Συνάντηση ποδηλατών με τον Πρωθυπουργό

223 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα

Χαίρετε,

ονομάζομαι Γιώργος και είμαι ένας από τους συμμετέχοντες της πορείας που έφτασε μέχρι την οικία του κ. Παπανδρέου. Θέλω μόνο να σας ενημερώσω ότι μετά που φύγατε, (δυστυχώς πολύ νωρίς) συνομίλησα, μαζί με λίγους, ίσως πέντε ακόμα ποδηλάτες, με τον κ. Παπανδρέου.

Σε καμία περίπτωση, ούτε εγώ ούτε οι συνομιλητές μου, αφήσαμε να εννοηθεί ότι εκπροσωπούμε οποιονδήποτε άλλον πέραν του εαυτού μας. Ο κ. Παπανδρέου ήταν αρκετά χαλαρός μαζί μας και μας ζήτησε να μεταφέρουμε την επιθυμία του να συνομιλήσει με κάποιον "υπεύθυνο" ή "εκπρόσωπό" μας. Εμείς απο την πλευρά μας είπαμε ότι σήμερα βρεθήκαμε αρκετές χιλιάδες ποδηλατών όλων των ηλικιών στους δρόμους διεκδικώντας για μία ακόμα φορά μία ανθρώπινη πόλη για όλους, με επαρκές δίκτυο πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων και ΜΜΜ τα οποία να δέχονται τα ποδήλατα. Η περίπτωσεις του μετρό, του ηλεκτρικού και του ΟΣΕ τονίστηκαν ιδιαίτερα. Εξηγήσαμε ότι για να φτάσουμε μέχρι την οικία του διασχίσαμε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Αθήνας συναντώντας πλήθος παρκαρισμένων αυτοκινήτων, κάδων οικοδομικών εργασιών. Επιπλέον, αναφερθήκαμε στον ιστότοπο των ποδηλατών και στο πλήθος των απόψεων που φιλοξενεί και ο κ. Παπανδρέου ανταπάντησε αναφέροντας τα βιβλία (?) που έχει γράψει η υπουργός Περιβάλλοντος σχετικά με την χρήση του ποδηλάτου στην πόλη. Το τελευταίο που θα ήθελα να αναφέρω, είναι ότι μας ζητήθηκε να συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε παρόμοιες δράσεις και να τον ενημερώσουμε για την επόμενη "εκδήλωση - δράση", πράγμα που δεχθήκαμε.

Ελπίζω να κράτησα ένα αρκετά ουδέτερο ύφος στην μικρή μου αναφορά επί του θέματος. Αν πιστεύετε ότι για οποιονδήποτε λόγο η προσωπική μου άποψη ή/και μία λεπτομερέστερη περιγραφή θα σας φαινόταν χρήσιμη, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Τέλος, θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη για τυχόν ορθογραφικά λάθη καθώς δεν χρησιμοποιώ κάποια εφαρμογή αυτόματης διόρθωσης στην παρούσα.

Φιλικά,
Γ.Κοκολάτος

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

Νομιζω οτι η σταση σου αλλα και οι πληροφοριες που εδωσες ηταν παραπανω απο ικανοποιητικες.
Αν μη τι αλλο , μια τετοια συναντηση ειναι σημαντικη - ελπιζω συντομα να την δουμε να εξαργυρωνεται , μεσω των αναλογων υπουργειων.

Πέρυσι στην γιαουρτοπορεια (becel) πετυχαμε τυχαια σημαντικο στελεχος της προηγουμενης κυβερνησης που πηγαινε να μιλησει στο μικροφωνο της εκκινησης του "αγωνα" , και οταν του ειπαμε "χρειαζομαστε ποδηλατοδρομους" , το εξαργυρωσαμε με ενα αμηχανο χαμογελο απο την πλευρα του.

Ελπιζω , αν εχουμε την τυχη μετα απο αυτη την ποδηλατοπορεια να μας διαβαζει καποιος απο την κυβερνηση ή τις τοπικες αρχες να επανεξετασει τα αιτηματα μας που ειναι ανθρωπινα , δημοκρατικα , οικολογικα .
Το (μικρο) κοστος υιοθετησης των ειναι αντιστροφως αναλογο με το οφελος που θα προκύψει για τους πολιτες .

Nikosnikos
Εικόνα Nikosnikos
Απών/απούσα

Καλησπέρα.Εγώ έφυγα και πολλοί άλλοι (αλλα πρωτίστως εγώ) διότι είπαν κάποιοι ότι ήταν στην Αμαλιάδα (ήμουν γύρω στα 10-15 μέτρα από την είσοδο,δεν ξέρω αν το άκουσες),όποτε τι να έκανα άλλο εκεί?Ηταν και δύο που μάλλον συγκρούστηκαν τα ποδηλατά τους και ψιλοφώναζαν.

Berry
Εικόνα Berry
Απών/απούσα

Η στάση σου ήταν πραγματικά παραπάνω από ικανοποιητική (όπως είπε και ο φίλος extra)!!
Να είσαι καλά και όλοι μας να προσπαθούμε να κάνουμε "καίρια χτυπήματα" στο στόχο και όχι φανφάρες. Μέσα από μια τέτοιου είδους συνομιλία, πολύ πιθανα να έχουμε αποτέλεσμα, πόσο μάλον αν κατατεθούν προσωπικά στον Γιώργο Παπανδρέου αιτήματα εφικτά της δύσκολης κατάστασης που περνάμε αυτή τη στιγμή ως χώρα. Αιτήματα δημιουργίας μιας διαφορετικής νοοτροπίας και σεβασμού απέναντι στον πεζό και τον ποδηλάτη, αλλά και των μέσων μαζ.μεταφοράς προς όλους μας. Και λυπάμαι που δεν ήρθα, γιατί λόγω προσωπικής μου επιλογής, σιχαίνομαι τις φανφάρες και τα συνθήματα τύπου "δεν είμαστε παπούα, δεν είμαστε ζουλού" και άλλες μ@@@@@@, που προκαλούν μόνο γέλια και γραφικότητες στους όποιους αποδέκτες.

