Πληροφορία μεγέθους Bianchi Camaleonte Due Disc

24 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
XriTsa74
Απών/απούσα

Καλημέρα κ από εμένα..
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάποια αμφιβολία που έχω σχετικά με το μέγεθος του ποδηλάτου μου.

Πρόσφατα αποφάσισα να αλλάξω ποδήλατο και από τρέκινγκ να πάω σε ένα φίτνες σκελετό μιας και κυρίως κινούμε σε ασφαλτόδρομο χωρίς να υπερβαίνω τα 40 χιλιόμετρα απόσταση την ημέρα (δουλειά σπίτι χαλαρή βόλτα. Ψάχνοντας και διαβάζοντας αποφάσισα και αγόρασα ένα Bianchi Camaleonte Due Disc του 2014 ξεχασμένο σε ένα ποδηλατάδικο μιας και πλέον το μοντέλο δεν το βρίσκεις εύκολα (δεν αναφέρομαι στο καινούργιο το c-sport) σε χαμηλή τιμή.
Πραγματικά το μόνο που έδειχνε να ταιριάζει στον σωματότυπο μου είναι αυτό (1,82 ύψος με 81εκ καβάλο, 100κιλά βάρος). Στο νησί που μένω κανένας δεν συνεργάζεται και δεν φέρνει Bianchi (3 ποδηλατάδικα όλα κ όλα)οπότε αναγκάστηκα και το αγόρασα τηλεφωνικά αφού πρώτα ρώτησα το μέγεθος του (51 κάθετος σωλήνας, 55 οριζόντιος). Ρωτώντας στην κυκλοποδηλατική πριν το αγοράσω για το μέγεθος μου είπαν να κοιτάξω την γεωμετρία στο σαιτ της Bianchi.
Εκεί δεν μπορούσα να ανοίξω το λινκ και τελικά βρήκα έναν πίνακα μέσω google που δείχνει ότι ο σκελετός μου είναι Large. Όταν το ποδήλατο έφτασε στα χέρια μου και το έστησα παρατήρησα ότι δείχνει μικρό σε σχέση με τον σωματότυπο μου. Οδηγώντας το το μόνο που παρατηρώ είναι ότι μουδιάζουν τα χέρια μου στο τιμόνι κατά τα άλλα μια χαρά δείχνει να είναι η οδήγηση του. Η αμφιβολία μου είναι μήπως τελικά θα έπρεπε να πάρω σκελετό με κάθετο σωλήνα 55εκ και οριζόντιο 57εκ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, αν κάποιος γνωρίζει παρακαλώ ας μου δώσει μια συμβουλή.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon Bianchi-Camaleonte-C-Sport-3-2016-Shimano-Deore-3x9sp_b2.jpg82.28 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Info
Εικόνα Info
Απών/απούσα

https://www.bianchiusa.com/archives/sportiva/sport/camaleonte-due-disc/

Αυτό το trekking πήρες;

Έριξες μια ματιά σε αυτά; Μέγεθος ποδηλάτου - bicycle fitting

XriTsa74
Απών/απούσα

Ναι αυτό πήρα αλλά σε ασημί χρώμα.
Τα έχω διαβάσει όλα περί bike fitting και προσπάθησα να είμαι σε όλα έχω διαβάσεο προσεκτικός. Το θέμα είναι οτί σε σχέση με το προηγούμενο ποδήλατο μου αυτό μοιάζει ποιο μικρό. Οδηγικά δεν έχω αισθητή διαφορά πλην μόνο του μουδιάσματος στα χέρια (καρπόύς. Αυτό που ρωτάω είναι μήπως το Large μέγεθος που πήρα βάση του πίνακα που ανάρτησα είναι λάθος και τελικά θα έπρεπε να έχω πάρει το XLarge

Tasakos10
Απών/απούσα

Στον πίνακα που έχεις αναρτήσει, το Large έχει 56,5 οριζόντιο που φαίνεται νορμάλ για το ύψος σου. Τί λαιμό φοράει;

XriTsa74
Απών/απούσα

10 εκατοστά λαιμό φοράει

geatle
Απών/απούσα

μια γρηγορη λυση ειναι να ξεφουσκωσεις λιγο τα λαστιχα σου. επισης οσο πιο πανω ειναι ο λαιμος και το τιμονι τοσο πιο λιγο θα μουδιαζουν τα χερια σου. απο την αλλη με το large και το τιμονι στην ψηλοτερη θεση, το ποδηλατο πιθανον σου ειναι μικρο. αντιθετα ριχνοντας κατω το λαιμο θα αλλαξει σε πιο "αγωνιστικο".

για το εαν θα σου ταιριαζε καλυτερα το μεγαλυτερο νουμερο: πιστευω ναι, θα ηταν καλυτερα. αμα αντι για ισιο ειχε γυριστο τιμονι το large θα σου ηταν ενταξει. αλλα δεν εχει και ειναι ακριβη η αλλαγη. οποτε αφου μεγεθος σκελετου δεν μπορεις να αλλαξεις, σου προτεινω να παρεις ενα μεγαλυτερο λαιμο.

XriTsa74
Απών/απούσα

Δηλαδή να δοκιμάσω έναν 11εκ ή να κοιτάξω από φίτνες να το μετατρέψω σε κούρσα...

geatle
Απών/απούσα

κουρσα δεν θα γινει ποτε γιατι δεν εχει τη σωστη γεωμετρια.
εγω θα σου ελεγα να δοκιμασεις ενα 130mm λαιμο.

XriTsa74
Απών/απούσα

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. Παω για πουλημα και αλλαγη ποδηλατου. Κριμα κ μ αρεσε το ποδηλατακι

geatle
Απών/απούσα

οχι βρε. περιμενε. πως το πουλας ετσι ευκολα. σου περισσευουν χρηματα? εσυ στο πρωτο ποστ ελεγες οτι δεν καταλαβαινεις αν σου ειναι μικρο. για μενα αν του περασεις ενα μακρυτερο λαιμο εχεις ξεμπερδεψει.

XriTsa74
Απών/απούσα

Καλημέρα
Λαιμό έβαλα 12εκ θα το δοκιμάσω λίγες μέρες και θα δω την συμπεριφορά του. Γενικά έχω την αίσθηση ότι το ποδήλατο δεν μπορώ να το κουμαντάρω καλά (μου διπλώνει εύκολα το τιμόνι). Μου δίνει την αίσθηση ότι αν ήταν λίγο μεγαλύτερο θα ήταν διαφορετικά. Από θέμα στάσης σώματος και οδηγικής θέσης δεν έχω θέμα.
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου.
Σαφώς και χρήματα δεν υπάρχουν και δεν περισσεύουν.

geatle
Απών/απούσα

η σταση σου μας ενδιαφερει. αν μπορεις βγαλε μια φωτογραφια προφιλ οπως συνηθιζεις να κανεις πεταλι. οσο για την αισθηση σιγουρα αλλαζει απο ποδηλατο σε ποδηλατο. και η διαφορα θα ηταν πολυ μεγαλυτερη εαν επερνες κουρσα. παντως θα το μαθεις σιγα-σιγα. μονο προσεξε μην πεσεις μεχρι να το συνηθισεις.

XriTsa74
Απών/απούσα
XriTsa74
Απών/απούσα

Τώρα που κοιτάζω τις φωτογραφίες μάλλον παιδικό μοιάζει δίπλα μου το ποδήλατο.....lol

geatle
Απών/απούσα

τωρα ειναι με το 120αρι λαιμο? αν θες να το κρατησεις για βολτουλες πιστευω ειναι ενταξει αλλα αμα κανεις πολλα χιλιομετρα και ωρες ποδηλατο χρειαζεσαι ενα μεγεθος μεγαλυτερο.

XriTsa74
Απών/απούσα

Ναι με 12ζρι λαιμό είναι. το σύνολο που ποδηλατώ καθημερινά είναι 40 - 5- χιλιόμετρα (σπίτι - δουλειά - θελήματα - κ βόλτα το απόγευμα). Άρα καλά λέω πούλημα.......άντε τώρα να βρε'ις κανέναν να το πάρει.......

geatle
Απών/απούσα

τα 40χιλιομετρα την μερα ισως ακουγονται πολλα αλλα δεν τα κανεις μονοκοματα...
παντως αν δεν θελεις να το κρατησεις με τιποτα γιατι δεν πας απο το μαγαζι που το πειρες? ισως να μπορεις να το ανταλαξεις με ενα αλλο ποδήλατο.

XriTsa74
Απών/απούσα

Το ποδήλατο είναι αγορασμένο μέσω ίντερνετ ΄και δεν είναι δυνατή αυτή η λύση φίλε μου δυστυχώς αλλιώς θα το είχα κάνει ήδη.

Rapid
Εικόνα Rapid
Απών/απούσα

Όπως σε βλέπω¨στο ποδήλατο θα σου πρότεινα τα εξής:
1. Σήκωσε τη σέλλα 1 πόντο (από το παλουκόσελο) και οριζοντίωσε τη (να χει μια ανεπαίσθητη κλίση προς τα κάτω, λιγότερη απ'οτι έχει τώρα)
2.Φέρε τη σέλλα 1 πόντο πίσω
3. Οριζοντίωσε πλήρως το λαιμό (120mm) του τιμονιού
4. Το πόδι το πατάς πιο πίσω απ'οτι τώρα στο πεντάλι
Δοκίμασε το ποδήλατο (θα είσαι λίγο πιο σκυφτός) και πες εντυπώσεις μετά τα 40km

XriTsa74
Απών/απούσα

Οκ θα το δοκιμασω κ αυτο κ θα σας πω εντυπωσεις. Βλεπω τη δουλεια οτι ηθελα ενα νουμερο μεγαλυτερο...το xl....
Αν κ το ape index βγαινει αρνητικο φαινεται ο οριζοντιος σωληνας του ποδηλατου να μου βγαινει κοντος

XriTsa74
Απών/απούσα

Μολις γυρισα απο βολτα 25χιλ.......δυστυχως το ποδηλατο ειναι μικρο για μενα. Δεν βολευει οσο και μπροστα και κατω να κανω τον λαιμο υπαρχει προβλημα στην οδηγηση του ποδηλατου. Παει να μου διπλωσει το τιμονι και δεν το κουμανταρω ευκολα. Κριμα ειχα μια ελπιδα μηπως απεφευγα το πουλημα αλλα δυστυχως.........για εκει παει η δουλεια.

XriTsa74
Απών/απούσα

Απο την αλλη κοιταζοντας τον πινακα που αναρτησα αν παω στο 55αρι σκελετο θα ακουμπαω με τον καβαλο στον οριζοντιο. Μπερδεμα

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

Αλλαζεις σκελετό. Δεν ειναι αναγκη να το σκοτωσεις. Αυτό σου είναι όντως παιδικό.

Και μέτρα μία το ποδήλατο να δεις αν όντως είναι large, και δεν σου έστειλαν λάθος.

XriTsa74
Απών/απούσα

Σωστη η συμβουλη σου. Απ οτι ρωτησα ενας σκελετος κοστιζει γυρω στα 400€ και η κυκλοποδηλατικη προσφερει το uno 450€ ( οτι τελευταιο κομματι να φυγει). Θα δω μηπως βρω κατι φθηνοτερο.

contact