Γιατί μας κλέβεις κύριε Βασιλόπουλε;;;

Πήγα σήμερα σε κατάστημα της αλυσίδας Α-Β Βασιλόπουλος να κάνω μερικά ψώνια και πως μου ήρθε η όρεξη να πάρω τα υλικά για να φτιάξω πένες με μπρόκολο ( η συνταγή είναι για άλλη δημοσίευση).

Στο ράφι με τις κρέμες γάλακτος είχε τα τρία πακετάκια όλα μαζί σε προσφορά 2 ευρώ φθηνότερα το σετ των τριών και τιμή από κάτω από το ράφι 2.80.
Παίρνω ένα πάω ταμείο περνάει εκεί η ταμίας ότι είχα πάρει, περνάει και τις κρέμες και τσουπ μου βγάζει τιμή 4.80.

Μόλις το βλέπω της λέω "αφαιρέστε τις κρέμες". Κάνει αυτή ακύρωση, με ρωτάει γιατί και της απαντάω έτσι δυνατά και καθαρά για να ακούει και όλη η ουρά που περίμενε στο ταμείο.

"Γιατί άλλη τιμή έχετε στο ράφι και άλλη στο ταμείο. Γιατί αυτά έχουν υποτίθεται έκπτωση 2 ευρώ κτλ κτλ κτλ". Μου λέει η έκπτωση συμπεριλαμβάνεται στην τελική τιμή που βγαίνει στο ταμείο.

Της απαντάω με το πιο ήρεμο δολοφονικό ύφος: Δηλαδή της λέω πουλάτε τα τρία πακετάκια 6.80;;; ( υπόψιν κάθε ένα πακετάκι είχε στον μπακαλικάκι της γειτονιάς μου, ίδια συσκευασία ίδιο προϊόν 1.20- που ο μπακαλικάκος σίγουρα πουλάει και πιο ακριβά από το σούπερ μάρκετ).

Μου λέει η ταμίας να τσεκάρουμε την τιμή. Μπα της κάνω, θα την τσεκάρουν αυτοί που έπονται .. Χαίρετε..

Γιατί μας κλέβεις κύριε Βασιλόπουλε;; Γιατί τα προϊόντα σου έχουν άλλη τιμή στο ράφι και άλλη στο ταμείο;; Και εντάξει αυτό είναι το κραχτό παράδειγμα.. τι γίνεται για τα άλλα προϊόντα στα οποία τσιμπάς 10ράκι 10ράκι τα ψιλά;;

Αλλά βέβαια τώρα κατάλαβα γιατί στην είσοδο του καταστήματος έχεις αναρτήσει κύριε Βασιλόπουλε μία ταμπέλα ΝΑΑΑΑΑ που λέει ότι απαγορεύεται η φωτογράφιση.. Όχι για να μην σου κλέψει κανείς την υπερπαραγωγή layout του καταστήματος σου, αλλά για να μην φωτογραφίσει κανείς τα ταμπελάκια στα ράφια και στα τρίψει μετά την μάπα στα ταμεία.

Τσεκάρετε και εσείς παιδιά να δούμε πόσες τέτοιες διαφορές θα βρούμε από το ράφι στο ταμείο.

Υ.Γ. Αν με ξαναδείς Βασιλόπουλε στο κατάστημα σου γράψε μου επιστολή προς Κορινθίους (και κάνε και μία κοινοποίηση προς Αθηναίους).

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Αστοχο για άλλη μια φορά το κατηγορώ γιατί όντως η αφαίρεση γίνεται αυτόματα στο κάτω μέρος της απόδειξης και αν δεν βιάζοσουν να κρίνείς θα το διαπιστώνες πως θα πληρώνες 2 ευρώ λιγότερα.
Βασικά φαίνεται πως πανικόβλήθήκες δεν επέδειξες καθόλου ψυχραιμία και έπραξες λάθος.

Wicca
Απών/απούσα

Καθόλου γιατί όταν της είπα να αφαιρέσει τις κρέμες, μου αφαίρεσε ακριβώς 4.80 από το τελικό ποσό. Δεν έγινε καμία αφαίρεση μέσο της απόδειξης.

Επίσης δεν γίνεται να γράφει άλλο το μόνιτορ της ταμειακής και άλλο η απόδειξη. ( και στην τιμή του προϊόντος και στο τελικό ποσό).

Wicca
Απών/απούσα

Laou Laou wrote:
Αστοχο για άλλη μια φορά το κατηγορώ

Ποια ήταν η άλλη φορά στην οποία αναφέρεσαι;;

-------------------
Edit γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν μου φαίνεται.

Αν η έκπτωση είναι ενσωματωμένη στην τιμή τότε θα έπρεπε αυτή η τιμή να αναγράφεται στο ράφι. Στο ράφι έγραφε 2.80, η πιο ακριβή συσκευασία τριών τεμαχίων είχε 5.40 χωρίς καμία έκπτωση, άρα το λογικό συμπέρασμα είναι ότι αυτές οι κρέμες πωλούνται χωρίς έκπτωση 4.80 και ότι αυτός τις έβαλε προσφορά γιατί έληγαν και ήθελε να τις πουλήσει.

Όταν εγώ πάω ταμείο και μου χρεώνει 4.80 και αφού έχει κλείσει τον λογαριασμό ( έχει δώσει το σύνολο- στην αφαίρεση βγάζει ακριβώς 4.80) άρα συμπεραίνω ότι τις πούλαγε 6.80... δια τρία που είναι τα πακετάκια, άρα τιμή μονάδας 2.26, δηλαδή σχεδόν διπλή τιμή από ότι πουλάει το τεμάχιο ο μπακάλης της γειτονιάς. ( όπου πήρα δύο για 2.40).

Δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά: άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο, υπερτιμολογημένο το προϊόν χωρίς την έκπτωση, άρα η έκπτωση είναι παραπλανητική και η προσφορά μούφα..

