Κάλεσμα για την ίδρυση ΠοδηλΑΤΤΙΚΟΥ Συλλόγου

132 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοι...
Εικόνα ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα
Απών/απούσα

Όλοι συμφωνούμε ότι το ποδήλατο είναι ωφέλιμο

  • για όποιον το χρησιμοποιεί
  • για το περιβάλλον και το κοινωνικό σύνολο
  • ακόμα και για την εθνική οικονομία που τόσο το έχει ανάγκη

Κι όμως η επίσημη πολιτεία αδιαφορεί επιδεικτικά. Δεν υπάρχει στρατηγική για την προώθησή του. Υποδομές δεν υπάρχουν και όπου δημιουργούνται αυτό γίνεται πρόχειρα, χωρίς ενιαίο σχεδιασμό και με ρυθμούς χελώνας. Ανάθεμα κι αν κάποιοι «υπεύθυνοι» δίνουν μια δεκάρα για την ασφάλειά μας. Η γενικότερη στάση της πολιτείας δείχνει ότι το θεωρεί μέσο αναψυχής και όχι μετακίνησης, το οποίο ο καθένας μας χρησιμοποιεί... με δική του ευθύνη!

Το ποδήλατο χρειάζεται την εκπόνηση ενός ενιαίου σχεδίου προώθησης με κεντρικό άξονα την δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατολωρίδων για ασφαλή μετακίνηση σε όλη την πόλη και κάμποσα ακόμα συμπληρωματικά στοιχεία όπως θέσεις στάθμευσης, τροποποίηση του ΚΟΚ, καμπάνιες προώθησης κλπ.

Στην πόλη μας υπάρχουν πλέον χιλιάδες καθημερινοί και συνειδητοί ποδηλάτες Είμαστε ορμητικοί, ενθουσιώδεις και νοιαζόμαστε. Έχουμε σχηματίσει δεκάδες ομάδες που, καθεμία με τον τρόπο της, διαδίδουν την κουλτούρα του ποδηλάτου στην περιοχή της. Και έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Ωστόσο τα «θέλω» μας δεν φαίνεται να φτάνουν στα αυτιά της πολιτείας.

Είναι καιρός να ιδρυθεί ένας σύλλογος για την αστική ποδηλασία. Ένας σύλλογος με νομική μορφή (σωματείο), που θα προσθέσει νέες δυνατότητες στο ευρύτερο ποδηλατικό κίνημα (συμμετοχή σε ομοσπονδίες, δικαστική παράσταση κ.α.). Ένας σύλλογος που θα δρα συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες ποδηλατικές ομάδες προωθώντας τα αιτήματα των ποδηλατών, αναδεικνύοντας τον ευεργετικό ρόλο της ποδηλατικής μετακίνησης, λειτουργώντας σαν ποδηλατικό λόμπι – μοχλός πίεσης προς την πολιτεία.

Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Το παράδειγμα υπάρχει, μας το έχουν δώσει οι προηγμένες ποδηλατουπόλεις της Ευρώπης. Το “Άμστερνταμ” δεν χτίστηκε σε μια μέρα, οι πολυετείς αγώνες των πολιτών του το δημιούργησαν.

Φανταζόμαστε ένα σύλλογο με:

  • Κεντρικό στόχο: Καλύτερες συνθήκες μετακίνησης και αύξηση των ποδηλατών στους δρόμους
  • Βασική αρχή: Αμιγώς ποδηλατικού ενδιαφέροντος, ώστε να ενώνει όλους τους ποδηλάτες και να προωθεί το κοινό μας συμφέρον

Η στιγμή δεν ήταν ποτέ πιο κατάλληλη. Διεθνώς το ποδήλατο κερδίζει έδαφος. Ειδικά στην Ευρώπη η χρηματοδότηση έργων για το ποδήλατο θα είναι τα προσεχή χρόνια ευκολότερη από ποτέ. Στο χέρι μας είναι να μεταμορφώσουμε την πόλη μας.

Το κλειδί για την επιτυχία ενός τέτοιου συλλόγου είναι η υποστήριξη/συμμετοχή των ποδηλατών. Δηλαδή η δική σας! Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν κοινή προσπάθεια. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για να κάνουμε την Αττική... ποδηλΑΤΤΙΚΗ!