Χρησιμοποιούμε ποδήλατα ο καθένας για τους λόγους του, το ίδιο κάνει και ο πεζός με τα πόδια του. Δεν είμαστε κίνημα, δεν είμαστε τάξη. Ας ποδηλατίσουμε ο καθένας για τον εαυτό του και σίγουρα μια μέρα η δημιουργία καταλληλότερων συνθηκών θα έρθει. Και ίσως να έρθει πιο γρήγορα αν αποδείξουμε τη χρησιμότητα του ποδήλατου, απλά με τη χρήση του. Όλα τα άλλα, απλώς γραφικά για μένα!

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

podilat-iss-es wrote:
και ο κ. Παπανδρέου ανταπάντησε αναφέροντας τα βιβλία (?) που έχει γράψει η υπουργός Περιβάλλοντος σχετικά με την χρήση του ποδηλάτου στην πόλη.

Δες: http://www.minenv.gr/5/53/g5303_bikes.htm

Πολύ ωραία που έγινε τελικά καποια συνάντηση!

orck
Απών/απούσα

Πραγματικα πιστευω οτι με την παρουσα κυβερνηση εχει ελπιδες να βγει κατι καλο.

chrispi
Εικόνα chrispi
Απών/απούσα

..και τον ΠΑΡΩΝ λαο, δηλαδη ολους εμας. Παιδια, well done ξανα! Σημερα πηραμε δυναμη να συνεχισουμε να προσπαθουμε. Πολυ καλη η πορεια, πολυς και καλος ο κοσμος που ηρθε.

cookies
Απών/απούσα

Πολύ καλή η συνάντηση, αλλά ο Παπανδρέου δεν είπε κάτι?
Απλώς ανέφερε τα βιβλία που έχουν γραφτεί?
Σε αυτά που ζητήσατε δεν σχολίασε κάτι?

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

orck wrote:
Πραγματικα πιστευω οτι με την παρουσα κυβερνηση εχει ελπιδες να βγει κατι καλο.
Τουλάχιστον ο άνθρωπος ακούει. Αν δεν καταφέρουμε κάτι καλό τώρα, νομίζω δεν θα βρούμε πιο κατάλληλες συνθήκες για να αλλάξουμε τα πράγματα. Ξέρω πως τα λόγια από την πράξη έχουν κάποια απόσταση, αλλά βλέπω αυτή την απόσταση να μειώνεται.

Μπράβο στα παιδιά που είχαν την ιδέα και στα παιδιά που συναντήθηκαν με τον κο Παπανδρέου. Αν μη τι άλλο μην ξεχνάμε ότι συναντήσαμε τον πρωθυπουργό της χώρας έτσι απλά, χωρίς ραντεβού και πρωτόκολλα. Κάτι σημαίνει κι αυτό.

Και για να προλάβω κάποια πιθανά σχόλια, δηλώνω ότι δεν έχω και δεν είχα ποτέ εκλογικό βιβλιάριο.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Το πρόβλημα μας είναι ότι ο πρωθυπουργός μένει στο Καστρί ή μάλλον στο κάστρο του!
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κηφισιά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο κ.ο.κ.

Το πρόβλημα μας είναι, ότι όλοι αυτοί ΔΕΝ μένουν στην Κυψέλη, στα Πατήσια, στο Παγκράτι, στου Γκύζη στα Σεπόλια και στο Μπραχάμι και στις άλλες γειτονιές της Αθήνας, και έτσι ο κόσμος αυτός, ΔΕΝ είναι και ο δικός τους κόσμος. Βασικά το πρόβλημα μας είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι ζούνε σε έναν δικό τους κόσμο, τον δικό τους προσωπικό κόσμο και αποφεύγουν τον συγχρωτισμό με τον κόσμο των άλλων.
Για παράδειγμα τι σημασία είχε το πόσα άτομα θα ήταν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, το πόσοι δρόμοι θα έκλειναν κτλ;
Πόσο πολύ μπορεί να ενοχλούσε, ή να απασχολούσε τον πρωθυπουργό αν έγινε κάποια πορεία, συνάντηση, διαμαρτυρία στο κέντρο. Λέτε να τον ξύπναγαν οι φωνές, τα κουδουνίσματα ή το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να πάει στην δουλειά του; Λέτε να τον εντυπωσίασε ο αριθμός των ποδηλατών ή κάτι να του έλεγε αυτό για την δική του ζωή;
Κορυφαία ατάκα.. Μετά από τόσες δημοσιεύσεις, ρεπορτάζ κτλ. όσα τέλος πάντως έγιναν στον τύπο για την σημερινή συνάντηση, ο πρωθυπουργός ζήτησε να τον " ενημερώσουμε για την επόμενη "εκδήλωση - δράση" .

Γιατί; Γιατί προφανώς δεν διαβάζει τις εφημερίδες, δεν βλέπει τις ειδήσεις, δεν ακούει ραδιόφωνο, δεν κυκλοφορεί έξω.
Οι πολιτικοί μας ζούνε στον δικό τους πλανήτη. Μην παραξενεύεστε λοιπόν που αυτά που κάνουν και λένε δεν έχουν και πολύ σχέση με αυτά που ζούμε εμείς.

Τι κρίμα που δεν ήμουν εκεί να του απαντήσω.. " αν θες να μάθεις για την επόμενη "εκδήλωση" ( ναι τον γάμο και τα βαφτίσια), άνοιξε τον υπολογιστή σου, βγες από το σπίτι σου και να είσαι σίγουρος ότι κάτι θα ακούσεις φίλε.. "

orck
Απών/απούσα

Σιγα μην του εριχνες και κανα χαστουκι.
Πολυ μαγκια βρε κοπελα, χαλαρωσε λιγο.

chrispi
Εικόνα chrispi
Απών/απούσα

η αληθεια νομιζω βρισκεται καπου στη μεση. Και αυτοι (οι πολιτικοι) ζουνε στο δικο τους προστατευμενο κοσμο και εμεις που εχουμε το προβλημα και το ζουμε καθημερινα ειμαστε παθητικοι, ηττοπαθεις και παραιτημενοι. Ας αφησουμε τις γκρινιες κι ας δουμε τι μπορουμε να κανουμε για να αλλαξει κατι προς το καλυτερο. Ο καθενας απο το ποστο του και με τις δυναμεις του και κανοντας εκεινο που τον παθιαζει περισσοτερο. Missions για να αφιερωθεις και να προσπαθησεις υπαρχουν αφθονα. Διαλεγεις και παιρνεις!

george mech
Απών/απούσα

παντως εγω θα συμφωνησω με την κοπελια(μαρλεν).... ειναι κλεισμενοι στην γυαλα τους και δεν τους αφορα ουτε καν που τους αγγιζει το θεμα... οταν ζεις σε μια γειτονια που δεν περναει αυτοκινητο απο το σπιτι σου μπροστα, ειναι μεσα στο πρασινο, στις διοροφες βιλλες και στους 10μετρους δρομους, το τελευταιο πραγμα που σε νοιαζει ειναι ενας ποδηλατοδρομος... και πως να σε αγγιξει κατι οταν δεν το αντιμετωπιζεις το προβλημα εσυ ο ιδιος...?

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

Δεν λέω, σε γυάλα είναι. Ξέρουν όμως πολύ καλά και ενημερώνονται για πορείες και αριθμό συμμετοχών.

Αλλά μην είμαστε και αχάριστοι. Βγήκαν μια φορά από τη γυάλα και μας μίλησαν πρόσωπο με πρόσωπο και πάλι γκρινιάζουμε;

Τώρα θα μου πεις "και τι έγινε;"

Οκ. Είναι ένα βήμα. Κανείς δεν ξέρει. Υπομονή και θα δείξει.

george mech
Απών/απούσα

απο την απορριψη που εχουμε εισπραξει ολο αυτο το καιρο, οντως το να μιλησει μαζι μας, ειναι κατι...αν και νομιζω οτι αυτη ειναι η δουλεια τους... να μιλουν μαζι μας και να λυνουν τα προβληματα μας...

Υ.Γ.:http://tvxs.gr/news/ελλάδα/«με-το-ποδηλατάκι-θα-πάμε-στον-γιωργάκη»

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

orck wrote:
Σιγα μην του εριχνες και κανα χαστουκι.
Πολυ μαγκια βρε κοπελα, χαλαρωσε λιγο.

Ναι θα του έριχνα και ένα χαστούκι..
Γιατί χαρακτηρίζει τον εαυτό του ποδηλάτη, μιλάει με όρους ποδηλατικούς, ( θα κάνουμε ορθοπεταλιές), μιλάει για οικολογία, πράσινη ανάπτυξη κτλ κτλ κτλ αλλά τι κάνουν οι ποδηλάτες της πόλης του δεν ξέρει.
Δεν έμαθε, δεν άκουσε, δεν είδε, ΔΕΝ πήρε χαμπάρι. Και αν δεν πηγαίναμε έξω από το σπίτι του, δεν θα το ήξερε καν.
Κάναμε λάθος στην ποδηλατοπορεία. Έπρεπε το σημείο συνάντησης να είναι έξω από το σπίτι του και κατά προτίμηση στις 9 το πρωί! ( εφτά ακόμα καλύτερα! )

chrispi wrote:
η αληθεια νομιζω βρισκεται καπου στη μεση. Και αυτοι (οι πολιτικοι) ζουνε στο δικο τους προστατευμενο κοσμο και εμεις που εχουμε το προβλημα και το ζουμε καθημερινα ειμαστε παθητικοι, ηττοπαθεις και παραιτημενοι. Ας αφησουμε τις γκρινιες κι ας δουμε τι μπορουμε να κανουμε για να αλλαξει κατι προς το καλυτερο. Ο καθενας απο το ποστο του και με τις δυναμεις του και κανοντας εκεινο που τον παθιαζει περισσοτερο. Missions για να αφιερωθεις και να προσπαθησεις υπαρχουν αφθονα. Διαλεγεις και παιρνεις!

Η αλήθεια δεν είναι στην μέση φιλενάδα. Δεν νομίζω ότι ο περισσότερος κόσμος είναι ηττοπαθής. Είναι ελλιπώς ενημερωμένος και η παραίτηση του πηγάζει ακριβώς από αυτό το γεγονός.
Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι πολιτικοί του γνωρίζουν τα προβλήματα του. Οι πολιτικοί όμως δεν γνωρίζουν τα προβλήματα μας γιατί οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολιτικοί καριέρας και λόγω οικογενειακής παράδοσης και η πορεία της ζωής τους δεν είχε ποτέ καμία σχέση με πορεία της δικής μας ζωής.