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Τίποτα προσωπικό,το πλήκτρολογιο το έβγαλε τον υπαινιγμό,συγγνώμη.
Αφού δεν το αγόρασες λογικό να σου αφαιρεθεί 4,8 αφού δεν έλαβές το δικαίωμα της έκπτωσης.
Ακόμα και στα προϊόντα ένα και ένα σου χρεώνουν και το δώρο και αφαιρείται η αξία στο τέλος,δεν χρεώνεται το δώρο όταν είναι μέρος της συσκευασίας και δεν έχει μπαρ κώδικα.
Είναι διαδικασία απόδοσης ΦΠΑ επί της κανονικής αξίας,πρέπει να χρεωθείς το ΦΠΑ για τα 4,8 και μετά έρχεται η έκπτωση.
Εδώ ταιριάζει το ρητό
Ταμείο κάνουμε στο τέλος.

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

wicca,

Κάθε μέρα ψωνίζω το μεσημεριανό μου κολατσιό απ τον Βασιλόπουλο μιας και είναι δίπλα στη δουλειά μου.Οι προσφορές που βρίσκω πάντα,μα πάντα θα βγάλουν την έκπτωση. Η οποία ( έκπτωση) θα βγει όταν η ταμίας πατήσει το σύνολο και θ'αναγράφεται στην απόδειξη μετά τα προϊόντα και πριν το σύνολο.

Wicca
Απών/απούσα

Διάβασε από πάνω γιατί με πρόλαβες.

Παιδιά είχε βγάλει το σύνολο όταν της είπα να αφαιρέσει τις κρέμες. Το ποσό που χρέωσε με την υποτιθέμενη έκπτωση ήταν 4.80 ενώ το ράφι έγραφε 2.80.

Αν με την έκπτωση 2 ευρώ έχουν 4.80 χρεώνει σχεδόν 7 ευρώ χωρίς έκπτωση τρεις κρέμες γάλακτος όταν το πιο ακριβό αντίστοιχο προιόν τριών τεμαχίων είχε 5.40..

Έχει παραπλανητική ταμπέλα ( στο ράφι) και υπερτιμολογημένο εξ αρχής το προϊόν άρα και παραπλανητική προσφορά.

VAkt
Εικόνα VAkt
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Επίσης δεν γίνεται να γράφει άλλο το μόνιτορ της ταμειακής και άλλο η απόδειξη. ( και στην τιμή του προϊόντος και στο τελικό ποσό).

γίνεται.... οι εκπτώσεις περνάνε στο footer συνήθως της απόδειξης..

Wicca wrote:

-------------------
Edit γιατί κάποιοι δεν κατάλαβαν μου φαίνεται.

Αν η έκπτωση είναι ενσωματωμένη στην τιμή τότε θα έπρεπε αυτή η τιμή να αναγράφεται στο ράφι. Στο ράφι έγραφε 2.80, η πιο ακριβή συσκευασία τριών τεμαχίων είχε 5.40 χωρίς καμία έκπτωση, άρα το λογικό συμπέρασμα είναι ότι αυτές οι κρέμες πωλούνται χωρίς έκπτωση 4.80 και ότι αυτός τις έβαλε προσφορά γιατί έληγαν και ήθελε να τις πουλήσει.

δεν είναι απόλυτο ότι έληγαν και για αυτό τις έβαλαν προσφορά.
Είναι και για προώθηση ενός προιόνος, αύξηση των πωλήσεων του, συμφωνίες με εταιρίες etc...

Wicca wrote:

Όταν εγώ πάω ταμείο και μου χρεώνει 4.80 και αφού έχει κλείσει τον λογαριασμό ( έχει δώσει το σύνολο- στην αφαίρεση βγάζει ακριβώς 4.80) άρα συμπεραίνω ότι τις πούλαγε 6.80... Δηλαδή μας δουλεύουν κανονικά: άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο, υπερτιμολογημένο το προϊόν χωρίς την έκπτωση, άρα η έκπτωση είναι παραπλανητική και η προσφορά μούφα..

Εσύ αρχικά είπες ότι δεν έκλεισε τον λογαριασμό και τις είπες να τα βγάλει με το που είδες 4.80...

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Πράγματι, όταν κάποιος γράφει το ένα και μου ζητά το άλλο, δεν θα με ξαναδει.
Μάλλον είχα πει «Εάν δεν υπάρχει η έκπτωση, κρατάτε τα άρθρα, γεια σας», κι είχα φύγει.

Ο άνθρωπος ανθρώπω λύκος...

Σας εύχομαι κάθε καλό

TL
Εικόνα TL
Απών/απούσα

Στον Σκλαβενίτη...βγαίνει η απόδειξη,πληρώνω αλλά σε μια γρήγορη σούμα (ήταν λίγα τα πράγματα)βλέπω πως σε ένα προιόν που είχα πάρει 2 τεμάχια από 4.40 στο ράφι(όχι προσφορά)στα 5.80 στην απόδειξη.Της το λέω,στέλνει ένα παιδί να κοιτάξει και μου επέστρεψαν επί τόπου τα χρήματα.Φυσικά δεν φταίει η κοπέλα,αν και ένα τυπικό συγγνώμη δεν ζήτησε.Το προιόν είχε περαστεί σωστά,η τιμή όμως που έβγαζε το σύστημα ήταν 5.80.Σκέψου παλιότερα που τα γεμίζαμε τα καρότσια και δεν κοιτάγαμε τίποτα τι γινότανε....

Wicca
Απών/απούσα

Δεν μου κάνει εντύπωση που σε αυτή την χώρα μας έχουν γαμήσει κανονικά. Εδώ σας λέω για κραχτή περίπτωση όπου παίζει απάτη και ορισμένοι κάνετε και αντίλογο..

Οι υπόλοιποι που δεν θεωρείτε ότι κάτι δεν έκανα σωστά ώστε να απαιτώ αυτό που με κόκκινα γραμματάκια έγραφε το ταμπελάκι στο ράφι ως προσφορά, δεν χάνετε τίποτα στο μεταξύ να κάνετε και μόνοι σας έναν έλεγχο στα πράγματα που ψωνίζετε. Ψωνίστε λίγα πράγματα και σημειώστε σε ένα χαρτί τις τιμές να δείτε στο ράφι και συγκρίνετε τες με το τι θα βγάλει το ταμείο.