Περιμένουμε σκέψεις και προτάσεις.

Για αυτό το εγχείρημα προσπαθούν οι:
Νίκος Βενιέρης
Κώστας Βλασσόπουλος
Κώστας Δουβής
Μαρία Καραγιαννάκη
Δημήτρης Κωτσάκης
Πάρης Μιχαλάκης
Μαργαρίτα Παπαζέκου
Γρηγόρης Παπακανδεράκης
Παναγιώτης Πιτσιλός
Αντώνης Σηφάκης
Στέφανος Σκουρβουλιανάκης
αλλά χρειάζεται και η δικιά σου συνδρομή! Αν το πιστεύεις επικοινώνησε με το podilattiki.koinotita@gmail.com

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Οι φίλοι του ποδηλάτου δεν είναι μια τέτοια οργάνωση;
Γιατί δεν ενσωματώνεστε εκεί;
Επίσης στην Θέσσαλονίκη πρέπει να υπάρχει κάτι;
Θέλω να πω πως δεδομένου της ύπαρξης οργανισμών ο διαχωρισμός σας από αυτούς δεν συνάδει με το όραμα πως εσείς θα ένωσετε τους ποδηλάτες στην διεκδίκηση των ποδηλατικών στόχων όταν εσείς πρώτοι δεν προσπάθησατε να ενωθείτε με τους ήδη υπάρχοντες.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Και ας αναίρέσω από μόνος μου το προηγούμενο και δεχθώ ότι δεν υπάρχει σύλλογος με νομική μορφή και όντως σας αξίζουν σύγχρητήρια για το γενναίο βήμα που προσπαθείτε να κάνετε.
Γιατί αποκλείεται με το καλημέρα όλη την περιφέρεια και απευθύνεστε μόνο στην Αττική;
Ποιος ο λόγος να αποκτήσετε νομική μορφή όταν αποκλείεται αυτόματα τις διεκδικήσεις της περιφέρειας;
Νομική μορφή και πρόσωπο για ένα ακόμα αθηνοκεντρίκο σύλλογο;
Πανελλαδική μορφή και εκπρόσωπηση είναι το νούμερο 1.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:
Οι φίλοι του ποδηλάτου δεν είναι μια τέτοια οργάνωση;
Γιατί δεν ενσωματώνεστε εκεί;
Επίσης στην Θέσσαλονίκη πρέπει να υπάρχει κάτι;
Θέλω να πω πως δεδομένου της ύπαρξης οργανισμών ο διαχωρισμός σας από αυτούς δεν συνάδει με το όραμα πως εσείς θα ένωσετε τους ποδηλάτες στην διεκδίκηση των ποδηλατικών στόχων όταν εσείς πρώτοι δεν προσπάθησατε να ενωθείτε με τους ήδη υπάρχοντες.

Στο πρόσφατο παρελθόν έγινε μια προσπάθεια, μέσω του εδώ φόρουμ.
Οι διάφορες ποδηλατικές "ομάδες" / σύλλογοι / παρέες, συναντηθήκαμε, κάναμε μια σύντομη παρουσίαση και μια πρώτη γνωριμία.
Δημιουργήθηκε και μια mailing list, ώστε να υπάρχει γρήγορα και αποτελεσματικά ενημερώση των διαφόρων "ομάδων".... κλπ

Εδώ τα παιδιά θέλουν να πάνε ένα βήμα ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Καλές και άγιες οι ομάδες, παρέες, βόλτες κλπ κλπ. Αλλά όταν θέλεις να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ κάποια ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ πράγματα, πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ και εσύ ότι είσαι οργανωμένος και ότι το έχεις πάρει ΣΟΒΑΡΑ.

