ΦΟΥΪΤ

Χειμωνιάτικη νυχτερινή βόλτα. Παγωμένος αέρας αλλά το αίμα ρέει απ' το πετάλι. Λίγο πριν το λήξω, είμαι απ' έξω από μικρό μαγαζάκι: "Ένα μικρό ρακόμελο θα μου φέρετε? Ναι, έξω θα κάτσω". Η Molly απέναντι λοξοκοιτά.

Μόλις κατεβάζω την πρώτη γουλιά, εκεί που λες "είναι πιο δυνατό απ' ότι περίμενα", τότε καταλαβαίνεις πως αν ήσουν στη Σαλονίκη και πέρναγε κάποιος θα σου έλεγε: "φιλαράκι έπαθες φούΪτ".

Ακριβώς την στιγμή εκείνη σκέφτομαι πως πριν βγω απ' το σπίτι, παίρνοντας τη τσάντα μετανιώνω που είπα: "σιγα μη παρω σαμπρέλα, μόνο τα εργαλεία μην κάτσει καμιά στραβή".

Αποφάσισα να απολαύσω το ρακόμελάκι μου. Καλύτερα που 'ταν δυνατό. Και καλύτερα που μ' έπιασε λάστιχο. Να 'χω κάτι να θυμάμαι από το σήμερα και να κάνω το ίδιο λάθος και την επόμενη φορά...

 

 

Categories: 
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Χα. Γνωστή κατάσταση, όλοι έχουμε ζήσει. Το μάθημα με τη σαμπρέλα το πήρες. Με το ρακόμελο όμως αψύλλιαστος. Το αλκοόλ ανοίγει την κυκλοφορία, οπότε έχεις απώλεια θερμότητας, δηλ. το ανάποδο από αυτό που πρέπει. Το αλκοόλ είναι ενέργεια ζέστη, πολύ επιθετική, οπότε το σώμα ξεγελιέται και διώχνει ζέστη, ό,τι χειρότερο στο κρύο. Γενικά το οινόπνευμα κάνει ζημιά, αλλά αυτό είναι το πιο καραμπινάτο.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Με άλλα λόγια καλά η σαμπρέλα, ας πάθει φούιητ, ή φούιτ, εσύ να μην πάθεις φούητ - ή φούιτ.  wink grin

scrabler
Εικόνα scrabler
Απών/απούσα

Καλά τα λες αφού αν ήθελα να ζεσταθώ θα έπινα ένα ζεστό τσάι. Όμως ο λόγος να πιεις κανα ρακόμελο λίγο πριν επιστρέψεις είναι για την ιδιότητα που έχει το αλκοόλ, να στέλνει αίμα στα άκρα και προσωρινά να νιώθεις ζέστη αλλά συνάμα και μια μικρή ευφορία. Θα μου πεις και μ' ένα καλό τσάι ευφoρία αισθάνεσαι, ίσως και καλύτερη και τελικά όλα αυτά είναι ένα mind game ή ένας τρόπος ζωής που μας έχει επιβληθεί. Ίσως το 18 ακολουθήσω τη συμβουλή σου.

ΥΓ: το άλλαξα σε φούΪτ, κάτι θα ξέρεις για να μου το τονίζεις! pumping

ringo
Εικόνα ringo
Απών/απούσα

Ωραιες αθηναικες νυχτερινες ποδηλατικες εικονες. Μια φορά, βραδάκι αργούτσικα ύστερα από αρκετό αλκοόλ, αγνό ρουμακι δηλ. έπαθα γκραπα στην γάμπα βασικά και στις δυο. Ευτυχώς όταν την έπαθα είχα κανα δυάρι χιλιόμετρα μπροστά μου πριν το σπίτι.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

scrabler wrote:
τελικά όλα αυτά είναι ένα mind game ή ένας τρόπος ζωής που μας έχει επιβληθεί

thumbs up

...

Pandoheas
Εικόνα Pandoheas
Απών/απούσα

Πόσες μα πόσες φορές έχω κανει αυτή την χαζομάρα + τι το κιτάκι έχει ξεραμένη ή τελιωμένη κολλα μέσα...

didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

scrabler wrote:
ΥΓ: το άλλαξα σε φούΪτ, κάτι θα ξέρεις για να μου το τονίζεις! pumping

φούιτ στα βορειοελλαδίτικα.

φουίτ στα γαλλικά από τα οποία προέρχεται.
fuite = διαρροή.
(τα γαλλικά βέβαια δεν προφέρονται με ελληνική ...διάθεση οπότε το φούιτ είναι (πολύ) πιο εύκολο.

Καλή χρονιά είπα;
Καλή χρονιά λοιπόν χωρίς  fuites mes amis! smile

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια
contact