Καλήν Άνοιξη

Γεια χαρά,

καλήν άνοιξη σας εύχομαι.
Να ζήσετε σ´αυτές τις δύσκολες εποχές!

Σας εύχομαι κάθε καλό

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
5
Μέση αξιολόγηση: 5 (1 ψήφος)
YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Καλή Άνοιξη και σε σένα, καλό μήνα και καλή σαρακοστή!!! thumbs up

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Σ´ευχαριστώ πάρα πολύ, ήρωε! Με πολλή χαρά παρακολουθώ για το πως αντιμετωπείσαι τις δυσκολίες --- θα νικήσεις!

YokoChoco
Εικόνα YokoChoco
Απών/απούσα

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το τελευταίο διάστημα διαπιστώσαμε με τον γιατρό ψυχικής υγείας ότι πάσχω άπο σοβαρή αγχώδη διαταραχή, έχω λέει πολύ δυνατές φοβίες που μου προκαλούν μια κρίση πανικού με πονοκέφαλους(ειδικά ημικρανίες), πόνους στο στομάχι, επιδεινώνονται οι πόνοι στην σπονδυλική στήλη, πριν κοιμηθώ το βράδυ αρχίζουν σφιξίματα και καρφώματα στην καρδιά και νομίζω ότι θα πάθω ανακοπή, και το βράδυ δεν μπορώ με τίποτα να κοιμηθώ απ'την φοβία.

Μου χορήγησε το Lyrica 25mg(η κατώτατη δόση) ως θεραπεία στην ΓΑΔ(Γενική Αγχώδη Διαταραχή) αλλά το φάρμακο επιδείνωσε τους πόνους(ενώ θεωρητικά τους μειώνει), ενώ μου προκαλεί ένα ''κλείδωμα'' στο σώμα και νάρκωμα σαν να κοιμάμαι όρθιος, επίσης μου έδωσε και υπνωτικό το Imovane το οποίο μου προκαλεί κάψιμο στον οισοφάγο σαν να στεγνώνει και δεν μπορώ να αναπνεύσω.

Παρά την μάσκα cpap ο ύπνος παραμένει κακός, με αφυπνίσεις, εφιάλτες, όπως ότι με κυνηγάνε θηρία, τέρατα, δαίμονες κτλ

Νομίζω ότι το πρόβλημα εδώ είναι καθαρά ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ. Δλδ με την βοήθεια ενός Γνωστικού θεραπευτή να βρώ ποια ειναι η πυρηνική πεποίθηση που μου τα προκαλεί. Τι πραγματικά φοβάμαι! Αν βρώ και το αντιμετωπίσω τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν και θα αρχίσω να κοιμάμαι σαν πουλάκι.

Συγγνώμη που σε ένα ποδηλατικό φόρουμ, ανοίγω ψυχιατρικό θέμα, αλλά πλέον και οι ψυχικές παθήσεις κακά τα ψέμματα είναι σε έξαρση, έχουμε πολύ κόσμο που πηγαίνει σε ψυχιάτρους για να βοηθηθεί.

κωστάνζα
Εικόνα κωστάνζα
Απών/απούσα

Καλησπέρα καλέ μου φίλε, καλησπέρα σε όλες_ους!
Θα μου συγχωράτε ν´απαντήσω; Σας ευχαριστώ εκ προτέρων.
Πρώτον, καλή ιδέα να πάει καμια_νεις σε ψυχίατρο για να λυθούν οι διαταχές μέσω φαρμάκων. Κι όμως, τα φάρμακα «γιατρεύουνε» μόνον τη σωματική άποψη του προβλήματος.

Πρίν 20 χρόνια περίπου, έπασχα βαριώς από πανικές επιβολήσεις. Τότε, άρχιζα ψυχιοθεραπεία, την οποία στην αρχή πλήρωσα η ίδια. Άρα, δούλευα νυχτερινή βάρδια στη διαχείρηση δεματάκων στο ταχυδρομείο: με δύο βράδια πλήρωσα μιαν ενότητα θεραπείας. Αμύαντος, βρωμιά, μήν κοιμηθείς μεταξύ τις τρεις και τέσσερεις το πρωί. Την άλλη μέρα, προσπάθαγα το να μήν μου πέσει το κεφάλι στο τραπέζι στα μαθήματα στο πανεπιστήμιο. Η τότε ασφάλεια δεν πλήρωσε λεπτό. Πρίν γίνω ξάντλημα, έμαθα ότι υπήρχε η ασφάλεια τεχνικών επαγγελμάτων, η οποία πλήρωνε τις ενότητες αναλόγως με τις γαρφειοκρατικές ανάγκεις. Χαλάρητα, τέλειωσα τη θεραπεία, με το πολύ χρηστό εργάλειο: να δείξω τα συνορά μου, να καταλάβω το εαυτό μου ως αφορά τις διάφορες μου αντιδράσεις, κλπ. Σύντομα: είχα μάθει κάποια στοιχειά για το πως λειτουργεί η ψυχολογική μου δομή, και πόσο αξίζει το να παρασυρθώ για να βρώ εξόδους, μιαν να επιλεχτώ.
Εντάξει, σας συχωρό ότι προτιμώ την ειδανιστική παρά την υλικιστή μέθοδο. Βεβαίως, έμαθα και πολλές δυσάρεστε λεπτομέριες για το εαυτό μου, να τις δεχθώ, για να να μπωρέσω να τις αναφέρω άνετα μετά.

Καλέ μου Υόκο Σόκο, μή φοβηθείς: αυτή η διαδικασία μπωρεί να πονέσει δυνατά, στο τέλος όμως θα νιώθεις ελευθέρωση, σα να: «Ρε πανικό, γιατί ήρθες; Έχεις καλό λόγο ή θες να μου βγάσεις τα μούτρα;!» Θα ξέρεις σίγουρα ότι εσύ είσαι ο πρόεδρος επάνω στα διαταράσσοντα, για να τα πείς: «Εσύ, φύγε εκεί, εσύ, ΈΞΩ ΑΜΈΣΩΣ, κι εσ εκεί πίσω, έλα εδώ.»
Ένα παμπαλιό μυστήριο: Γνώρισε τα θηρία / τις απείλες / ... μέσα σου, βάλε τα / τις / τους στη θέση τους, για να σου ωφείλονται όπως πρέπει.
Ποιές_οι σοφές_οί μας υποσχέθανε ότι τέτοιες ελέγξεις να´ναι εύκολες;

Το ν´αποφασίσεις εάν αξίζει ή όχι, θα το καταφέρεις.
Καλό κουράγιο σου εύχομαι.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας.
Σας εύχομαι κάθε καλό <3

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια