο την αλλαγη απο ευρω σε δραχμη κρατα τα ευρω σου εξω απο την τραπεζα (στρωμα κτλ.). Οταν ολα αυτοματα θα γινουν δραχμες εσυ θα τα εχεις σε ευρω. Παντως κατι τετοιο δεν γινεται ετσι και αυτοματα. Αν τωρα θες ενα νομισμα που θα εμπνευσει και μεγαλυτερη σιγουρια μετα απο τις πτωσεις ισοτιμιων κτλ. (αν φυγει μια χωρα απο το ευρω τοτε η ισοτιμια ευρω-δολαριου θα παει πολυ κατω απο το περιπου 1,3 που ειναι τωρα) διαλεξε ενα νομισμα που δεν ειναι συνδεμενο με το ευρω.

Το θεμα ειναι η κατασταση στην οικονομια ειναι τραγικη και δεν μας το λενε γιατι υπαρχουν αρκετοι φοβισμενοι και θα τραβηξουν τα λεφτα τους και θα εχουν προβλημα οι τραπεζες.Δεν γινεται να μη τρεχει κατι το χειροτερο τριμηνο απο πλευρας μετρων που θα ερθουν,των ηδη μειωμενων εσοδων και τα καναλια να ειναι τρεις λαλουν και χορευουν.
Τα σημαδια παντως δειχνουν για δραχμη εκτος βεβαια αν διαλυθει ολη η ευρωζωνη που θα ειναι ελαφρως καλυτερο για την ελλαδα γιατι θα ειναι πιο φτηνα να εισαγουμε απο χωρες που θα εχουν χαμηλη ισοτιμια(ιταλια,ισπανια).
Αν μια χωρα που χαλαει την ισοτιμια του ευρω και φυγει γιατι να πεσει και αλλο η ισοτιμια;Δεν θα μεινει σταθερη(μιλαμε για την ελλαδα ε);Το θεμα ειναι οτι η ελλαδα θα πηγαινει συνεχως χαλια και δεν εχει νοημα να την κρατησουνε αρα τι ωφελος θα εχει να την κρατησουνε;

Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Από την άλλη, πολλούς τους συμφέρει μια Ευρώπη χάλια, και ένα Ευρώ πάλι χάλια.
Πολλούς, και όχι μόνο εκτός ΕΕ... Βλέπε Γερμανία..
Παλεύει η Γερμανία, αλλά παλεύει για ένα καλύτερο ευρώ, ή για ένα χειρότερο ευρώ τελικά?

Μήπως αυτή η κατάσταση βολεύει τις εξαγωγές της?
Μήπως τελικά δεν παίζει να βγούμε από το ευρω?

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Δεν ειναι τοσο απλο. Για να παμε σε δραχμη (αμεσα και οχι σε βαθος χρονου, γιατι ειναι τελειως διαφορετικο να σου πουν οτι σε πεντε χρονια θα εχουμε δραχμη και τελειως διαφορετικο αν σου πουν οτι αυριο εχουμε δραχμη) πρεπει να βρεθει ενας τροπος να χαθουν τα ευρω απο την ελληνικη αγορα και να αντικατασταθουν ολα με δραχμες. Και να γινονται ολες οι συναλαγες με δραχμες. Δεν ειναι το ιδιο με την αλλαγη απο δραχμη σε ευρω που ολοι θελαμε να κραταμε στα χερια μας τα καινουργια νομισματα και δεν ειχε και διαφορα εαν ειχες 340 δραχμες ή ενα ευρω. Τωρα θα λες σημερα εχω 1 ευρω (δλδ 340 δρχ) αλλα αν το κρατησω μεχρι αυριο θα εχω 350 δρχ και παει λεγοντας. Για να γινει ομαλα η μεταβαση σε δραχμη πρεπει να υπαρχει σταθερη ισοτιμια ωσπου να χαθουν τα ευρω απο την αγορα και να υπαρχουν μονο δρχ και να μπορεις μετα να χειριζεσαι το ευρω σαν ξενο νομισμα με ελευθερη ισοτιμια (αν ειναι σταθερη ισοτιμια δεν υπαρχει λογος να πας σε δραχμη). Επισης θα πρεπει καπου να βρεθουνε δραχμες δλδ καπου στην Ελλαδα πρεπει αυτη την στιγμη να τυπωνονται δραχμες (δεν μπορεις να κανεις εισαγωγη χαρτονομισματα (αν και στην Ελλαδα ολα γινονται)).

Τωρα (δικη μου γνωμη) αν φυγει μια χωρα απο την ζωνη του ευρω (οχι με δικη της θεληση) τοτε σημαινει οτι αρχιζει και διαλυεται η ευρωζωνη αρα αρχιζεις να σκεφτεσαι ποια χωρα θα ειναι η επομενη και παει λεγοντας. Αρα ωσπου να ηρεμησει η κατασταση λογω της αβεβαιοτητας που θα υπαρχει η ισοτιμια θα πεφτει.

vagelissss
Απών/απούσα

Καπως ετσι ειναι τα πραγματα... Αυτην τη στιγμη δεν εχει καμια ουσια να εχεις ευρω εξω απο την τραπεζα γιατι
α)Κινδυνευεις προσωπικα απο τον οποιονδηποτε σε βρει με αυτα στο σπιτι σου
β)αν βγουμε εμεις απο το ευρω θα πεσει δραματικα η αξια του γιατι θα γινουν αμεσα κ με αγριο τροπο στοχος κ οι υπολοιπες χωρες.
κοινως κλαφτα...
Το θεμα ηταν περισσοτερο αλλα κ ειναι ακομα να φυγουμε μονοι μας απο το ευρω με τους ορους μας κ οχι να μας βγαλουν εκεινοι-που θα γινει κ συντομα- οταν θα μας εχουν παρει περιουσιες ιδιωτικες,τα 3/4 του μισθου μας, και την περιουσια του κρατους(ακινητα,λιμανια,τα κοιτασματα πετρελαιου-αεριου που τυχον θα εχουν βρεθει κοκ...)για να ισοφαρισουν τη χασουρα τους.
Οσο για το νομισμα υπενθυμιζω οτι στο παρελθον κοβαμε νομισμα κ στο εξωτερικο(επι οθωνα)οποτε ολα τα περιμενω!