Είμαι 41 ετών, και με τα δεδομένα των γονιών μου θα μπορούσα να θεωρήσω τον εαυτό μου μεσήλικα. Λοιπόν είμαι μεσήλικας και όλα αυτά τα χρόνια που έχω ζήσει σε αυτόν τον τόπο και σε αυτήν την πόλη, ( έχω ζήσει βέβαια και σε άλλους τόπους), δεν είδα να αλλάζει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Θεωρώ προσβολή, προσωπική, να μου λέει ο πρωθυπουργός της χώρας, (ναι!!! αυτός ο τύπος που τον έχουν ψηφίσει ένα κάρο ψηφοφόροι), ότι θέλει να τον ενημερώσω για την επόμενη "εκδήλωση" μου.

Δεν είναι εκδήλωση ρε μπάρμπα! Είναι το πρόβλημα μου. Είναι η καθημερινότητα μου που είναι αφόρητη και που εσύ και οι προκάτοχοι σου, ( συγγενείς σου και κουμπαρομπατζανάκηδες), δεν έχετε κάνει κάτι για να την κάνετε καλύτερη αλλά μόνο ότι πέρναγε από το χέρι σας για να την κάνετε χειρότερη.

Όχι γιατί αυτός μπορεί να είναι ο πραγματικός σας σκοπός, αυτό δηλαδή που έχετε στο μυαλό σας όταν σηκώνεστε από το κρεβάτι το πρωί, αλλά γιατί ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ.

Δεν ξέρει τίποτα για τους λόγους που εγώ χρησιμοποιώ το ποδήλατο μου.
Και δεν τους ξέρει γιατί αυτός το ποδήλατο του το έχει για μόστρα, για να το παίζει οικολόγος.

Δεν θα τον ενημερώσω για καμία "εκδήλωση" μου. Γιατί καταρχάς δεν είναι εκδήλωση, ούτε δράση, αλλά είναι ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΩΣΤΑ.

Είναι υποχρέωση του και δουλειά του να κόψει τον κώλο του να την ξέρει πριν από μένα για μένα και να έχει φροντίσει να την επιλύσει πριν βγω στον δρόμο να διαμαρτυρηθώ.

Αλλά ναι.. γιατί να τον νοιάξει και γιατί να το ξέρει;
Του ήρθε ο πρωινός μπουχός και το καυσαέριο έξω από την πόρτα του ποτέ; Δυσκολεύτηκε ποτέ να πάει στην δουλειά του; Ξοδεύτηκε ποτέ να συντηρήσει ένα μηχάνημα, ( το αυτοκίνητο του), και να μην είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσει; Πλήρωσε ποτέ έναν δρόμο, ποδηλατόδρομο, πεζόδρομο, γαμόδρομο και δυσκολεύτηκε να τον χρησιμοποιήσει;

Όχι ρε παιδιά.. Δεν πλήρωσε και δεν ταλαιπωρήθηκε ποτέ.
Εμείς του τα έχουμε πληρωμένα όλα και φροντίζουμε να περνάει αυτός ζάχαρη, ( αυτός και όλοι οι όμοιοι του) ώστε να ξυπνάει το πρωί χαρούμενος χαρούμενος και να δηλώνει απλά Άγνοια..

Όχι ένα αλλά πολλά χαστούκια τους αξίζουν.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Τι δουλειά έκανε αυτός και η οικογένεια του και μένει στο Καστρί σε αυτήν την ωραία βίλα; ( και όλοι οι υπόλοιποι όμοιοι του για να μην παρεξηγηθώ ότι έχω πρόβλημα μαζί του ειδικά... )
Αλήθεια τι δουλειά έκανε να την κάνω και εγώ;;
Έχει δουλέψει ποτέ οχτάωρο; Έχει πάρει ποτέ του κάποιο μισθό μετά των ενσήμων;

Τι δουλειά έκανε και έχει περιουσία;

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

Βρε Μαρλέν, αυτά που λες δεν είναι λάθος. Βγάζεις ένα μπινελίκι 10ετιών που το έχουμε όλοι στο στόμα μας. Όμως δείχνει κάτι να αλλάζει. Γίνονται βήματα. Και στα οικολογικά δείχνει να βλέπει σωστά. Δείχνει να είναι προσιτός και απλός. Μην τον πάρουμε από τα μούτρα ακόμα δεν ανέλαβε. Που ξέρεις, καμμιά φορά κάποια πράγματα αλλάζουν από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο λογαριασμός στο τέλος θα δείξει. Εδώ θα είμαστε.

Όσο ζω, ελπίζω να αλλάξει κάτι.

GeorgeHH
Απών/απούσα

Θα πω κάτι κι ας φανεί βάρβαρο εγκληματικό κλπ

ΘΑΝΑΤΟς ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΠΟΛΙΤΙΚΟΥς ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕς-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ(ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ)

ΔΡΟΜΟΙ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ, ΑΝΤΕ ΡΕ ΑΠΑΤΑΙΩΝΑ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΣΥΧΑΘΗΚΑ ΠΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΜΟΥ ΑΣ ΣΒΗΣΤΕΙ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΝΟ ΑΛΛΑ ΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ

10000 ΣΥΓΝΩΜΗ

ευτυχώς που δεν πήγα στην πορεία δηλαδή γλύτωσα τη φάτσα του

pyramidas
Εικόνα pyramidas
Απών/απούσα

Διαβασε καλυτερα τα ποστ και μετα εκφρασε την οργη σου.

Ο ανθρωπος δεν κατεβηκε με το ποδηλατο στην πορεια αλλα δεχτηκε 5 ατομα που ειχαν μεινει για να συζητησουν.