ΤL παλιά τα προιόντα είχαν όλα την τιμή αναγραμμένη στην συσκευασία και δεν είχε τέτοια κόλπα. Ενώ τώρα αν φορτώσεις ένα καρότσι πράγματα άντε να θυμιθείς τι έγραφαν τα ταμπελάκια στα ράφια, ποιο προιόν είχε προσφορά κτλ κτλ κτλ.

Το θέμα κλείνει εδώ.. Έχω κάνει ήδη καταγγελία στην γενική γραμματεία καταναλωτή και ελπίζω να τσεκάρουν το συγκεκριμένο κατάστημα.

Για την ιστορία χθες που μίλαγα με μια παρέα, μου είπαν άλλες εκατό τέτοιες περιπτώσεις με προιόντα που άλλη τιμή είχαν στο ράφι και άλλη στο ταμείο, για εκπτώσεις που δεν έγιναν ποτέ στο ταμείο και ενίοτε για χρήματα που ακόμα και όταν τους έπιασαν στα πράσα, καμία επιχείρηση, ακόμα και αν είναι δικό της το φταίξιμο δεν επιστρέφει ποτέ.

Ηθικό δίδαγμα.. στην Ελλάδα δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση. Για αυτό και ο κύριος Βασιλόπουλος ( @@ρόπουλος whatever) κάνει ότι του γουστάρει και λογαριασμό δεν δίνει..

gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Αυτά συμβαίνουν επειδή δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση! Δε δίνουμε σημασία στις αυξήσεις των προϊόντων, ψωνίζουμε χωρίς να παρακολουθούμε τις τιμές ή να τις συγκρίνουμε, πάμε όπου έχουμε συνηθίσει και όχι όπου μας συμφέρει....
Αν επιτρέπεται και μια "πολιτική" τοποθέτηση: Καλό θα ήταν να μην πηγαίνουμε σε ξένα μαγαζιά, όπως Βασιλόπουλος (Βελγικό), Λιντλ, Πράκτικερ (γερμανικά), Ικέα (σουηδικά) κ.ο.κ. Το λέμε τόσα χρόνια όσοι το ψάχνουμε, μας πουλάνε πιο ακριβά αυτά που σε άλλες χώρες τα έχουν μισή τιμή. Έχουν κάνει μεταξύ τους καρτέλ και χτυπάνε τις τσέπες μας συστηματικά, με ό,τι κομπιναδόρικο τρόπο τους επιτρέπει η νομοθεσία,
Εγώ προσωπικά μόνο Σκλαβενίτη πηγαίνω, πάλι για "πολιτικούς" λόγους: Είναι ελληνικών συμφερόντων, επενδύει συνεχώς, δεν απέλυσε ούτε έναν υπάλληλο, δεν ανοίγει Κυριακές και ξέρω καλά ότι βοηθάει κόσμο που έχει ανάγκη και στην Ελλάδα και στον τρίτο κόσμο. Ας μαυρίσουμε όσους δεν κάνουν το ίδιο!

Wicca
Απών/απούσα

Ούτε εγώ σε γενικές γραμμές ψωνίζω σε αυτά τα καταστήματα. Το έχω πάει και μισό κλικ παρακάτω και ψωνίζω από μικρά καταστήματα για να μην κλείσουν λόγο αθέμιτου ανταγωνισμού ( και ας πληρώνω και κάτι παραπάνω στην τελική). Στο κάτω κάτω στα μικρά καταστήματα με ξέρουν και με εξυπηρετούν.

Αλλά έτυχε αυτή την φορά και πέρναγα απέξω και πήγα εκεί για να πάρω δύο πράγματα, μία σακούλα ψώνισα δεν αγόρασα και το μισό κατάστημα.

Βέβαια αν είχα αγοράσει ένα καρότσι πράγματα, προφανώς και δεν θα είχα πάρει χαμπάρι τι έπαιζε με την ανύπαρκτη προσφορά.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

gts2013 wrote:
Αυτά συμβαίνουν επειδή δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση! Δε δίνουμε σημασία στις αυξήσεις των προϊόντων, ψωνίζουμε χωρίς να παρακολουθούμε τις τιμές ή να τις συγκρίνουμε, πάμε όπου έχουμε συνηθίσει και όχι όπου μας συμφέρει....
Αν επιτρέπεται και μια "πολιτική" τοποθέτηση: Καλό θα ήταν να μην πηγαίνουμε σε ξένα μαγαζιά, όπως Βασιλόπουλος (Βελγικό), Λιντλ, Πράκτικερ (γερμανικά), Ικέα (σουηδικά) κ.ο.κ. Το λέμε τόσα χρόνια όσοι το ψάχνουμε, μας πουλάνε πιο ακριβά αυτά που σε άλλες χώρες τα έχουν μισή τιμή. Έχουν κάνει μεταξύ τους καρτέλ και χτυπάνε τις τσέπες μας συστηματικά, με ό,τι κομπιναδόρικο τρόπο τους επιτρέπει η νομοθεσία,
Εγώ προσωπικά μόνο Σκλαβενίτη πηγαίνω, πάλι για "πολιτικούς" λόγους: Είναι ελληνικών συμφερόντων, επενδύει συνεχώς, δεν απέλυσε ούτε έναν υπάλληλο, δεν ανοίγει Κυριακές και ξέρω καλά ότι βοηθάει κόσμο που έχει ανάγκη και στην Ελλάδα και στον τρίτο κόσμο. Ας μαυρίσουμε όσους δεν κάνουν το ίδιο!