....καλή και άγια η παρέα που βολτάρει από τη Νέα Οτιδήποτε μέχρι την Άνω Παραδίπλα κάθε 2ο Σάββατο 11.32 - εκκίνηση από οδό Ταδόπουλου.... και άλλες 134 παρόμοιες ομάδες / παρέες / βόλτες. Επιτελούν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, εισάγουν κόσμο στην ποδηλασία, δίνουν διέξοδο ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ, μαθαίνουν και διδάσκουν και ότι άλλο.
Αλλά αν θέλεις να συναντηθείς πχ με τον υφιπουργό συγκοινωνιών, ή με τον τάδε Δήμαρχο, δεν φτάνει αυτό.
Πρέπει να παρουσιάσεις Δ.Σ., καταστατικό, οργάνωση, δομές, σοβαρότητα. Για να σε πάρουν στα σοβαρά.
Τα πρώτα βήματα, ήταν ....."πιο απλά".....[ χμμμ... λάθος έκφραση, αλλά όταν είσαι στο μηδέν είναι ας πούμε εύκολο να πας στο 1. Άντε και στο 2. Αλλά για να πας από το 5 στο 6.... θέλει άλλη οργάνωση].

Μια λύση λοιπόν είναι αυτή που προτάθηκε εδώ από πάνω.
Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη, δεν ξέρω αν θα δώσει λύσεις.
Υποθέτω ότι μπορούν να προταθούν και άλλες.

cdouvis
Απών/απούσα

Οι ΦτΠ δεν ήταν ποτε σωματείο αλλά ΜΚΟ. Ενδεικτικά μερικές απο τις βασικότερες διαφορές:
- Το σωματείο είναι η πιο δημοκρατική νομική μορφή που υπάρχει. Στις ΓΣ που γίνονται κάθε χρόνο το κάθε μέλος μπορεί να ψηφίσει τις βασικές αρχές της δράσης του συλλόγου. Επίσης μπορεί και να εκλεγεί ή να εκλέξει τα μέλη του ΔΣ που θα αναλάβουν να την υλοποίηση των αποφάσεων της ΓΣ. Ακομα και κατά τη διάρκεια ανάμεσα σε 2 εκλογές τα μέλη μπορούν να ελέγξουν το ΔΣ με τους μηχανισμούς που περιγράφονται στο κατστατικό (οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί μάλιστα είναι υποχρεωτικό απο το νόμο να περιληφθούν, διαφορετικά το καταστατικό δεν θα εγκριθεί).
- Η εγγραφή μελών είναι πανεύκολη (σε αντίθεση με τις ΜΚΟ). Κι ένας σύλλογος με μερικές εκατοντάδες μέλη είναι πανίσχυρος. Αν γραφτεί ο ένας στους 10 ποδηλάτες που συναντάμε καθημερινά στο δρομο θα τσακίσουμε κόκκαλα.

Έχουν αρχίσει να ιδρύονται και άλλα σωματεία στην Αθήνα (και στην επαρχια φαντάζομαι) αλλά έχουν άλλο χαρακτήρα από αυτόν που θέλουμε εμείς. Απλά προωθούν το ποδήλατο. Εμείς θέλουμε να έχουμε και διεκδικητικό χαρακτήρα, να πιέζουμε τις αρχές για καλύτερες συνθήκες, περισσότερο χώρο στο ποδήλατο, δίκτυο ποδηλατολωρίδων κλπ. Όλες οι μέχρι τώρα κινήσεις έχουν επίσης τοπικό χαρακτήρα. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ένα σύλλογο για όλο το λεκανοπέδιο ή για όλη την Αττική.

Τώρα γιατί παναθηναϊκό και όχι πανελλαδικό. Το τελικό μας σχέδιο λέει να ιδρύσει η κάθε πόλη το δικό της σύλλογο και στο μέλλον οι σύλλογοι να ιδρύσουν μια πανελλαδική ομοσπονδία. (Έτσι έχουν κάνει οι Δανοί και νομίζω οτι είναι ο καλύτερος τρόπος οργάνωσης. Οι Άγγλοι έχουν ένα εντελώς διαφορετικό και μπλεγμένο τοπίο αλλά από όσο έχω καταλάβει τους προέκυψε έτσι για ιστορικούς λόγους και αν μπορούσαν θα το άλλαζαν. Απλά είναι πολύ μεγάλη ιστορια και έτσι το αφήνουν στη λογική πάμε και βλέπουμε.) Πάντως αν και εκ πρώτης οψης διαφωνώ με την ιδέα να ιδρύσουμε έναν πανελλαδικό σύλλογο, το συζητάω.

