Ποδηλασία και Σπονδυλοδεσία.

236 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Καλησπέρα μετά από καιρό. Θέλω να ευχαριστήσω αρκετούς/ες από εσάς για τις ευχές σας. Ήδη πάω καλύτερα, αφού ενώ ακόμα φοράω ζώνη και θα φοράω για άλλους δύο μήνες τουλάχιστον(ήδη πέρασαν 8 εβδομάδες από το χειρουργείο), κάνω αρκετές δουλειές στο σπίτι, μαγειρεύω, πάω για ψώνια, ξεκίνησα λίγη δουλειά στο ράδιο που συνεργάζομαι ως διαφημιστής, οι πόνοι έχουν ελαττωθεί αρκετα και νοίωθω καθημερινά να βελτιώνομαι.

Είναι αλήθεια ότι το μυοσκελετικό με ταλαιπώρησε αφάνταστα και έχω 8 μήνες να κάτσω στο ποδήλατο(από το Πάσχα). Το Κολνάγκο είναι μέσα στο σπίτι σε μία γωνιά και ''ξεκουράζεται'' θα έλεγα. Μου λείπει πολύ η ποδηλασία, πολύ όμως. Ο νευροχειρουργός μου έχει πει ότι σε μερικούς μήνες θα ξανακάνω και το ελπίζω και γώ και το εύχομαι. Δεν θέλω να πουλήσω το bike μου. Το αγαπώ πολύ και έχω δεθεί μαζί του.

Εδώ και 1 μήνα κάνω εντατικά περπάτημα, τουλάχιστον 40-50' καθημερινά... επικοινώνησα με το ποδηλατάδικο που συνεργάζομαι και σκέπτομαι να παραγγείλω το συγκεκριμένο παπούτσι της SCOTT https://www.scott-sports.com/global/en/product/scott-kinabalu-gtx-shoe . Η αντιπροσωπεία μου είπε ότι η τιμή είναι περίπου 170€, ίσως όμως έχει κάποια έκπτωση. Έχω το μοντέλο του 2016(το είχα πάρει 135€ από 150€ που έκανε) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Είναι κορυφαία παπούτσια, ανώτερα από NIKE και ADIDAS θα έλεγα και αξίζει κάποιος να τα πληρώσει και να τα αποκτήσει. Όλοι εμείς που είμαστε ΠΟΔΗΛΑΤΟΛΑΤΡΕΙΣ νομίζω πρέπει να στηρίξουμε τα ποδηλατικά casual ρούχα, ας είναι λίγο πιο ''τσιμπημένα'' κάποιες φορές. 

Είδα επίσης ότι η Ε.Ε. ρίχνει το βάρος σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μηχανάκια, καλό αυτό. Νομίζω επίσης ότι πρέπει όλοι μας στον βαθμό που μπορούμε να αγοράσουμε κάποιο ηλεκτρικό ποδήλατο και να περιορίσουμε την χρηση των βενζινοβόρων ή πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο, αν ο καθένας από εμάς αλλάξει προς το καλύτερο.

Σ'αυτό μπορεί να βοηθήσει η αυτογνωσία μέσω ψυχοθεραπείας ή φιλοσοφικών προσεγγίσεων καλυτερεύσης του εγώ μας. Υπάρχει βιβλιογραφία που προτίνω γι'αυτόν τον λόγο(εκτός του να πάμε σε ψυχολόγο που επίσης θα βοηθούσε πολύ).

1) ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ-Λου Μαρίνοφ https://www.protoporia.gr/marinof-loy-platwnas-oxi-prozak-9789601406350.html

2) ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ ΚΑΛΑ-Ντείβιντ Μπέρνς  https://www.politeianet.gr/books/9789603604198-burns-d-david-patakis-aisthantheite-kala-202307

3) ΜΗΠΩΣ ΠΑΣΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΙΑ-Τόμας Γκρίνσπουν https://www.politeianet.gr/books/9789605355265-greenspon-s-thomas-futrakis-mipos-paschete-apo-teleiomania-147618

4) Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ-Χορχε Μπουκάι https://www.politeianet.gr/books/9789608397415-bucay-jorge-opera-o-dromos-ton-dakruon-200586

5) ΤΑ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ της ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ και ο ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΗΣ της ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ

6) ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ https://www.politeianet.gr/books/9789608761704-gerontas-porfurios-kausokalubitis-im-chrusopigis-bios-kai-logoi-chartodeti-ekdosi-229529

κτλ κτλ κτλ

Σας εύχομαι ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ με πολύ αγάπη και να συγχωρείτε όσους σας στεναχωρούν-ξέροντας ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Χρειάζεται θάρρος και ταπείνωση. Ο εγωκεντρισμός μακρυά από εμάς. thumbs up

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Υοκο Σόκο, πηδάγανε τα πόδια μου όταν διάβασα τη δημσίευσή σου! Ήρωας, που ανέλαβες όλους τους πόνους, που θα τους νικήσεις!
Χαίρομαι καρδιακά ότι υπομονικά φέρεσαι: ο Χριστός να σ´ευλογίση!
Σου ξανεύχομαι καλό κουράγιο, να ζήσεις!!!