Παρ'οτι δεν διαφωνω μαζι σου για την καταναλωτικη συνειδηση (ημουν απο τους πρωτους που εφαρμοσαν, και συνεχιζω να εφαρμοζω, το δεν αγοραζω φρεσκο γαλα 1 lt πανω απο ενα ευρω, μετρο το οποιο ειχε φερει αποτελεσμα και μετα ατονησε) και συμφωνω μαζι σου και για τον Σκλαβενιτη αυτο που λες για τα ξενα μαγαζια δεν ισχυει παντα. Μετα απο τοσες αγοροπωλησιες ονοματων, καταστηματων, αλυσιδων κτλ δεν ειναι τοσο απλο για τον καταναλωτη να ξερει τι συμφεροντων ειναι το μαγαζι που ψωνιζει.
Απο την αλλη λεμε για τα lidl αλλα εχουμε εδω μεσα thread που μας ενημερωνει σε τακτα χρονικα διαστηματα για τις προσφορες του (ενω απαγορευονται οι διαφημισεις??).

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

για να μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας

οκ και εγώ τα σκάω σε Σκλαβενίτη ΑΛΛΑ εδω και χρόνια παρέα με άλλα λαμόγια τις αγοράς (κ πολιτικούς) μια χαρά καρτέλ έχουν κάνει , τιμές παντού ίδιες ,συμφωνίες με εταιρίες για "ανταγωνισμό" και αλλα τόσα που δεν τα βλέπουμε εύκολα

Ελληνικών συμφερόντων θα ήταν αν πούλαγαν μονο Ελληνικά προιόντα ,τώρα κάνουν διανομή

επίσης μιας και έτυχε να ενημερωθώ περι μάκρετινγκ για σούπερ μάρκετ κλπ αν εξαιρέσεις εταιρίες οπως η παπαδοπούλου (πολλές εξαγωγές και έχει οικονομικό μερίδιο για την χώρα ) ( και νομίζω) η ΙΟΝ (δεν θυμάμαι ) οι άλλες πλυρώνουν ενα σκασμό λεφτά αν θέλουν να μπούν "πρώτο ράφι " (θέση, ποσο εύκολα θα βρίσκετε και που )

αν εχεις δηλαδή μια μικρή Ελληνική εταιρία απλά την έκατσες

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

gts2013 wrote:
δεν απέλυσε ούτε έναν υπάλληλο, δεν ανοίγει Κυριακές....

say no more
.
.
.
.
.

Στο Βασιλόπουλο δούλευα ενα φεγγαρι...ειχε μέσα κατι κυρίες οι οποίες είχαν προλάβει τον ίδιο Βασιλόπουλο...οι ιστορίες που μου είπαν οτι έκανε αυτός ο άνθρωπος για του ίδιους τους εργαζόμενους θα μπορούσε να μου αλλάξει τη γνώμη μου για τα αφεντικά...η ατάκα χαιρόμουν να έρχομαι και να δουλεύω ηταν μόνιμη στα χείλη τους. Τώρα όμως έχουμε τους Βέλγους delhaize... το μόνο που είδα μεσα στο Βασιλόπουλο και τους παραδέχτηκα ήταν η αυστηρή πολιτική στο να μαζεύουν ολα τα ληγμένα και τισ υπερωριες. δεν ξέρω α ισχύουν ακόμα.

Σκλαβενιτης...εχει γίνει case study στα αμερικανιkα marketing. management στην Αμερική. Το μόνο supermarket που είχε 4 οκτάωρους ανα διάδρομο...2 το πρωι 2 το βραδυ...δεν υπάρχει αυτό όπως καταλαβαίνετε...οταν σε αλλα δουλεύουν 1 υπάλληλος για ολο το supermarket και πετάγεται και καθαρίζει και το διπλανο φούρνο.

Και τώρα που είπα ΦΟΥΡΝΟ...
σε λίγο θα έχουν ολα τα σουπερμαρκετ φούρνο...που σημαίνει οτι ο ασυνείδητος Ελληνάρας δεν θα το νοιάξει που θα κλείσει αυτός της γειτονιάς του. Ελπίζω, η συνήθεια και η παράδοση να ψωνίζουμε απο φούρνους της γειτονιάς να κρατήσει.και να σώσει ακόμα και τους μικρούς και οχι μόνο υπεραλυσίδες φούρνους. Εχω εναν τέτοιο στη γειτονιά που ευτυχώς έχει πάρα πολύ κόσμο αλλα ειναι και ποιότητα .

Wicca
Απών/απούσα

Σκεφτόμουν τις προάλλες γιατί ο κόσμος εδώ στην Ελλάδα δεν παρακολουθεί τις τιμές και δεν απαιτεί σε καταναλωτικά θέματα. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πάσχουμε από τέτοιο κομπλεξισμό που θεωρούμε ότι είναι ντροπή να απαιτήσεις να μην σε κλέβει ο άλλος έστω και για τα δέκα λεπτά.

Δεν σκεφτόμαστε ποτέ ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις λειτουργούν με την λογική "μάζευε και ας είναι και ρόγες".

Διαβάστε περίπτωση που μου είπε γνωστός.
Είχε πάει να πάρει μπύρες όπου πακέτο των έξι το είχαν προσφορά 3.70. Πάει ταμείο και του χρεώνουν 3.90, τρώει κόλλημα αυτός και τους το λέει στο ταμείο.
Του απάντησαν έλα μωρέ για 20 λεπτά κάνεις έτσι;

Για σκεφτείτε όμως ότι το κατάστημα είχε στοκάρει ας πούμε 500 κομμάτια και ότι τα είχε δώσει σχεδόν όλα. Με είκοσι λεπτά παραπάνω που κανείς δεν θα τα προσέξει στο ταμείο, ή θα πει άστο δεν βαριέσαι, το κατάστημα έβγαλε παραπάνω 100 ευρώ. 100 από εδώ 100 από εκεί, δείτε πως μαζεύονται τα χρήματα έτσι αεριτζίδικα και εις βάρος της δικής μας τσέπης.

Έχω γνωστούς στην Αμερική που ψειρίζουν και το σεντ. Που είναι ικανοί να ακυρώσουν παραγγελία πολλών δολαρίων γιατί δεν τους έκαναν την έκπτωση σε δύο πέντε σεντ. Μπορεί να ακούγεται κάπως αλλά έτσι οι Αμερικάνοι πιέζουν την αγορά και για αυτό και γίνεται πόλεμος στο ποιος θα κρατήσει τον πελάτη και ποιος θα κατεβάσει τις τιμές.

