Γατάκια κανείς;

79 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

τελικά έδωσες κάνα γατί
???

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Τα γατάκια μεγαλώνουν και δυναμώνουν με πολύ γρήγορο ρυθμό!
Παίζουν αρκετά μεταξύ τους και έχουν αρχίσει να με αναγνωρίζουν και να με εμπιστεύονται, αν και τα ενοχλώ όσο λιγότερο γίνεται.
Η μαμά τους είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και βολτάρει συχνά πυκνά.
Τρώει καλά (αν και μας βγήκε λίγο επιλεκτική) και τα ταΐζει συχνά.
Δεν έχουν απογαλακτιστεί ακόμα και φυσικά δεν μπορούν να αποχωριστούν από τη μαμά.
Περιμένω να δω πως θα προχωρήσουν και πως θα βολεύει ο καιρός, μήπως βρω κατάλληλη στιγμή να τα μεταφέρω προς τα έξω για να έχουν φως και να αρχίσουν να βολτάρουν.
Γενικά πάντως έχουν μεγαλώσει αρκετά οπότε αν ενδιαφέρεται κάποιος από εδώ ή κάποιος άλλος φίλος, μου λέτε για να έχουμε υπόψη.
Γενικά όποιος μπορεί ας το διαδώσει.

Υ.Γ. Ξέρει κανείς πότε μπορώ να δοκιμάσω να τους δώσω γάλα?
Αν υπολογίζω σωστά, τώρα πρέπει να είναι κάπου 3 εβδομάδων.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Καλό θα είναι να τα βγάλεις έξω σε καθαρό αέρα και φως - ο ήλιος τους κάνει καλό και η μαμα-γάτα θα τα βγάζει συντομα να παίξουν, φτάνει να αισθάνεται ασφάλεια. Η φωλιά τους δηλ. να είναι κάπως πιο σκοτεινή και προστατευμένη, αλλά το φως και ο ήλιος δίπλα.
Οσο για το γάλα μπορείς να τους δώσεις λίγο συμπυκνωμένο αραιωμένο - λένε όχι φρέσκο.. αλλά αν έχουν αρχίσει να μπορούν να τρώνε μόνα τους καλό θα είναι να τους βαλεις αραιωμένη τροφή για γατάκια, νερό κλπ (για αρχή, βουτάς τη μουσούδα τους στο υγρό, τη γλύφουν και μαθαίνουν έτσι την κίνηση).

ManosKas
Απών/απούσα

Σε καμία περίπτωση μη δώσεις γάλα φρέσκο, αλλά και το συμπυκνωμένο δεν το εμπιστεύομαι και πάλι.Γάλα=διάρροιες ! Ειδικά τα μικρά γατάκια δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη προσπάθεια για να εμφανίσουν διαταραχές στο πεπτικό,άρα μην τα επιβαρύνεις με το γάλα.
Ειδικό γάλα για γάτες από pet shop(θα πέσουν με τα μούτρα και θα το εξαφανίσουν) και για τα μικρά και για τη μαμά!
Από πλευράς τροφής,στη θέση σου θα ξεκινούσα με σπιτικό φαγητό χωρίς μπαχαρικά και μυρωδικά, και έπειτα κονσέρβες(το ζουμί της κονσέρβας θα κάνει τα γατάκια να τρελαίνονται ακόμα και για σκέτο ψωμί).Η ξηρά τροφή δεν με πείθει ιδιαίτερα για τη φάση του απογαλακτισμού.
Βάλε στο πρόγραμμα και εσωτερική-εξωτερική αποπαρασίτωση.
Η υγεία τους συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη δική σου και της οικογένειάς σου!

Wicca
Απών/απούσα

Το γάλα τα θερίζει αν είναι κρύο. Πρέπει να το πίνουν χλιαρό. Το καλύτερο φυσικά είναι αυτό που είναι ειδικό για τα γατιά για αρχή εννοείται..

Μετά τους δίνεις κανονικό φαγητό και ξηρά τροφή για μικρά γατιά. ( δεν έχει τίποτα η ξηρά τροφή.. μια χαρά είναι και μην τα κακομάθεις με τίποτα πατέ, μους και τέτοια πολυτελείας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από κακομαθημένες γάτες που τρώνε μόνον πατέ - ξέρω τι σου λέω την έχω πατήσει).

Μόλις αρχίσουν να τρώνε θα πρέπει να τα πας να τους κάνουν την πρώτη αποπαρασίτωση, ( αυτή που τους δίνει το φάρμακο με ένα σωληνάριο ). Την δεύτερη την κάνουν όταν γίνουν περίπου δύο μηνών μαζί με τα πρώτα τους εμβόλια.
Επειδή τα εμβόλια κοστίζουν καμιά 20αριά ευρώ το κεφάλι κομπλέ, ( στην καλύτερη, 50 στην χειρότερη), κοίτα μπας και βρεις καμία φιλοζωική οργάνωση ή κανένα κτηνίατρο φιλάνθρωπο να σου κάνει καμία καλύτερη τιμή.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Έγινε παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

Vasscott wrote:
Έγινε παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο που μπορώ.