Wicca
Απών/απούσα

Παρόλο που συμφωνώ για την σύσταση ενός πιο επίσημου, κατά προτίμηση πανελλαδικού φορέα, με στόχο την πιο καλή εκπροσώπηση και διεκδίκηση των ποδηλατικών αιτημάτων, δεν θα απαξίωνα ποτέ τις προσπάθειες που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια οι διάφορες ομάδες που έχουν συσταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Αυτές οι ομάδες έχουν δημιουργήσει τις συνθήκες ανάπτυξης της ποδηλασίας στην Ελλάδα, ενώ πολλές από αυτές ( π.χ οι ποδηλάτες στην Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη ) δεν "πάνε απλά βόλτα" αλλά διεκδικούν πολύ αποτελεσματικά τα όποια τοπικά ή γενικότερα αιτήματα υπάρχουν από την Πολιτεία, Πολιτεία που κατά γενική ομολογία σφυρίζει αδιάφορα.

Γιατί δεν έρχεστε σε επαφή με τα σωματεία που υπάρχουν και εκτός Αθήνας ώστε να γίνει κάτι σε ευρύτερη βάση, ( πάντα επίσημο και νόμιμο).
Έχω την πεποίθηση ότι οι ποδηλάτες Θεσσαλονίκης π.χ θα έβλεπαν πολύ θετικά μία τέτοια πρόταση.

cdouvis
Απών/απούσα

Όπως είπα προτιμώ να φτιάξουμε συλλόγους σε κάθε πόλη και μετά οι σύλλογοι να φτιάξουν μια πανελλαδική ομοσπονδία και όχι κατευθείαν ένα πανελλαδικό σύλλογο. Και να γιατί:

Αν φτιαχτεί ένας πανελλαδικός σύλλογος τότε οι άλλες πόλεις μπορει να μην φτιάξουν ποτέ δικό τους σύλλογο. Οι κατά τόπους ενδιαφερόμενοι θα το βρουν πολύ πιο εύκολο να γραφτούν στον πανελλαδικό σύλλογο παρά να μπουν στη διαδικασία να ιδρύσουν δικό τους. Αντίθετα αν φτιαχτεί ένας τέτοιος σύλλογος στην Αθήνα θα τους ψήσει να το βάλουν κι αυτοί μπροστά.

Ωστόσο για τους ποδηλάτες των άλλων πόλεων θα είναι πιο δύσκολη η συμμετοχή στις διαδικασίες του πανελλαδικού συλλόγου κι έτσι θα καταλήξει να ασχολούνται μαζί του κυρίως οι Αθηναίοι. Οπότε ουσιαστικά θα καταλήξουμε σε μια ανισότητα υπέρ των Αθηναίων. Παράλληλα θα υπάρχουν μέλη από άλλες πόλεις που θα αδρανούν ενώ αν υπήρχε ένας σύλλογος στην περιοχή τους θα ήταν ενεργοί και πολύτιμοι για την διάδοση του ποδηλάτου τοπικά.

Η πανελλαδική ομοσπονδία που προτείνω θα έχει σαν μέλη της τους συλλόγους και όχι τα μέλη των συλλόγων κι έτσι θα υπάρχει ένα πανελλαδικό όργανο που όμως να μην καταπιέζει τις μικρότερες πόλεις και τους μικρότερους συλλόγους.

Δηλαδή καταλήξαμε σε αυτό το "σχήμα" ακριβώς γιατί σκεφτήκαμε πως να αποφύγουμε κάτι το άνισο ή αθηνοκεντρικό. Άλλωστε όπως ξέρεις με τις ομάδες της υπόλοιπης Ελλάδας είμαστε ήδη σε διαρκή συνενόηση και συνεργασία (Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία).

Πάντως ξέρεις κάτι; Καλή η φρέσκια ματιά στα πράγματα. Ειχα αφήσει εντελώς πίσω μου το ενδεχόμενο του πανελλαδικού συλλόγου. Τώρα που το αναφέρατε όμως σκέφτομαι ότι το καλύτερο είναι να ρωτήσουμε και τις άλλες πόλεις τι λένε. Ποιος ξέρει ίσως να το προτιμάνε έτσι. Θα τους το ανακοινώσω και θα δούμε τι θα πούν κι οι ίδιοι.

cdouvis
Απών/απούσα

Επίσης να διευκρινίσω οτι στη Θεσσαλονίκη ΔΕΝ υπάρχει τέτοιος σύλλογος. Υπάρχουν κάποιες ΜΚΟ και ίσως αυτό να έχει προκαλέσει τη σύγχυση. Στην Κέρκυρα όμως υπάρχει σύλλογος εδώ και χρόνια. Οι Κερκυραίοι είναι οι πρωτοπόροι λοιπόν.

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Εμείς που είμαστε από επαρχία τι μπορούμε να κάνουμε;

Wicca
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
[...]
Πάντως ξέρεις κάτι; Καλή η φρέσκια ματιά στα πράγματα. Ειχα αφήσει εντελώς πίσω μου το ενδεχόμενο του πανελλαδικού συλλόγου. Τώρα που το αναφέρατε όμως σκέφτομαι ότι το καλύτερο είναι να ρωτήσουμε και τις άλλες πόλεις τι λένε. Ποιος ξέρει ίσως να το προτιμάνε έτσι. Θα τους το ανακοινώσω και θα δούμε τι θα πούν κι οι ίδιοι.

Όμορφα.. όταν συμβεί αυτό ενημέρωσε μας ξανά.

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Εγώ είμαι θετικός και από εμένα έχετε μια ψήφο και μια συνδρομή.
Όμως 50ευρώ στην Πέπα,30 ευρώ στον κουμπαρα της ποδήλατοπορείας,70 ευρώ στον αθλητικό σύλλογο,και μια συνδρομή σε μια ΜΚΟ καταλαβαίνεις πως φαντάζει παράλογο και υπερβολικό για μένα να θέλω να δράσω και να πρέπει να πάρω τα γραφεία σβάρνα.
Επίσης αυτός θα είναι πολιτιστικός,αθλητικός ή έξωράιστικός σύλλογος δηλαδή που θα ανήκει διοικητικά;
Στην ελληνική ομοσπονδία ποδηλάτου,στο υπουργείο πολιτισμού,στο υπουργείο περιβάλλοντος;

atomgr
Εικόνα atomgr
Απών/απούσα

Από εμπειρία σας λέω ότι τα πανελλαδικά σε συλλογικό επίπεδο δεν λειτουργούν.
Ακόμα και σε επίπεδο ομοσπονδίας είναι δύσκολο.
Έχω περάσει από πολλές τέτοιες θέσεις, από σύλλογο μέχρι εκπροσώπηση στο εξωτερικό. Υπάρχουν τεχνικά θέματα που δεν λύνονται ακόμα και με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, για να σας προλάβω.
Εκτός αυτού είναι δεδομένο ότι τα τοπικά χαρακτηριστικά διαμορφώνουν τους συλλόγους.
Το πιο λογικό είναι τοπικός σύλλογος - ομοσπονδία κτλ.
Ο κάθε ένας έχει τη θέση του στη πυραμίδα.
Αυτά είναι τα δικά μου 2 σέντς

cdouvis
Απών/απούσα

@Pandoheas
Γνωμή μου (όπως βλέπεις το συζητάμε ακόμα) είναι οτι πρέπει να ιδρύσετε ένα σύλλογο στα μέρη σας για τον ίδιο σκοπό. Και όταν έρθει η ώρα να ιδρύσετε μαζί μας την πανελλαδική ομοσπονδία. Από που είσαι;

@Laou Laou
Προφανώς έχεις τα δίκια σου. Τα φράγκα δεν είναι πετσετάκια. Ούτε και οι εργατώρες. Πρέπει να διαλέξει κανεις πόσους και ποιους θα υποστηρίξει, είτε με χρήματα είτε με πιο προσωπικό τρόπο. Ο δικός μας σύλλογος δεν θα υπάγεται σε τίποτα παρόμοιο με αυτά που ανέφερες. Θα υπάγεται μόνο στο Ποδήλατο σαν μέσο μετακίνησης και στα Μέλη του. Δεν θα είναι αθλητικός αλλά ούτε και πολιτιστικό ή εξωραϊστικό μπορείς να τον πεις. Θα είμαστε περίπου όπως οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ αλλά με νομική μορφή, άρα και με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Πρότυπό μας είναι οι αντίστοιχοι σύλλογοι των ευρωπαϊκών ποδηλατουπόλεων. Θα προωθούμε την ποδηλασία, πρωτίστως για αστική μετακίνηση. Θα το κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις (π.χ. με μαθήματα ποδηλάτου) ή με διεκδικήσεις από την πολιτεία. Οπότε ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός. Αν πάνω από όλα σε ενδιαφέρει π.χ. η δημιουργία δικτύου ποδηλατολωρίδων τότε μάλλον είμαστε προτεραιότητα. Από μέρους μου πάντως και αν δεν μας τιμήσεις δεν υπάρχει καμια παρεξήγηση, άλλωστε όλοι αυτοί που ανέφερες βοηθάνε και τους δικούς μας σκοπούς :)

Να ξέρεις όμως ότι μάλλον θα σου έρθουμε πιο οικονομικά από αυτούς που ανέφερες ;)

Να ξεκαθαρίσω τις ορολογίες γιατι προκαλούν μπερδέματα:
Υπάρχει η νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας (νομική ορολογία) η οποία συχνά αναφέρεται και σαν ΜΚΟ. Εμεις προτείνουμε τη νομική μορφή του Σωματείου που συχνά αναφέρεται σαν Σύλλογος.

gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Καταρχάς να εκφράσω συγχαρητήρια για το βήμα που κάνετε! Από την πιο πάνω συζήτηση φάνηκε ότι έχετε μια τεκμηριωμένη γνώμη και ξέρετε τι κάνετε. Η λύση της ομοσπονδίας είναι η καλύτερη, γιατί σε κάθε πόλη υπάρχουν ξεχωριστά προβλήματα, τα οποία θα τα τρέξει ένας τοπικός σύλλογος, που θα συμμετέχει στην ομοσπονδία όλης της Ελλάδας.
Πάντως και η λύση της Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας είναι μια καλή λύση. Είναι το ίδιο με το σωματείο, απλώς μπορεί να διοργανώσει πιο εύκολα κάποιες εκδηλώσεις πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα.
Προσωπικά δηλώνω ότι είμαι μαζί σας. Ενημερώστε με για το που και το πότε θα γίνει η ιδρυτική συνέλευση. Χρειαζόμαστε απλώς 21 άτομα. Αν θέλετε και δικηγόρο να το προχωρήσει στείλτε πμ. Καλή συνέχεια!
Όσον αφορά τις άλλες κινήσεις και ΜΚΟ, που ασχολούνται με την ποδηλασία, δε νομίζω ότι απαξιώνονται με την ίδρυση ενός συλλόγου, με νομική μορφή, που θα έχει διεκδικητική δράση. Αντίθετα σε έναν μπαξέ όλα τα λουλούδια έχουν τη θέση τους.
Α! και κάτι άλλο. Είναι διαφορετικός τύπος νομικού προσώπου η μη κερδοσκοπική εταιρεία από τη ΜΚΟ. Η τελευταία είναι μη κυβερνητική οργάνωση για κοινωφελείς σκοπούς, κάτι σαν ίδρυμα, χωρίς την απαίτηση ύπαρξης περιουσίας. Αντίθετα η μη κερδοσκοπική εταιρεία είναι σωματείο άλλης μορφής.

cdouvis
Απών/απούσα

@gts2013
Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

---> Οποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει καλυτερα να μας γράφει στο podilattiki.koinotita@gmail.com για να κρατάμε τα email σας

marina-katerina
Εικόνα marina-katerina
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
Τώρα γιατί παναθηναϊκό και όχι πανελλαδικό. Το τελικό μας σχέδιο λέει να ιδρύσει η κάθε πόλη το δικό της σύλλογο και στο μέλλον οι σύλλογοι να ιδρύσουν μια πανελλαδική ομοσπονδία. (Έτσι έχουν κάνει οι Δανοί και νομίζω οτι είναι ο καλύτερος τρόπος οργάνωσης. Οι Άγγλοι έχουν ένα εντελώς διαφορετικό και μπλεγμένο τοπίο αλλά από όσο έχω καταλάβει τους προέκυψε έτσι για ιστορικούς λόγους και αν μπορούσαν θα το άλλαζαν. Απλά είναι πολύ μεγάλη ιστορια και έτσι το αφήνουν στη λογική πάμε και βλέπουμε.) Πάντως αν και εκ πρώτης οψης διαφωνώ με την ιδέα να ιδρύσουμε έναν πανελλαδικό σύλλογο, το συζητάω.

