Τα άσπρα σχέδια των Πρόβος - Το άσπρο σχέδιο για τα ποδήλατα και όχι μόνο

Πολλές δραστηριότητες των Πρόβος επικεντρώνονταν στο να επιλύσουν το πρόβλημα του πως να γίνει το Άμστερνταμ πιο βιώσιμο. Τα σχέδια τους τα αποκαλούσανε «άσπρα σχέδια»

Το άσπρο σχέδιο για τα ποδήλατα – Επινοημένο από τον Luud Schimmelpenninck που το προώθησε αργότερα ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Το σχέδιο διεκδικούσε το κλείσιμο του κέντρου (τουλάχιστον το δίκτυο των παλιών καναλιών) σε κάθε μηχανοκίνητο όχημα συμπεριλαμβανομένων και των μηχανών, κάτι που θα βελτιώνε την συχνότητα της δημόσιας συγκοινωνίας πάνω από 40% και θα γλύτωνε δύο εκατομμύρια γκίλντες κάθε χρόνο. Τα ταξί, ως ημιδημόσια συγκοινωνία στην πόλη θα έπρεπε να γίνουν ηλεκτροκίνητα με μέγιστη ταχύτητα τα 40χλμ/ώρα. Το σχέδιο προυπέ8ετε την αγορά 20.000 ποδηλάτων από τον δήμο κάθε χρόνο. Αυτά τα ποδήλατα θα ήταν δημόσια περιουσία και θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιούν όλοι. Οι ίδιοι οι Πρόβος έγιναν εθελοντές βάφοντας τα ποδήλατα τους άσπρα. Μετά από την απόρριψη της πρότασης από τον Δήμο, οι Πρόβος αποφάσισαν να προμηθεύσουν με άλλους τρόπους τα ποδήλατα. Έβαψαν τα πρώτα ποδήλατα άσπρα και και τα άφησαν στο δρόμο για δημόσια χρήση. Η αστυνομία στη συνέχεια μάζεψε όλα τα άσπρα ποδήλατα και τα κατάσχεσε, επειδή παραβίαζαν τον δημοτικό νόμο που απαγόρευε στους πολίτες να αφήνουν τα ποδήλατά τους ξεκλείδωτα. Οι Πρόβος άσκησαν αντίποινα κλέβοντας μερικά ποδήλατα της αστυνομίας. Όταν οι Πρόβος τελικά πήραν τα ποδήλατά τους πίσω, τα εξόπλισαν όλα με κλειδαριές με συνδυασμούς και έγραψαν τους συνδυασμούς πάνω στα ποδήλατα.
Διαβάστε και το κείμενο που μοιράστηκε για το σχέδιο για τα άσπρα ποδήλατα

Και ένα ακόμα σχετικό:
Το άσπρο σχέδιο για τα πτώματα σχεδιάστηκε από την αγανάκτηση για τους νεκρούς πεζούς από αυτοκίνητα. Το σχέδιο διεκδικούσε τη δημιουργία προειδοποιητικών μνημείων –memento mori- στα μέρη των τροχαίων ατυχημάτων σχεδιάζοντας το περίγραμμα του θύματος, χαράζοντας το σε βάθος 2,5 πόντων και γεμίζοντας το με άσπρο κονίαμα. Όλα αυτά θα έπρεπε να γίνουν από τον φονιά.

Επίσης και άλλες δραστηριότητες των Πρόβος είχαν συχνά το επίθετο «άσπρο». Σημειώσεις για την Λευκή Ποίηση από τον Pieter Beek που ισχυριζόταν ότι έγραφε κατανοητή ποίηση, όχι μόνο «διανοητικά μέτρα και παζλ». Η Άσπρη Φιλοσοφία θεωρούσε την εργασία (ειδικότερα την ανιαρή εργοστασιακή εργασία) ξεπερασμένη.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
wp