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1.... πόσο ακόμα να αντέξουν οι Δυτικοί την κοροϊδία? Εδώ και 2 χρόνια έχουμε μπεί σε πορεία αναμόρφωσης / συμμαζέματος / νοικοκυρέματος .... ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ...... Ακόμα τους δουλεύουμε (νομίζουμε...) ψιλό γαζί. Πόσο ακόμα να το ανεχτούν?
2.... θεωρητικά, θα το ανεχτούν όσο ακόμα μπορούν να αρμέγουν.... (πχ εξαγορά όλων των φιλέτων, μισθοί Πακιστάν ώστε να συμφέρουμε στους ξένους, πλήρη χειραγώγηση σε ΟΛΑ τα θέματα - ακόμα και στα Εθνικά μας... κλπ κλπ). Μετά απλά θα σταματήσουν να μας δανείζουν. Με τις πολύ γνωστές συνέπειες....
3.... όση σφαλιάρα και να φάει το ευρώ / το δολάριο / η αγγλική λίρα... μάλλον θα διατηρήσουν κάποια "λογική" αξία..... Σε αντίθεση με τη δραχμή, που αν φάει ΣΦΑΛΙΑΡΑ απλά θα καταλήξει "κατοχικής αξίας" νόμισμα. Οι παλαιότεροι θυμούνται ... Και μην πάτε πολύ μακρυά. Γύρω στα τέλη του '70 ή αρχές '80, θυμηθείτε πόσοι / ποιοί έβγαιναν στο "εξωτερικό", πόσο στοίχιζε ένα εισαγώμενο ΙΧ, πώς χεζόμασταν επάνω μας όταν βέπαμε δολάριο από τουρίστες.....
4.... η λύση "κάτω από το στρώμα" ή "σε θυρίδα" ή ακόμα χειρότερα "στο εξωτερικό" είναι ΙΣΩΣ ανθελληνικές.
5.... η λύση "να σωθούν οι τράπεζες, για να σωθούν οι τράπεζες" είναι ΣΙΓΟΥΡΑ ανθελληνική.
Να σωθούν οι τράπεζες για να σωθεί ο κοσμάκης, για να κινηθεί η αγορά, για να δωθεί "επιχειρηματικό" χρήμα εκεί που πρέπει.
Άρα σε όποιον Μ*Λ*ΚΑ πλέον υποστηρίζει με σθένος αυτό που έγραψα στο Νο 4, ας κάνει μια βόλτα από καμιά τράπεζα και ας το ξανασκεφτεί...
6.... η αγορά γης / οικοπέδων / ακινήτου, πλέον ΔΕΝ είναι η απόλυτη λύση (όπως παλαιότερα). Εκτός αν θέλεις να κάνεις συνέταιρο την Εφορία, με αυξανόμενο ποσοστό κέρδους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ.......
7.... η αγορά χρυσού είναι ΙΣΩΣ μια λύση, αλλά δύσκολα "διαχειρίζεσαι" χρυσό σε εποχές που πραγματικά το χρειάζεσαι. Εννοώ ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να "ρευστοποιήσεις" μια πλάκα χρυσού για να καλύψεις μια "α" ανάγκη.
.... τουλάχιστον έτσι τα σκέφτομαι με το φτωχό μου μυαλό.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όσοι ήξεραν και ίσως κινούσαν τα νήματα, επένδυσαν
πολλούς μήνες πριν σε χρυσό και τώρα έχουν γίνει
Κρίσοι.

Όλοι οι υπόλοιποι χαλαρώστε και απολαύστε το σόου.
Θα μου πεις "Ρε Eaglos, θα χάσουμε τα λεφτά μας"
και θα απαντήσω με την παρακάτω αναλογία.

Είμαστε τα ψάρια μέσα σε μια γυάλα και προσπαθούμε
να κρυψουμε την τροφή μας ενώ έξω από τη γυάλα
είναι ένα τύπος με μια βαριοπούλα, μια απόχη, ένα
μπουκάλι χλωρίνη κλπ κλπ.

Αν τα αφήσεις μέσα θα γίνουν αυτομάτως δραχμές.
Αν τα πας έξω θα στα φορολογήσουν. Αν τα κρατήσεις
στο σπίτι σου δεν μπορείς να τα μεταφέρεις. Αν τα
κάνεις συνάλλαγμα δεν θα ξέρεις τι μπορεί να γίνει
σε 2 μήνες με την αξία του συναλλάγματος που επέλεξες.
Αν τα κάνεις διαμέρισμα θα σε φορολογήσουν.

Χαμένο το παιχνίδι από χέρι διότι τα λεφτά δεν φτιάχθηκαν
για να γίνουμε πλούσιοι αποταμιεύοντας. Τα λεφτά έγιναν
για να ελέγχουν τον κόσμο. Επομένως βρείτε τρόπους να
ελαχιστοποιήσετε την εξάρτηση από το χρήμα ώστε να μην
φάτε όλο το αγγούρι κάθε φορά που θα σκάει μια "κρίση".

ΥΓ: Όποιος έχει ας πάρε μερικά στρέματα και μερικά ζώα
για να έχει τουλάχιστον να τρωει.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
....
ΥΓ: Όποιος έχει ας πάρε μερικά στρέματα και μερικά ζώα
για να έχει τουλάχιστον να τρωει.

Κρατάω αυτό το τελευταίο.
Δεν ακούγεται άσχημο.
Μας βλέπω πολλούς να γυρνάμε πίσω στα χωριά.....

Δεν είναι θέμα πανικού. Είναι θέμα κοινής λογικής. Βλέπεις να πλησιάζει η σφαλιάρα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι να την αποφύγης. Τουλάχιστον κάνε κάτι να μπορέσεις να αποφύγεις τις κλοτσιές που θα ακολουθήσουν τη σφαλιάρα.....

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Όσοι ήξεραν και ίσως κινούσαν τα νήματα, επένδυσαν
πολλούς μήνες πριν σε χρυσό και τώρα έχουν γίνει
Κρίσοι.

Όλοι οι υπόλοιποι χαλαρώστε και απολαύστε το σόου.
Θα μου πεις "Ρε Eaglos, θα χάσουμε τα λεφτά μας"
και θα απαντήσω με την παρακάτω αναλογία.

Είμαστε τα ψάρια μέσα σε μια γυάλα και προσπαθούμε
να κρυψουμε την τροφή μας ενώ έξω από τη γυάλα
είναι ένα τύπος με μια βαριοπούλα, μια απόχη, ένα
μπουκάλι χλωρίνη κλπ κλπ.

Αν τα αφήσεις μέσα θα γίνουν αυτομάτως δραχμές.
Αν τα πας έξω θα στα φορολογήσουν. Αν τα κρατήσεις
στο σπίτι σου δεν μπορείς να τα μεταφέρεις. Αν τα
κάνεις συνάλλαγμα δεν θα ξέρεις τι μπορεί να γίνει
σε 2 μήνες με την αξία του συναλλάγματος που επέλεξες.
Αν τα κάνεις διαμέρισμα θα σε φορολογήσουν.

Χαμένο το παιχνίδι από χέρι διότι τα λεφτά δεν φτιάχθηκαν
για να γίνουμε πλούσιοι αποταμιεύοντας. Τα λεφτά έγιναν
για να ελέγχουν τον κόσμο. Επομένως βρείτε τρόπους να
ελαχιστοποιήσετε την εξάρτηση από το χρήμα ώστε να μην
φάτε όλο το αγγούρι κάθε φορά που θα σκάει μια "κρίση".

ΥΓ: Όποιος έχει ας πάρε μερικά στρέματα και μερικά ζώα
για να έχει τουλάχιστον να τρωει.

Το θέμα είναι οτι μας έχουν ''κλειδώσει'' απο παντού και δεν μπορούμε πλέον να κάνουμε και πολλά πράγματα....

kynhgos77
Απών/απούσα

Eγω παντως ενα χιλιρικακι που ειχα ειπα να το βαλω κατω απο το στρωμα μου και τελικα το εβαλα κατω απο την σελα μου. Επιασε τοπο χεχε.
Θα συμφωνησω με τα χιλια σε αυτο που ειπε ο Eaglos, τα λεφτα δεν βγηκαν για να γινει πλουσιος ο κοσμακης αλλα για να χειραγωγηθει. Οτι και να κανεις θα στα φανε.