να βρεις δλδ ένα χωριό και να τις αφήσεις ελεύθερες?

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Την Τετάρτη το πρωί αποφάσισα και έβγαλα τα γατάκια εκτός αποθήκης σε προστατευμένο χώρο.
Είχαν μεγαλώσει αρκετά και τριγυρνούσαν στην αποθήκη αλλά η γάτα δεν αποφάσιζε να τα βγάλει η ίδια έξω.
Θεώρησα ότι δεν μπορούν να μένουν παραπάνω χωρίς φυσικό φωτισμό και έτσι μετακίνησα το σπίτι τους, μαζί με αυτά και τη μαμά φυσικά. Ομολογώ ότι με εντυπωσίασε η μεγάλη εμπιστοσύνη που μου έδειξε η γάτα.
Το αποτέλεσμα, μετά τον αρχικό δισταγμό τους, ήταν να περάσουν όλη τη μέρα βολτάροντας, παίζοντας, τρώγοντας από τη μαμά τους και ανάσκελα στον ήλιο. Γενικά το καταχάρηκαν και αυτά και η μαμά.
Την Πέμπτη το πρωί είχαν ξεθαρρέψει αρκετά και περιφέρονταν, αλλά την Πέμπτη το απόγευμα είχαν εξαφανιστεί και αυτά και η μαμά.
Μου είπαν ότι μάλλον κάποια στιγμή το πρωί άρχισε να τα μετακινεί προς ένα μέρος που είχε δυνατότητα να πηδήξει και να τα κουβαλήσει ένα ένα έξω.
Προφανώς λοιπόν επέλεξε η γάτα να μετακινηθεί μαζί με τα μικρή σε κάποιο άλλο μέρος που ίσως να είχε επιλέξει παλιότερα.
Επίσης, είχαν μεν λερώσει και κοντά στο σπίτι τους, αλλά υπήρχε χώμα κοντά αν ήθελε η γάτα απλά να τα μεταφέρει για να τα μάθει, οπότε μάλλον δεν ήταν αυτός ο λόγος που τα πήρε.
Γενικά ψάξαμε στη γύρω περιοχή και κοιτάμε συχνά μην εμφανιστεί είτε τριγύρω είτε στο σπίτι αλλά δεν την έχουμε δει.
Άφησα ξηρά τροφή στο σημείο που τα είχα πάει (που δεν ήταν φυσικά σε κοινή θέα) και φαγώθηκε όλη αλλά δεν μπορώ να ξέρω αν ήρθε η ίδια ή κάποια άλλη και το έφαγε.
Περισσότερο το έκαναν για να ξέρει ότι αν θέλει φαγητό μπορεί να έρθει ξανά.
Τόσο η μαμά, όσο και τα μικρά είχαν δυναμώσει πολύ και πιστεύω ότι δε θα έχουν κανένα πρόβλημα και θα επιβιώσουν μια χαρά. Επίσης η μαμά φαινόταν αρκετά έμπειρη.
Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι είχα σκοπό όταν απογαλακτίζονταν τα μικρά και αν δεν τα έπαιρνε κάποιος να τα πήγαινα εκτός Αθήνας, κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω νωρίτερα γιατί από τη μία ήταν νωρίς να τα χωρίσω από τη μαμά τους και από την άλλη δεν ήθελα να μεταφέρω τη γάτα σε ένα εντελώς νέο και ξένο περιβάλλον γι’ αυτή.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Μη στεναχωριέσαι. Η μάνα ξέρει καλύτερα...και ειναι και γάτες.
Ανεξάρτητες.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Roul wrote:
Μη στεναχωριέσαι. Η μάνα ξέρει καλύτερα...και ειναι και γάτες.
Ανεξάρτητες.

Μετά απ' όσα έκανα γι' αυτή και τα παιδιά της...
Τη δέχτηκα με 4 μωρά, χωρίς ποτέ να ρωτήσω ποιός είναι ο πατέρας, της πρόσφερα τα πάντα και να πως μου το ξεπλήρωσε!!!

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Την καβάτζα με τα χρήματα, τα χρυσα κουταλομαχαιροπίρουνα, τις κάρτες σου τισ τσέκαρες?
Μήπως στα πήρε η παλιο παστρικιά?

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Αν βλέπεις οτι υποφέρεις από στερητικό σύνδρομο ή κάτι ανάλογο πες μου να σου φέρω μια (ή και όλες) από τις 4-5 πολύ έγκυες γάτες που τριγυρνάν στο πατρικό μου και ψάχνονται....