Προσωπικα πιστευω στον Γιώργο Παπανδρέου.Και ειμαι σιγουρος οτι εχει ειδη μπει στο podilates.gr Και δεν πιστευω οτι ειναι ωραιο να διαβαζει για θανατο στους πολιτικους ή φρασεις του τυπου 'θα του εριχνα χαστουκια'

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

aiolos wrote:
Βρε Μαρλέν, αυτά που λες δεν είναι λάθος. Βγάζεις ένα μπινελίκι 10ετιών που το έχουμε όλοι στο στόμα μας. Όμως δείχνει κάτι να αλλάζει. Γίνονται βήματα. Και στα οικολογικά δείχνει να βλέπει σωστά. Δείχνει να είναι προσιτός και απλός. Μην τον πάρουμε από τα μούτρα ακόμα δεν ανέλαβε. Που ξέρεις, καμμιά φορά κάποια πράγματα αλλάζουν από εκεί που δεν το περιμένεις.

Ο λογαριασμός στο τέλος θα δείξει. Εδώ θα είμαστε.

Όσο ζω, ελπίζω να αλλάξει κάτι.

Νομίζεις ότι είναι αυτό που δείχνει. Γιατί έτσι του έχουν πει να κάνει.
Γιατί έτσι του έχει πει ο σύμβουλος δημοσίων σχέσεων. ( γιατί αυτό θα του έλεγα να κάνει και εγώ). Να σε πηγαίνει με τα νερά σου για να μην σε έχει μπροστά σου, έξω από το σπίτι του να του σπας τα @@ με τις εκάστοτε απαιτήσεις σου, ( εσύ και όλοι μας).
Νομίζετε ότι κάτι αλλάζει. Δεν αλλάζει. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, η πόλη και η χώρα αυτή ήταν ίδιες. Δεν άλλαξε κάτι στην ανοργανωσιά, την ασχήμια την έλλειψη ποιότητας ζωής. Το μόνο που άλλαξε είναι η κλίμακα στην οποία γίνονται αυτά. ( προς το χειρότερο).

Βγήκε να μιλήσει στους ποδηλάτες γιατί τον ξεβόλεψαν , σήμερα Κυριακή που θα έτρωγε το στιφάδο της μαμάς του, βγήκε γιατί φαντάστηκε ότι θα είχαμε μαζί και ένα σύνταγμα δημοσιογράφους... ( say cheese.. μας τραβάνε φωτογραφία).

Διαφορετικά δεν θα έβγαινε και δεν θα σου μίλαγε.

Τον είδε ποτέ κανείς να περπατάει στον δρόμο αυτόν και τους ομοίους του;
Τους είδε ποτέ κανείς να παίρνουν το λεωφορείο να πάνε στο σπίτι τους, να φάνε και την ζέστη και την μπίχλα και το στριμωξίδι και να συγχρωτιστούν με αυτούς όλους τους οποίους συγχρωτιζόμαστε και εμείς στην καθημερινότητα μας;
Του έκλεψε ποτέ κανείς το πορτοφόλι, έτσι ρωτάω για παράδειγμα, γιατί είναι και το πιο απλό να στο κλέψουν;
Μήπως το ποδήλατο με διάρρηξη στο σπίτι του;

Νομίζετε παιδιά ότι κάτι αλλάζει.. Δεν είναι κακό.. η ελπίδα πεθαίνει τελευταία..
Όμως με την ελπίδα θα μείνουμε στο τέλος..

GeorgeHH
Απών/απούσα

MARLENE ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ Ως ΑΤΟΜΟ RESPECT ΑΠΛΑ ΧΩΣΤΑ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΛΕς ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΗ, ΝΑ ΤΟΥς ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ

ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟς ΤΗς ΠΟΥΤ##Σ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΗς ΧΩΡΑς

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

Ερώτημα λοιπόν.

Ζητάμε πολιτικούς προσιτούς, ευαίσθητους, καθαρούς, απλούς, κοντά στον πολίτη, αποφασιστικούς, ζητάμε...

τον Ούλωφ Πάλμε.

Είμαστε έτοιμοι να τον δεχτούμε αν και όταν έρθει ή θα τον στείλουμε στον αγύριστο;

Δεν λέω ότι ήρθε, δεν κάνω τέτοιες συγκρίσεις. Είμαστε όμως έτοιμοι; Το αξίζουμε; εμείς είμαστε οι ιδανικοί και τέλειοι πολίτες; Είμαστε άμοιροι ευθυνών για αυτούς που ψηφίζουμε τόσα χρόνια; για τους λόγους που τους ψηφίζουμε; Και μην παίρνεις παράδειγμα τον εαυτό σου. Είναι άλλοι 9.999.999(περίπου οκ;).

wannabe
Απών/απούσα

αρχικά καλώς σας βρήκα, 1ο ποστ γαρ.

γράφω με την αφορμή της είδησης της συνάντησης που ελπίζω να είναι σημείο καμπής για το πόσο ακούει το κράτος και οι δομές του το αίτημα των πολιτών για βελτίωση των συνθηκών ζωής ΚΑΙ μέσα απο την διευκόλυνση χρήσης του ποδηλάτου.

το οτι σας δέχτηκε μπορώ να πω οτι είναι ενθαρρυντικό για τις προθέσεις του.
ο συγγραφέας του ποστ ξεκαθαρίζει οτι δεν μίλησε σαν εκπρόσωπος κάποιου και είναι εξαιρετικά τιμητικό για αυτόν.
με ξένισε λίγο το γεγονός οτι ο ΓΑΠ θέλησε να μιλήσει με κάποιον "εκπρόσωπο" ή "υπεύθυνο". ελπίζω να καταλαβαίνει, ή να το καταλάβει με τις μελλοντικές δράσεις, οτι είναι μια μαζική κίνηση χωρίς "αρχηγούς" και το αίτημα δεν είναι κάποια εξειδικευμένη ενέργεια που θα ικανοποιήσει κάποια μικρή ομάδα αλλά ευρεία δράση για το σύνολο των πολιτών. ως τέτοια λοιπόν, ο ίδιος ως δημοκρατικά εκλεγμένος πρωθυπουργός, και η κυβέρνηση του είναι οι πλέον αρμόδιοι να υλοποιήσουν τα όποια σχέδια και ενέργειες-δομές-υποδομές διευκολύνουν και προωθούν την χρήση του ποδηλάτου. είτε ως μέσο μεταφοράς είτε ως αναψυχή.

@μαρλέν
την τελευταία φορά που σαβουρώθηκα δεν έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.αναλογικά λοιπόν δεν περιμένω να σερφάρει το web για να πετύχει την νέα ημ/νια ποδηλατοπορείας.

GeorgeHH
Απών/απούσα

Ρε φίλε αίολος πως περιμένεις να είναι σωστοί πολίτες και πολιτικοί οταν έχουν πελατιακή σχέση όσοι έχουν? δε λέω οτι δε φταίνε-φταίμε κάποιοι,αλλά εδω η χώρα χάνεται τόσα χρόνια
τι έχουν κάνει? και πρέπει να τους σεβαστούμε? και πρέπει να συναλλαγούμε μαζί τους?είναι ακριβως οπως τα είπε marlene καταχράζονται τα πάντα,δε λέω όλοι οι πολιτικοί του κόσμου κάπως έτσι είναι αλλα η χώρα τους έχει διαφορές απο τη δικιά μας,παρά τα τόσα χρόνια ιστορίας μας

και κατι άλλο ακόμα και οι εκλογές-δημοσκοπήσεις είναι νοθευμένες επίτηδες για να βγαίνουν 2 κόμματα μόνο

Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας(δάνεια,ποτά,αμάξια,καταπατήσεις,παρανομίες,σεβασμός προς τον συμπολίτη,σκουπίδια,σπρωξίδια στο Μετρό κλπ...)έτσι ώστε να μη τους ταίζει το σάποιο σύστημα τους

kynhgos77
Απών/απούσα

Μαρλενε οπως ειπε και καποιος αλλος τυπος αντι για κατι συνθηματα του κολου που φωναζετε τα οποια μονο γελια φερνουν και την δικη μου απογοητευση οταν πηγαινω σε ποδηλατοβολτες, πολυ καλυτερο ειναι αυτο που εγινε σημερα.
Τι θα ελεγες αραγε με το κλαψιαρικο στυλ σου αν δεν εγβαινε να δει τους εκει ποδηλατες? Και πως κρινεις εσυ τα παιδια που πηραν αποφαση να πανε? Απο το σπιτι σου? Εσυ που ησουνα? Γιατι δεν πηγες εσυ να τον χαστουκισεις και να τον βρισεις?
Τα ΘΑ και τα ΑΝ αστα μονο για τους πολιτικους που σιχαινεσε, μην τα υιοθετεις και η ιδια. Η κανε κατι στην πραξη η απλα βουλωσετο και παραδεξου αν οχι την κινηση του πρωθυπουργου , την αποφαση των παιδιων να πανε εκει.
Ενα μπραβο για μενα στα παιδια που πηραν την αποφαση να πανε και δεν ανηκουν στους πεσπεσακηδες και στους θαθαδες.

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

georgehh wrote:
Ρε φίλε αίολος πως περιμένεις να είναι σωστοί πολίτες και πολιτικοί οταν έχουν πελατιακή σχέση όσοι έχουν? δε λέω οτι δε φταίνε-φταίμε κάποιοι,αλλά εδω η χώρα χάνεται τόσα χρόνια
τι έχουν κάνει? και πρέπει να τους σεβαστούμε? και πρέπει να συναλλαγούμε μαζί τους?είναι ακριβως οπως τα είπε marlene καταχράζονται τα πάντα,δε λέω όλοι οι πολιτικοί του κόσμου κάπως έτσι είναι αλλα η χώρα τους έχει διαφορές απο τη δικιά μας,παρά τα τόσα χρόνια ιστορίας μας

και κατι άλλο ακόμα και οι εκλογές-δημοσκοπήσεις είναι νοθευμένες επίτηδες για να βγαίνουν 2 κόμματα μόνο

Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει να αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας(δάνεια,ποτά,αμάξια,καταπατήσεις,παρανομίες,σεβασμός προς τον συμπολίτη,σκουπίδια,σπρωξίδια στο Μετρό κλπ...)έτσι ώστε να μη τους ταίζει το σάποιο σύστημα τους


Η σχέση λοιπόν είναι αμφίδρομη. Μην περιμένουμε να αλλάξουν οι πολιτικοί πρώτα, αν δεν ξυπνήσουμε εμείς. Εμείς, οι ποδηλάτες συγκεκριμένα, κατεβήκαμε 1500, 2000, 5000, πόσοι; Για να ρυθμιστούν τα χρέη κάποια ΠΑΕ κατεβαίνουν τουλάχιστον 10πλάσιοι. Οι πολιτικοί φταίνε μόνο; Μα οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Είναι ότι τους ζητάμε να γίνουν.

Αύριο έρχεται ένας τρελός υποψήφιος και σου λέει, "απολύω τους υπαλλήλους που δεν χρειάζονται, τέρμα τα ΙΧ στο κέντρο, κομμένες οι λαμογιές". Υπάρχει περίπτωση να δει έστω και το προάυλιο της βουλής;

Εμάς λοιπόν ο στόχος μας είναι να αλλάξουμε τους ανθρώπους, να κατεβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους στο δρόμο με ποδήλατο. Σε αυτό βοηθάει και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, καλώς έγινε και μπράβο. Δεν θα αλλάξει τα πράγματα κανένας πολιτικός, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, αν δεν τα αλλάξουμε εμείς. Κι αυτός από εμάς περιμένει.