TheGlassIcon
Εικόνα TheGlassIcon
Απών/απούσα
KAthanas
Απών/απούσα

Με τη φτωχή μου αντίληψη βέβαια (τη στερούμενη οικονομικών γνώσεων) και με τη φτωχή ενημέρωση που βομβαρδίζομαι αυτές τις ημέρες νομίζω ότι τα λεφτά δε φτιάχτηκαν για να χειραγωγηθεί ο κόσμος, αλλά να κάνει πιο εύκολα ανταλλαγές. Σε όλα τα προϊόντα εξαρτάται η χρήση που τους κάνεις (ακόμα και δάνεια, κάρτες, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και οτιδήποτε θεωρείται ότι απευθύνεται στον καταναλωτικό ευνουχισμό, θα μπορούσε να έχει στόχο τη συλλογική πρόοδο). Από εμάς εξαρτάται. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε στόχους πλασαρισμένους από το σύστημα (βλ. καριέρα, χρήματα, δόξα, καλοπέραση κ.α.) και να αποκτήσουμε στόχους προσανατολισμένους στην κοινωνία. Κανείς δε μας στέκεται εμπόδιο, μόνο ο εαυτός μας.

ath.nasi
Εικόνα ath.nasi
Απών/απούσα

kynhgos77 wrote:
Eγω παντως ενα χιλιρικακι που ειχα ειπα να το βαλω κατω απο το στρωμα μου και τελικα το εβαλα κατω απο την σελα μου. Επιασε τοπο χεχε.

Κάτω από τη σέλα!
Για να «ψηθούν» σαν παστουρμάς…

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

kathanas wrote:
Από εμάς εξαρτάται. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε στόχους πλασαρισμένους από το σύστημα (βλ. καριέρα, χρήματα, δόξα, καλοπέραση κ.α.) και να αποκτήσουμε στόχους προσανατολισμένους στην κοινωνία. Κανείς δε μας στέκεται εμπόδιο, μόνο ο εαυτός μας.

Αυτο ειναι το πιο σωστο. Αν καταλαβουμε ποια πραγματα εχουν πραγματικα αξια τοτε θα ειμαστε πολυ καλυτερα.

Vale
Απών/απούσα

Ματαιότης ματαιοτήτων...

Ήρθε το τέλος!
...με τις καλύτερες ευχές θα πάμε...όπου πάμε...

Σημ. Όπως πάντα σωστός ρε συ Eaglos.

kynhgos77
Απών/απούσα

kathanas wrote:
Με τη φτωχή μου αντίληψη βέβαια (τη στερούμενη οικονομικών γνώσεων) και με τη φτωχή ενημέρωση που βομβαρδίζομαι αυτές τις ημέρες νομίζω ότι τα λεφτά δε φτιάχτηκαν για να χειραγωγηθεί ο κόσμος, αλλά να κάνει πιο εύκολα ανταλλαγές. Σε όλα τα προϊόντα εξαρτάται η χρήση που τους κάνεις (ακόμα και δάνεια, κάρτες, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και οτιδήποτε θεωρείται ότι απευθύνεται στον καταναλωτικό ευνουχισμό, θα μπορούσε να έχει στόχο τη συλλογική πρόοδο). Από εμάς εξαρτάται. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε στόχους πλασαρισμένους από το σύστημα (βλ. καριέρα, χρήματα, δόξα, καλοπέραση κ.α.) και να αποκτήσουμε στόχους προσανατολισμένους στην κοινωνία. Κανείς δε μας στέκεται εμπόδιο, μόνο ο εαυτός μας.

Συμφωνω, το χρημα για ευκολοτερες συναλλαγες φτιαχθηκε. Το πολυ και ψευτικο χρημα επινοηθηκε για αλλο σκοπο. Χρημα χωρις αντικρυσμα ειναι απλα μια απατεωνια, ενα κομματι χαρτι. Κατα την γνωμη μου αυτη η απατεωνια εχει τελος και μαλλον ζουμε τα τελειωματα.

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

δεν υπάρχει τρόπος να σώσουμε τα ευρώ μας, δεν θα πάμε στην δραχμή. Προσωπικά, με βάση όσων διαβάζω και βλέπω γύρω μου, αυτή την άποψη έχω σχηματίσει.

Η Ευρώπη θα συνεχίσει να στηρίζει τις τράπεζες με ενέσεις ρευστότητας, η τρόικα μαζί με του δικούς μας πολιτικούς θα συνεχίσουν το θέατρο. Το κράτος έχει ήδη κηρύξει ανεπίσημα στάση πληρωμών και ασ μήν το παραδέχεται κανείς. Όσοι έχουν να κάνουν με το ελληνικό δημόσιο εδώ και καιρό δεν πληρώνονται.

Η εφορία χτυπάει ανελέητα. Όσοι έχουν κάνει κάποιες οικονομίες θα τις χρησιμοποιήσουν είτε για να πληρώσουν τα χαράτσια, είτε για να σώσουν την επιχείρησή τους, είτε για να συντηρήσουν τα οικονομικά πιο αδύναμα μέλη της οικογένειας τουσ. Και όλα αυτά με εθνικό νόμισμα το ευρώ.

Όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκε ο όρος > αναρωτιόμασταν τι είναι αυτό. Ε,τώρα τη ζούμε.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Γι αυτό στη Λωζάνη που επισκέφθηκα το καλοκαίρι
με τους 10πλάσιους μισθούς τα 100γρ (εκατό) κρέας
στο σουπερ μάρκετ είχαν 9 Ευρώ δηλαδή 90 Ευρώ το
κιλό.... που να δει πόσο είχαν οι τιμές να φας
έξω ή να κάνεις σερβις το αμάξι σου....

Για ευκολία συναλλαγών... σίγουρα :)

Βρείτε τρόπους να είστε αυτάρκεις, μειώστε την
κατανάλωση, επενδύστε σε σταθερές αξίες και σε
πράγματα που κρατάνε στο χρόνο.

Τα παιχνίδι με τα χαρτάκια είναι χαμένο από χέρι.
Σήμερα έχουν αξία και αύριο δεν έχουν...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

diopan wrote:
.... Το κράτος έχει ήδη κηρύξει ανεπίσημα στάση πληρωμών και ασ μήν το παραδέχεται κανείς. Όσοι έχουν να κάνουν με το ελληνικό δημόσιο εδώ και καιρό δεν πληρώνονται.

.......

κάτσε να μην πληρωθεί μια μελλοντική δόση και ΤΟΤΕ θα δεις τι σημαίνει στάση πληρωμών.
Κάτσε να καθυστερήσει έστω ΕΝΑ μήνα πληρωμές μισθών και συντάξεων (κάτι που ήδη γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και δύο χρόνια....) και ΤΟΤΕ θα δούμε τι εστί βερύκοκο.

Ρε σεις τι μου λέτε τώρα. Πριν κανα μήνα περνούσα πρωί - πρωί από Πανεπιστημίου & Χ. Τρικούπη. Βλέπω μια ούρα γύρω-γύρω το πεζοδρόμιο από πιτσιρικάδες και νέους (που αμφιβάλω αν έχουν δουλέψει 1 βδομάδα στη ζωή τους). Η απορία μου λύθηκε αργότερα. Είχε ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων για συναυλία των Red Hot C.P....... που θα γινόταν μετά από 9-10 μήνες.
Πάτε να δείτε πόσο έχει το εισιτήριο.... έστω το φθηνότερο..... και μετά μιλήστε μου για κριση και συνειδητοποίηση από τον κόσμο του τί γίνεται και τι περίμένουμε ......
Καθίστε να δούμε και τις εκλογές, τι ποσοστά θα πάρουν τα κόμματα και μετά ξαναμιλάμε....
....ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ.....μια ζωή....

