Λάθη Kλειδώματος - Quiz - Απαντήσεις

Λάθη Kλειδώματος - Οι απαντήσεις

1

ΛΑΘΟΣ
Αρχίζουμε με ένα σχετικά εύκολο. Προφανώς το παλουκόσελο ειδικά αυτό με το μπλοκάζ δεν αρκεί για να σώσει το ποδήλατό μας. Μπορούμε απλώς να το χαρίσουμε κατευθείαν και να μας εκτιμούνε κιόλας.

2

ΛΑΘΟΣ
Εδώ τώρα τους δυσκολέψαμε λίγο θα αναγκαστούν να βρουν μια πένσα, σε περίπτωση που δεν έχουν νυχοκόπτη (για να κόψουν την …ας την πούμε κλειδαριά) ή κανένα κατσαβίδι αν είναι καλοί άνθρωποι και έχουν αποφασίσει να μας αφήσουν την σχάρα.

3

ΛΑΘΟΣ
Αλλά όλο και βελτιωνόμαστε. Εδώ έχουμε τρία προβλήματα. Πρώτον η μπροστά ρόδα μας που βγαίνει εύκολα είναι εκτεθειμένη. Δεύτερον όσο λιγότερο γεμάτη είναι η κλειδαριά μας, τόσο περισσότερο χώρο έχουν για να δουλέψουν οι κλέφτες. Τρίτον, αν μετακινήσει λίγο το ποδήλατο μας, η κλειδαριά θα πέσει στο έδαφος παρέχοντάς του ένα υπέροχο αμόνι. Φέρτε τα σφυριά.

4

ΛΑΘΟΣ
Η κλειδαριά μας εδώ είναι μια χαρά αλλά το συρματόπλεγμα είναι επαρκές για την ασφάλεια του ποδηλάτου μας μόνο αν είναι να αγοράσουμε τσίχλες από το περίπτερο που είναι στα 5 μέτρα. Η ρόδα μας είναι εκτεθειμένη (έχω μπλοκάζ γαμώτο)
Κρυφή λεπτομέρεια: Αν βαριέται να το πάρει ολόκληρο, μπορεί να μας αλλάξει τα φώτα. Τα ξέχασα πάνω. (Για όσους πούνε μα και στην άσκηση 1 εκεί είναι, έχουμε να απαντήσουμε ότι σ’ όποιον έπαιρνε μόνο τα φώτα, θα έπρεπε να του κάνετε το τραπέζι… καλός άνθρωπος.

5

ΣΩΣΤΟ
Η νιρβάνα του ποδηλάτη. Επιτέλους το ποδήλατο μας είναι ασφαλές. Και είχα ξελαιμιαστεί να το κοιτάζω από το παράθυρο. (Θεωρούμε δεδομένο ότι πριν το κλειδώσουμε ελέγχουμε ότι η κολώνα δεν κουνιέται και έχει ένα αρκετά μεγάλο σήμα από πάνω ώστε να μην χωράει από πάνω η κλειδαριά μας)

6

ΛΑΘΟΣ
Αυτό θα ήταν σωστό μόνο αν η μπροστά ζάντα μας αξίζει περισσότερο από το υπόλοιπο ποδήλατο μας. Προφανώς κάποιος μπορεί να πάρει το υπόλοιπο ποδήλατο. Αν βρει και τον φίλο μου παρακάτω, που κλειδώνει μόνο το σκελετό, δεν θα αναγκαστεί να το κουβαλήσει καν στον ώμο.

7

ΛΑΘΟΣ
Η οικολογική σας συνείδηση θα έπρεπε να σας αποτρέψει εξ’ αρχής από αυτό. Το στήριγμα του δενδρυλλίου ξεριζώνεται με την μία και έπειτα …κρίμα το δεντράκι. Αυτή ήταν μια ερώτηση με χαμηλό ποσοστό επιτυχίας 59%.
8

ΣΩΣΤΟ
Αυτή την φορά το πετύχαμε. Με μια κλειδαριά 3 τρυγόνια. Σκελετός, μπάρα και ζάντα, όλα κλειδωμένα.

9

ΛΑΘΟΣ
Ελπίζουμε να είδατε τα προφανή ότι δηλαδή το ποδήλατο μας δεν είναι κάπου κλειδωμένο. Ότι η κλειδαριά μας είναι επαρκής για να κλειδώσουμε το καρότσι της λαϊκής (αρκεί να είναι άδειο) αλλά όχι και το ποδήλατο μας. Πέραν της αντοχής του συρματόσχοινου, η συγκεκριμένη φέρει και κλειδαριά συνδυασμού, η οποία κάποιος που έχει εξασκηθεί ελαφρά μπορεί να ανοίξει σε μικρό χρονικό διάστημα.

10

ΣΩΣΤΟ
Μια ζάντα και ο σκελετός μου είναι ασφαλή. Θα κοιμηθώ ήσυχος και σήμερα το βράδυ.

11

ΛΑΘΟΣ
Είναι ερώτηση παγίδα. Έπρεπε να είχαμε τραβήξει από πιο κοντά τη φωτογραφία. Η κλειδαριά περιέχει μέσα και τους δύο σωλήνες και άρα δεν έχει κλειδώσει τον σκελετό μας. Αυτή τουλάχιστον η κλειδαριά έχει μικρή διάμετρο. Αν ήταν σπιράλ που έχουν διάμετρο μέχρι και ένα μέτρο θα έβγαινε για πλάκα.

Δυστυχώς αυτή ήταν μια ερώτηση με 34% ποσοστό επιτυχίας. Προσοχή λοιπόν. Όταν κλειδώνουμε το ποδήλατο, η κλειδαριά να περνάει μέσα από τον σκελετό και όχι γύρω του.

12

ΛΑΘΟΣ
Τουλάχιστον αν έχουμε δώσει πολλά λεφτά για την κλειδαριά, δεν κινδυνεύει (η κλειδαριά). Θα τη βρούμε εκεί αργότερα. Αν δεν χωράει το τιμόνι από την κλειδαριά μας, το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα κλειδί Άλεν για να λύσει το τιμόνι και να απελευθερώσει και κανένα συρματόσχοινο αν χρειαστεί.

13

ΚΑΡΑΛΑΘΟΣ
Η τυχερή μέρα του κλέφτη ποδηλάτων και υποψιάζομαι όχι και η δική μου. Ούτε καν να ξέρει να ανοίξει μπλοκάζ όπως στην ερώτηση 1 δεν χρειάζεται. Σηκώνει λίγο το ποδήλατο και έφυγε. Αν βρει και ένα κομμάτι σπάγκο για να μην κρατάει την κλειδαριά συνέχεια, θα φτάσει στο λιμέρι χωρίς να πιαστεί καν το χέρι του.

Το κείμενο αυτό δεν προσπαθεί να κοροϊδέψει κανέναν. Ένας από τους γράφοντες έχει πέσει πάνω από μια φορά θύμα κλοπής μέχρι να αποφασίσει να επενδύσει σε σοβαρές κλειδαριές.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι