Αναπαλαίωση Solex 3800S (1966)

83 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

τρομερή πόζα Σωτήρη ,χρησιμεύεις και σαν ορθοστάτης

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Το θέμα είναι πώς είχα ισορροπήσει μ'αυτή την πόζα.
Αλλά βλέπεις πάνε 20 χρόνια από τότε Γιάννη...

ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Εικόνα ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Απών/απούσα

Sotos62 wrote:
Το θέμα είναι πώς είχα ισορροπήσει μ'αυτή την πόζα.
Αλλά βλέπεις πάνε 20 χρόνια από τότε Γιάννη...

σωτηρη η φωτο μαζη με την bmw εισαι ολα τα λεφτα..! και σαν bmwδακιας που ειμαι ολοιγον τι..γουσταρω τρελα τι φωτο..αλλα και αυτην η κορμοστασια σου ειναι ολα τα λεφτα..! ε..εισται πετυχημενο πακετο.τι να πω αλλο η φωτο μιλαει απο μονη της..!

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Ωραίο εργαλείο Σώτο, που βρίσκετε τώρα;

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Τι ΄σαι συ βρε παιδάκι μου;; γνήσιος Ελευσίνιος....όλο και κάτι ξεθάβεις, όλο και κάτι ανακαλύπτεις.... όλο και μας μαγεύεις με τα μυστήριά σου...

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Δε μου λες ρε συ, ποσους ασσους εχεις ακομα στα μανικια, η μαλλον ποσα μανικια εχεις ακομα;

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

gpiter wrote:
Ωραίο εργαλείο Σώτο, που βρίσκετε τώρα;

Μετά την απόκτησή της,έριξα και κάποια χρήματα στο service και χωρίς προσοχή
στο στρώσιμό της,ξεκίνησα τα μικροταξίδια με τη γυναίκα μου.

Αξέχαστο θα μείνει ένα σ/κ στην Αίγινα, που στο δρόμο της επιστροφής είχε υπερθερμανθεί και δεν έλεγε να πάρει μπρος.Σε κάθε μανιβελιά ακούγονταν τέτοια σκασίματα που είχαν φοβηθεί και τα μύγδαλα στο λιμάνι της Αίγινας.

Φόρτωμα στο καράβι και επιστροφή στον Πειραιά.
Νέες προσπάθειες να πάρει μπρος αλλά, τίποτα.
Με βλέπουν μές στο καταμεσήμερο μουσκεμένο να μανιβελιάρω, και φθάνουν για βοήθεια δύο του Λιμενικού.Εγώ απάνω στη Βαλεντίνα και οι δύο στ'άσπρα τους να σπρώχνουν και να σπρώχνουν.
Φορούσαν και τα επίσης άσπρα παπούτσια με τις πέτσινες σόλες και όλο γλύστραγαν και όλο έσπρωχναν.
Δέκα λεπτά κράτησε το πανηγύρι και στο τέλος απογοητευμένοι παράτησαν κάθε προσπάθεια ( εγώ, τους το'λεγα απ' την αρχή αλλά εκείνοι το χαβά τους ):
μούσκεμα κι οι δυό τους στον ιδρώτα και κουρασμένοι,κάργα κουρασμένοι.

Πρώτη φορά στη ζωή μου ( μπορεί και τελευταία,δε θυμάμαι) που λυπήθηκα όργανα της τάξης (έστω της θάλασσας ).

Έρχομαι Ελευσίνα με ταξί παίρνω απ το φιλαράκι και μελλοντικό κουμπάρο ( δεν μας είχε παντρέψει ακόμα) απ το χρωματοπωλείο του μία μεγάλη αλυσίδα και κλειδώνω τη Βαλεντίνα στα κάγκελα στο λιμάνι του Πειραιά.
Την άλλη μέρα λέω στη γυναίκα μου πως αν δεν πάρει μπρος θα την πετάξω στο λιμάνι ( τη Βαλεντίνα εννοείται).
Εν τω μεταξύ αγόρασα και μία καινούργια μανιβέλα γιατί με τις πολλές προσπάθειες, δικές μου και Λιμενικών, είχε γίνει κομμάτια η προηγούμενη, και γυρίζω διακόπτη, τραβάω μανιβελιά και...

...Σήκωσε το τηλέφωνο στη δουλειά της και δε μίλησα...μόνο την άφησα ν'ακούσει τον ήχο του μονοκύλινδρου...

Κρατήσαμε τη Βαλεντίνα ένα χρόνο.Λίγες βόλτες, πολλές διακοπές (της λειτουργίας της )
Δεν είχε γίνει καλή δουλειά κι έπρεπε να ρίξω κι άλλα χρήματα.Δεν τά'χα.
Κι έκανα το λάθος να την πουλήσω. Σ'αυτόν που της έκανα τα service (o Δημήτρης ο Τουρνάκης στη Λένορμαν) ο οποίος την έφτιαξε όπως είχα ονειρευθεί να τη φτιάξω εγώ, την έβαλε στο καράβι και την έστειλε στη Ρόδο.