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:
diopan wrote:
.... Το κράτος έχει ήδη κηρύξει ανεπίσημα στάση πληρωμών και ασ μήν το παραδέχεται κανείς. Όσοι έχουν να κάνουν με το ελληνικό δημόσιο εδώ και καιρό δεν πληρώνονται.

.......

κάτσε να μην πληρωθεί μια μελλοντική δόση και ΤΟΤΕ θα δεις τι σημαίνει στάση πληρωμών.
Κάτσε να καθυστερήσει έστω ΕΝΑ μήνα πληρωμές μισθών και συντάξεων (κάτι που ήδη γίνεται στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και δύο χρόνια....) και ΤΟΤΕ θα δούμε τι εστί βερύκοκο.
.... Η απορία μου λύθηκε αργότερα. Είχε ξεκινήσει η πώληση εισιτηρίων για συναυλία των Red Hot C.P....... που θα γινόταν μετά από 9-10 μήνες.
Πάτε να δείτε πόσο έχει το εισιτήριο.... έστω το φθηνότερο..... και μετά μιλήστε μου για κριση και συνειδητοποίηση από τον κόσμο του τί γίνεται και τι περίμένουμε ......
....ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ.....μια ζωή....


Υπερβάλλεις λίγο νομίζω. Και εγω παλεύω κάθε μήνα να τον βγάλω αλλά RedHot θα πάω (δεν έχω πάρει ακόμα ...κάποια στιγμή)

Όλοι λένε... στηρίξτε τα μαγαζιά...πάμε ψωνίζουμε και λένε αυτοί έχουν λεφτά. . . Σταματάμε να ψωνίζουμε (γιατι δεν μας παίρνει) και αντί αυτού πάμε για καφέ (μία στο τόσο)...μας λένε κοίτα τους πίνουν καφέδες.
Το θέμα είναι οτι έχουμε και ψυχολογία και δεν είμαστε Ρομπότ.
Από τα 10 πράγματα που έκανα τώρα κάνω 2 και ευχαριστιέμαι......θα με πεις κορόιδο ΚΑΙ για αυτό? (γενικά το λέω)
Εκτός, αν τελικά θέλουμε να καταλήξουμε εκεί που μας πάνε...άβουλοι, σκυμένο κεφάλι, μέσα στο σπίτι,ζωή σπίτι-δουλειά , δουλειά σπίτι και χωρίς σεξ (αφού θα τραβάμε όλοι τις καταθλιψάρες μας)

Όλα αυτά για αυτούς που μπορούν να σκεφτούν...υπάρχουν και οι λοιποί κομματοσκυλοανεγκέφαλοι κρετίνοι, μνημονιακοί και γενικά πουθενάδες και μαριονέτες που σκύβουν το κεφάλ, συνειδησιακά ήρεμοι που έχουν αποδεχτεί τη δειλία τους και ότι γεννήθηκαν δούλοι και περιμένουν τον πράσινο (μπλε κτλ) ήλιο να ανατήλει.

Προσωπικά ότι με δυσκολεύει στη ζωή μου το στέλνω...σύντομα και το αμάξι. Αν αποβάλουμε κάποιες από τις ανάγκες που μας δημιουργούν οι μαρκετι-νύστες (πχ. ανάρτηση και δισκόφρενο για την πόλη ) θα ελαφρύνουμε και θα δούμε ότι γίνεται και αλλιώς.

Eaglos wrote:

... επενδύστε σε σταθερές αξίες και σε
πράγματα που κρατάνε στο χρόνο.

Ατσαλάκι δηλαδή

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Roul wrote:
.....Υπερβάλλεις λίγο νομίζω. Και εγω παλεύω κάθε μήνα να τον βγάλω αλλά RedHot θα πάω (δεν έχω πάρει ακόμα ...κάποια στιγμή)
...
...

Είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να λές, "Οκ θα πάω, την παλεύω και πιστεύω θα τα βγάλω πέρα, ....εισιτήριο όμως δεν έχω βγάλει ακόμα...." και εντελώς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ να στήνεσαι πρωί-πρωί σε μια ατελείωτη ουρά, 10 μήνες πριν, για να πάρεις το χαρτάκι που στοιχίζει κανα 100ευρω.
Και είναι και εντελώς διαφορετικό να δουλεύεις και να βάλεις στην άκρη κάτι για την τρέλα σου / το χόμπι σου / το πάθος σου... από το να είσαι χαρτζιλικοτός και να σου σκάσουν το 100ευρω για μια συναυλία που θα γίνει σε 10 μήνες.....

Προφανώς και θα βγούμε για καφέ, προφανώς θα πάμε και θέατρο, και θα κάνουμε και αγορές, και θα αλλάξουμε και σέλα και πιρούνι.... Δεν πεθάναμε ακόμη. Όσο έχουμε την υγεία και την δουλειά μας (και πληρωνόμαστε από αυτήν) μια χαρά την παλεύουμε.
Αλλά έλα πες μου σε 10 μήνες τι θα υπάρχει και σε τι κατάσταση θα είναι.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ΟK. Σε κόρναρα τώρα!
Ναι οκ. Υπάρχουν ακόμα μερικοί που δεν τους έχει μπει το αγγούρι στον κ΄λο και υπάρχουν και μερικοί που κοιτάνε να αγοράσουν το iphone4-5-6 για να μπαίνουν fb (με κάρτα ή όχι). Ε νομίζω θα τους χτυπήσει την πόρτα sooner or later.
Σε 10 μήνες??? Ελπιζω να έχω το κουρσάκι μου έστω και μεταχείρο.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μην τσιμπάς το τυράκι "Αν δεν μπει η Χ δώσει θα πεθάνουμε".

Δες την περιβόητη "6η δόση", μέτρα από πότε έπρεπε να την
πάρουμε, πόσους μήνες καθυστέρησε, πόσες φορές βγήκαν οι
προδότες και έλεγαν "αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεθάνουμε"..

Τι έγινε τελικά; Τίποτα. Η δόση καθυστέρησε αρκετούς μήνες,
η κατάσταση συνέχισε την προδιαγεγραμμένη πορεία της και οι
μισθοί πληρώθηκαν κανονικά διότι τα λεφτά των δόσεων δεν πάνε
στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά στην αποπληρωμή τόκων
από παλαιότερα δάνεια.

Είτε πάρεις δόσεις είτε όχι η κατάσταση δεν θα αλλάξει.
Αποφάσισαν να σε "αλλάξουν" ως χώρα και αυτό κάνουν.
Απλά στις "πολιτισμένες" εισβάλουν οι τραπεζίτες και
στα παίρνουν όλα ενώ στις "βάρβαρες" γίνονται λαικές
εξεγέρσεις αγανακτισμένων πολιτών.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Μην τσιμπάς το τυράκι "Αν δεν μπει η Χ δώσει θα πεθάνουμε".

