Ταξιδι eurovelo 6 απο οκτωμβρη μεχρι απριλιο

15 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
louloudik
Απών/απούσα

Γεια σας,

Σχετικά καινούργια στο φορουμ και αρχαρια γενικως αλλα εχω αυτην την τρελη ιδεα να διασχισω τη eurovelo 6 απο οκτωμβρη μεχρι απριλη μαζι με μια φιλη και 2 σκυλια......Το πλανο ειναι να φτασουμε μεχρι αγγλια και να γυρισουμε μεσω ιταλιας με την eurovelo 15  και eurovelo 5. Ναι στην χειροτερη υπαρχουν και τρενα....

Οι προβληματισμοί μου είναι:

Ηλεκτρικο η κανονικο ποδηλατο? Ποια ειναι η γνωμη σας σχετικά με τα ηλεκτρικα ποδηλατα? Υπαρχουν προτασεις σχετικα με τι ποδηλατα να παρουμε? Ο βασικος λογος που το σκεφτομαι είναι οτι το βαρος θα ειναι αρκετο το ενα σκυλακι ειναι 7 κιλα και το αλλο 25....Γενικα στη ευρωπη νομιζω το θεμα φορτισης δεν θα ειναι θεμα αλλα απο αποψη ζημιων και επισκευων μηπως θα ειναι μεγαλο προβλημα και δεσμευτικο.

https://www.ribblecycles.co.uk/ribble-hybrid-al-e-fully-loaded/ αυτο πιστευεται θα εκανε?ειναι 15 κιλα οποτε σκεφτομαι οτι πηγαινει και χωρις μπαταρια

Επισης διαβασα για το superwheel system στο οποι εχεις υποβοηθηση χωρις να ειναι ηλεκτρικο το γνωριζει καποιος?

Με το κρυο πιστευετε παλευεται? Με σωστο εξοπλισμο παντα..

Γενικα ειναι πολυ χαλαρο στο μυαλο μας σχετικα με τα ημερησια χλμ καθως ειναι μεγαλο το χρονικο διαστημα που εχουμε. 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

....είμαι μακρυά από τέτοιους είδους "εκδρομές" και μακρυά από ηλεκτρήλατα... αλλά κουβέντα να γίνεται, δες κάποιες σκόρπιες σκέψεις:

- από ότι έχω διαβάσει, η αυτονομία των ηλεκτρικών είναι κάπου 50χλμ (το βάζω χοντρικά, υπολογίζοντας ανάγλυφο και μεγάλο βάρος που θα κουβαλάτε). Θα πρέπει να φορτίζεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. Αν δεν φορτίσεις / αν ξεμέινεις, θεωρώ ότι - συνυπολογίζοντας το επιπλέον βάρος - δεν θα είσαι σε θέση να ποδηλατίσεις. Αυτό στο μυαλό μου μου κάνει ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

- υποθέτω ότι θα μένετε σε οργανωμένες δομές / hostels / hotels / apartments, ώστε να έχετε πρόσβαση σε ρευματολήπτη και για αρκετή ώρα... Θα πρέπει να είστε σίγουρες ότι θα έχετε τους ανταπτορες για κάθε τύπο πρίζας που έχουν ποτέ σκεφτεί οι Ευρωπαίοι.....

- Χειμώνα? καταχείμωνο? Γουάι???? Θα ποδηλατείτε με χιόνι? Με βροχές? Γουάι????????

- Έχεις βάλει ένα ολόκληρο 7μηνο. Υποθέτω ότι και με τα πόδια, και από ένα σακίδιο στην πλάτη και από ένα σκυλί στο λουρί, ψιλογίνεται.....

- το εγχείρημα θέλει χρήμα. Υποθέτω - ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΙΚΑ - 1.000€ για ποδήλατο και κάπου 700€ για τρειλερ, εξοπλισμό, ρουχισμό. Και μετά το κόστος διαμονής & τροφοδοσίας, δικός σας και των σκυλιών.... για 7 μήνες στο δρόμο ..... να βάλω άλλο ένα 4.000€????? (βγάζει ένα 20€ τη μέρα για έναν ενήλικα και έναν σκύλο)...???? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ.

[... προφανώς έχω λάθος στην εκτίμηση μου περί 7μήνου.... αλλά έτσι όπως το έχεις γράψει (ΟΚΤ-ΑΠΡ), εγώ αυτό κατάλαβα....]

- Σε κάθε περίπτωση, επειδή τώρα τρέχουμε την περίοδο που λες ότι θα ποδηλατείς στας Ευρώπας, ΤΩΡΑ πρέπει να αρχίσεις να κάνεις ποδηλατικά χλμ, με τις παρούσες και τις μετέπειτα χειμωνιάτικες συνθήκες. Και με βροχές και με κ0λ0κρυο..... Και ίσως από τώρα θα πρέπει να προμηθευτείς και να δοκιμάσεις κάποιον βασικό εξοπλισμό.....

 

louloudik
Απών/απούσα

Δυστυχως η δουλεια μας ειναι σεζον καλοκαιρι οποτε δεν υπαρχει αλλη περιοδος χρονικα να το κανουμε. Πανω κατω το μπατζετ του χειμωνα να νοικιασεις ενα σπιτι αθηνα κλπ κλπ αυτο ειναι οποτε ας το ξοδεψουμε στο δρομο.

ο προβληματισμος μου με τα ηλεκτρικα αυτος ακριβως ειναι αν τελειωσει η μπαταρια τι κανεις?Γι αυτο κοιταξα και τα πιο ελαφρια γυρω στα 15 κιλα σκεφτομενη οτι ενδεχομενως να μπορεις να πας και χωρις μπαταρια. Απο την αλλα χωρις ηλεκτρικο με τοσο βαρος πας και για ποσα χλμ?Ναι κυριως σε οργανωμενες δομες ειναι η σκεψη ειτε καμπινγκ ειτε χοστελ ειτε airbnb  εκτος κι αν καπου στο δρομο δεν αντεχουμε οποτε το ελευθερο θα ειναι η μονη επιλογη. 

Νομιζω ευρωπη εκτος αγγλιας εχουν ενα τυπο πριζας αλλα αυτο λυνεται σχετικα ευκολα.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Κορίτσια μπράβο για τα σχέδια σας, ελπίζω να ευδοκιμήσουν κιόλας.

Εγώ δεν εχω κάνει ακόμη ποδηλατικό ταξίδι. Όμως, σε μεγάλες βόλτες κ εκδρομούλες που κατέληγαν σε κάποιο δασάκι ή παραλία, αρκετές φορές σκεφτόμουν ότι θα ήθελα να ήταν κ ο σκύλος μου μαζί. Και σκεφτόμουν πως θα μπορούσε να γίνει… Αλλά όσο ωραία κ αν ήταν σαν εικόνα, με τρόμαξε η ιδέα!
Τέλος πάντων, αυτά είναι δικα μου, δε θελω να σου μεταφέρω τους φόβους μου.

Λες ότι είσαι αρχάρια. Αυτό θα πρέπει να αναλυθεί λίγο. Δηλ. πόσο αρχάρια, ποια η σχέση σου με το ποδήλατο;

Έχεις βέβαια χρόνο μπροστά σου οπότε αν τον εκμεταλλευτείς σωστά όλα γίνονται. Ξεκίνα να γράφεις χλμ να δεις τις αντοχές σου, δοκίμασε διαφορετικα ποδήλατα κ φυσικά δοκίμασε το τρέιλερ. Επίσης κάποια βασικά τεχνικά θέματα να μάθεις. Να ξες πχ να βάζεις την αλυσίδα αν σου βγει κ να αλλάζεις μια σαμπρέλα.

Και αφού τελειώσεις με θέματα επιλογής ποδηλάτου, εξοπλισμού, τεχνογνωσίας, θα χρειαστεί καλός σχεδιασμός. Τα κατάλυματα που θα κλείσετε εκτός από pet friendly θα πρέπει να παρέχουν κ ασφαλή χώρο στάθμευσης για τα ποδήλατα, μη ρισκάρετε να τα κλειδώσετε στο πεζοδρόμιο.

louloudik
Απών/απούσα

Αρχάρια με την έννοια ότι δεν κάνω ποδήλατο σε εβδομαδιαία βάση.εχω κάνει κάποιες διαδρομές βουνό αν και γενικά δρόμο.ειμαι από θασο οποτε έχω κινηθεί πολύ με ποδήλατο κάνω κάποιες διαδρομές 30-40 χλμ αλλ όχι κάτι extreme. Γενικώς η λογική είναι να κάνουμε και κάποια ταξίδια στην Ελλάδα πριν ξεκινήσουμε και φυσικά χλμ μέσα στο χειμώνα και γενικώς. 
Σχετικα με τα τεχνικά θέματα είναι το μεγαλύτερο θέμα και εκεί θέλω εκπαίδευση σοβαρή.

Δυστυχως η ευτυχώς είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα και δεν γίνεται να γίνει χωρίς σκυλιά που σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο αλλά από την άλλη και τα σκυλάκια είναι τρομερή παρέα.

Σιγουρα ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει προσεκτικά και είναι πολλά θέματα που πρέπει να έχουμε προσέξει.

 Καμία ιδέα σχετικά με ποδήλατα και γενικώς με τα ηλεκτρικά εχετε;;τι θα πρέπει να προσέξουμε κυρίως στην επιλογή ποδηλάτου εκτός από τη σέλα.

louloudik
Απών/απούσα

.

louloudik
Απών/απούσα

.