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Όχι στερητικό δεν έχω αλλά επειδή πήρα το κολάι και νομίζω έκανα καλή δουλειά, λέω να το κάνω επαγγελματικά, να έροχνται να γεννάνε και να φεύγουν, κάτι τύπου ΙΑΣΩ για γάτες ας πούμε.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

και μετά θα γκρινιάζεις οτι καμιά δεν σου κάθεται και οτι σε εκμεταλλεύονται κτλ κτλ
(η γυναίκα σου διαβάζει εδώ μέσα????)

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Μα σε αυτή την περίπτωση θα χρεώνω κανονικά... δίκλινο, τρίκλινο, σουίτα κλπ. Δεν ξέρω αν έχει συγκεκριμένα τιμολόγια και ο ΕΟΠΥΥ για τις γάτες...
Δεν την ξαναπατάω!

Wicca
Απών/απούσα

Δεν έχουν πάει μακρυά ούτε η γάτα ούτε τα γατόπουλα. Απλά επειδή την έβγαλες έξω από την αποθήκη τα πήγε σε άλλο σημείο που εκείνη θεωρεί ασφαλές . Σε καμιά δεκαπενταριά μέρες, που θα μεγαλώσουν και άλλο και αν τους αφήνεις κάπου και φαΐ, θα τα ξαναδείς, γιατί οι γάτες δεν την κοπανάνε εύκολα από εκεί που ξέρουν ότι θα βρουν φαΐ.

Επειδή σίγουρα λοιπόν θα εμφανιστούν και θα τις έχεις να αλωνίζουν στον κήπο, μόλις δεις ότι έχουν φτάσει σε μέγεθος πάνω από τρία κιλά, δηλαδή μετά τους έξι επτά μήνες, κατά τον Δεκέμβρη,, θα πάρεις τα θηλυκά και θα πας να τα στειρώσεις, πριν προλάβουν να ζευγαρώσουν και αυτά..

Αν δεν το κάνεις θα αποκτήσεις μία στρατιά γατιά που θα κάνουν αποικία στην αυλή σου. Υπολόγισε ότι η κάθε γάτα κάνει κατά μέσο όρο 4 γατιά. Αν έχεις τρεις μαζί με την μαμά, θα αυξήσεις τον αριθμό τους κατά άλλα 12 τον Φλεβάρη του 15. ( είδες σου λέω και ακριβείς ημερομηνίες).

Τα αρσενικά θα πάνε να γαμπρίσουν ( και να ζαλίσουν με τους καυγάδες τους) στην πέρα γειτονιά, τα θηλυκά θα κάτσουν εκεί που σε έχουν μπόσικο, ( ο καλός ταϊστής γατιών), για να αναθρέψουν και τα δικά τους γατόπουλα.. Και αν σκάσει μύτη γάτος στην αυλή και θέλει να ζευγαρώσει, ετοιμάσου να φύγεις εσύ, γιατί ορίζουν την περιοχή τους και δεν αφήνουν να πατήσει κανείς συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων. ( ένας γάτος που είχαμε παλιά, σκέφτηκε να το κάνει αυτό μες στην κουζίνα της μάνας μου.. Μπες μες στην κουζίνα αν τολμάς με άλλα λόγια!!! ).

Το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου είναι να φτιάξεις μαιευτήριο γατιών. Trust me..

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Κάποτε είχε γεννοβολήσει μια σκύλα καμιά δωδεκαριά σκυλιά και την είχα πολύ κοντά εκεί που ήμουνα αυτή και τα μικρά της και τους πρόσεχα. Μετά από λίγο καιρό, τα πήρε ένα-ένα και τα πήγε περίπου 500 μέτρα αλλού, όπου έσκαψε μια τρύπα και τα έβαλε μέσα.

Απλά εγώ τότε την είδα που τα μετέφερε και ήξερα που πήγανε.

Κάπου εκεί γύρω θα είναι, σε κανά οικόπεδο σε καμιά άλλη αυλή κλπ.

alekan
Εικόνα alekan
Απών/απούσα

Θα υποθέσω πως έχεις κάποια αυλή. Αν ήμουν στη θέση σου πάντως, θα ήθελα να έχω "αυλόσιτες" (sic) γάτες, για τον απλούστατο λόγο, ότι κυνηγούν ποντίκια, φίδια κατσαρίδες κλπ. Όπου υπάρχουν γάτες, δύσκολα θα βρεις άλλα τέτοια είδη.
Και για να προλάβω όσους έχουν την άποψη πως πρέπει να μην τις ταϊζεις για να κυνηγήσουν, απλά θα πω ότι αυτή η άποψη είναι λανθασμένη, οι χορτάτες γάτες κυνηγούν περισσότερο. Ένα πολύ ωραίο infographic

http://theoatmeal.com/comics/cats_actually_kill

-Κάτοχος (ή υπο κατοχή;;; ) γάτας-

contact