Δες την περιβόητη "6η δόση", μέτρα από πότε έπρεπε να την
πάρουμε, πόσους μήνες καθυστέρησε, πόσες φορές βγήκαν οι
προδότες και έλεγαν "αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεθάνουμε"..

Τι έγινε τελικά; Τίποτα. Η δόση καθυστέρησε αρκετούς μήνες,
η κατάσταση συνέχισε την προδιαγεγραμμένη πορεία της και οι
μισθοί πληρώθηκαν κανονικά διότι τα λεφτά των δόσεων δεν πάνε
στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά στην αποπληρωμή τόκων
από παλαιότερα δάνεια.

.....

... αλλά αν ΔΕΝ πάρουμε την δόση για να αποπληρώσουμε δάνεια / τόκους... βλέπω δύο εναλλακτικές:
α. τα χρήματα για μισθούς και συνάξεις θα πάνε για τόκους και δάνεια
β. θα σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους / δάνεια.... οπότε μου μυρίζει κάτι σε χρεωκοπία.... [εκτός αν βρεθεί ένας μαγικός τρόπος να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ το χρέος μας προς τα ξένα "φιλαράκια" μας... χωρίς να πληγούμε οικονομικά κλπ κλπ κλπ]
... ίσως και να κάνω λάθος...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

.........και απόδειξη είναι το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό το παραμύθι παραμένει το ίδιο. Εκβιασμοί επί εκβιασμών και τρομοκρατία πανταχώθεν των καναλιών.
Τα μέτρα δε που επιβάλουν για να έρθει η περίφημη Χ δόση, είναι σε κατεύθυνση ακριβώς αντίθετη από αυτή που θα έφερνε ανάκαμψη της εσωτερικής παραγωγής και γενικότερα της αγοράς. Ακόμη και τυφλός το βλέπει αυτό.

Η μόνη λύση που μας μένει για να σωθούμε είναι να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να κάνουμε στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους (κι όχι στάση πληρωμών στους έλληνες πολίτες, πράγμα που εφαρμόζεται σήμερα), διεκδίκηση πολεμικών αποζημειώσεων από τους Γερμαναράδες, γιατί πολύ αέρα έχουν πάρει, και πριμοδότηση της εγχώριας παραγωγής (σε δεύτερη φάση βλέπουμε τι θα κάνουμε με τα πετρέλαια).

Όποιος νομίζει όμως ότι υπάρχει δυνατότητα να βγεί η χώρα από την κρίση με το να παίρνει δανεικά και να ληστεύεται ο κόσμος με χαράτσια από επαγγελματίες δοσίλογους, κοιμάται με τα ανοιχτά μάτια.

Υ.Γ. RockaRolla, δεν ξέρω εάν το έχει καταλάβει αλλά χρεοκοπία έχουμε και σήμερα, μόνο που αφορά τον ελληνικό λαό κι όχι τους δανειστές-δεινάστες όπως θα έπρεπε.
Αν δεν είναι χρεοκοπία το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, αν δεν είναι χρεοκοπία οι κομμένες παροχές υγείας και παιδείας, αν δεν είναι χρεοκοπία το κλείσιμο χιλιάδν καταστημάτων, αν δεν είναι χρεοκοπία οι 1500 αυτοκτονίες τα δύο τελευταία χρόνια (δύο την ημέρα), τότε τί είναι ??????

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Eaglos wrote:
Μην τσιμπάς το τυράκι "Αν δεν μπει η Χ δώσει θα πεθάνουμε".

Δες την περιβόητη "6η δόση", μέτρα από πότε έπρεπε να την
πάρουμε, πόσους μήνες καθυστέρησε, πόσες φορές βγήκαν οι
προδότες και έλεγαν "αν δεν πάρουμε τη δόση θα πεθάνουμε"..

Τι έγινε τελικά; Τίποτα. Η δόση καθυστέρησε αρκετούς μήνες,
η κατάσταση συνέχισε την προδιαγεγραμμένη πορεία της και οι
μισθοί πληρώθηκαν κανονικά διότι τα λεφτά των δόσεων δεν πάνε
στους μισθούς και στις συντάξεις αλλά στην αποπληρωμή τόκων
από παλαιότερα δάνεια.

Είτε πάρεις δόσεις είτε όχι η κατάσταση δεν θα αλλάξει.
Αποφάσισαν να σε "αλλάξουν" ως χώρα και αυτό κάνουν.
Απλά στις "πολιτισμένες" εισβάλουν οι τραπεζίτες και
στα παίρνουν όλα ενώ στις "βάρβαρες" γίνονται λαικές
εξεγέρσεις αγανακτισμένων πολιτών.

...κι απο μενα.

Και κατιτις ακομα: Μην περιμενετε να ενημερωθειτε απο την τηλεοραση.
Να παραπλανηθειτε, ναι. Να ενημερωθειτε, οχι.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

tkant wrote:

....Η μόνη λύση που μας μένει για να σωθούμε είναι να ορθώσουμε το ανάστημά μας και να κάνουμε στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους (κι όχι στάση πληρωμών στους έλληνες πολίτες, πράγμα που εφαρμόζεται σήμερα), διεκδίκηση πολεμικών αποζημειώσεων από τους Γερμαναράδες, γιατί πολύ αέρα έχουν πάρει, και πριμοδότηση της εγχώριας παραγωγής (σε δεύτερη φάση βλέπουμε τι θα κάνουμε με τα πετρέλαια).

Όποιος νομίζει όμως ότι υπάρχει δυνατότητα να βγεί η χώρα από την κρίση με το να παίρνει δανεικά και να ληστεύεται ο κόσμος με χαράτσια από επαγγελματίες δοσίλογους, κοιμάται με τα ανοιχτά μάτια.

Μαζί σου Θοδωρή, αλλά βλέπεις ΚΑΠΟΙΟΝ που μπορεί να ορθώσει ανάστημα - να βγει μπροστά - να εμπνεύσει τον κόσμο - να ζητήσει ΟΛΑ ΑΥΤΑ????

Κατ'αρχήν αν διεκδικήσουμε και τελικά πάρουμε (... λέμε και κανα ανέκδωτο...) την πολεμική αποζημίωση, είμαι 100% σίγουρος ότι θα πάει εκεί που πήγαν ΤΟΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ όλες οι επιδοτήσεις και τα επενδυτικά προγράμματα της χώρας (βλ. καζίνο, κωλόμπαρα, μίζες, δρόμους με κόστος λες και κατασκευάστηκαν στο φεγγάρι, cayenne, κότερα κλπ κλπ).

Αν κάνεις στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους θα φας σφαλιάρα και απομώνωση για πολλά χρόνια, θα καταλήξεις "Αλβανία πριν από 30 χρόνια". Έτσι όπως είμαστε τώρα, με αυτούς που αποφασίζουν, βλέπω πολλά χρόνια "μαυρίλας".

ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η χώρα δεν θα σωθεί παίρνοντας και άλλα δάνεια για να αποπληρώσει τόκους....