Σας εύχομαι κάθε καλό, καλές γιορτές, <3

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Σήμερα ήταν η 1η μέρα που βγήκα έξω και περπάτησα χωρίς ζώνη! Είχα δεί τον γιατρό την Τετάρτη και μου είπε τα εξής: ''Θα κοιμάσαι χωρίς ζώνη από'δω και πέρα. Θα σηκώνεσαι το πρωί θα την βάζεις θα την βγάζεις μέχρι να συνηθίσεις να μην την φοράς καθόλου. Ποδήλατο μπορείς να δοκιμάσεις, αν πονάς το αφήνεις και το ξαναδοκιμάζεις σε 2-3 μέρες, μέχρις ότου να μπορείς να κάνεις''. Του λέω ''δλδ θα ξανακάνω ποδήλατο;'' Λέει ''Εννοείται τι σου είπα μόλις τώρα;''.

Ο γιατρός(νευροχειρούργος) πιστεύει ότι αρχές Μάρτη θα είμαι αρκετά καλά, χωρίς ζώνη και θα ποδηλατώ.(Μακάρι... wink)

Λέω άμα περάσει καμιά εβδομάδα να κάνω την 1η προσπάθεια να δώ πως θα νοιώσω... α ναι να φουσκώσω τα Conti γιατί τόσο καιρό αχρησία έχουν κάτσει. Μάλλον θα χρειαστεί και σέρβις το ποδήλατο εεε;; Ρύθμιση, λάδωμα κτλ

Επίσης μου είπε οτι μπορώ να ξεκινήσω γυμναστήριο όχι ομως βάρη, μπορώ όμως μονόζυγο, και ασκήσεις που θα είμαι καθιστός κτλ δεν ξέρω εγώ σκέφτομαι μάλλον να δώ σε κανά μήνα για Tai Chi λένε πως είναι θεραπευτικό.

Να πώ ότι από προχθές φοράω μάσκα οξυγόνου και κάνω χρήση συσκεύης CPAP, λόγω υπνικής άπνοιας. Αισθάνομαι το ρινοοισοφαγικό μου να έχει διασταλεί, νοιώθω το σώμα μου πολύ οξυγονωμένο. Εξαλείφθηκε η χρόνια αίσθηση ''στεγνού'' στόματος που είχα και παρατηρώ μία ελάττωση στην χρόνια κόπωση που με ταλαιπωρούσε, ενώ ''κάπως'' μειώνεται(σταδιακά) η ημερήσια υπνηλία. Η πνευμονολόγος μου είπε ότι χρειάζονται 3 εβδομάδες για να δώ αποτέλεσμα σε αυτό το πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι μου έκανε κοκκινίλα στην μύτη η μάσκα και έβγαλα 2 σπυριά με πύον. Και γενικά δυσκολεύομαι να κοιμηθώ με τόσο αέρα που μου έρχεται στο πρόσωπο, ξαπλώνω και περνάνε 2 ώρες να με πάρει ο ύπνος. Έχει κανείς σας παρόμοια εμπειρία με τις CPAP;; Νομιζω όλα αυτά είναι μέχρι να συνηθίσει κανείς ε;

Yoko Choco thumb up

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

To tai chi/chi kung ειναι πολυ καλη ψυχοσωματικη ασκηση και πολυ καλη για αποκατασταση. Δεν κανεις τιποτα γρηγορα, περνεις το χρονο σου για την καθε κινηση. Πολυ καλη επιλογη

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς για την Άπνοια; Σήμερα το πρωί σηκώθηκα με φοβερό πονοκέφαλο, ζάλη και ήμουνα να πέσω κάτω. Επικοινώνησα με την Respironics και μου είπε ότι δεν δικαιολογούνται τα συμπτώματα, μήπως είναι λέει παγωμένος ο άερας και το παθαίνω. Δεν ξερω αλλά δεν ξαναφοράω την μάσκα μέχρι να βρώ την πνευμονολόγο να μου πει γιατί εχω τέτοια συμπτώματα. Μπορεί βέβαια να ειναι αλλεργία στην σκόνη, γιατί βάλαμε την συσκευή χωρίς το φίλτρο σκόνης(δεν το ειχε η Respironics, θα το φέρουν μεσοβδόμαδα) και επειδή μέσα σ'όλα τ'αλλα είμαι και πολύ αλλεργικός ίσως είναι από εκεί. Δλδ, μου στέλνει πολύ αέρα η CPAP μαζί με σκόνη, εγώ την ''καταπίνω'' και με πιάνει πονοκέφαλος, αλλιώς δεν εξηγείται.

Για το Ταΐ Τσι μόλις είμαι καλύτερα θα το δοκιμάσω, γιατί τώρα δεν μπορώ σήμερα εκτός των άλλων είχα φρικτούς πόνους, όλη η πλάτη αριστερά πονούσε, το αριστερό πόδι μουδιασμένο και η σπονδυλική στήλη να με τσιμπάει... κι όλα αυτά επειδή περπάτησα 15' χωρίς ζώνη. Παλιά έκανα και Hung Gar και Wing Chun, ωραία ήταν.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Δεν είμαι γιατρός, αλλά μου φαίνεται ότι δοκιμάζεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Το σώμα ίσως δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί.

Καλή συνέχεια ΜΕ ΡΕΓΟΥΛΑ. One step at a time.... που λένε στο χωρίο μου.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

https://www.europeanlung.org/assets/files/el/publications/cpap-el.pdf

εδώ κάνει μία αναφορά στους πονοκεφάλους για την cpap και λέει:  Δεν εμφανίζεται συχνά και τείνει να υποχωρεί με την πάροδο του χρόνου, παρόλο που η αιτιολογία του είναι ασαφής. Αν ο πόνος είναι σοβαρός, πάρτε κάποιο παυσίπονο πριν πέσετε για ύπνο τις πρώτες ημέρες. 

Οπότε μάλλον πρόκειται για ''παρενέργεια'' της συσκευής. 

Rocka Rolla έχεις ένα δίκιο επειδή έχω και ευαίσθητο οργανισμό μάλλον έχει χαθεί η ομοιόσταση μου στην παρούσα φάση.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Καλέ φίλε Υόκο Σόκο,

πρώτον να σου γράψω συγχαριτήρια!!! Ωραίος που το κατάφερες! Να ζήσεις!

Δεύτερον, σου εύχομαι περαστικά! Δίκιο έχεις, η απνοή είναι πολύ κουραστική κι επίσης κακιά εμφάνηση ---- κι όμως, ήρωέ μας, μην καταπιέσαι με τίποτε, εντάξει; Θα σου σκεφτώ!

Σου εύχομαι κάθε καλό, ιδιαίτερα ψυχραιμία ως αφορά τις αναπνοητικές επιθέσεις. Καλό κουράγιο και καλές σου πρώτες πεταλιές!

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Τις τελευταίες δύο ημέρες βλέπω να υπάρχει βελτίωση όσον αφορά τις ημερήσιες υπνηλίες, έχουν αρχίσει να υποχωρούν αρκετά, δείγμα του ότι μάλλον η cpap άρχισε να αποδίδει. Ο πονοκέφαλος έχει υποχωρήσει εδώ και κάποιες μέρες. Δεν είμαι όμως τελείως καλά, η πνευμονολόγος είπε για 20-25 μέρες για να αποδώσει η συσκεύη. Η μάσκα ύπνου είναι ''κάπως'' άλλοτε με τρώει άλλοτε με γαργαλάει, ακόμα με ψιλοδυσκολεύει.

Η μέση πάει καλύτερα, νομίζω σε 15 μέρες θα πάψω να φοράω την ζώνη οσφύος ήδη μένω όλη μέρα στο σπίτι χωρίς ζωνη, μόνο αν βγώ έξω για δουλειά ή περπάτημα την φοράω. Ο πόνος όλο και ελαττώνεται.