Αν νομίζουμε ότι θα πάρει το μαγικό ραβδί και θα αλλάξει τα πάντα αύριο, είμαστε γελασμένοι. Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Γιατί άντε και κάνει παντού ποδηλατόδρομους, άντε μας βάζει και στο Μετρο, άντε και διώχνει και τα ΙΧ από το κέντρο... Ποιός θα κάνει ποδήλατο; Δεν πρέπει να πείσουμε τον κόσμο γι αυτό; Εκτός κι αν είμαστε τόσοι πολλοί και δεν το έχω καταλάβει.

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τον Αίολο

aiolos wrote:

Αν νομίζουμε ότι θα πάρει το μαγικό ραβδί και θα αλλάξει τα πάντα αύριο, είμαστε γελασμένοι. Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Γιατί άντε και κάνει παντού ποδηλατόδρομους, άντε μας βάζει και στο Μετρο, άντε και διώχνει και τα ΙΧ από το κέντρο... Ποιός θα κάνει ποδήλατο; Δεν πρέπει να πείσουμε τον κόσμο γι αυτό; Εκτός κι αν είμαστε τόσοι πολλοί και δεν το έχω καταλάβει.

Παραθέτω μια δική μου εμπειρία σχετικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον έχω συναντήσει στο...σινεμά, όταν ήταν υπουργός εξωτερικών. Ήταν με την οικογένειά του και το έργο που παιζόταν ήταν το "Bulworth" με τον Warren Beatty (αρνητικό για τους πολιτικούς και την πολιτική). Ο Γιώργος ήταν απλός με όλους, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ζήτησε από τους άντρες της προσωπικής του φρουράς να δουν την ταινία και να μη "πιάσουν πόστα".
Δεν ήμουν και δεν είμαι ψηφοφόρος του Γιώργου Παπανδρέου. Θέλω όμως να ελπίζω. Θέλω να έχω μια ελπίδα ότι ναι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ένα προαίσθημα ενισχυόμενο από τα πρώτα δείγματα πράξεων της κυβέρνησης μου δίνει αισιοδοξία ότι αυτό μπορεί και να επιτευχθεί. Πρώτα όμως ας ακούσουμε τον Αίολο. Νομίζω πως ότι είπε είναι το "κλειδί" του όλου θέματος.
Ομολογώ ότι έχω βαρεθεί την γκρίνια σ' αυτή τη χώρα. Ας την παραμερίσουμε και αν υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία ας γίνει η ορθή της εγκμετάλευση.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

aiolos wrote:
[...]Είμαστε όμως έτοιμοι; Το αξίζουμε; εμείς είμαστε οι ιδανικοί και τέλειοι πολίτες; Είμαστε άμοιροι ευθυνών για αυτούς που ψηφίζουμε τόσα χρόνια; για τους λόγους που τους ψηφίζουμε; Και μην παίρνεις παράδειγμα τον εαυτό σου. Είναι άλλοι 9.999.999(περίπου οκ;).

Όχι δεν είμαστε.. Και δεν είμαστε γιατί όπως ειπώθηκε παρακάτω έχουμε πελατειακή σχέση με τους πολιτικούς μας, που είναι επαγγελματίες για αυτό και έχουν πελάτες. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να σπάσει. Κρατάει από τον καιρό του Δηλιγιάννη και του Τρικούπη ο δικομματισμός* και η πελατειακή σχέση, που όμως και αυτή ακόμα, δυσλειτουργεί.
( *κοιτάξτε των κατάλογο των Ελλήνων πρωθυπουργών στην wikipedia να δείτε ποιες οικογένειες κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Διαβάστε λίγο ιστορία και θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα).
Σαφώς και προϋποθέτει σκεπτόμενους πολίτες μία άλλης μορφής δημοκρατία.. Αλλά όταν ο οποιοσδήποτε σκεπτόμενος πει αυτό που σκέπτεται τότε θα του πουν ότι γκρινιάζει και ότι είναι κλαψιάρης, απλά γιατί δεν ανέχεται τα ημίμετρα, όπως με κατηγόρησε εδώ ο khnhgos77 του οποίου το ποστ παραθέτω..

kynhgos77 wrote:
Μαρλενε οπως ειπε και καποιος αλλος τυπος αντι για κατι συνθηματα του κολου που φωναζετε τα οποια μονο γελια φερνουν και την δικη μου απογοητευση οταν πηγαινω σε ποδηλατοβολτες, πολυ καλυτερο ειναι αυτο που εγινε σημερα.
Τι θα ελεγες αραγε με το κλαψιαρικο στυλ σου αν δεν εγβαινε να δει τους εκει ποδηλατες?

Ναι και εμένα δεν με εκφράζουν τα συνθήματα του κώλου, όπως τα αποκαλείς, και για αυτό δεν τα φωνάζω. Δεν κρίνω εκείνους που πήγαν να τον βρουν, δεν κλαίγομαι, αλλά είμαι αρκετά ρεαλίστρια για να ξέρω τι μου γίνεται και να μην έχω φρούδες ελπίδες και να χαίρομαι, επειδή η αυτού μεγαλειότης καταδέχτηκε να βγει να μιλήσει από το σπίτι του.

Για να στο πω πιο απλά, δεν κολακεύομαι γιατί καταδέχτηκε να βγει να μιλήσει. Δεν μας έκανε καμία ιδιαίτερη τιμή, ούτε μας έλυσε κάποιο πρόβλημα. Βγήκε γιατί ήμασταν έξω από την πόρτα του, απλά και μόνο για αυτό.