Ή αν θέλεις καλύτερα, η χώρα ΔΕΝ θα σωθεί με τίποτα ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑΠΑ ΣΤΟ ΒΑΡΕΛΙ. Όσο και να ρίχνεις μέσα, τσάμπα πάει.....
ΔΕΝ έχω πρόβλημα να πληρώσω παραπάνω φόρους, να σφίξω λίγο ακόμα το ζωνάρι, να κάτσω και 6 μήνες στην ανεργία, αρκεί να ξέρω ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΠΑΤΗΣΩ ΚΑΠΟΥ και θα ξανασηκωθώ. Ότι όλες οι θυσίες που κάνω ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟΠΟ.

Μέχρι σήμερα ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ έχουν πάει ΣΤΡΑΦΙ / ΤΣΑΜΠΑ / ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ούτε στο ελάχιστο. Είμαστε ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από όταν ξεκινήσαμε να μιλάμε με τρόικες κλπ κλπ

Εδώ είμαστε, θα τα δούμε, τι ποσοστά θα πάρουν τα κόμματα, τι θα προκύψει μετά από τόσες θυσίες και τόσες μούτζες στο Σύνταγμα.

Πρέπει να φύγουν κανα - δυο γενιές, να εκλείψουν οι επαγγελματίες ψηφοφόροι και οι κομματόσκυλοι, να δημιουργηθεί δικαστική και ελεγκτική εξουσία που να λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί και μετά βλέπουμε ......
Έχουμε δρόμο (προς τα κάτω) μπροστά μας. Ούτε καν έχει φανεί ο πάτος.....

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

..κοσμακης minus.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

tkant wrote:

...Υ.Γ. RockaRolla, δεν ξέρω εάν το έχει καταλάβει αλλά χρεοκοπία έχουμε και σήμερα, μόνο που αφορά τον ελληνικό λαό κι όχι τους δανειστές-δεινάστες όπως θα έπρεπε.
Αν δεν είναι χρεοκοπία το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων, αν δεν είναι χρεοκοπία οι κομμένες παροχές υγείας και παιδείας, αν δεν είναι χρεοκοπία το κλείσιμο χιλιάδν καταστημάτων, αν δεν είναι χρεοκοπία οι 1500 αυτοκτονίες τα δύο τελευταία χρόνια (δύο την ημέρα), τότε τί είναι ??????

Νομίζεις ότι έχουμε δει τα χειρότερα????????
Ούτε καν.
Ούτε με σφαίρες.
Ξέρεις πότε θα φτάσουμε να δούμε τα χειρότερα? όταν οι μισοί γνωστοί σου θα είναι άνεργοι ή απλήρωτοι ή υποαπασχολούμενοι ή σε καθεστώς Μπαγκλαντές.
Τότε και μόνο τότε.
προς το παρόν "we are just building pressure....."
Την κατάλληλη στιγμή, με την "εκτόνωση", θα έρθει η λύση μόνη της.

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

........Εκουαδόρ, Αργεντινή, Ισημερινός που πέρασε το ΔΝΤ, μας φέρνουν άλλα παραδείγματα. Καμία σχέση με τη γείτονα χώρα.
Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου για τον πάτο στο βαρέλι γι αυτό λέω ότι πρέπει να σηκωθούμε όρθιοι (επειδή σήμερα περπατάμε γονατιστοί) και να πετάξουμε έξω από τη χώρα το τρίο στούντζες. Σε αντίθετη περίπτωση δεν υπάρχει τρόπος να μπει πάτος και ο λόγος είναι απλός. Μία φτωχή Ελλάδα με τεράστιο εξωτερικό χρέος, χωρίς διαπραγματευτική θέση και δύναμη και με φτηνό εργατικό δυναμικό των 300 ευρώ/μήνα είναι ότι πρέπει για τα παράλια της Ευρώπης παρά το αντίθετο.
Τελος, το ότι μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα κάνει τη θέση μας ευχάριστη; Μη μου θυμίζεις παρουσιαστές του μεγάλου καναλιού σε παρακαλώ.
Λευτεριά στους σκλαβωμένους τηλεθεατές

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

αλλά ΕΠΙΒΑΛΕΙ ότι πρέπει να ξυπνήσουμε και να ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ στις επόμενες εκλογές.
Όταν ακόμα μιλάμε και ακούμε για κόμματα....... ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Μ*Λ*Κ* ΕΛΛΗΝΑΡΑ του 1980 ????????? ΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΕ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΗ????????
... συζητάμε στη δουλειά μου και ακόμα ακούω άτομα να αναφέρονται σε κόμματα και τσαντίζομαι μέχρι εκεί που δεν παίρνει....

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

RockaRolla wrote:

Ξέρεις πότε θα φτάσουμε να δούμε τα χειρότερα? όταν οι μισοί γνωστοί σου θα είναι άνεργοι ή απλήρωτοι ή υποαπασχολούμενοι ή σε καθεστώς Μπαγκλαντές.
Τότε και μόνο τότε.
προς το παρόν "we are just building pressure....."

Εμενα σχεδον ολη η παρεα μου ειναι ανεργοι (και θα ημουν και εγω αν δεν αποφασιζα να κανω κατι μονος μου). Και τωρα τον Ιανουαριο πηραν και την τελευταια δοση απο το ταμειο ανεργειας. Πιστευω ειμαστε πολυ κοντα στο να σκασει. Ηδη φοβουνται να κανουν εκλογες και το τραβανε οσο παιρνει.

kounoupis
Απών/απούσα

Σωστα αυτα που λετε αλλα αυτοι που πηραν CDS(ασφαλιστρα κινδυνου σε περιπτωση χρεοωκωπιας) γιατι τα πηραν;για να τα χασουν;Ο παπανδρεου χαζος ηταν και ειπε για δημοψηφισμα;Toτε ηταν που κερδισαν οι κερδοσκοποι.Μεχρι και εταιρεια που συμμετεχει ο αδερφος του ειναι στο μεγαλο κολπο cds κλπ.Ο Π.Καμμενος(λαικοδεξιοαντιμνημονιακος) στο facebook και στο twitter του αναφερει με στοιχεια γι αυτο το πραγμα

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

μην μπλέκεσαι με τεχνικούς όρους που μόνον πτυχιούχος οικονομολόγος καταλαβαίνει (εκτός αν είσαι). CDS, PSI, ΔΝΤ κ.τ.λ. ακούμε πολλά, θα ακούσουμε ακόμα περισσότερα. Το θέμα είναι ότι οι τράπεζες δημιούργησαν από κοπανιστό αέρα εικονικό χρήμα, για κάποιον λόγο έσκασε η μεγάλη φούσκα.

Για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες, παίρνουν λεφτά από τον λαό και τα χώνουν στις μαύρες τρύπες που δημιούργησαν οι τράπεζες. Αυτό το κάνουν καλύπτοντας το όλο εγχείρημα κάτω από το παραμύθι του >, και δημιουργώντας ενοχές στον απλό κόσμο, ότι και καλά ο Έλληνας ζουσε πάνω από τις δυνατότητές του κ.τ.λ. Γιατί αν ρωτήσεις, γιατί η Ιαπωνία με 265% του ΑΕΠ δημοσίου χρέους δεν είναι στη ίδια κατάσταση με την Ελλάδα; τότε σου απαντάνε ότι η Ελλάδα δεν είναι ανταγωνιστηκή, δηλαδή σου πετάνε μια έννοια λάστιχο που μπορεί να σημαίνει οτιδήποτε. Κουραφέξαλα δηλαδή.