Πάει η Βαλεντίνα .Τα επόμενα καλοκαίρια με τη γυναίκα μου στα νησιά δεν είχε Βαλεντίνα, μόνο κάτι νοικιασμένα καχεκτικά σκουτεράκια που δεν είχαν να θυμηθούν τίποτ'απ'την Ιστορία τους.
Πως σε φτιάχνει μια φωτό ξεθαμμένη μετά από 20 και κάτι χρόνια...

Ευχαριστώ που μ'ακούσατε

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Columbus discovers Cro-moly wrote:
Δε μου λες ρε συ, ποσους ασσους εχεις ακομα στα μανικια, η μαλλον ποσα μανικια εχεις ακομα;

ότι μανίκι περίσσεψε,είναι των χαρατσιών

Columbus discov...
Απών/απούσα

Sotos62 wrote:

...η μαλλον οπως μας πανε, θα γεμισουν οι Ελβετικες τραπεζες (και οχι μονο) απο τα κομμενα μας μανικια...
Και να δεις που μερικα μανικια, θα'χουν και το χερι μεσα!!

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Sotos62 wrote:

...η μαλλον οπως μας πανε, θα γεμισουν οι Ελβετικες τραπεζες (και οχι μονο) απο τα κομμενα μας μανικια...
Και να δεις που μερικα μανικια, θα'χουν και το χερι μεσα!!

Αυτό που με τρομάζει είναι μην βάλουν χέρι και στα ποδήλατα....
.
.
.
SOLEX...... σήμερα λοιπόν έκανα την πρώτη -ας πούμε- μακρινή μου βόλτα και σκέφτηκα να σας γράψω τις εντυπώσεις μου.
.... Πρώτα από όλα δεν είναι και τόσο αθόρυβο, που σημαίνει πως καλά το είχα ακούσει στο youtoube... και γεγονός είναι πως τον έχει τον σαματά του. Ως προς την δύναμη θα έλεγα πως είναι οριακό... υπολόγισα περίπου στην ευθεία 30χλμ τελική, με αισθητή μείωση στις ανωφέρειες ( όπως θα διαπιστώσατε είμαι πολύ σαφής στους όρους και δεν έγραψα ανηφόρες) μάλιστα θα έλεγα πως χρησιμοποιείς αρκετά τα πετάλ και δεν είναι σαν τα άλλα μοτοποδήλατα με πετάλια. Το βάρος της μηχανής στο τιμόνι του δίνει μια περίεργη αίσθηση, όπως και τα φρένα όπου το μπροστινό μάλιστα όταν το πατάς (καθώς η ντίζα του είναι και ντίζα της πεταλούδας γκαζιού) καταλαβαίνεις και έχεις την αίσθηση του μοτέρ. Δυστυχώς καθώς έχω φορτώσει την κάρτα μου αυτό το μήνα τσιγκουνεύτηκα να του παραγγείλω λάστιχα και του έβαλα τα παλιά μέχρι τον επόμενο μήνα, οπότε θα έχω και πιο σαφή εικόνα ως προς την συνολική αίσθηση του οχήματος στο δρόμο, καθώς αυτά μετά από τόσα χρόνια είναι απλά ετοιμόρροπα. Ακόμα πρέπει να πούμε πως καθώς το πλαίσιο επί της ουσίας είναι λαμαρινάκια συνδεδεμένα μεταξύ τους με βίδες, δεν είναι και το πιο στιβαρό πλαίσιο, και θέλει την προσοχή σου για λακκούβες και κακοτεχνίες.
Άλλη μια διαπίστωση και συμβουλή είναι πως μην κάνετε μπάνιο πριν καβαλήσετε solex....τσάμπα το νερό και το σαπούνι... επίσης μην πάτε σε πονηρό ραντεβού με γυναίκα για πρώτη φορά καβαλώντας πριν solex... σας το λέω και σας το τονίζω σε εσάς τους ελεύθερους.... μόλις φτάσετε θα έχετε μια μυρουδιά, καυσαέριο με λαδοβένζινο.... αφού η άτιμη εξάτμιση είναι μπροστά και τρως αρκετά στην μάπα.... βέβαια την στιγμή που το οδηγάς δεν το καταλαβαίνεις αλλά με το που σταματήσεις και απομακρυνθείς από το μηχανάκι.... την έχεις την μυρωδιά σου, εμένα πάντως μόλις σταμάτησα στην αυλή και με πλησίασε το σκυλί το έπιασε φτέρνισμα.
Άλλη μια διαπίστωση είναι πως το χαζεύουν όλοι από όπου περνάει καθώς έχει ιδιαίτερη σχεδίαση ... μάλιστα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως παρόλο που το ''εργαλείο'' δεν πούλησε ιδιαίτερα στην Ελλάδα όλοι όσοι το είδαν και ήταν 50+ το γνώριζαν πάρα πολλή καλά, και τους άρεσε.
Οφείλω να πω πως πραγματικά η οδήγησή του είναι μια καλή εμπειρία... δεν είναι το πιο εύκολο μηχανάκι... έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και παραξενιές..... θα έλεγα μάλιστα πως σου προκαλεί τα πιο ακραία συναισθήματα που ή το μισείς ή το λατρεύεις.
Όσο αφορά την δικιά μας σχέση σίγουρα ανήκω σε αυτούς που το λατρεύουν καθώς το μάζεψα κομμάτι - κομμάτι, γνωρίζοντας πια κάθε πόντο του και φυσικά γιατί δεν στηρίζω της μεταφορικές μου ανάγκες επάνω του... ακόμα, παρόλα τα ελαττώματα του έχει 100% αυτή την μαγική αίσθηση που σε μεταφέρει πίσω πολλά χρόνια αφήνοντας σου μια γλυκιά νοσταλγία...
Καλό βράδυ.