Θεωρητικά αρχές-μέσα Μάρτη θα προσπαθήσω για βόλτα με το ποδήλατο, κοντινή, πχ 150-200μ. μάξιμουμ. Ο νευροχειρούργος είπε ότι μπορώ αλλά σιγά σιγά. Μουυ είπε ότι μπορώ να κάνω ποδηλασία, περπάτημα ΟΧΙ τρέξιμο, απαγορεύεται. Σκέφτομαι επειδή το Colnago είναι γενικά ''σκληρό'' να πάρω ένα πιο ''μαλακό''. Για trekking όχι γιατί έχει πολύ όρθια θέση οδήγησης, προσανατολίζομαι σε mtb και μ'αρέσει το 

WILIER 503x Race Pro τιμή 1.550€ https://www.wilier.com/en/my2020/int/endurance-bikes/mountain-bikes/503x-race-pro

αρχικά σκεφτόμουνα το WILIER 101X αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή (2300€) ή το BMC Teamelite carbon(2400€). Είχα δεί και Storck αλλά το φθηνότερο(όλα XT επάνω κάνει 3000€!!!). Έχω αποκλείσει τα Specialized, Cannondale, Scott κτλ γιατί μ'αρέσουν περισσότερο τα ιταλικά ποδήλατα-ως γνωστόν( είναι πιο ''άμεσα'' και με ντιζαΐν). Τέλος πάντων γούστα είναι αυτά.

Νομίζω το WILIER 503x Race Pro έχει καλό πηρούνι Rockshox Reba RL, μετάδοση Sram GX και φρένα Shimano Deore. Τα ελαστικά δεν μ'αρέσουν και θα χρειαστεί να του βάλω καλύτερα που να μην σκάνε εύκολα, ενώ θέλει και πεντάλ(μάλλον Shimano XT Trekking). Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να ξεφύγει το μπάτζετ γιατί από καλοκαίρι θα ξεκινήσω σε φροντιστήριο προετοιμασία για πανελλήνιες και θέλω κοντά 3.500+ ευρώ για Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία(65 ώρες τον μήνα). Θέλω να σπουδάσω στο Μαθηματικό Ηρακλείου, Μαθηματικά. Οι έρευνες λένε ότι κατά μ.ο. θέλει κανείς 7 χρόνια για το πτυχίο είναι μάλλον δύσκολη σχολή. Αν το επιτρέψουν οι καταστάσεις και τα καταφέρω, μετά θα με ενδιέφερε ένα μεταπτυχιακό(ενός έτους) στην Αστροφυσική-απλά δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αρχικός στόχος να εισαχθώ στο Μαθηματικό και μετά βλέπουμε.

Σας ευχαριστώ για τις ευχές και σας εύχομαι ότι καλύτερο και καλές βόλτες. Το ποδήλατο είναι δείγμα παιδείας.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Ωραια! Σιγα σιγα συνέρχεσαι.... με σχεδια και στόχους.... μπραβο!

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Να αλλαξεις απλα δισκους ή κασσετα στο colnago? Θα ειναι πιο οικονομικη επιλογη, δεν θα σε προβληματισει απο αποψη χωρου και θα ευχαριστιεσαι και το ποδηλατο που αγαπας...

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

rnd wrote:

Να αλλαξεις απλα δισκους ή κασσετα στο colnago? Θα ειναι πιο οικονομικη επιλογη, δεν θα σε προβληματισει απο αποψη χωρου και θα ευχαριστιεσαι και το ποδηλατο που αγαπας...

Είχα αλλάξει προ 2 έτη την Claris με Sram Rival flat bar 550€ κόστος τότε(μάλλον πολλά ίσως έπρεπε να πάω σε κάτι πιο οικονομικό). Εννοείς να βάλω πχ Shimano Deore? Και μπροστά ανάρτηση πχ κάποιο πηρούνι Rockshox? Βασικά δεν θέλω να χαλάσω το Κολνάγκο μια χαρά είναι απλά θέλω ένα mtb γενικότερα. Το Κολνάγκο ''παίζει'' να το δανείσω ενός φίλου όταν πάω με το καλό Ηράκλειο(εκεί μένει) ή να του το δίνω να παίρνω εγώ το mtb και να κάνουμε μαζί βόλτες. Θέλει κι αυτός ποδήλατο αλλά no money.

Επειδή αμάξι δεν θέλω να παρω για τώρα, προτιμώ μόλις είμαι οκ να κοιτάξω για mtb μάλλον αλουμίνιο(άλλωστε είναι για χομπίστικη χρήση οπότε γιατί να πήγαινα σε κάρμπον;) αλλά να έχει σχετικά ''καλά'' περιφερειακά, μην το πάρω κ μετά να του τα αλλάξω όλα σε 1 χρονο.

Πέρα από όλα αυτά εγώ θέλω να πάω στο Πανεπιστήμιο μου έχει καρφωθεί ειδικά μετα το χειρουργείο.

 

Κάτι άλλο, εδώ είστε τόσα άτομα που ασχολείστε με ποδηλασία την αγαπάτε κτλ γιατί κάποιοι από εσάς δεν γράφετε κάποιο βιβλίο όπως έκανε ο Ρόμπερτ Πεν; Είτε μυθιστόρημα, είτε ανάλυση, είτε δοκίμιο-έρευνα κτλ, άλλωστε τέτοια βιβλία(ποδηλατικά) λείπουν απ'την ελληνική βιβλιογραφία. Λέω να το σκεφτείτε κάποιοι, εγώ πάντως θα το αγόρασα αν το γράφατε. Πιθανόν να γράψω κ γώ ένα μελλοντικά αλλά στην παρούσα φάση ασχολούμαι με ποίηση περισσότερο.

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Απλα κασσετα λεω να αλλαξεις ή φυλλa στο δισκοβραχιονα για πιο ελαφριες σχεσεις, τιποτα αλλο. Τωρα ποσα δοντια εχει ο δισκοβραχειονας σου και ποσα το μεγαλο γρανναζι στην κασσετα σου?

Βαλτε τα στον παρακατω υπολογιστη, μαζι με μεγεθος ελαστικου ή συνολικη περιφερια της ροδας και πατα "compare". Θα σου δωσει αλλο ενα σετ, εκει διαλεξε μια αλλη κασσετα και φυλα για το δισκοβραχιονα σου για να δεις ποσο πιο ευκολο θα γινει.

http://www.gear-calculator.com/

Το μικροτερο φυλλο που βλεπω να περνει ο rival ειναι 34 και το μεγαλυτερο γραναζι που υποστιριζει το ντεραγιε της ειναι 32. 34/32. Οκ, δεν ανεβαινει και τοιχους αλλα ειναι πολυ ελαφρια σχεση νομιζω.

Υπολογισε επισεις οτι το mtb θα ειναι πιο βαρυ, αν το βαζεις στο ασανσερ ή το περνεις στα χερια για καποιο λογο θα σε δυσκολεψει περισσοτερο μεχρι να δυναμωσεις

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Δεν εχει αμεση σχεση με το ποδηλατο αλλα εχει σιγουρα εμμεση...

Θελω εδω και χρονια να κανω ενα ενημερωτικο animation για το ποσο ηλιθιο ειναι αυτο που κανουν οι αυτοκινητιστες στην πολη, που αλλαζουν συνεχεια λοριδες και ποσο επιβαρυνουν την κινηση και τα μποτιλιαρισματα. Το ειχα παρατηρισει πριν ξεκινησω το ποδηλατο που εκανα αρκετα χιλιομετρα καθε μερα απο και προς τη δουλεια

Καποια στιγμη ισως το κανω :)

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Το επικίνδυνο το καταλαβαίνω απόλυτα. 

Το ότι όμως επιβαρύνουν τα μποτιλιαρίσματα με αυτόν τον τρόπο δεν το καταλαβαίνω ακριβώς.  Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις πως το εννοείς;

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Οταν ειναι χαλαρη η κινηση θα πανε αρκετα πιο γρηγορα (με καποια επιβαρυνση στην καταναλωση καυσιμου/ενεργειας). Εκει ειναι δικο τους προβλημα κατα κυριο λογο.

Οταν ομως ο δρομος ειναι πηγμενος θα κοψει λιγο αυτον που ερχεται πισω του και αυτος με τη σειρα του τον απο πισω του και αυτος τον απο πισω του... Οσο κοιταει απο πια πλευρα θα χωθει πιθανοτατα να κοψει λιγο και αυτον που ειναι στην ιδια λωριδα με αυτον. Θα κοψει και τα μηχανακια που κινουνται αναμεσα στις λωριδες.

Οταν εχεις δυο-τρεις τετοιους ολοι θα πανε πιο αργα, αυτοκινητα, λεωφορια, μηχανακια, ποδηλατα, ολοι. Αυτο το συνολο οχηματων θα καθυστερισει το πιο πισω συνολο, στο οποιο ομως συμβαινει ακριβως το ιδιο...

Αυτο προφανως συμβαινει στις λεωφορους. Αλλα οσο πιο πηγμενες ειναι οι λεωφοροι, τοσο επιβαρυνονται και οι μικροτεροι δρομοι που βγαινουν σε αυτες.

 

Ασχετο, το κερασακι ειναι να προσθεσεις σε αυτη την κατασταση και τους αξεστους, αναιδεις τρομπες που προσπερνανε οσους περιμενουν στο φαναρι στη μόνη λωριδα που στριβει και πανε και σφηνωνουν ο ενας πισω απο τον αλλο, στη μυτη της λωριδας, πιανοντας και μερος της διπλανης, κοβοντας τους κυριους-ες που περιμενουν να στηψουν. Τοτε η κατασταση χειροτερευει ακομα περισσοτερο, οπως και ο εκνευρισμος των υπολοιπων. Και οσο πιο εκνευρισμενοι οι οδηγοι τοσο πιο πιθανο να κανουν λαθη και χαζομαρες ή να παρασυρθουν στην ιδια συμπεριφορα, ακομα και οι σωστοι οδηγοι, αυξανοντας ακομα περισσοτερο την επικινδυνοτητα του δρομου και επιβαρυνοντας την κινηση ακομα περισσοτερο.

 

Δεν εχω αισιοδοξια οτι θα αλλαξει ποτε αυτο. Η πλειοψηφια των ανθρωπων εχουν περιορισμενες συναψεις, δεν επαρκει η νοημοσυνη τους για να σταματησουν κατι τετοιο και φυσικα φουσκωμενο "εγω". Αλλα μπορει να περιοριστει καπως με την καταλληλη παιδεια. Η μονη ελπιδα να λυθει πληρως ειναι σε ενα πιθανο μακρυνο μελλον οπου τα μηχανοκινητα θα οδηγουνται μονα τους χωρις παρεμβαση του οδηγου, απλα θα δινεις τον προορισμο και θα σε πηγαινει

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

rnd wrote:
Οταν ειναι χαλαρη η κινηση θα πανε αρκετα πιο γρηγορα (με καποια επιβαρυνση στην καταναλωση καυσιμου/ενεργειας). Εκει ειναι δικο τους προβλημα κατα κυριο λογο.

Οταν ομως ο δρομος ειναι πηγμενος θα κοψει λιγο αυτον που ερχεται πισω του και αυτος με τη σειρα του τον απο πισω του και αυτος τον απο πισω του... Οσο κοιταει απο πια πλευρα θα χωθει πιθανοτατα να κοψει λιγο και αυτον που ειναι στην ιδια λωριδα με αυτον. Θα κοψει και τα μηχανακια που κινουνται αναμεσα στις λωριδες.

Οταν εχεις δυο-τρεις τετοιους ολοι θα πανε πιο αργα, αυτοκινητα, λεωφορια, μηχανακια, ποδηλατα, ολοι. Αυτο το συνολο οχηματων θα καθυστερισει το πιο πισω συνολο, στο οποιο ομως συμβαινει ακριβως το ιδιο...

Αυτο προφανως συμβαινει στις λεωφορους. Αλλα οσο πιο πηγμενες ειναι οι λεωφοροι, τοσο επιβαρυνονται και οι μικροτεροι δρομοι που βγαινουν σε αυτες.

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ τόσο αναλυτικά. Έχεις δίκιο.

rnd wrote:
Ασχετο, το κερασακι ειναι να προσθεσεις σε αυτη την κατασταση και τους αξεστους, αναιδεις τρομπες που προσπερνανε οσους περιμενουν στο φαναρι στη μόνη λωριδα που στριβει και πανε και σφηνωνουν ο ενας πισω απο τον αλλο, στη μυτη της λωριδας, πιανοντας και μερος της διπλανης, κοβοντας τους κυριους-ες που περιμενουν να στηψουν. Τοτε η κατασταση χειροτερευει ακομα περισσοτερο, οπως και ο εκνευρισμος των υπολοιπων. Και οσο πιο εκνευρισμενοι οι οδηγοι τοσο πιο πιθανο να κανουν λαθη και χαζομαρες ή να παρασυρθουν στην ιδια συμπεριφορα, ακομα και οι σωστοι οδηγοι, αυξανοντας ακομα περισσοτερο την επικινδυνοτητα του δρομου και επιβαρυνοντας την κινηση ακομα περισσοτερο.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην διασταύρωση της ανόδου της Κηφισίας (που την λένε Βασ. Κωνσταντίνου στο σημείο αυτό) με την δεξιά στροφή της Ερατοσθένους που μπαίνει στο Παγκράτι μετά το Παναθηναϊκό Στάδιο.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Παιδιά γράψτε ποδηλατικά βιβλία, έχουμε έλλειψη σ'αυτόν τον τομέα. Για ψυχολογία, φιλοσοφία, επιστήμη, λογοτεχνία, ποίηση έχουμε με το κιλό, για ποδήλατα σχεδόν τίποτα.

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Πώς θα όριζες τον όρο "ποδηλατικό βιβλίο";  Ένα βιβλίο που έχει μέσα και κάποιον ποδηλάτη; Ένα τεχνικό βιβλίο για την ποδηλασία και το ποδήλατο; Ένα ταξιδιωτικό βιβλίο όπου το ταξίδι γίνεται με ποδήλατο;

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

didotou wrote:

Πώς θα όριζες τον όρο "ποδηλατικό βιβλίο";  Ένα βιβλίο που έχει μέσα και κάποιον ποδηλάτη; Ένα τεχνικό βιβλίο για την ποδηλασία και το ποδήλατο; Ένα ταξιδιωτικό βιβλίο όπου το ταξίδι γίνεται με ποδήλατο;

 

Θα μπορούσε να είναι στο στύλ του ''Όλα για το Ποδήλατο'' του Ρόμπερτ Πεν, θα μπορούσε να είναι Μυθιστόρημα, η Αυτοβιογραφία κάποιου αθλητή, ένα ταξιδιωτικό βιβλίο όπως αναφέρεις ή ενός ΑμεΑ που ξαναπερπατάει με την βοήθεια της ποδηλασίας κτλ κτλ πολλά μπορούν να γραφούν με πρωταγωνιστή το ποδήλατο. Υπάρχει ένα βιβλίο που λέγεται ''Ο Μοναχός που πούλησε την ferrari του'' https://www.public.gr/product/books/greek-books/literature/translated-literature/o-monahos-poy-poylise-ti-ferrari-toy/prod1100121pp/ , θα μπορούσε πχ να γραφτεί το ''Ο Καλόγερος και το Ποδήλατο του''(λέω εγώ τώρα) ή ''Η Μοναχή Γαβριηλία που γύριζε στα καλντερίμια με το Pinarello της'' κτλ(εντάξει κάνω λίγη πλάκα). Υπάρχουν θέματα νομίζω...

rnd
Εικόνα rnd
Απών/απούσα

Ε, τωρα που καθεσαι ξεκινα το :)
Για μυθιστορημα δεν χριεαζεσαι εξιδεικευμενες γνωσεις. Φαντασια και λογο μονο. Και λεφτα για να το εκδωσεις βεβαια, γιατι αλλιως μονο pdf μπορεις να το κανεις και να το ανεβασεις... εδω π.χ.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Έλα, δεν θα σας τα πω όλα, απλά θα σας αφήσω να ψάξετε ολίγον....

Εδώ μέσα - στο λογοτεχνικό section - υπάρχει πολύ πράμμα με ιστορίες για ποδήλατα και ποδηλάτες και ταξίδια και όλα τα άλλα...

Και είναι και πολύ ευκολοδιάβαστο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον....

Ψάξτε το.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Κακά τα ψέμματα, άλλο το φόρουμ και άλλο το κανονικό βιβλίο με το ISBN του και σκέψου ότι θα σταλθεί και σε δημοσιογράφους, κριτικούς κτλ και αν αξίζει μπορεί να πάρει και κάποιο βραβείο, σύν το ότι μπορεί και να πουλήσει και να βγάλεις κ λεφτά. Γι'αυτό είμαι υπέρ των βιβλίων.

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

https://www.public.gr/product/books/greek-books/biblia-athlitismou/athlimata-spor/podilatis-stin-ethniki-odo/prod173795pp/

Αυτό εδώ το βιβλίο το έχει πάρει κανείς να μας πεί εντυπώσεις;

Κάτι άλλο,στην παρούσα φάση δεν μπορώ να το γράψω, έχω ήδη στα σκαριά να εκδόσω μία ποιητική συλλογή, πιστεύω το καλοκαίρι, έχω ήδη βρεί εκδοτικό οίκο, ετοιμάζω και 2η ποιητική συλλογή και γράφω και ένα θρησκεφτικό-κοινωνικό-ψυχολογικό-επιστημονικό μυθιστόρημα με φοβερό τίτλο που εννοείται δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά θα προκαλέσει αίσθηση πιστεύω. Μετά έχω στόχο ένα δοκίμιο-έρευνα για την Βίβλο και το ποδηλατικό βιβλίο αλλά όλα μαζί δεν μπορώ να τα κάνω. Πάντως δεν γράφω μεγάλα βιβλία το πολύ 150-180 σελίδες, όχι περισσότερο. Δεν είμαι δλδ ο Λένος Μαντάς sarcastic1

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Χειροτέρεψε τις τελευταίες ημέρες η μέση μου και άρχισα να πονάω, επικοινώνησα με τον γιατρό και μου είπε να πάρω NORGESIC μυοχαλαρωτικό για δύο εβδομάδες, αλλά αυτός περίμενε ότι θα είμαι καλά. 5,5 μήνες πέρασαν απ'το χειρουργείο, πονάω και όταν βγάλω την ζώνη δυσκολεύομαι στο περπάτημα, του είπα ότι ίσως εχουμε πιθανή αστοχία της επέμβασης κ εκείνος απάντησε ότι δεν είναι ευκολο κάτι τέτοιο,αλλά ο πόνος ειναι αδικαιολογητος.

