Ατύχημα με το ποδήλατο μας - Οδηγίες αντιμετώπισης

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Ατύχημα με το ποδήλατο μας - Οδηγίες αντιμετώπισης

Σε ατύχημα με όχημα είναι σημαντικό να κρατήσετε την ψυχραιμία σας, μετά τη σύγκρουση. Το τι θα κάνετε αμέσως μετά το ατύχημα μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο θα ικανοποιηθείτε για τους τραυματισμούς και την ζημιά στο ποδήλατο σας. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την έκβαση τυχόν αγωγών που απορρέουν από το ατύχημα.

  1. Περιμένετε να φτάσει η Αστυνομία ή η Τροχαία.

    Είναι μέγιστης σημασίας να περιμένετε την Αστυνομία να φτάσει στον τόπο του ατυχήματος ώστε να μπορέσετε να λάβετε, και να υποβάλλετε αργότερα σε ένα δικαστήριο, την έκθεση της Αστυνομίας - ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν είστε τραυματίας.
    Ορισμένοι ποδηλάτες δε συνειδητοποιούν ότι έχουν τραυματιστεί μέχρι αρκετές ώρες μετά το ατύχημα. Και μερικές φορές φαινομενικά μικροτραυματισμοί μπορούν αργότερα να εξελιχθούν σε σοβαρά και μόνιμα προβλήματα.

  2. Δηλώστε την εκδοχή σας στην Έκθεση Ατυχήματος

    Κάνετε οτιδήποτε μπορείτε ώστε να δηλώσετε τη δική σας πλευρά της ιστορίας στην έκθεση της Τροχαίας. Κι οπωσδήποτε, να σημειωθούν όλοι οι τραυματισμοί σας, δεν έχει σημασία πόσο μικροί. Θυμηθείτε, αυτοί οι μικροτραυματισμοί μπορεί μετά από ιατρική εξέταση να είναι πιο σοβαροί.

  3. Σημειώστε τα στοιχεία του οδηγού και των μαρτύρων

    Εάν είναι εφικτό, ρωτήστε το όνομα του οδηγού του αυτοκινήτου, τη διεύθυνση κατοικίας, τον αριθμό τηλεφώνου, τον αριθμό άδειας οδήγησης, τον αριθμό άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και πληροφορίες της ασφάλισης που έχει.
    Επιπλέον, προσπαθήστε να γράψετε τα ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας για καθένα που ήταν μάρτυρας του ατυχήματος.
    Μην υποθέσετε οτι η Έκθεση της Αστυνομίας θα περιλαμβάνει όλες αυτές τις πληροφορίες - μπορεί και όχι. Αν έχετε τραυματιστεί και δεν μπορείτε να πάρετε τις πληροφορίες αυτές μόνος σας, ζητήστε από έναν παριστάμενο να το κάνει για εσάς.

  4. Καταγράψτε τι συνέβη

    Όταν μπορέσετε, και παραμένουν ακριβείς οι λεπτομέρειες στο μυαλό σας, κρατείστε σημειώσεις σχετικά με το ατύχημα. Τι συνέβη; πώς συνέβη; πού συνέβη; πότε συνέβη; πως ήταν ο δρόμος, η κίνηση και οι καιρικές συνθήκες.
    Στη συνέχεια, το συντομότερο, γράψτε όλες αυτές τις πληροφορίες ώστε να είναι προσβάσιμες και μετά από καιρό.

  5. Ημερολόγιο - Καταγράψτε τους τραυματισμούς σας

    Ζητήστε αμέσως ιατρική περίθαλψη σε κάποιο νοσοκομείο για τους τραυματισμούς σας, ακόμα κι αν φαίνονται ασήμαντοι. Το γεγονός ότι αναζήτησατε ιατρική βοήθεια θα χρησιμεύσει ως απόδειξη ότι τραυματίστηκατε και τα ιατρικά αρχεία θα καταγράψουν την έκταση των εν λόγω τραυματισμών.
    Πάρτε αρκετές φωτογραφίες από τους τραυματισμούς σας αμέσως μετά το ατύχημα. Ξεκινήστε ενα ημερολόγιο των σωματικών συμπτωμάτων σας και κάνετε καταχωρήσεις κάθε λίγες ημέρες.

  6. Αρχείο - Διατήρηση αποδεικτικών στοιχείων

    Αφήστε το ποδήλατο σας και τις άλλες υλικές ζημιές στην ίδια κατάσταση μετά το ατύχημα - μην επιχειρήσετε να διορθώσετε κάτι. Πάρτε φωτογραφίες του κατεστραμμένου εξοπλισμού.
    Μπορείτε να το δώσετε για έλεγχο σε κάποιον εμπειρογνώμονα της επιθυμίας σας για να καταγράψει και να κοστολογήσει τον κατεστραμμένο εξοπλισμό.

  7. Ζητήστε συμβουλές από ένα δικηγόρο - γνώστη ατυχημάτων με ποδήλατο

    Σε πολλά ατυχήματα μεταξύ ποδηλάτων και αυτοκινήτων υπεισέρχονται πολύπλοκα νομικά ζητήματα. Μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο τραυματισμών που καταλαβαίνει απο ποδηλασία ή έχει χειριστεί υποθέσεις ατυχημάτων με ποδήλατο. Ενας τέτοιος δικηγόρος μπορεί να σας συμβουλεύσει για το πώς να προχωρήσετε στις διαπραγματεύσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες ή να σας εκπροσωπήσει σε μια δίκη.
    Αν η περίπτωση το επιβάλλει, ο δικηγόρος σας μπορεί να προσλάβει έναν εμπειρογνώμονα ατυχήματος ποδηλάτων για να διερευνήσει το ατύχημα. Αυτό το άτομο μπορεί να κανει μετρήσεις, να φωτογραφίσει τον τόπο του ατυχήματος, να μιλήσει με επιπλέον μάρτυρες ή να κανει διαγράμματα του τόπου του ατυχήματος.


Σχετικές συζητήσεις

'Σκοτώθηκα'... αλλά ευτυχώς ζω
Ατύχημα!
Τροχαίο με τραυματισμένη φίλη ποδηλάτισσα, θέλουμε νομικές συμβουλές!
Τεχνικός έλεγχος ποδηλάτου μετά από ατύχημα (συμβουλές)
Πτώση από χαλασμένο-ψευτοφτιαγμένο φρεάτιο με απώλεια 3 δοντιών
Τι γίνεται σε περίπτωση σύγκρουσης με πεζό πάνω στο δρόμο;
Καταστροφή ποδηλάτου από αυτοκίνητο κι ύψος αποζημίωσης από την ασφαλιστική

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Όσοι παθόντες... γράψτε κείμενο για να διορθωθεί/συμπληρωθεί ο παρών οδηγός
και μετά να κλειδωθεί.

Ευχαριστώ!

teofril
Εικόνα teofril
Απών/απούσα

Συμπληρώνω το 1.
Ακομα και εάν ο άλλος οδηγός φύγει εμείς πάλι θα περιμένουμε την αστυνομία καταγραφοντας φυσικά τα στοιχεία του. Είναι πολύ μεγάλο λάθος να φύγουμε κι εμείς χωρίς να φέρουμε την αστυνομία.

mrroni
Εικόνα mrroni
Απών/απούσα

οπωσδήποτε φωτογραφίες ειδικά εάν το ατύχημα έγινε νύχτα, φωτογραφίες από τα φώτα του ποδηλάτου αναμμένα και καταγραφή αυτών στην αναφορά της τροχαίας.

teofril
Εικόνα teofril
Απών/απούσα

Κάτι που εφαρμοζω χρόνια τώρα στο αυτοκίνητο μου, έχω πάντα λίγο κιμωλια.Σε περίπτωση που πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθεί κάποιο όχημα που εμποδίζει χαραζουμε το περίγραμμα της ακριβής του θέσης στην άσφαλτο έτσι ώστε να το δει η τροχαία.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

up...

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

αν υπάρχει τραυματισμός πρώτα καλούμε το ασθενοφόρο δηλώνοντας τροχαιο οπότε και η τροχαια εμφανιζεται καθώς ενημερώνεται απο το κέντρο αν όχι στο σημειο του ατυχήματος εγκαιρως τότε στο νοσοκομειο όπου και εκει μπορει να πάρει καταθέσεις.

contact