Ιπτάμενο Μυρμήγκι (χωρίς επαλήθευση)

Όπως κατάλαβες υπάρχει ένα θέμα στο φόρουμ με ποστ που εμφανίζονται 2 κ 3 φορές. Δεν μπορείς να σβήσεις τους κλώνους αλλά απλά να επιλέξεις "επεξεργασία" κ να σβησεις το περιέχομενο τους.

louloudik wrote:
Σχετικα με τα τεχνικά θέματα είναι το μεγαλύτερο θέμα και εκεί θέλω εκπαίδευση σοβαρή.
Ναι αλλα μη σε τρομάζει, χρόνος υπάρχει. Δεν θα χρειαστεί να μάθεις να λύνεις κ να δένεις όλο το ποδήλατο, κάποια βασικά μόνο που είναι πιθανό να σου τύχουν. Και φυσικά κατά τον σχεδιασμό του ταξιδιού φρόντισε να εντοπίσεις σημεία κατά τη διαδρομή που μπορούν να παρέχουν τεχνική υποστήριξη.

louloudik wrote:
Δυστυχως η ευτυχώς είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα και δεν γίνεται να γίνει χωρίς σκυλιά που σίγουρα θα ήταν πιο εύκολο αλλά από την άλλη και τα σκυλάκια είναι τρομερή παρέα.
Ο λόγος που αποφασίσετε να τα πάρετε είναι ο 1ος ή ο 2ος; Θα τα πάρετε επειδή δεν έχετε που να τα αφήσετε ή επειδή θέλετε να είναι μαζί σας;

 

louloudik wrote:
Καμία ιδέα σχετικά με ποδήλατα και γενικώς με τα ηλεκτρικά εχετε;;τι θα πρέπει να προσέξουμε κυρίως στην επιλογή ποδηλάτου εκτός από τη σέλα.
Γενικά, τα ηλεκτρικά δεν έχουν πολλούς φαν στο φόρουμ. Αν αποφασίσετε να πάρετε κανονικά ποδήλατα, υπάρχει ειδική κατηγορία για τη χρήση που θέλετε, τα "τουριστικά".

louloudik
Απών/απούσα

Βασικα ο δευτερος μονο καπου αναγκαστικα χωρις τα σκυλακια. Απο οτι διαβασα στη eurovelo 6 ειναι ολα πολυ οργανωμενα σχετικα με τον ποδηλατικο τουρισμο (μετα τη βουδαπεστη βεβαια). Θα μπω να διαβασω σχετικα με τα ποδηλατα.

Σε ευχαριστω πολυ

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Καλό ταξίδι!

Το eurovelo γενικά είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι περισσότερες διαδρομές να μην έχουν δυσκολίες (ανηφόρες) και περνάνε  κάθε κάποια χιλιόμετρα από "πολιτισμό". Οπότε θεωρητικά με τη φόρτιση μπαταρίας δεν θα έχεις πρόβλημα .

Θα έχεις όμως κατα τη γνώμη μου άλλα προβλήματα όπως η σχετικα μικρή αυτονομία που σου δίνει η μπαταρια, θα κανονίζεις δηλαδή τις διαμόνές σου και το χρόνο που θα περνάς κάπου, ανάλογα με τις ανάγκες της. Δεν ξέρω πόσο χρόνο φόρτισης χρειάζεται.. Φαντάζομαι πολύ περισσότερο από μια στάση για φαγητό ή καφέ.

Επίσης τα περισσότερα σπίτια όπου θα φιλοξενηθείς θα έχουν είτε κάποια αποθηκη για να βάζεις το ποδήλατό σου, ή θα πρέπει να το παρκάρεις στο δρόμο όπως οι υπολοιποι ένοικοι, κάτι που καλό θα είναι να το αποφεύγεις λόγω ασφάλειας έτσι κι αλλιως. Αυτό σημαίνει οτι θα πρέπει να το παίρνεις στο διαμέρισμα (μετα απο συνεννόηση - συνήθως δεν έχουν θέμα με αυτό τουλάχιστον οι γερμανοί). Ενα ηλεκτρικό είναι πανανβαρό και σε ανσασερ μην πολυυπολογίζεις, συνήθως τα σπίτια δεν έχουν γιατι είναι παλιά.

Και επίσης θέμα θα έχεις και με επισκευές, που είναι πιο απαιτητικές και πιο ακριβές. Δεν γνωρίζω τις οικον δυνατότητές για αυτό το ταξίδια ,αλλά σιγουρα καλύτερα θα ήταν τα χρήματα που θα γλιτώσετε απο την αγορά ηλεκτρικων, να επενδυθούν σε καλά τουριστικά ποδήλατα, τρειλερ για τα σκυλάκια κλπ. 

Κατα τ'άλλα  όλα καλά θα πάνε, το κρύο είναι κρύο, μάλλινες φανέλλες και ντύσιμο στυλ κρεμμμύδι, καλά αδιάβροχα διαπνέοντα για να μην ιδρώνεις, σκουφιά, γάντια κλπ., αδιάβροχες καλές τσάντες (Ortlieb).

Πρόβλημα επίσης θα είναι το θέμα του covid, για την ώρα και στην ευρώπη δυσκολεύουν τα πράγματα και τα συνορα δεν τα περνάς πλέον τόσο εύκολα.

kiaRRa
Απών/απούσα

Εν μέρει ζηλεύω την πρωτοβουλία, εν μέρει όχι. Αλλά πραγματικά ελπίζω να σας πάει όπως θέλετε και να το χαρείτε!

Ωστόσο, δεν μπορώ να βοηθήσω με τα ποδηλατικά αλλά λίγο με τα κτηνιατρικά..δείτε λίγο τα διαβατήρια των σκυλιών σας πριν ξεκινήσετε τι χρειάζεται και αν κάποια χώρα εχει καραντίνα (νομιζω η Αγγλία εχει ). Δείτε πόσο καιρό πριν πρέπει να εχετε κάνει τα εμβόλια που ζητά κάθε χώρα ή κάποιο titer test. Επίσης συνυπολογίστε στο κόστος του ταξιδιού και κτηνιατρική κάλυψη γιατι ένα τετοιο ταξίδι προκαλεί στρες στα σκυλια με -στην καλύτερη- εντερικά προβλήματα!

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Καλό ταξίδι!

Όλα γίνονται αρκεί να θες... και βέβαια να έχεις το κατάλληλο ποδήλατο κι εξοπλισμό. Ήτοι πανάλαφρο ποδήλατο πχ τιτανίου μη ηλεκτρικό κ.λπ. Όλα αυτά θα κοστίσουν κι αν ό,τι σκέφτεσαι είναι για 1 φορά, τότε και μόνο τότε, με βάζεις σε σκέψεις... Εάν όμως κάθε χρόνο σχεδιάζεις κι από μια νέα διαδρομή τότε είμαι follower σου!

https://www.podilates.gr/forums/podilato/apories-pro...

https://www.podilates.gr/forum/apories-protaseis-gia...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

SpyrosV wrote:
.... πανάλαφρο ποδήλατο πχ τιτανίου μη ηλεκτρικό κ.λπ. ...

Σπάιρους, αχ Σπάιρους, θα μας τρελάνεις. Θα χώσουν τρελό χρήμα για τιτάνιο, θα γλιτώσουν 400 γραμμάρια στο σκελετό και μετά τι? Θα κοτσάρουν τσαντάρες και τρέιλερ και σκυλιά...!!!!! Από μόνο του ένα παγούρι με νερό ζυγίζει σχεδόν τα διπλάσια.....

Και πως θα το ασφαλίζουν/κλειδώνουν το τιτάνιο? Μία που θα το αφήσουν να γυαλίζει στον ήλιο και μία που θα "ταξιδέψει" σε άλλα πόδια....

Αν μιλούσαμε για ταξίδι σε Αφρική / Ασία, θα έλεγα ατσάλι. Τώρα που είναι σε δυτικές / ευρωπαϊκές χώρες, ένα απλό επώνυμο αλουμίνιο με μπόλικες υποδοχές / bosses φτάνει και αρκεί.

[το ηλεκτρήλατο μου κάνει πάρα πολύ "μακρυά"... τόσο πολύ, που απορώ που ακόμα το αναφέρουμε στην κουβέντα....Χχααχαχαχχαχαχα - έχω πρόβλημα το ξέρω....]

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Αγαπητέ, όντως για τέτοια ταξίδια όλο το "πακέτο" πρέπει να θεωρηθει ως μια "επένδυση"... με απόσβεση σε βάθος χρόνου.

louloudik
Απών/απούσα

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.εγω κατέληξα κατά 90% να φτιάξω ένα surly long haul custom.οποιος έχει κάποια πρόταση με χαρα θα την ακούσω. 
Η άλλη η κοπέλα θα πάει σε ηλεκτρικό μάλλον.

ευχαριστουμε πολύ και για τα σκυλάκια.αγγλια δεν έχουμε στο πλανο.

σκεφτομαστε να πάμε από Βουδαπέστη Γαλλία μέσω του eurovelo 6 και μετά να κατέβουμε Ισπανία μέσω του 1.(και για πιο ζεστό καιρό) και τέλος να ξεκινήσουμε επιστροφή μέσω του 8.

Μετα την Ευρώπη ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά επειδή ακόμα είναι όνειρο....βλέπουμε