Βέβαια για να πετύχουν οι τράπεζες όλα αυτά έχουν δουλέψει σκληρά βάζοντας τους δικούς τους ανθρώπους στην πολιτική, ανθρώπους μαριονέτες.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι εκτός από το ότι ο κόσμος φτωχαίνει, πλέον απειλείται και η δημοκρατία, ή ότι έχει απομείνει από αυτήν.

KAthanas
Απών/απούσα

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί που ανυψώνουν ανάστημα και μας καλούν σε επανάσταση είναι κολλημένοι με τις ιδεολογίες τους και έχουν αφιερώσει τη ζωή τους να τις υπηρετούν και δεν έχουν καμία διάθεση να σκύψουν στις πραγματικές επιθυμίες του κόσμου και να ΤΟΝ υπηρετήσουν και εκφράσουν (όπως είναι το χρέος του πολιτικού κατά τη γνώμη μου). Το χρέος του πολιτικού είναι να εκφράσει αυτόν που δεν έχει φωνή στο πολιτικό σύστημα. Διαφορετικά δε μας χρειάζονται οι πολιτικοί. Τη νόημα έχει να έχουμε βουλευτές, που:
1) επειδή έχουν κάνει μία καλή μπάζα τα προηγούμενα χρόνια κοιτάνε τα συμφέροντα των τραπεζών μπας και σώσουν το τομάρι τους και μόλις ο αρχηγός τους ανακοινώνει δημοψήφισμα σπεύδουν να τον ρίξουν.
2) επειδή έχουν καταλήξει στο οικονομικό σύστημα που πρέπει να διέπει τη λειτουργία του κόσμου έχουν κηρύξει "αριστεροφορία" και δε δέχονται στους κόλπους τους φωνές που παρεκκλίνουν από την "ορθόδοξη" πίστη τους.
Αυτοί οι τύποι δεν έχουν καμία σχέση με πολιτικούς και δυστυχώς αποτελούν και τους "300" της Βουλής.
Χρειάζεται μία φωνή χωρίς παρωπίδες, που θα ενημερώνει υπεύθυνα τον κόσμο τι σημαίνει χρεοκοπία και τι σημαίνει χρεοκρατία και δημοκρατικά εμείς να διαλέξουμε τι από τα δύο θέλουμε (και τα δύο μου φαίνονται εξίσου επώδυνα). Και στη συνέχεια αυτός θα πρέπει να υλοποιήσει τη λαϊκή εντολή. Αυτό είναι δημοκρατία.
Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, παρά μόνο τρομοκρατία για να πάμε στη χρεοκρατία . Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση και όσο δε με ρωτάει κανένας για τη γνώμη μου και όσο τα κόμματα συμπεριφέρονται με τον τρόπο που περιγράφω, η πολιτική δε με αφορά και ασχολούμαι με το να είμαι σωστός απέναντι στην κοινωνία ατομικά και με το να αναθρέφω ανθρώπους που και αυτοί θα είναι σωστοί. Αναμένω το κίνημα εκείνο που θα σκοπεύει να επαναφέρει τη δημοκρατία, δηλαδή την κοπιαστική αναζήτηση της αλήθειας για το πού πρέπει να πάμε και όχι την τυφλή υποταγή σε "ευαγγέλια" και τότε θα είμαι ο πρώτος που θα συμμετέχω.
Και φυσικά δεν πρόκειται να τα κάνω "γιεν" για να πάρουν 30 % πάνω σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους και τότε να αισθάνομαι περήφανος που πέτυχα (τι άραγε;). Συμφωνώ απόλυτα με τους συντρόφους προλαλίσαντες.

Kwstis34
Εικόνα Kwstis34
Απών/απούσα

...να πω εδώ πως υπάρχει τρόπος να σώσουμε τα ευρώ μας πριν τον Μάρτη.
Προσωπικά τα έσωσα σήμερα, πήγαινοντας στη λαϊκή, να αγοράσω ένα λάχανο, 3 κιλά πατάτες και δύο μαρούλια.

jeanmarat
Απών/απούσα

". Σε αντίθεση με τη δραχμή, που αν φάει ΣΦΑΛΙΑΡΑ απλά θα καταλήξει "κατοχικής αξίας" νόμισμα. Οι παλαιότεροι θυμούνται ... Και μην πάτε πολύ μακρυά. Γύρω στα τέλη του '70 ή αρχές '80, θυμηθείτε πόσοι / ποιοί έβγαιναν στο "εξωτερικό", πόσο στοίχιζε ένα εισαγώμενο ΙΧ, πώς χεζόμασταν επάνω μας όταν βέπαμε δολάριο από τουρίστες....."

Φιλτατε Rockarolla αυτό που αναφέρεις το έχω ακούσει και από πολλούς άλλους αλλά να σε ενημερώσω πως αυτό δεν έχει σχέση με το νόμισμα που έχουμε αλλά με το επίπεδο ανάπτυξης και το ρυθμό ανάπτυξης.

Έτσι με απλά μαθηματικά διαφορετικό επίπεδο διαβίωσης είχαμε εδώ το 1970/80 και παντού στο κόσμο με τη δραχμή διαφορετικό βαθμό επίσης ρυθμών ανάπτυξης του κατα κεφαλή ΑΕΠ . Μάντεψε επίσης ποια περίοδο είχαμε μεγαλύτερη αύξηση του ΑΕΠ , τη δεκαετία του 1960.

Το ίδιο συμβαίνει με το επίπεδο της παραγωγικότητας των πάντων , άλλα τα κόστη και τα επίπεδα των αυτοκίνητων και ακόμα και τα έξοδα μετακινήσεων ένος αεροπλάνου το 1970 στην Ελλάδα και ΠΑΝΤΟΥ και άλλα το 2011.
Ένα πολύ απλό παράδειγμα που το καταλαβαίνει ο καθένας είναι το κινητό, το κινητό ήταν είδος πολυτελείας το 1991 τώρα το έχει το 99,9% του πληθυσμού . Αυτό οφείλεται στο ευρώ ή στη δραχμή ; Η απάντηση είναι πως οφείλεται στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων και αυτό που άλλαξε ειναι οι σχεσεις μεταξύ αυτών που παράγουν και κατανειμουν και ποιος καρπώνεται τι.

Άρα κανείς δεν μιλάει για ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στη ΔΡΑΧΜΗ , επιστροφή δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί να υπάρξει μια άλλη πολιτική νομισματική οικονομική κλπ. ή μπορούμε να κάτσουμε να βουλιάζουμε σιγα σιγα σιγα (πρώτα ήταν οι τεμπλέληδες δημ.υπαλληλοι τώρα έρχονται και περικοπές για τους ιδιωτικούς με το ανεκδιήγητο επιχείρημα του Παπαδήμου πως πρέπει να μεριμνήσουμε και για τους ανέργους !!! Μικρή λεπτομέρεια βέβαια πως η ανεργία έχει φθάσει και κανένα σημάδι βελτίωσης υπάρχει επί κυβέρνησης Παπαδήμου σε σημεία ρεκόρ !!! Κοινώς όπως είπε και ο tkant άρχισε εκ νέου η τρομοκρατία γιατι πρέπει να πάρουμε την επόμενη δόση... οκ ο καθεις εφ'ω ταχθή , και από ότι φαίνεται η πλειοψηφία αυτού του τόπου έχει ταχθεί με τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης για 20 χρόνια)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1] κινητό / αυτοκίνητο / Η/Υ / 2η και 3η τηλεόραση ΕΧΟΥΜΕ γιατί απλά έπεσε δραματικά το κόστος τους.
ή αν θέλεις "ανέβηκαν" οι μισθοί μας.... (...σιγά μην...).
Ο Η/Υ το 1992 στοίχιζε όσο ΔΥΟ μισθοί (όχι βασικοί....). Τώρα στοιχίζει όσο μισός βασικός μισθός περίπου.

2] παλιά η νοοτροπία ήταν "βάζε λεφτά στην άκρη, για μια δύσκολη ώρα, για να παντρευτείς για ...για... κλπ"
Δάνειο έμπαινε ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. Ακόμα και οι επιχειρήσεις "δύσκολα" εύρισκαν δανειακά κεφάλαι και με μεγάλα επιτόκια.
Ξαφνικά όλο αυτό ανατράπηκε. Κάθε απόγευμα είχαμε 2-3 τράπεζες να μας ενημερώνουν ότι έχει εγκριθεί δάνειο που ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ.... "λεφτά υπάρχουν... πάρτε κόσμε... χρεωθείτε μέχρι 2ης γενιάς και έχει ο Θεός....".
Οι βλάχοι που δεν είχαν ακούσει για χρηματιστήριο ποτέ στο καφενείο, πουλούσαν κτήματα για να παίρνουν "λαναρόχαρτα", ακόμα και φοιτητές έπαιζαν στο χρηματιστήριο με "χαρτζιλίκια". Εύκολο χρήμα.
Η φόυσκα έσκασε και βλέπουμε τα αποτελέσματα μια πλαστής οικονομίας.

3] παλιά, όταν ανακοινονόταν ένα έργο ανάπτυξης μαζευόταν το χωριό, τα σχολεία, οι παπάδες ΟΛΟΣ ο κόσμος και η μπάντα του Δήμου για να υποδεχτεί τον "φορέα" που θα έκανε την επένδυση.
Πλέον (μιλάω για πρόσφατες προ-ΔΝΤ-εποχές) σε αντίστοιχες περιπτώσεις μπλοκάρουμε δρόμους / βάζουμε φωτιά σε λάστιχα / κατεβαίνουμε με μαύρες σημαίες / βγαίνουμε στα κανάλια... " θα περάσετε πάνω από το πτώμα μας κλπ κλπ".... [ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ αναφέρομαι σε ΧΥΤΑ κλπ, αναφέρομαι σε άλλου είδους αναπτυξιακά έργα]. Προτιμούσαμε να νοικιάζουμε το κοτέτσι μας σε λετσοτουρίστες για ένα μήνα το καλοκαίρι και να εκμεταλευόμαστε Αλβανούς με 2&60 στο χωράφι και εμείς να χαζεύουμε στο καφενείο και να εισπράτουμε επιδοτήσεις για να αγοράζουμε cayenne.
Πάει αυτό τελείωσε.
Όταν εκλείψει και η σχετική νοοτροπία ΤΟΤΕ θα ξαναδούμε άσπρη μέρα.

Vale
Απών/απούσα

Σαν καλοί μικροαστοί λέμε και κακές λέξεις / πιπέρι.

-Πάντα υπάρχει ιδεολογική βάση από πίσω,δεν γίνεται διαφορετικά / μου φταίει ο αγανακτισμένος (και ο μαιμού)αλλά ταυτόχρονα λέω πως δεν υπάρχουν ιδεολογίες,καλό έτσι;
Κάπου έχω την χεσμένη φωλιά μου,δεν γίνεται διαφορετικά,έχω λάθος;
Στα δύσκολα λέω...όχι εγώ,ο άλλος!Έχω κι εδώ λάθος;
Ωραίος είμαι!Άρχοντας!Να με χαίρομαι. / Με χαίρονται και οι κυβερνώντες(ξένοι και ντόπιοι)/-καλέ τι παιδιά έχω εγώ;!Να τα χαρώ!

-Τι να λέμε...πάω να δω μπαλίτσα(επανάληψη),επανάσταση θα κάνω αύριο.


46

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

...Τα μοναδικά που καταλαβαίνω πάντως είναι για τα λάστιχα μας!!!

Mα Mπαγκλατές και Βουλγαρία είμαστε και τώρα...Μ'αρέσει που ζητάνε μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα...
Σας πληροφορώ,τουλάχιστον στον δικό μου τομέα(ξενοδοχειακά),έχουμε γίνει χειρότερα απο τις προαναφερόμενες χώρες,μειώσεις έχουν γίνει μέχρι εκεί που δεν πάει,οι απαιτήσεις φυσικά οι ίδιες ή και παραπάνω και το καλύτερο...απλήρωτοι οι περισσότεροι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για μήνες...
....και υπάρχουν ΑΚΟΜΑ κάποια ΖΩΑ που ακόμα μιλούν για κόμματα...Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν!!!!!!!!!!
Με τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας να κυμαίνονται στο 18,3(900.000 άνεργοι),υπολογίστε με το φτωχό το μυαλουδάκι σας πόσοι παραπάνω είναι...

...και τα ΖΩΑ συνεχίζουν ακόμα....

kynhgos77
Απών/απούσα

Μιας και πηρε τετοια τροπη το θεμα θα ηθελα να σας ρωτησω κατι πιο πολυ για προβληματισμο. Πιστευετε πως υπαρχει δυνατοτητα να ζησουν ολοι οι ανθρωποι οπως ακριβως ζουσαμε εμεις (ο μεσος Ελληνας) πριν 10 χρονια? Οσον αφορα την οικονομικη μας ανεση, προσιτα φθηνα προιοντα κτλ.
Εχω προβληματιστει και σε πρωτη φαση νομιζω πως οχι.
Νομιζω πως για να ζησουν ολοι στο ιδιο οσο το δυνατον καλυτερο επιπεδο, αυτο θα καλυπτει τις συγχονες βασικες αναγκες. Δηλαδη ερκετα λιγοτερα απο οσα εχουμε τωρα οι περισσοτεροι που διαμαρτυρομαστε.
Κανω λαθος?

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Σκέψου και ρώτα γύρω σου...
Πόσοι δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο να ζεσταθούν...
Πόσοι δεν έχουν να πάρουν τα βασικά αγαθά για τα παιδιά τους....
Πόσοι δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους...
Πόσοι....
Πόσοι....
.....
Και πάει λέγοντας...

Πρόσεξε στις αγορές για παράδειγμα,παλιά αγόραζες π.χ 10 κιλά πορτοκάλια και τα μισά τα πέταγες,τώρα υπολογίζεις πόσα θες για να περάσεις την εβδομάδα ίσα ίσα...παράδειγμα πάντα...

Σίγουρα θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε πολλά όλοι μας και σίγουρα και οι επόμενες γενιές.

kynhgos77
Απών/απούσα

Υποψην οταν λεω ολοι οι ανθρωποι, εννοω παγκοσμιως.

ntam
Εικόνα ntam
Απών/απούσα

Κατάλαβα τώρα.
Δεν μ'αρέσει να κινδυνολογώ αλλά τα πράγματα είναι πολύ περίεργα πάντως γενικότερα.
Τίποτα δεν πάει καλά.

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact