Το ιστολόγιο του/της one less car

Ανδρέας Κάλβος

δύο τετράστιχα από το Εις Αγαρηνούς του Ανδρέα Κάλβου

ΙΒ
Το αχόρταγον δρέπανον
Αυτοί βαστούν· θερίζουν
Πάντ' όσα ο ίδρωτάς μας
Ωρίμασεν αστάχυα
Δια τους υιούς μας.

ΙΔ
Δια την τροφήν που εσύναξας
Με κόπους ανεκφράστους
Εις τα παραθαλάσσια
Ιδού χάσκει το λαίμαργον
Στόμα των τυράννων.

Όσο μας τρομάζει η μορφή του τέρατος...

http://tvxs.gr/news/biblio/oso-mas-tromazei-i-morfi-toy-teratos-manos-xa...

το κείμενο αυτό από το τρίτο πρόγραμμα της ερτ το '78, πιστεύω ότι είναι σπαραχτικά επίκαιρο, το θυμήθηκα και 'γω από κάποιον άλλο που το αναδημοσίευσε στο tvxs και είπα να το αναμεταδώσω. Ισως οι παλιότεροι το θυμηθούν αλλά να φανεί ενδιαφέρον σε νεότερους...

δεν γίνεται αλλιώς

Είναι γνωστό ότι σε πολλές Ευρωπαικές χώρες η ποδηλατική κολτούρα μετακίνησης ήταν αναπτυγμένη πρίν τον τελευταίο πόλεμο και στίς οποίες αναβίωσε με σοβαρό προγραμματισμό από δήμους και το ίδιο το κράτος από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80. Η ανάγκη για μια αποδεσμευμένη από το Ι.Χ. αυτοκίνητο μετακίνηση των πολιτών, ήταν από τότε αναγκαία.
Εδώ στην πατρίδα μας τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Εφτασε «ο κόμπος στο χτένι» και τότε άρχισαν να αυξάνονται οι ποδηλάτες. Στην υπάρχουσα άναρχη δόμηση και ρυμοτομία είναι ολοφάνερο ότι η ποδηλατοκίνηση εις βάρος των Ι.Χ. αυτοκινήτων (όχι όλων των αυτοκινήτων γενικά) είναι «το φάρμακο» για να μην πεθάνουν οριστικά και αμετάκλιτα οι σημαντικότερες λειτουργίες μιας πόλης.

Σήμερα, -υπό την αφόρητη σκιά της οικονομικής, πολιτικής και κύρια κοινωνικής κρίσης,- στην κυριολεξία στο και πέντε ,την τελευταία ανάσα πριν την ασφυξία, την δίνουν οι ποδηλάτες-ποδηλάτισσες που μαζικά κυκλοφορούν στην πόλη όλες τις ώρες μέρα-νύχτα. Τον πιο χαρούμενο τόνο και ελπίδα, δίνουν όπως πάντα οι νεότεροι τα απογεύματα και τα βράδυα που οργώνουν γειτονιές, δήμους και ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Categories: 

τρέξε κόσμε να προλάβεις

Σημερινό δημοσίευμα:

Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία της απόσυρσης των παλαιών Ι.Χ αυτοκινήτων. Εκτιμάται ότι περίπου 2.500.000 ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν καινούργιο, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, εξοικονομώντας από 300 έως και 2.800 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011.

Οπως και να το κάνουμε το αυτοκίνητο δεν έχει πάψει να γοητεύει...τους οσφυοκάπτες οικολογίζοντες και οικολόγους του κώλου.

Α και να μην ξεχνάμε ο ΓΑΠ περίμενε να ανακοινωθεί το μέτρο και μετά να αναχωρήσει για την συνάντησή του με την μαμάκα Μέρκελ!!! Σας περνάει κάτι από το μυαλό ή ακούω τρένα να περνάνε;