Και εμείς εδώ το παίζουμε υπεράνω..

gts2013
Εικόνα gts2013
Απών/απούσα

Ε, λοιπόν, εγώ έπρεπε να ζω στην Αμερική! Πάει και τελείωσε. Θα γλύτωνα τη μουρμούρα από την κυρά μου κάθε φορά που πριν φύγω από το Σ/Μ ελέγχω τον λογαριασμό, κάθε φορά που βάζω γυαλιά για να παρατηρήσω τα ψιλά γράμματα στα προϊόντα, που συγκρίνω όχι την τιμή του κομματιού αλλά την τιμή του κιλού, που ελέγχω αν η προσφορά είναι όντως αληθινή ή "μούφα"...
Άσε την πλάκα που έχουμε αν στο ταμείο μου ζητήσουν παραπάνω απ' ότι έχω υπολογίσει.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Quote:
Βασιλόπουλος (Βελγικό)

Τα λαμόγια βάζουν και ελληνικούς τίτλους.
Το καθίκι το πιάνεις πουθενά;
Να αγοράζετε από μικρά μαγαζιά.
Το μπακάλικο και το μανάβικο της γειτονιάς,
η βάση της ελληνικής διατροφής, στηρίξτε τα όσο μπορείτε.
Λυσσάξανε να τα εξαφανίσουν.
Φέρνουν φτηνότερο σκουπιδαριό, τρόφιμα σκατά αρωματισμένα,
να τσακίσουν τον ντόπιο επαγγελματία και παραγωγό.
Αυτό που έγινε με το γάλα, έπρεπε να γίνει χαμός,
αλλλά τεστάρουν τις αντιδράσεις,
τα αρπακτικά της αγοράς είναι επαγγελματίες απατεώνες δεν είναι παίξε γέλασε.
Στηρίξτε τους μικρούς, αυτή είναι οι άμυνά μας.

Wicca
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:
Quote:
Βασιλόπουλος (Βελγικό)

Τα λαμόγια βάζουν και ελληνικούς τίτλους.

Το ξέρετε φυσικά ότι διαφημίζουν ότι είναι ελληνική επιχείρηση;
Αυτοί θέλουν ένα ξεγυρισμένο μποϊκοτάζ αλλά ποιος να το κάνει με τα μυαλά που κουβαλάν οι νεοέλληνες.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Στο μόνο που πατάω είναι το Μάκρο για να ψωνίζω
μεγάλες ποσότητες σε τρελές τιμές. Τα υπόλοιπα
τα έχω κλάσει χρόοοονια τώρα καθώς είναι μεγά-
λοι κλέφτες και οι mainstream μάρκες που μας
πουλάνε είναι για τα μπάζα γευστικά.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

τα μαγαζάκια που έχουν αρχίσει και χτυπάνε τα super ειναι τα μαγαζακια ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Δηλαδή το P...σαμπουαν που κανει 5 κατι το φέρνουν και το πουλάνε 2,κατι.

Το εργοστάσιο της πολυεθνικής Α τάδε στέλνει στην ελλαδα μέσω του γραφείου της Α hellas εδω το σαμπουάν P. To γραφείο Α hellas στέλνει τους merchendizers στα σουπερ μαρκετσ και φορτώνουν τα ράφια με το P και τιμή 5 κάτι.

Το εργοστάσιο Α τάδε όμως στέλνει το ίδιο P και σε πωλητές χονδρικής ανά την Ευρώπη.
Αυτοί οι πωλητές είναι μεγάλα ''εργοστάσια'' που αυτοί κάνουν την παράλληλη εισαγωγή σε μας.(η μαμά εταιρεία απαγορεύεται να κάνει παράλληλη εισαγωγή) και φτάνει το P στο ραφάκι του μικρου μαγαζιού στα 2 κατι.

τα προϊόντα είναι ίδια ακριβώς, αλλά είναι στοκ της Α ταδε που έχουν περισσέψει από παραγγελίες ανά τον κόσμο . πχ μπορεί να έχει ταμπέλα με αραβικά και χωρίς αγγλικά.
Οι πωλητές χονδρικής αποστέλλουν τα προιόντα σε ¨Έλληνες χονδρέμπορους που τα πουλάνε στα μαγαζάκια.
Στη δουλειά που κάνω (trafficking...) έχουμε έναν τέτοιο εισαγωγέα.
οι τιμές οι οποίες Πουλάνε οι πωλητες χονδρικής του εξωτερικού στον έλληνα μεσάζοντα...ειναι αστείες...πχ πασίγνωστη σκόνη πλυντηρίου 22 δόσεων με 2ε.
Πάνω σε αυτό ο μεσάζοντας βάζει κάτι λεπτά, απο 2 μέχρι 10 ξέρω γω και φτάνει στο ραφι στη μισή τιμή μπορεί και παρακάτω.

Αν δείτε σε κανα στενό ενα μικρό μαγαζάκι με πολύ κόσμο ..θα ειναι κάτι τέτοιο.

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Ναι ΟΚ αλλα δεν ζεις μονο με απορυπαντικα, σαμπουαν κτλ.

Εγω σε καμμια περιπτωση. Θελω και το γαλατακι μου, και την γκοφρετιτσα μου, και τα μπισκοτακια μου και ολα τα πιασοκολιδια. Δεν γινεται να μην παω σε καποιο super ή να μην πληρωσω πολυ παραπανω στο τοπικο μικρο.
Και δεν παιζει ρολο μονο η τιμη.
Πχ σοκολατες βρισκεις πολλες, σε πολλες τιμες, σε προσφορες, σε σε σε (Τσαλικης αυτο) αλλα ΙΟΝ δεν ειναι καμμια.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Καλα για το γάλα εγω είμαι στην απέναντι σχολή απο εσένα. το θεωρώ απατεωνια μαζί με όλα τα γαλακτοκομικά...αλλα αυτό ειναι άσχετο.