Θα τον παραδεχτώ και θα τον θεωρήσω μεγάλο μάγκα όταν θα βγει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στον δρόμο και θα πάει μέσα στην πόλη να δει πως ζει ο κόσμος, όταν θα συγχρωτιστεί με τον κόσμο και θα σταματήσει να απαντάει τυπικά γιατί αυτό πρέπει να κάνει.

aiolos wrote:

Η σχέση λοιπόν είναι αμφίδρομη. Μην περιμένουμε να αλλάξουν οι πολιτικοί πρώτα, αν δεν ξυπνήσουμε εμείς. Εμείς, οι ποδηλάτες συγκεκριμένα, κατεβήκαμε 1500, 2000, 5000, πόσοι;
[...]Αύριο έρχεται ένας τρελός υποψήφιος και σου λέει, "απολύω τους υπαλλήλους που δεν χρειάζονται, τέρμα τα ΙΧ στο κέντρο, κομμένες οι λαμογιές". Υπάρχει περίπτωση να δει έστω και το προάυλιο της βουλής;
[...]Δεν θα αλλάξει τα πράγματα κανένας πολιτικός, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, αν δεν τα αλλάξουμε εμείς. Κι αυτός από εμάς περιμένει.

Όχι δεν είναι απόλυτα έτσι. Δεν μπορεί να περιμένει από "εμάς" να λύσουμε τα προβλήματα γιατί εμείς τον έχουμε διορίσει να τα λύσει αυτός ( με την βοήθεια μας). Το πρόβλημα ξεκινάει από το γεγονός ότι ο ίδιος ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ καν ποια είναι τα προβλήματα μας. Και δεν ξέρει γιατί εμείς είμαστε εδώ, και εκείνος κάπου αλλού. Δεν ξέρει αν εγώ π.χ έχω να πληρώσω το ρεύμα μου, δεν ξέρει αν έχω λεφτά να φάω και είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχει στις παραστάσεις του, το να μην έχεις να φας...
Το παλικάρι πήγε και σπούδασε στο Χάρβαρντ.. Εγώ δεν το έχω δει ούτε στον ύπνο μου, γιατί η οικογένεια μου δεν είχε τα λεφτά να με στείλει εκεί.
ΜΙΛΑΜΕ ΔΗΛΑΔΉ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ .. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΛΙΜΑΚΑ με ότι προϋποθέτει αυτό σε γνώσεις, παραστάσεις και εμπειρίες.. (με ποιανού όμως τα λεφτά πήγε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ;;; Έλα ντε;; Και αυτός και ο Σαμαράς;; )

Ακόμα και πελατειακά να το δεις, θα πρέπει να μας εξυπηρετήσει ως καλός έμπορος που έχει πελάτες, αλλά το σύνηθες είναι να μην συμβαίνει ούτε αυτό.
Η σχέση είναι πελατειακή, αλλά τελικά ο πελάτης, που πληρώνει, έχει πάντα άδικο...

wannabe wrote:
[...]
@μαρλέν
την τελευταία φορά που σαβουρώθηκα δεν έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.αναλογικά λοιπόν δεν περιμένω να σερφάρει το web για να πετύχει την νέα ημ/νια ποδηλατοπορείας.

Να σερφάρει ( ο Παπανδρέου και ο κάθε συνάδελφός του). .. όχι για να ανακαλύψει γιατί σαβουρώθηκες αλλά για να καταλάβει, αφού το δίκτυο είναι διαδραστικό και πιο αντικειμενικά ενημερωμένο από τα κατευθυνόμενα κανάλια, που και πως ζει ο λαός ο οποίος τον ψήφισε. ( αφού ξεσκιστήκανε να μας λένε για την κοινωνία της πληροφορίας, ας επωφεληθούν των πληροφοριών... :)

Να μπει και στο δίκτυο, να ψάξει και τις σελίδες, όπως τις ψάχνουμε και εμείς και τις βρίσκουμε, να βγει και στον δρόμο, να πάει και στα καφέ και στα μαγαζιά και στα νυχτερινά κέντρα και στις εταιρίες και στις λεωφόρους και στα ΜΜΜ να μάθει τι γίνεται.
Πως γίνεται να κυβερνάς έναν τόπο άμα δεν ξέρεις τι στο διάβολο κάνει αυτός ο τόπος ιδίοις όμμασι;;

Ονομάστε μου παρακαλώ έναν Έλληνα πολιτικό, που έχει αίσθηση του τι γίνεται γύρω του. Έναν ρε παιδιά.. δεν ζητάω πολλά..

saturn
Απών/απούσα

Εγώ του έστειλα ήδη mail για την επόμενη συνέλευση (Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, Πολυτεχνείο) και το επόμενο critical mass (1/2)

kourbeti
Εικόνα kourbeti
Απών/απούσα

Το πιο ωραίο στην πολύωρη "πορεία" προς τα βόρεια προάστια ήταν το αίσθημα πως αυτή η απλή κίνηση, το να μαζευτούνε καμπόσοι και να ανηφορίσουν προς το σπίτι του γιωργάκη, εμπεριείχε κάτι το σημαντικό.

Ένιωθα ότι η μεγάλη παρέα μας, καθώς κινούνταν ανάμεσα στους άναυδους οδηγούς και τους σαστισμένους πεζούς, πέρναγε με τον πιό άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο ένα μήνυμα υγείας (όχι μόνο σωματικής... ), έδινε μια αύρα φρεσκάδας μέσα στην πλήρως βαλτωμένη ελληνική κοινωνία.

Βέβαια η αναπόφευκτη ευεξία (στα όρια της μαστούρας) που προκαλεί η πολύωρη ποδηλασία, με έκανε να βλέπω πολλαπλασιασμένα τα θετικά αυτής της ιστορίας, και να νιώθω τώρα μια τρυφερή συμπάθεια για όσους την στερήθηκαν, με αποτέλεσμα να εκφράζουν τις παραδοσιακές γραφικές γκρίνιες της ιδιαίτερης φυλής μας.