Ισως τα νεύρα στην μέση έχουν ''σφίξει'' ίσως οι αλλαγές στον καιρό κτλ, αλλά εγώ δεν είμαι καλά με πονάει η μέση

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Θέλω να ρωτήσω, είναι φυσικό 5,5 μήνες μετά το χειρουργείο, να πονάει η μέση, να μουδιάζει το αριστερό πόδι, να νοιώθω ενοχλήσεις σε δεξί γόνατο και δεξί αστράγαλο; Να πονάει ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη; Όχι ταυτόχρονα αλλά εναλλάξ, δλδ πότε με πιάνει το ένα πότε το άλλο. Τι στο καλό συμβαίνει ρε γαμώτο.. φοβάμαι ότι θα μείνω έτσι μέχρι να γεράσω(αν γεράσω) ειλικρινά έχω απογοητευτεί με όλο αυτό.

Υπάρχει περιπτωση να απέτυχε η επέμβαση;

stelios67
Εικόνα stelios67
Απών/απούσα

YokoChoco wrote:

Θέλω να ρωτήσω, είναι φυσικό 5,5 μήνες μετά το χειρουργείο, να πονάει η μέση, να μουδιάζει το αριστερό πόδι, να νοιώθω ενοχλήσεις σε δεξί γόνατο και δεξί αστράγαλο; Να πονάει ο αυχένας και η σπονδυλική στήλη; Όχι ταυτόχρονα αλλά εναλλάξ, δλδ πότε με πιάνει το ένα πότε το άλλο. Τι στο καλό συμβαίνει ρε γαμώτο.. φοβάμαι ότι θα μείνω έτσι μέχρι να γεράσω(αν γεράσω) ειλικρινά έχω απογοητευτεί με όλο αυτό.

Υπάρχει περιπτωση να απέτυχε η επέμβαση;

 

Νομίζω πως αυτήν την ερώτηση πρέπει να την κάνεις στον γιατρό σου ή να ζητήσεις μια δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό. Ακόμα και αν αυτό ήταν ιατρικό forum και όλοι οι συμμετέχοντες ήταν γιατροί, κανείς δεν θα δεχόταν να σου απαντήσει σε κάτι τέτοιο χωρίς να σε έχει εξετάσει προσωπικά.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Πόση είναι η περίοδος αποκατάστασης - αποθεραπείας σου;

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Kαλησπέρα, έχουν περάσει 5,5 μήνες απ'το χειρουργείο(η αποθεραπεία ξεκινάει απ'τον 1ο μήνα και συνεχίζεται έως ότου αισθανθώ καλά υποτίθεται). Σήμερα πήγα σε ορθοπεδικό είδε τις μαγνητικές προ χειρουργείου και την ακτινογραφία μετά το χειρουργείο, φαίνεται ότι η επέμβαση είναι εντάξει όπως μου ανέφερε.

Μου είπε επίσης ότι αφαιρέθηκαν 2 κήλες και επειδή μετά προσπαθούν οι σπόνδυλοι να θρέψουν και να παράξουν ουλώδη ιστό ίσως έχω φλεγμονή και μου έδωσε το φάρμακο TENOXICAM 20mg αντιφλεγμονώδες για 1 μήνα, σε συνδιασμό για ακόμα μία εβδομάδα με NORGESIC(x3), εάν λέει δεν περάσει σε 1 μήνα να κάνω μυογράφημα για πιθανή ζημιά των νεύρων. Από χθές σταμάτησα να φοράω την ζώνη, σήμερα πρώτη μέρα που βγήκα και περπάτησα περίπου 1χλμ χωρίς ζώνη ζορίστηκα πολύ κόντευε να ξεκολλήσει η μέση μου.

Θα φανεί σε μία εβδομάδα από τώρα αν θα υπάρξει βελτίωση, έχω αρχίσει πάντως να φοβάμαι ότι θα μείνω ανάπηρος!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

1) Το στρώμα του κρεβατιού σου έχει αλλαχθεί με ανατομικό ή ορθοπεδικό; (Κοιμάσαι καλά το βράδυ;)

2) Τηρείς με θρησκευτική ευλάβεια το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γύμνασής σου; (Πόσα χλμ έκανες φορώντας τη ζώνη;)

3) Οι ενοχλήσεις πότε εμφανίζονται κ πότε παύουν; (Τις ενεργοποιεί κάποια κίνηση;)

contact