Και σοκολάτες είχαμε φέρει μία εποχή.
ΑΛΛΆ ναι ΙΟΝ δεν υπάρχει άλλη μακράν η καλύτερη. Η μικρή και η τέρμα μεγάλη. Η μεσαία με χαλάει.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Roul wrote:
Καλα για το γάλα εγω είμαι στην απέναντι σχολή απο εσένα. το θεωρώ απατεωνια μαζί με όλα τα γαλακτοκομικά...αλλα αυτό ειναι άσχετο.

Και σοκολάτες είχαμε φέρει μία εποχή.
ΑΛΛΆ ναι ΙΟΝ δεν υπάρχει άλλη μακράν η καλύτερη. Η μικρή και η τέρμα μεγάλη. Η μεσαία με χαλάει.


Τελεία. Τέλος.

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Roul wrote:
Καλα για το γάλα εγω είμαι στην απέναντι σχολή απο εσένα. το θεωρώ απατεωνια μαζί με όλα τα γαλακτοκομικά...αλλα αυτό ειναι άσχετο.

Και σοκολάτες είχαμε φέρει μία εποχή.
ΑΛΛΆ ναι ΙΟΝ δεν υπάρχει άλλη μακράν η καλύτερη. Η μικρή και η τέρμα μεγάλη. Η μεσαία με χαλάει.

Μια είναι η ΙΟΝ, αλλά είσαι μικρός ακόμα και δεν την ξέρεις.... Συνήθως σε περίπτερα έξω απο νοσοκομεία, και μόνο σε 200 και 500 γραμμάρια. Εγγυημένη γουρουνιά. Ειδικά συνδιασμένη με φουντούνια!!!!

Σωπα ρε που είναι απάτη το γάλα. Είναι η πιο χρήσιμη τροφή για ενήλικες και είναι απαραίτητο συστατικό της διατροφής του έλληνα. Αφου το λέει ο Γιακουμάτος λέμε!!! Το γιαούρτι τα ίδια. Για τη φέτα δεν το συζητάμε. ΑΛλά εκεί τους έτσουξε όταν έπεσε η καρανάλωση και έπεσαν (λέμε τώρα) οι τιμές. Κάποτε την πούλαγαν τη φέτα όσο την παρμεζάνα (10-12 το κιλό)

Για τα ελληνικά κρασιά δεν μιλάμε. 3 φορές επάνω απο όλα τα άλλα, γιατί έτσι. Και κάποιοι τα αγοράζουν.

Και δεν φταίνε οι κάθε βασιλόπουλοι. Εμείς φταίμε...

Wicca
Απών/απούσα

hidefnick wrote:

Και δεν φταίνε οι κάθε βασιλόπουλοι. Εμείς φταίμε...


Φταίει και ο Χατζηπετρής...
και ο Χοντρός και ο Λιγνός...

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Γιατι ρε με στεναχωρειτε με το γαλα. Ενταξει ξερω δεν ειναι σαν του χωριου να αρμεξεις την αγελαδα αλλα αυτο που περνω (και καλα φρεσκο)μνικρης παραγωγης που δεν ειναι και ομογενοποιημενο (δλδ εαν το αφησεις κανει πετσουλα σαν παλια) νομιζω οτι δεν ειναι τοσο χαλια οσο περιγραφετε.

Ειμαι τοσο λαθος???

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

kktsol wrote:
Ειμαι τοσο λαθος???

Ξεκίνα διάβασμα!!!!

Wicca wrote:
hidefnick wrote:

Και δεν φταίνε οι κάθε βασιλόπουλοι. Εμείς φταίμε...


Φταίει και ο Χατζηπετρής...
και ο Χοντρός και ο Λιγνός...

Got proof 4 dat?

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

hidefnick wrote:
kktsol wrote:
Ειμαι τοσο λαθος???

Ξεκίνα διάβασμα!!!!

Οκ διαβασα καποια απο αυτα αλλα μου θυμιζουν περισσοτερο το οτι μας ψεκαζουν. Ενταξει δεν χρειαζεται να ξεκινησουμε και μαχη για αυτο μεταξυ μας. Ο καθενας την γνωμη του.

Ntimitris
Απών/απούσα

hidefnick wrote:
Μια είναι η ΙΟΝ, αλλά είσαι μικρός ακόμα και δεν την ξέρεις....
αυτη η ρουφιανα ειναι η καλυτερη σοκολατα που υπαρχει αλλα εχει κοντα στα 3 ευρο σε περιπτερο. Μια φορα εκανα το λαθος και την πηρα απο περιπτερο, αλλα ειπαμε οχι και 3 ευρω για μια σοκολατα. Μου ειχε κακοφανει σαν νουμερο να σκεφτομαι οτι εδωσα ενα χιλιαρικο σε δραχμες για μια σοκολατα

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα
Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

Συγκρίνουμε τις βούτσες με τις βούρτσες hidefnick και ntimitris.
Ήμασταν και εμείς εκεί...απλά προχωρήσαμε προς το φως. Σηκώστε το κεφάλι και πηγαίνετε εκεί που σας δείχνει ο columbus, σας περιμένουμε....γατάκια!

kktsol δεν είναι : o καθένας έχει τη γνώμη του φίλε. H δικιά μας, βάση δημοκρατικών διαδικασιών, ειναι η σωστή...αντικειμενικά.

nidas
Εικόνα nidas
Απών/απούσα

Ρε σεις με αυτά που λέτε θα επαναστάτησει ο κοσμος

Επίσης μην ακούτε τον Raul ...... Ειναι πράκτορας

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

ΙΙΙΙΙΙ
και εσυ είσαι κουτσομπόλης και προδότης.
και θυμήσου
οποιος λέει ψέματα...πέφτει μεσα στα αίματα

nidas
Εικόνα nidas
Απών/απούσα

Δεν θα το συνεχίσω γιατι εχω επίπεδο .......

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

μμμμ!
οτι πεις και κάτι παραπάνω
Εχω 2 επιπεδα εγω!