Υ.Σ Θα υπάρξει και άλλο τεστ που θα ''ανεβάσω'' μόλις φορέσω καινούρια λάστιχα... οφείλω να ομολογήσω πως καθώς ήταν η πρώτη ουσιαστικά βόλτα μας ήμουν αρκετά αυστηρός ψάχνοντας τα αδύνατα σημεία του και δεν ήμουν καθόλου συναισθηματικός, αφού έψαχνα οδηγώντας (καθώς είναι το πρώτο μου) τυχών δικά μου λάθη συναρμολόγησης. Ευτυχώς εκτός από τα λάστιχα που είναι τραμπάκουλα και δεν πατά σωστά το ροδάκι της κίνησης όλα τα υπόλοιπα είναι εντάξει και όλα θα πάνε καλά.

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

παράξενους συνειρμούς που κάνει το τσερβέλο!

Όχι απ τις vespa ούτε απ τις lambretta αλλά,διαβάζοντας τις πρώτες σου εντυπώσεις απ το solex μούρθε αμέσως η ποιητική ταινία
αγαπημένο μου ημερολόγιο

Νάσαι καλά Γιώργο και περιμένουμε την...ονείρου συνέχεια!

tsouknemaniak
Εικόνα tsouknemaniak
Απών/απούσα

χμμ και μένα μου'ρθε μια απίστευτη ταινεία που αναφέρεται σένα απίστευτο άνθρωπο http://www.youtube.com/watch?v=Ygn1lNk_oTg

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Και... voiala, voiala!!! έτοιμη η γαλλιδούλα για το καλοκαίρι....
.
5
6
.
.

Columbus discov...
Απών/απούσα

..ειπα κι εγω, για να μην ακουγεται αυτος, κατι ετοιμαζει!
Καλοριζικο, και προσεχε ε; Μην ανοιγεις αποτομα το γκαζι, και λειωσεις το λαστιχο!

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Ωραίο Γιώργο, ελπίζω να μην έχεις μεταθέσει το Κιάτο για να έρθεις τελικά με αυτό..... ντροπή!

Καλές ανοιξιάτικες βόλτες στο Ναύπλιο!!

ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Εικόνα ΚΑΜΙΚΑΖΙ
Απών/απούσα

πανεμορφο..εγινε γιωργο καλοταξιδο και καλες βολτες ευχομαι να εχεις απεραντη υγεια να το χαρεις και αυτο.

sofianos
Εικόνα sofianos
Απών/απούσα

Καλοταξιδο και από μένα φίλε Γιώργο !

Sotos62
Εικόνα Sotos62
Απών/απούσα

Καλές βόλτες Γιώργο και πάντα σουζαριστός!

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά.... ως προς το μηχανάκι θα πω τα εξής,... παρόλο το ότι είναι όμορφο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ένα όχημα που όπου περάσει προκαλεί τουλάχιστον περιέργεια..... Raleigh και πάλι Raleigh.

Columbus discov...
Απών/απούσα

gpiter wrote:
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά.... ως προς το μηχανάκι θα πω τα εξής,... παρόλο το ότι είναι όμορφο με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ένα όχημα που όπου περάσει προκαλεί τουλάχιστον περιέργεια..... Raleigh και πάλι Raleigh.

...παει ο gpiter, λαλησε μολις εβαλε γκαζι στο χερι.
Αλλα ετσι ειναι αυτα.
Μολις το φτιαξεις και το καβαλησεις, να τα χαμπερια μαστορη!!

Ρε τι τραβαμε κι εμεις οι παλαιας κοπης!

giannisk
Εικόνα giannisk
Απών/απούσα

Ωραιότατο, καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!!!!!!!!!!!

gpiter
Εικόνα gpiter
Απών/απούσα

Εχθές ανέβασα το solex στο μπλογκ, δεν θα το βγάλω στο ανοικτό για να μην παρεξηγηθεί κανένας ποδηλατης. Για όποιον απο εσάς θελει όμως μπορείτε να ξαναδείτε την διαδικασία με περισσότερες φωτογραφίες αλλα και πιο αναλυτικές περιγραφές.
Καθως θα μου έβγαινε πολυ μεγάλο το έκοψα σε δυο τμήματα, εδω ειναι το ενα και σύντομα θα ακολουθήσει και το άλλο.
http://oldhistoricbicycle.blogspot.gr