Καλησπερα απο Ζαχαρω.Φετος μετα απο πολυ κοπο καταφεραμε και ιδρυσαμε σωματειο (συλλογο)επικυρωμενο, με προσωρινο ΔΣ και διαφορες δρασεις και τωρα βρισκομαστε στην διαδικασια να καλεσουμε τις πρωτες μας εκλογες.Την ιδεα της πανελλαδικης ομοσπονδιας την βρισκω θαυμασια και μακαρι να πραγματοποιηθει. Μονο ενωμενοι μπορουμε να διεκδηκισουμε καλυτερα τα δικαιωματα μας.

GPapakanderakis
Εικόνα GPapakanderakis
Απών/απούσα

Καλησπέρα, δώστε μας περισσότερες πληροφορίες για τον σύλλογο σας και από που μπορούμε να σας παρακολουθούμε!

marina-katerina
Εικόνα marina-katerina
Απών/απούσα

Ειναι ο Συλλογος Νεολαιας Δρασης και Αθλησης Ζαχαρως "Οι ποδηλατες " .Προς το παρον εχουμε μονο μια σελιδα στο facebook και βρισκομαστε στην διαδικασια δημιουργιας και ιστιοσελιδας.
Το λινκ για το φβ ειναι αυτο :
https://www.facebook.com/groups/179732835418678/
και το εμαιλ του συλλογου : podilateszacharos@gmail.com

cdouvis
Απών/απούσα

Από τις απαντήσεις που έπεσαν εδώ μέσα και κάποιες αλλες που μου ήρθαν με email η ιδέα για πανελλαδικό σύλλογο έχει κάποιους υποστηριχτές αλλά μάλλον δεν θα περπατήσει. Οι περισσότεροι προτιμούν τη δημιουργία πολλών τοπικών συλλόγων και πανελλαδικής ομοσπονδίας. Μάλιστα είδα με χαρά ότι οι πόλεις που είναι πιο προχωρημένες από εμάς τους Αθηναίους είναι περισσότερες από ότι νόμιζα. Αυτό είναι πάρα πολύ καλό! Αρα η δημιουργία της ομοσπονδίας δεν βρίσκεται και τόσο μακριά. Μπράβο παιδιά! Βαστάτε κι ερχόμαστε!

magmike
Απών/απούσα

ακούγεται καλή φαση

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

Συγχαρητήρια για τη σκέψη.

Η δημιουργία συλλόγου είναι η φυσική εξέλιξη και οργάνωση της προσπάθειας που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια να προωθηθεί το ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης. Είναι ένα βήμα μπροστά που απαιτεί την ενεργό συμμετοχή όλων και την στήριξή μας.

Πλέον δεν θα είμαστε γενικά οι ποδηλάτες που διαμαρτύρονται αλλά ο σύλλογος των ποδηλατών με τα 10.000-20.000-50.000 μέλη που πλέον με νομική μορφή, λογότυπο και σφραγίδα απαιτεί και διεκδικεί.

Να θυμόμαστε ότι ο αριθμός των εγεγραμμένων και ενεργών μελών είναι το κλειδί. Όσο περισσότεροι στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και γραφτούμε, τόσο μεγαλύτερη επιρροή θα έχουμε στις εξελίξεις. Καλούμαστε λοιπόν να δώσουμε σάρκα και οστά στον αγώνα μας. Θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα; Ιδού η Ρόδος.

Ένας σύλλογος έχει και αρκετό τρέξιμο. Πρακτικά, συνεδριάσεις, Διοικητικό συμβούλιο, ταμείο, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες πολλές ευθύνες που θα πρέπει κάποιοι να αναλλάβουν αλλά και πολλοί ακόμα να τους στηρίζουν με πράξεις και όχι λόγια. Πολύ βασικό αυτό. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ λοιπόν είναι το μεγάλο στοίχημα.

Συμφωνώ πως η κάθε πόλη θα πρέπει να έχει τη δική της οργάνωση και αν προχωρήσει και ωριμάσει, προχωράμε σε δημιουργία ομοσπονδίας. Είναι νωρίς ακόμα όμως για αυτό.

Συγχαρητήρια για το βασικό αυτό βήμα και θα στηρίξω κι εγώ όσο μπορώ με τις δικές μου δυνάμεις.

Καλή επιτυχία.

cdouvis
Απών/απούσα

Επαναλαμβανω: Όσοι και όσες ενδιαφερονται να προχωρήσουν μαζί μας παρακαλουνται να μας στείλουν ενα email στο podilattiki.koinotita@gmail.com

aldro
Απών/απούσα
cdouvis
Απών/απούσα

φαίνονται χρήσιμα, αν και θα πρέπει να τα τσεκάρουμε οτι ισχύουν ακόμα

το ξαναλεω για να μη χάνεται:

Όσοι ενδιαφερονται να ιδρύσουμε μαζί τον σύλλογο παρακαλούνται να μας γράψουν στο podilattiki.koinotita@gmail.com

Athws
Απών/απούσα

cdouvis wrote:
Οι ΦτΠ δεν ήταν ποτε σωματείο αλλά ΜΚΟ.

κοίτα τι μαθαίνουμε.
άρα έχει και ιδιοκτήτες (εταίρους).

Wicca
Απών/απούσα

Athws wrote:
cdouvis wrote:
Οι ΦτΠ δεν ήταν ποτε σωματείο αλλά ΜΚΟ.

κοίτα τι μαθαίνουμε.
άρα έχει και ιδιοκτήτες (εταίρους).

Σκέτη παραπληροφόρηση....Θα ήταν καλύτερα όσοι κάνουν δηλώσεις ( cdouvis) και όσοι κάνουν εικασίες ( Athws) να κάνουν πρώτα έτσι ....μία αναζητησούλα ( στο δίκτυο.. για ευκολάκια μιλάμε τώρα) για να δούνε το στάτους αυτών στους οποίους αναφέρονται.

cdouvis
Απών/απούσα

Αμάν ρε Γουίκα, τι νομίζεις οτι ανακάλυψες πάλι;

Wicca
Απών/απούσα

Τίποτα.. Μία διευκρίνηση έκανα.
Όποιος θέλει να ενημερωθεί, κάνει ένα απλό και γρήγορο google search και βλέπει ποιοι είναι σωματείο/σύλλογος, ποιοι ΜΚΟ κτλ.
Καλό είναι να μην αμολάμε ότι μας κατέβει έτσι για να δημιουργούμε εντυπώσεις. (λέω εγώ τώρα σαν αντικειμενική και μη εμπλεκόμενη, σε κάθε περίπτωση, παρατηρητής).
Έχετε την καλημέρα μου

Athws
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Athws wrote:
cdouvis wrote:
Οι ΦτΠ δεν ήταν ποτε σωματείο αλλά ΜΚΟ.

κοίτα τι μαθαίνουμε.
άρα έχει και ιδιοκτήτες (εταίρους).

Σκέτη παραπληροφόρηση....Θα ήταν καλύτερα όσοι κάνουν δηλώσεις ( cdouvis) και όσοι κάνουν εικασίες ( Athws) να κάνουν πρώτα έτσι ....μία αναζητησούλα ( στο δίκτυο.. για ευκολάκια μιλάμε τώρα) για να δούνε το στάτους αυτών στους οποίους αναφέρονται.

Στην ιστοσελίδα τους http://www.filoi-podilatou.gr/pii-imaste/
λέει Ποδηλατική Ομάδα.
Δεν έχω διάθεση για γρίφους. Άμα ξέρεις κάτι πες το.

Wicca
Απών/απούσα

Το είπα. Ότι λέει.
Εσύ την ΜΚΟ και τους εταίρους/ιδιοκτήτες που αναφέρεις εδώ που τους βρήκες;

Athws
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Το είπα. Ότι λέει.
Εσύ την ΜΚΟ και τους εταίρους/ιδιοκτήτες που αναφέρεις εδώ που τους βρήκες;

όλες οι ΜΚΟ υπάγονται στο κεφάλαιο "Εταιρίες" του Αστικού Κώδικα και έχουν δύο ή περισσότερους εταίρους-ιδιοκτήτες.

δεν το συνεχίζω γιατί χαλάμε το θέμα,

μπράβο στον Κ.Δουβή για την πρωτοβουλία, κι εγώ πιστεύω ότι για την αστική ποδηλασία είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός φορέα με συλλογική νομική υπόσταση.

contact