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Roul wrote:
τα μαγαζάκια που έχουν αρχίσει και χτυπάνε τα super ειναι τα μαγαζακια ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
Δηλαδή το P...σαμπουαν που κανει 5 κατι το φέρνουν και το πουλάνε 2,κατι.

Το εργοστάσιο της πολυεθνικής Α τάδε στέλνει στην ελλαδα μέσω του γραφείου της Α hellas εδω το σαμπουάν P. To γραφείο Α hellas στέλνει τους merchendizers στα σουπερ μαρκετσ και φορτώνουν τα ράφια με το P και τιμή 5 κάτι.

Το εργοστάσιο Α τάδε όμως στέλνει το ίδιο P και σε πωλητές χονδρικής ανά την Ευρώπη.
Αυτοί οι πωλητές είναι μεγάλα ''εργοστάσια'' που αυτοί κάνουν την παράλληλη εισαγωγή σε μας.(η μαμά εταιρεία απαγορεύεται να κάνει παράλληλη εισαγωγή) και φτάνει το P στο ραφάκι του μικρου μαγαζιού στα 2 κατι.

τα προϊόντα είναι ίδια ακριβώς, αλλά είναι στοκ της Α ταδε που έχουν περισσέψει από παραγγελίες ανά τον κόσμο . πχ μπορεί να έχει ταμπέλα με αραβικά και χωρίς αγγλικά.
Οι πωλητές χονδρικής αποστέλλουν τα προιόντα σε ¨Έλληνες χονδρέμπορους που τα πουλάνε στα μαγαζάκια.
Στη δουλειά που κάνω (trafficking...) έχουμε έναν τέτοιο εισαγωγέα.
οι τιμές οι οποίες Πουλάνε οι πωλητες χονδρικής του εξωτερικού στον έλληνα μεσάζοντα...ειναι αστείες...πχ πασίγνωστη σκόνη πλυντηρίου 22 δόσεων με 2ε.
Πάνω σε αυτό ο μεσάζοντας βάζει κάτι λεπτά, απο 2 μέχρι 10 ξέρω γω και φτάνει στο ραφι στη μισή τιμή μπορεί και παρακάτω.

Αν δείτε σε κανα στενό ενα μικρό μαγαζάκι με πολύ κόσμο ..θα ειναι κάτι τέτοιο.

Roul δώσε και κανένα παράδειγμα να καταλάβουμε που έχει τετοια μαγαζιά

σιγά μην ψάχνουμε να δούμε που έχει κόσμο :P

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Μπροστά στο κόστος ζωής συνολικά, το κόστος διατροφής είναι κάτι που ΑΝΕΤΑ μπορεί να το παλέψει κανείς, με οργάνωση της κουζίνας του, οπότε δεν είναι κρίσιμο το να αγοράζεις ποιοτικά ντόπια πρωτογενή τρόφιμα. Μια καλή πολιτικής τροφής και θα σου σώσει την τσέπη, και θα σού δώσει γερό καύσιμο για ένα υγιές σώμα και μυαλό. Η διατροφή είναι τεράστιο θέμα, και στην Ελλάδα με το κλίμα που έχουμε και με το άθικτο ακόμα περιβάλλον και με τις παραδοσιακές ποικιλίες και μαγειρική, θα μπορούσαμε να τρεφόμαστε άριστα. Και να είμαστε θηρία. Ε αυτό είναι που κάποιοι δεν θέλουν. Όποιος στηρίζεται στο σούπερ μάρκετ για την τροφή του, γίνεται ο ίδιος τροφή στα δόντια των καρχαριών της στεριάς πρώτα. Υπάρχουν πολλοί ακόμα έλληνες παραγωγοί που παράγουν ποιοτικά, και στηρίζοντας αυτούς στηρίζουμε τους εαυτούς μας. Αυτό είναι που δεν θέλουν οι μεγάλοι της αγοράς, αλλά τελικά η δύναμη είναι στα χέρια του καταναλωτή. Γι αυτό και ξεσκίστηκαν να διαλύσουν τις ενώσεις καταναλωτών άλλωστε, φτιάχνοντας δικές τους οι εταιρείες. Τελικά όμως ο καταναλωτής έχει τη δύναμη.

Wicca
Απών/απούσα

kktsol wrote:
hidefnick wrote:
kktsol wrote:
Ειμαι τοσο λαθος???

Ξεκίνα διάβασμα!!!!

Οκ διαβασα καποια απο αυτα αλλα μου θυμιζουν περισσοτερο το οτι μας ψεκαζουν. Ενταξει δεν χρειαζεται να ξεκινησουμε και μαχη για αυτο μεταξυ μας. Ο καθενας την γνωμη του.

Όντως αυτά είναι παρόμοια με τα "ψεκάσματα". Ο κύριος λόγος όμως που δεν θα έπρεπε να πίνουμε γάλα είναι άλλος.

Πείτε μου ένα θηλαστικό ( εκτός του ανθρώπου) που εξακολουθεί να πίνει γάλα μετά τον απογαλακτισμό του ως βρέφος και μάλιστα από άλλο είδος θηλαστικού.
Δεν θα βρείτε κανένα.
Το γάλα είναι τροφή μόνον για μωρά, ( ανεξαρτήτως είδους και το γάλα κάθε διαφορετικού θηλαστικού παράγεται μόνον για τις ανάγκες των μωρών του. Μιλάω μόνον για το γάλα όχι για τα παράγωγά του), και κανένα μα κανένα είδος θηλαστικού δεν ξαναπίνει γάλα αφού περάσει σε κανονική τροφή.

Για να έχει δώσει τέτοιες προδιαγραφές η φύση κάτι παραπάνω γνωρίζει..

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Επίσης κανένα άλλο θυλαστικό δε φτιάχνει τυρί και γιαούρτι από το γάλα.
Όπως και κανένα άλλο δε μαγειρεύει το φαγητό του, δε φτιάχνει μουσακά και δεν βγάζει λάδι από τις ελιές.
Αλήθεια, γιατί τρώμε λάδι?
Το προφιτερόλ που τόσο αγαπά ο kktsol και το παγωτό που κάποιοι τρέχουν στη Νέα Ερυθραία να φάνε έχει προδιαγραφές από τη φύση?

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Για να έχει δώσει τέτοιες προδιαγραφές η φύση κάτι παραπάνω γνωρίζει..
Να φας γαλακτοκομικά δικά μας (όχι απλώς γάλα) και αλλάζεις προδιαγραφές επι τόπου. Το "γάλα" που ξέρεις δεν έχει σχέση με το γάλα. ;-)

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Wicca wrote:
Για να έχει δώσει τέτοιες προδιαγραφές η φύση κάτι παραπάνω γνωρίζει..
Να φας γαλακτοκομικά δικά μας (όχι απλώς γάλα) και αλλάζεις προδιαγραφές επι τόπου. Το "γάλα" που ξέρεις δεν έχει σχέση με το γάλα. ;-)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

1. Έχει πιεί κάποιος από σας ΓΑΛΑ ΑΓΕΛΑΔΟΣ, αγνό, χωρίς καμία άλλη επεξεργασία περαν του βρασμού?
Μιλάμε για φάση: αγρόκτημα, αγελάδα, αρμέγουν, συλλέγουν στο αρχικό δοχείο, φιλτράρουν ελάχιστα (για τρίχες κλπ), το βράζουν, το βάζουν στο ποτήρι, το πίνω.
ε?

2. Γάλα πίνουμε για την γεύση, για την φάση, για να νιώθουμε παιδιά, γιατί πρωινό χωρίς γάλα δεν είναι πρωινό, γιατί κάτι πρέπει να ρίξουμε πάνω στα δημητριακά κλπ κλπ.....
ΠΡΟΦΑΝΩΣ και δεν είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας. Ειδικά μετά τα 18 (που ότι κτίστηκε και διαμορφώθηκε, πάει έγινε. Μετά ούτε "παραπάνω" έχει, ούτε καν "συντήρηση"... μόνο πτωτική πορεία....).

3. Κάτι γράφτηκε για "προδιαγραφές της φύσης". Ο άνθρωπος, εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια "παίζει" πολύ μακριά από τέτοιες προδιαγραφές. Φτιάχνει δικές του και τις επιβάλει στην φύση. Μερικές φορές με αρνητικές συνέπειες, κάποιες άλλες με θετικές. ΕΙΝΑΙ στην φύση του. Αν παραμείνει στις προδιαγραφές της φύσης, δεν θα λέγεται άνθρωπος.

4. ένα σημαντικό κομμάτι του τελικού κόστους του γάλακτος, έχει να κάνει με την διανομή. Στην Ελλάδα έχει να κάνει και με την "αρχική" συγκέντρωση. Αν είχαμε μεγάλες φάρμες, τεράστιες εκτάσεις, τεράστιες γαλακτοκομικές μονάδες, τα πράγματα ΙΣΩΣ να ήταν διαφορετικά.

5. Ένα ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι του τελικού κόστους, έχει να κάνει με το καρτέλ και την ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ αποθυμία της εκάστοτε κυβέρνησης να εμπλακεί ενεργά και κατά πως ορίζει ο Νόμος.
.
.
.
.
.
.
ποιά ήταν η αρχική ερώτηση????????????

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

H αρχική ερώτηση,
αντε να σας το θυμίσω εγώ,
ειναι στην ουσία τοποθέτηση
Η ΙΟΝ με αμύγδαλου τα σπάει...οτι αλλο ειναι απλές οδοντόκρεμες.

Οτι και να λέτε το γάλα ειναι μούφα (άποψη μου)... ρώτα τη γάτα σου που παθαίνει δυσανεξία.
Οκ μπορεί να ειναι για τη γεύση και τη φάση...αυτό το δέχομαι...αλλα ασβέστιο καβατζάρει ο οργανισμός απο το μητρικό γάλα...γιαυτο οι παλιές θηλάζουν όσο πηγαινε...και αντε και απο τις χάπες που μας δίνουν.
Στα δημητριακά βάλε βοντκα !

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

Βόντκα βάζουμε στο μπωλ με τους ξηρούς καρποί όχι με τα ντημιτριακά ρε σύντροχε..

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

έλααααα μωρεεεε....λεπτομέρειες...
να εισαι ανοιχτός στις νέες γευσεις/προτάσεις
Δοκίμασέ το για μία εβδομαδα και θα με θυμηθείς...μετα αλλαξε το nick σου σε ΑΑ

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Roul wrote:
H αρχική ερώτηση,
αντε να σας το θυμίσω εγώ,
ειναι στην ουσία τοποθέτηση
Η ΙΟΝ με αμύγδαλου τα σπάει...οτι αλλο ειναι απλές οδοντόκρεμες.

Οτι και να λέτε το γάλα ειναι μούφα (άποψη μου)... ρώτα τη γάτα σου που παθαίνει δυσανεξία.
Οκ μπορεί να ειναι για τη γεύση και τη φάση...αυτό το δέχομαι...αλλα ασβέστιο καβατζάρει ο οργανισμός απο το μητρικό γάλα...γιαυτο οι παλιές θηλάζουν όσο πηγαινε...και αντε και απο τις χάπες που μας δίνουν.
Στα δημητριακά βάλε βοντκα !

Aμα δεν τρώγετε θα σε δείρω !

.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

νταξ respect....κλαίω!!!

(το κουταλακι τα σπάει σχεδιαστικα)

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

εχω μερικα ίδια μικρά , είναι vintage μεγαλύτερα απο μένα ηλικιακά

η πρόταση σου δεν ήταν καλή παπαριάζουν εύκολα με τι βότκα !

παω για ζεμπέκικο τώρα

tsovas
Εικόνα tsovas
Απών/απούσα

παπάριασαν ντιότι ντεν ήνταν ρούσικη η βόντκα.
Αντί για φρούτα βάλε και λίγο χαβιάρι από πάνου για να φτιαξ η γεύση

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact