ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΕ 90 ΕΥΡΩ

287 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
tabakiera
Απών/απούσα

το είπε χθες κ ο μητσοτάκης στο μέγκα...
εγώ πάλι προετοιμάζομαι για την κρίση κ τη χρεωκοπία και διαβάζω τελευταία κάτι μετα-αποκαλυπτικά μπλογκ από την αργεντινή
(SURVIVING IN ARGENTINA http://ferfal.blogspot.com/), σας το προτείνω ανεπιφύλακτα, ο τύπος κατ αρχην θα ενθουσιάσει πολλούς από σας αλλά κυρίως γράφει για τα ΠΟΔΗΛΑΤΑ...
πως μετά την καταστροφή (βλέπε Αρκάς) δεν μπορείς να κάνεις γύρω το τετράγωνο χωρίς να σου βάλουνε μαχαίρι στο λαιμό κ να στο κλέψουνε...φαντάζομαι περισσότερο στα ακριβά ποδήλατα αυτό...οπότε γεννώνται λογικά τα ερωτήματα:
α. όταν δεν υπάρχουνε πια λεφτά για εισαγωγές, παίζουν αξιοπρεπή ελληνικά ποδήλατα και με τι πρώτες ύλες θα τα φτιάχνουν άραγε?
β. έχουν κλέψει κανενός το ποδήλατο με αμεση χρήση βίας στον επιβάτη ή προς το παρόν περιορίζεται ο κόσμος να σπάει πέταλα?

cascadeur
Απών/απούσα

Ναι οπως και τα ρουχα τα σπιτια η βενζινη ΤΑ ΠΑΝΤΑ ειναι υπεριμημενα
Αρα οταν ενα ποδηλατο κανει 1000 και θα επρεπε να εκανε 200
Το 100 κανει ....20

Οταν πληρωνετε για ενα προιον κυριοι δεν πληρωνετε μονο για τη κατασκευη του.
Και παλι αλλα χρηματα παιρνει ενας Κινεζος που μπορει να πεθανει απο μερα σε μερα και αλλα ενας ασφαλισμενος καναδος- γερμανος

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
Αλιως θα κοστιζει ενα ποδηλατο που δεν εχει ελεγθει και αλλιως ενα αλλο που καποιος εχει ελενξει με υπερηχους τις κολλησεις για μικροκρακς

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ ΚΝΟWHOW
Δηλαδη τους μαλακες μηχανικους που σκεφτηκαν,δοκιμασαν,ξαναματαδοκιμασαν , ξανασχεδιασαν ενα σχεδιο αντι να το αντιγραψουν οπως κανουν αλλοι

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ και τη διαφημιση σε μεγαλες εταιριες

Αλλο κοστος εχεις σε μια παραγωγη αμα κοβεις 1000 κοαμματια και αλλο 10000000000
Στη μια το κοστος ειναι και 30 φορες πανω απο τη δευτερη.

ΕΓΩ αυτο που κανω σαν καταναλωτης ειναι οτι προτιμω να αγοραζω απο εταιριες που ειναι μικρες,οικογενιακες και για λογους πεποιθησης αλλα και το γεγονος οτι εκει τα χρηματα πανε περισσοτερο στη ποιοτητα και στις προδιαγραφες παρα στη διαφημιση και το μαρκετιν.Ουσιαστικα Εκει γινεται ολη η αναπτυξη της τεχνολογιας του ποδηλατου.

Α και υποψη , μηχανικος ειμαι και δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Ρε παιδιά ΗΡΕΜΙΑ, είμαστε και ποδηλατικό Φορουμ.....!!!!

1. τα ποδήλατα είναι κατά μεγάλο ποσοστό ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΑ ΠΑΝΤΟΥ, ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα. Συμφωνώ, κάποιοι βγάζουν καλό κέρδος, κάποιοι όχι και τόσο. Άλλωστε μια "ιντερνετική βόλτα" ξεβρακώνει κάποιους που θέλουν να πλουτίσουν εις βάρος μας, ή θέλουν να βγάλουν τα σπασμένα από μια ΜΟΝΟ πώληση, ή θέλουν να "κρατήσουν" ολόκληρο μαγαζί από την πώληση ενός ποδηλάτου το μήνα.....!!!!
2. το ποδήλατο μπορεί να είναι ένα μέσο μετακίνησης, ένα μέσο άθλησης, ένα μέσο ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ, ένα πράγμα που το έχω στο μπαλκόνι και σκουριάζει.... Διαλέγεις και παίρνεις. Διαλέγεις και πληρώνσεις.
3. Κάποιος γνωστός με ρώτησε για να αγοράσει ένα ποδήλατο, με σκοπό να κάνει 2,5 χλμ μια στα τόσα, συνήθως Σάββατο, μόνο καλοκαίρι, όταν δεν βρέχει και δεν έχει πολύ ήλιο....!!!! Φυσικά του είπα να πάει στο Πράκτικερ ή στο Καρφουρ και να διαλέξει κάτι χωρίς πίσω αναρτήσεις....
4. κάποιος άλλος, με ύψος 1,95 με ρώτησε για να πάρει ποδήλατο, να πηγαίνει ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ στη δουλειά του, μικρή απόσταση, αλλά "βρέξει - χιονίσει". Φυσικά τον συμβούλεψα να βάλει στην άκρη καμμιά 500αρα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και να πάει σε 3 - 4 καλά ποδηλατάδικα.
5. Όταν ξεκίνησα - ξανά, μετά από 20 χρόνια ποδηλατικης απραξίας - να ποδηλατώ, πήγα στο Καρφουρ και πήρα ένα hardtail Sportser Master (κάπως έτσι). Ξεκίνησα, έμαθα, είδα ότι μου αρέσει το πετάλι, είδα ότι "έκανα ποδήλατο" και ότι θα "συνέχιζα να κάνω ποδήλατο", μάζεψα κάποια χρήματα και 1,5 χρόνο μετά άφησα το Sportec και πήρα το 1ο μου IDEAL.
Από κει και μετά το πράγμα ξέφυγε ... λιγάαααακιιιιιι... αλλά είναι κάτι που με γεμίζει και που το αντέχω οικονομικά.
6. Ένα ποσό 150 ευρώ μπορεί να είναι αρκετό για κάποιον για να αγοράσει το ποδήλατο που του ταιρειάζει και ίσως να μην φτάνει ούτε για πετάλια για κάποιον άλλο. Αν πρόκειται να ΚΑΝΕΙΣ ποδήλατο, καλόν είναι να στερηθείς κάτι άλλο ή να περιμένεις και να αποταμιεύσεις λίγα παραπάνω χρήματα για κάτι καλύτερο. Δεν θα χάσεις.
7. ΚΑΝΩ ΠΟΔΗΛΑΤΟ και πρέπει να χώσω παραπάνω χρήμα και να μην πάω στα ποδήλατα σούπερ μάρκετ, (για εμένα) αντιστοιχεί στις παρακάτω περιπτώσεις: είτε το χρησιμοποιώ συχνά, είτε αραιά και που αλλά σε ΜΕΓΑΛΕΣ βόλτες - ΜΕΓΑΛΕΣ αποστάσεις, είτε το χρησιμοποιώ για μετακίνηση σε μέρος που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ (πχ στη δουλειά μου), ή έχω περίεργο σωματότυπο (πχ είμαι πολύ ψηλός, ή πολύ βαρύς, ή έχω μεγάλο inseam ή δυσανόλογο μήκος χεριών κλπ).

Φιλικά
Πέτρος

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Προσωπικά δεν έχω προκατάληψη με την τιμή των ποδηλάτων. Δεν θεωρώ ότι ένα ακριβό ποδήλατο έχει ποιότητα που πάντα αντιστοιχεί στα λεφτά του και δεν θεωρώ ότι ντε και καλά ένα οικονομικό ποδήλατο είναι εξ ορισμού μάπα.

Επίσης μου φαίνεται εξαιρετικά σνομπίστικη η άποψη ότι τα φτηνά ποδήλατα είναι μόνο για εκείνους που κάνουν περιστασιακά ποδήλατο και ότι κάποιος που έχει φτηνό ποδήλατο είναι κατά κάποιον τρόπο ιμιτασιόν ποδηλάτης.

Στο κάτω κάτω, προτιμάμε το ποδήλατο σαν ένα εναλλακτικό οικονομικό μέσο μετακίνησης και ΔΕΝ θα έπρεπε να υιοθετούμε ελιτίστικες νοοτροπίες επίδειξης όπως σε πολλές περιπτώσεις γίνεται με τα αυτοκίνητα. Το ποδήλατο δεν ήταν ποτέ και δεν θα έπρεπε να γίνει ένα σύμβολο στάτους και λυπάμαι που το λέω αλλά έχω δει τέτοιες συμπεριφορές από κάποιους ποδηλάτες. ( δεν πρόκειται για μπηχτή, αυτό που είπα, σε κάποιους που συμμετέχουν στην συζήτηση. Το έχω δει πάντως να γίνεται).

Άλλωστε ελαττωματικό προϊόν μπορεί να αγοράσεις και από το καλύτερο κατάστημα και δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την τιμή.

Το ξαναλέω. Ποδήλατα παντού, ποδήλατα για όλους.. :)

jamal
Απών/απούσα

επειδη στο everest εχω βγαλει τα αυτοκολλητα οπως και σε ολα τα πραγματα που εχω,ασχετα απο το ποσο ακριβα ειναι
σε μια προσυγκεντρωση για την περσινη ποδηλατοπορεια οι τυποι με τα cross και τα mongoose καθοντουσαν και χαζευαν το ποδηλατο μου με ερωτhσεις του τυπου
OI REVO SHIFT ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ της SHIMANO ΕΙΝΑΙ ΒΟΛΙΚΕΣ?
ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ!!!
ΓΑΜΑΤΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΟΥ!!!
ΠΟΣΟ ΤΟ ΠΗΡΕΣ?
ΚΑΝΑ ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ?
αξιζει να αναφερω πως μονο οι συγκεκριμενες ταχυτητες κοστιζουν 35 ευρω στο ελλαντα
ενα κομματι πλαστικο δηλαδη με γραναζια

ethn
Απών/απούσα

Τοσα χρονια λοιπον ποδηλατώ και δεν εχω δει σχεδον καμια εξελιξη στα ποδηλατα κι απ την αλλη βλεπω υπερβολικες τιμες για ποδηλατα που δε θα επρεπε.

Ολος ο κοσμος ξερει ποδηλατο ,εχει κανει ποδηλατο, γνωριζει πανω κατω το ποδηλατο.
Βλεπω μια κουβεντα για τιμες και αναρωτιεμαι γιατι τοσο ενδιαφερον απο καποιους για το αν σπασει το πενταλ ή αν χαλασουν οι ταχυτητες κτλ κτλ...

Σαν αθλητης ποδηλατης αλλα και σαν απλος ποδηλατης λοιπον πιστευω η γνωμη μου εχει μεγαλυτερη αξια απο καποιον που πουλαει ποδηλατα.Η αληθεια ειναι οτι αν δεν εισαι επαγγελματιας ποδηλατης και δεν ασχολεισαι με πρωταθλητισμο ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ και ειδικα για ενα ποδηλατο πολης.Αυτα τα ποδηλατα πολης των 70 ευρω θα σας κανουν την ιδια δουλεια
μαυτα των 300 και προκαλω οποιον θελει να μου πει τι παραπανω εχουν
:)

Για εναν αθλητη εχει σημασια να ειναι ελαφρυ το ποδηλατο και ολα του τα μερη,εχει σημασια το σχημα,ακομη και το αν εχεις τριχες .. κι ολα αυτα για να κερδισει ενα 5% σε ταχυτητα και σε αντοχη. Ακομη αυτοι τα ποδηλατα τα αλλαζουν πολυ συχνα.
Για να παω στη δουλεια μου με το ποδηλατο ομως, αυτο που με ενδιαφερει ειναι να κινειται και να σταματαει..ας ειναι λιγο πιο κουραστικο (κανει καλο στην υγεια)ας ακουγεται και λιγο τι εγινε?..ας μην περνει ολες τις ταχυτητες καλα..ας χανει στην τελικη και πηδαλιές. Δεν ειναι αυτοκινητο να πεις οτι πρεπει να ειναι αξιοπιστο.Ποδηλατο ειναι ,ποτέ δεν εχεις μεινει απο σπασιμο στο σκελετο,Μονο απο λαστιχο.Ο παππους μου μια χαρα τα καταφερνε με εκεινο το σκουριασμενο 50 κιλων ποδηλατο..εμας δηλαδη θα μας πεσει ο κωλος?

Συνεπως η γνωμη μου για κινηση μεσα στην Πόλη ειναι οτι οσο πιο φθηνο ποδηλατο βρουμε τοσο καλυτερη διαχειριση χρηματων κανουμε. Κι αφηστε τους ποδηλαταδες να σας λενε οτι ειστε "σκυλια" αν δεν αγοραζετε ποδηλατα ακριβα..
Εγω θα πω αλλο .." αν ειστε αγαθοι εμπρος, πεταξτε τα λεφτα σας ".

Ομως επειδη ειμαστε ανθρωποι και θελουμε να ξεχωριζουμε ,να εντυπωσιαζουμε και εχουμε και μαζεμενα κομπλεξ εκει δικαιολογω το να παρουμε μια μαρκα η ενα ακριβο ποδηλατο που τα εχει ολα ή και τιποτα(σαν τα κινητα..που πλεον κανεις δεν ενδιαφερεται για την ουσια). Εκει κολλαει αλλο ρητο.."οι μαγκιες πληρωνονται".

vec
Απών/απούσα

Για κάποιον που θέλει το ποδήλατο για καθημερινή χρήση και πολλά χιλιόμετρα, νομίζω ότι με γύρω στα 400 ευρώ και κάποιες γνώσεις, μπορεί να πάρει ένα πολύ καλό ποδήλατο που δεν υστερεί πουθενά και δε θα προβληματίσει. Από εκεί και πάνω, η "αξία" του ποδηλάτου αυξάνεται πολύ αργά σε σχέση με την τιμή. Από την άλλη ένα αρκετά φτηνό ποδήλατο, μπορεί να σε βγάλει παλικάρι αλλά σίγουρα θα έχει κάποια θέματα, είτε στην ποιότητα των κινούμενων μερών, είτε στην κύλιση, είτε στη σέλα κτλ και γενικά να θέλει ένα συνεχές σκάλισμα.
Φυσικά δεν αναφέρομαι σε ειδικά ποδήλατα όπως κούρσες, FS, ή hardtail για αθλητική χρήση. Και ούτε θεωρώ τα 400ευρώ λίγα λεφτά.
Από την άλλη για περιστασιακή χρήση και χαλαρές βόλτες το Σαββατοκύριακο, ας μην τρελαινόμαστε. Και ένα φτηνό ποδήλατο που πληρεί κάποιες βασικές προδιαγραφές (όχι πλαστικές δαγκάνες φρένων και όχι πίσω ανάρτηση π.χ.) μια χαρά κάνει τη δουλειά του.

ethn
Απών/απούσα

χρυση τομη τα 400 ευρω?
εδω εγινε ολοκληρο θεμα για τα 300..και προτεινεις τα 400 ?
με 500 περνεις κουρσα .

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Άντε πάλι από την αρχή....
Να δω τι άλλο θα διαβάσουμε.
Από τα 50 ευρώ μέχρι τα 300 και τα 400 υπάρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Κανείς δεν είπε ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΧΩΝΕΤΕ ΧΡΗΜΑ - ΠΑΡΤΕ ΑΚΡΙΒΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.
Απλά, ειπώθηκε ότι ΑΝ το αντέχεις οικονομικά ΚΑΙ ΑΝ το χρησιμοποιείς συχνά (αν δηλαδή το ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ) πάρε κάτι καλό.
Το ποδήλατο των 50 ευρώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ. Κάνει για μια απλή βολτίτσα, μια στα τόσα. Εκτός αν δεν συνυπολογίσεις τα μετέπειτα έξοδα, τα νεύρα σμπαράλια, το "κάθε 3 και λίγο στον ποδηλατά", το "δεν φρενάρει", "δεν αλλάζουν οι ταχύτητες", "στράβωσε ο τροχός", "έσπασε η πεταλιέρα μου" κλπ κλπ.

ΝΑΙ κάποιοι παιρνουν ακριβά ποδήλατα για να τα δείχνουν στην πλατεία και δεν έχουν πάει ποτέ μια βόλτα ούτε 20 χλμ. Κάποιοι αγοράζουν πανάκριβα ΜΤΒ και δεν έχουν πατησει ποτέ χώμα.... Όλα δεκτά και αποδεκτά, το κέφι μας, το κέφι τους. Αν δεν μπορείς μην το κάνεις. Αν δεν θέλεις μην το κάνεις.
Κάποιοις αγοράζει ένα video game 70 ευρώ και κλείνεται με τις μέρες μπροστά στην ΤιΒι.... Εγώ θέλω να αγοράσω πετάλια 70 ευρώ για να πάρω τα βουνα και να πάω σε 200αρια brevet.... Γούστο του ενός - γούστο και του άλλου.

Έχω μάθει πως αν πρόκειται να χρησιμοποιήσω κάτι έντονα και θέλω να με "βγάλει" και στα δύσκολα και στα εύκολα, θα πάρω κάτι καλό. Αν είναι να έχω κάτι για την μια φορά, και ΑΝ το χρειαστώ ΚΑΠΟΤΕ, θα αρκεστώ σε κάτι απλό / οικονομικό / φτηνό ή φτηνιάρικο.
Αν θέλω να πηγαίνω στη δουλειά μου ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, χειμώνα καλοκαίρι, να κάνω τις μακρυνές μου βόλτες, να πηγαίνω για ψώνια με ποδήλατο, αυτό των 50 ευρώ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ (το δοκίμασα και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑ, είμαι 36 ετών, με ύψος 1,92 και γύρω στα 95 κιλά, δεν διακυνδυνεύω με ένα παιχνιδάκι των 50 ευρώ, θέλω σωστή απόκριση φρένων, θέλω σωστή θέση οδήγησης, θέλω σκελετό "στο νούμερό μου", θέλω να αλάζουν οι ταχύτητες με την μία και να μην ιδρώνω το πρωί που πάω στη δουλειά και θέλω όταν με πετάει κάτω η ηλίθια οδηγός του ΙΧ να σηκώνομαι να καβαλάω το ποδήλατο και να γυρίζω σπίτι).
Μου κάνει όμως το άλλο ποδήλατο των 250 ευρώ και 250 ευρώ ΜΠΟΡΩ να διαθέσω.
Και όταν με το καλό ΚΟΛΛΗΣΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ, και ονειρεύομαι ποδήλατα στο ύπνο μου και στον ξύπνιο μου, ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΙ 600 ευρώ για να πάρω το άλλο που είναι ελαφρύτερο και κάλυτερο και να κάνω το κέφι μου. Και αν σου ζητήσω δανεικά για να το αγοράσω ΜΗΝ μου δώσεις.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Φιλικά,
Πέτρος
(θα τα πούμε στην ποδηλατοπορεία, θα είμαι ένας από τους χιλιάδες κορόιδα με ποδήλατο άνω των 50 ευρώ..)

ethn
Απών/απούσα

μπορεις βνα βρεις πολυ καλο ποδηλατο απο 70 μεχρι και 100 για την πολη μεσα..
τα πενταλ οι ζαντες κατλ δε σπανε απο μονα τους. Τωρα για τα φρενα ..ηρεμηστε..δεν δικαιολογειται τετοια αποκλιση στην τιμη λογω "καλων"
φρενων.
Αυτος που το θελει για τη δουλεια του το ποδηλατο το προσεχει και δεν κανει κολπακια και σουζες καταβασεις κτλ. Αν δεν τ ακανεις αυτα και του κανεις μια μετρια συντηρηση το ποδηλατο δε θα παθει τιποτα και θα αντεξει παρα πλλα χρονια.
Εκτος κι αν μου λες οτι τα ακριβα ποδηλατα δε θελουν συντηρηση..θελουν και μαλιστα μεγαλυτερη και ακριβοτερη.

Grouper
Εικόνα Grouper
Απών/απούσα

Εγώ δεν θα έπαιρνα ποτέ ποδήλατο τύπου supermarket, δεν μπορώ να σκέφτομαι να κατέβω πεζοδρόμιο μήπως και κοπεί στα 2 ή να το δώσω στο ξαδελφάκι μου μήπως δεν πιάσουν τα φρένα. Πολλές φορές μπορεί να παιχτεί και η σωματική σου ακεραιότητα έστω και στην πιο μικρή διαδρομή. Για μένα ένα φτηνό mtb ideal τύπου trial ή freeder είναι ότι πρέπει.Εκτός ότι τα λεφτά που θα δώσετε θα μείνουν στην Ελλάδα, είναι αξιόπιστα για λίγο απ'όλα και θα είναι για αρκετά χρόνια. Αν δεν σας περισσεύουν τα λεφτά και έχετε μόνο 90€ τότε τι να πω , περιμένετε άλλον ένα-δύο-τρείς μήνες να μαζέψετε άλλα τόσα και να πάρετε ποδήλατο ,όχι έναν σωλήνα με 2 ρόδες.

Παρεπιπτόντως έχω ποδήλατο των 450 και έχω βλαστημίσει την ώρα και την στιγμή που δεν πήρα ένα απλό ποδήλατο να κάνω την βολτούλα μου. Μόνο και μόνο επειδή ήθελα να δουλέυει σωστά (αφού είχα δώσει τόσα) και να το φέρω στα μέτρα μου, είτε για θέμα -ναι ναι- προβλημάτων μετάδοσης είτε για θέμα άνεσης έχω δώσει 130€ επιπλέον. Όσο και να ανέβεις πάντα κάτι θα λείπει. Το θέμα και θα επιμείνω είναι η αξιοπιστία.

ethn
Απών/απούσα

αφου δε θα επερνες ποτε ποδηλατο απο σοθπερ μαρκετ σημαινει οτι δεν εχεις παρει
συνεπως πως μπορεις να εχει αποψη και μαλιστα αρνητικη?
..επειδη εκανες το λαθος και τα εσταξες??..
ποδηλατο να κοπει στη μεση δεν γινεται οσο και να προσπαθεις
βαζουμε και στοιχημα μπορω να σου βρω ποδηλατο το πολυ με 100 ευρω ιδιας χρηστικοτητας με ενα των 500 ευρω

linospapa
Απών/απούσα

Παρακολουθώ αυτό το topic εδώ και μέρες και θα ήθελα να καταθέσω την εμπειρία μου. Έχω ένα universal 3 χρόνια. Τα δύο πρώτα, στην επαρχία, πήγαινα με αυτό καθημερινά στη δουλειά μου (3 χλμ με επιστροφή) και έκανα κατά μέσο όρο 1-2 βόλτες των 10-15 χλμ εβδομαδιαίως. Τώρα μένοντας στην Αθήνα, πηγαίνω πάλι με αυτό στη δουλειά μου 4-5 φορές την εβδομάδα κάνοντας τη διαδρομή Αγία Παρασκευή - Μαρούσι (10.4 χλμ με επιστροφή). Το ποδήλατο το φροντίζω περιοδικά (λάδωμα, αλλαγή τακακιών, σφίξιμο σε ότι μπορεί να λασκάρει κλπ) και δε με έχει αφήσει ποτέ, ούτε λάστιχο δε μου έχει σκάσει. Με εξυπηρετεί πολύ καλά, και όσο με εξυπηρετεί το κρατάω και το αγαπάω και ας είναι universal από super market...

Grouper
Εικόνα Grouper
Απών/απούσα

Το ότι δεν έχω πάρει ποδήλατο τέτοιο δεν σημαίνει ότι δεν έχω καβαλήσει ή δεν έχουν πάρει άτομα του "κύκλου μου". Τα συμπεράσματα-αποτελέσματα πολλά: Στραβωμένες πεταλιέρες , στραβωμένα στεφάνια και τιμόνια ανευ λόγου και αιτίας, κομμένες ντίζες, άθλια γεωμετρία, σέλες που σε βγάζουν ανίκανο σε 2 μέρες, σπασπένες μπουκάλες πίσω (ο θέος να τις κάνει)........σε ποδήλατα 1-2 χρόνων.Θετε κι άλλο?

Εγώ επειδή κάνω "mountain bike" και είναι το χόμπι μου δεν με έπαιρνε έτσι κι αλλιώς για τίποτα φτηνότερο. Απλά δεν έκανα σωστή επιλογή ποδηλάτου στην κατηγορία του γι'αυτό τραβιέμαι. Αυτό είναι άλλο θέμα. Εδώ μιλάμε για φτηνό ποδήλατο, οτιδήποτε παραπέρα ανήκει σε άλλο topic.

Είστε σίγουρος-η κύριε-α μου ότι δεν κόβεται το frame? Απλά πλανάστε.
Το στοίχημα το βάζετε κάθε μέρα με τον εαυτό σας αν κινείστε με τέτοιο ποδήλατο, δεν χρειάζεται να το βάλετε με μένα.

Ίδια χρηστικότητα?
Αυτό που είχα **************** συγνώμη δεν μπορείτε να με πείσετε ότι κάνει το ίδιο με αυτό που έχω ********************.

Alkis
Απών/απούσα

Το θέμα λέει για ποδήλατα με 90 ευρώ "για χαλαρες βολτουλες και μετακινησεις με ασφαλεια στην πολη".

Τι σχέση έχει με αυτά που λες;
Πως μπορείς να κόψεις σκελετό, να στραβώσεις πεταλιέρα ή να σπάσεις μπουκάλες κάνοντας χαλαρές βόλτες και μετακινήσεις μέσα στην πόλη;

Για τέτοια χρήση λέμε ότι δεν αξίζει να δώσεις παραπάνω λεφτά και να τα κλαίς μετά άμα στο κλέψουν.

Αν θέλεις να κατεβαίνεις βουνά και να κάνεις διάφορα ακροβατικά, προφανώς και δεν θα σε καλύψει ένα τέτοιο ποδήλατο.

Grouper
Εικόνα Grouper
Απών/απούσα

Αγαπητέ alkis,

Αυτά που λέω ήταν μία μικρή απάντηση στην πρόκληση λίγο πιο πάνω την οποία προφανώς δεν διάβασες.
Συνεχίζω να μην συμφωνώ ότι είναι αξιόπιστα ακόμα και για χαλαρές βόλτες όπως λες. Γι'αυτό τον λόγο πρότεινα ένα φτηνό ideal γιατί προσωπικά τα εμπιστεύομαι και δεν τα θεωρώ αμφιβόλου ποιότητας. Χωρίς να θέλω να αλλάξω την γνώμη κανενός, απλά εκφράζω τα επιχειρήματά μου όπως καθένας μέσα από την δική του εμπειρία.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Στην Ολλανδία δηλαδή που κυκλοφορούν με ποδήλατα, όχι των 90, αλλά των 20 και των 50 ευρώ, έχουν σκοτωθεί όλοι επειδή δεν είναι, και καλά τώρα, αξιόπιστα;
Εγώ νομίζω ότι κάπου την έχουμε ψωνίσει ελαφρώς εδώ στην Ελλάδα. Όχι μόνο θεωρούμε ότι ένα πιο φθηνό ποδήλατο θα είναι μπάφα, αλλά πιστεύουμε ότι η ποιότητα πάει πακέτο με την τιμή και ότι μόνο το καινούργιο, φετινό και υπερτιμολογημένο ποδήλατο θα κάνει για την δουλειά που το θέλουμε, ( κάτι που προφανώς δεν ισχύει).
Και αυτήν την άποψη πιστεύω ότι έχουν καταφέρει να μας την σφηνώσουν κανονικά οι έμποροι και οι εταιρίες που πουλάνε ποδήλατα, με το έξυπνο μάρκετινγκ που κάνουν.

Δεν θεωρώ ότι αν πάρω ένα φθηνό ποδήλατο θα έχω κάνει μία κακή αγορά, (με την προϋπόθεση φυσικά ότι αυτό που αγοράζω είναι κατάλληλο για εμένα, στο μέγεθος μου και στα κυβικά μου).
Ίσα ίσα θα θεωρούσα τον εαυτό μου και πολύ κορόιδο να πάω να πληρώσω ένα ποδήλατο ένα σωρό λεφτά, απλά και μόνο γιατί είναι φετινό μοντέλο ή επώνυμο.

Παραδείγματα δε, υπάρχουν άφθονα. Δείτε τα cannondale, τα οποία τα θεωρώ μακράν τα πιο υπερτιμολογημένα ποδήλατα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ωραία, μούρικα αλλά η τιμή σε σύγκριση με αυτό που προσφέρουν, και σαφώς μπορείς να το βρεις και σε άλλες εταιρίες φθηνότερα, είναι εξωφρενική. Τι πληρώνεις σε αυτά; Το όνομα και το γεγονός ότι είναι "made in USA" ( που δεν είναι κιόλας τρομάρα τους δηλαδή τον εκτελωνισμό τους!).

Από την άλλη έχω δει αξιοπρεπέστατα ποδήλατα του "σούπερ μάρκετ" από εταιρίες που δεν έχουν "το πρώτο όνομα" και ορισμένα από αυτά είναι πάρα πολύ καλά. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι πρέπει να αγοράζουμε γουρούνι στο σακί, αλλά το να αφορίζουμε και τα πάντα είναι εντελώς λάθος.

Στο κάτω κάτω το ποδήλατο έχει προορισμό να είναι ένα φθηνό μεταφορικό μέσο, κάτι προσιτό για όλους. Αν το αναγάγουμε σε αντικείμενο πολυτελείας.. ε κακό δικό μας θα κάνουμε ...

tkant
Εικόνα tkant
Απών/απούσα

......Εμείς σε αυτό τον τομέα περνάμε ακόμα τη φάση του νεοπλουτισμού.

ethn
Απών/απούσα

εχω αρχισει και πιστευω οτι ποδηλαταδες εδω μεσα θελουν απλα να προωθησουν τα εμπορευματα τους δυσφημοντας τα φθηνα ποδηλατα ..ανταυτου μειωστε τις τιμες ρε μαγκες ή στην τελικη προμηθευστε μας με φθηνιαρικα ποδηλατα κι εσεις.
Στραβωμενες ζαντες και τιμονια ..αυτα αλλου.Ετσι ξαφνικα δε γινονται αυτα και οποιος εχει λιγο εμπειρια απο ποδηλατα το γνωριζει.

ethn
Απών/απούσα

Grouper wrote:

Ίδια χρηστικότητα?
Αυτό που είχα http://img16.imageshack.us/i/dscn5534.jpg/ συγνώμη δεν μπορείτε να με πείσετε ότι κάνει το ίδιο με αυτό που έχω http://img19.imageshack.us/i/dscn5847q.jpg/.[/quote]

αχαχαχαχαχ δηλαδη τι παραπανω κανει το καινουριο σου..εχει gps και κανει και καφε..??
αληθεια τι παραπανω κανει;δηλαδη αν τα παρω για να παω στη δουλεια το ενα θα με παει πιο γρηγορα ή πιο ξεκουραστα..?και για να λεμε την αληθεια το καινουριο θα ειναι πιο κουραστικο αν κρινω απ τα λαστιχα και την αναρτηση..για να μη μιλησω για τα δισκοφρενα..ληθεια για να πας στη δουλεια θελεις δισκοφρενα??

ethn
Απών/απούσα

tkant wrote:
......Εμείς σε αυτό τον τομέα περνάμε ακόμα τη φάση του νεοπλουτισμού.

εχεις δικιο..μονο που οι νεοπλουτοι εχουν και κανα φραγκο στην ακρη...στην Ελλαδα περναμε αυτη τη φαση που λες ακομη κι αν χρειαστει να δανειστουμε..οπως μιλησε και καποιος εδω μεσα νομιζω για δόσεις..!!!

jamal
Απών/απούσα

μια ζωη βλαχοι θα μεινετε ρε
και σας μιλαει ενας αυθεντικος βλαχος
ολα τα εκατομμυρια των ευρωπαιων που κυκλοφορουν εδω και δεκαετιες με ποδηλατα των 20 ευρω δηλαδη ειναι βλακες
το ξερετε οτι στο εξωτερικο τα σπαστα ξεκινουν απο 100 ευρω???
αλλα απο την στιγμη που εχουμε καταντησει σαν πολιτες να παιρνουμε 700 ευρω και να κανουμε τουμπες,
δεν πρεπει να παρουμε και ενα ποληλατο με τον μισο μισθο για να κανουμε μοστρα???
ποδηλατικη παιδεια μηδεν...

Nayarxos
Εικόνα Nayarxos
Απών/απούσα

1) Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψε ο ethn.

2) Στο combo ride της περασμένης Κυριακής, ένας συμποδηλάτης είχε έρθει με ένα φθηνό ποδήλατο super market (το οποίο ούτε έσπασε, ούτε έβγαλε κάποιο πρόβλημα). Σε κάποια στάση για αναμνηστική φωτογραφία άκουσα μία παρέα από ψωνισμένους Ελληνάρες να σιγοψιθιρίζει και να κορoιδεύει το ποδήλατο και τον αναβάτη του που "τόλμησε" να εμφανιστεί στο combo με "αυτό" το ποδήλατο!

3) Έχω ένα Everest των 125€ αγορασμένο από το Practiker. Μετά από 2000χλμ στην πόλη, τα τελευταία 500 φορτωμένο με 3 βαλίτσες στη σχάρα, έχει βγάλει 2 βλάβες. Φθορά της μεσαίας τριβής (κόστος αντ/σης 5€) και... χαλασμένος μηχανισμός ρύθμισης πίσω ντεραγιέ... αλλά μαντέψτε... το ντεραγιέ είναι Shimano! Τον "Πύραυλό" μου δεν τον αλλάζω, όσο υποτιμητικά και να με κοιτάτε στο δρόμο (disclaimer: Έχω και ένα επώνυμο MTB μεσαίας τιμής, οπότε έχω μέτρο σύγκρισης).

4) Οι Αθηναίοι ποδηλάτες έχουν τον ίδιο ψωνισμό με τους επαρχιώτες κατόχους I.X. Θέλουν να επιδεικνύουν το "εργαλείο" που οδηγούν. Θα πρότεινα να πάτε σε καμιά άλλη, πιο εξελιγμένη ποδηλατικά, πόλη της Ελλάδας να δείτε με τι κυκλοφορούν (disclaimer: και εγώ Αθηναίος είμαι).

5) Την Κυριακή θα κατέβω στην πορεία με το Everest μου - 125€ από σούπερ μάρκετ, για να μην ξεχνιόμαστε - λέτε να μη βγάλει τη διαδρομή?

kynhgos77
Απών/απούσα

Εγω ξεκινησα πριν 6 χρονια με ενα καρφουρ, δεν θυμαμαι μαρκα, 125 ευρω.
Βεβαια ηταν ενα σκαλι πανω απο τα πολυ φθηνα, ηταν το τελευταιο και το ειχαν δηθεν προσφορα. Ομολογω οτι βγηκε παρα πολυ καλο!!
Οπως ηταν μαμα ηταν δυσκολοκινητο, σε κουραζε αρκετα. Οταν ομως του εβαλα λαστιχα δρομου 1,5 το ποδηλατακι μεταμορφωθηκε!! Πηγαινε σφαιρα.
Οποτε φιλοι ποδηλατες αν επιλεξετε ποδηλατο της ταξης των 90 ευρω που θα ειναι κατα 99% mtb αλλαξτε επειγοντως τα λαστιχα κατα προτιμηση 1.2 και θα ιδρωνουν να σας φτασουν οι φιλοι με τα mtb των 1000.
Τα λαστιχα οχι μονο θα σας πηγαινουν ξεκουραστα αλλα δεν θα καταπονουν και τα μερη του ποδηλατου (δισκοβραχιωνες, αλυσιδες κτλ).

Αν επιλεξετε ποδηλατο ακριβο (400-500) ξεχαστε τα δισκοφρενα και επιλεξτε ποδηλατο με βαση που θα ποδηλατειτε και οχι μονο τι αρεσει στο ματι.

donzouan
Απών/απούσα

κατι εκτως (η και εντος) θεματος με αφορμη αυτο με τα λαστιχα......
μ ειπαν πως σε περιπτωση που παρω mtb για καλυτερη κινηση στον δρομο να αλλαξω αυτα που εχει με αλλα ποιο λεπτα....επειδη ακομα δεν εχω μπει στο τρυπακι με τα ποδηλατα επειδη μαζευω απο τον σεπτεμβρη λευτα για να αγορασω και ακομα ψαχνομαι,εξηγησε μου λιγο...οταν λεμε ποιο λεπτα εννοουμε στο πλατος ή στο παχος του λαστιχου???

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

ethn wrote:
Grouper wrote:

Ίδια χρηστικότητα?
Αυτό που είχα http://img16.imageshack.us/i/dscn5534.jpg/ συγνώμη δεν μπορείτε να με πείσετε ότι κάνει το ίδιο με αυτό που έχω http://img19.imageshack.us/i/dscn5847q.jpg/.

αχαχαχαχαχ δηλαδη τι παραπανω κανει το καινουριο σου..εχει gps και κανει και καφε..??
αληθεια τι παραπανω κανει;δηλαδη αν τα παρω για να παω στη δουλεια το ενα θα με παει πιο γρηγορα ή πιο ξεκουραστα..?και για να λεμε την αληθεια το καινουριο θα ειναι πιο κουραστικο αν κρινω απ τα λαστιχα και την αναρτηση..για να μη μιλησω για τα δισκοφρενα..ληθεια για να πας στη δουλεια θελεις δισκοφρενα??[/quote]

Σαφώς και το ένα ποδήλατο είναι πιο ποιοτικό από το άλλο. Αλλά η χρηστικότητα δεν αλλάζει, τουλάχιστον όχι στα ποδήλατα, αφού πάλι όλα έχουν να κάνουν με την φυσική κατάσταση του αναβάτη. Το ίδιο θα σε πάει και το ένα το ίδιο και το άλλο αν κινείσαι μέσα στην πόλη.
Τώρα αν κατέβεις το Έβερεστ με το ποδήλατο σαφώς και θα χρειαστείς ένα πιο εξειδικευμένο ποδήλατο. Αλλά τώρα, στην Αθήνα, που είμαστε στο σταμάτα ξεκίνα όλη την ώρα και φυλάμε και τα νώτα μας μην μας φάει κανείς με το αυτοκίνητο, ή μη μας βουτήξει κανείς το ποδήλατο, δεν νομίζω ότι αλλάζουν και πολλά πράγματα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ποδηλάτου.
Άσε που με το δεύτερο, έτσι και το βουτήξει κανείς θα πέσει πολύ κλάμα.

Δεν λέω ότι τα καλά και ακριβά ποδήλατα δεν είναι απαραίτητα. Λέω όμως ότι πρέπει να έχουμε και κάποια αίσθηση του χρήματος και να μην το πετάμε από τα παράθυρα, πεπεισμένοι από τη χ ή ψ άμεση ή έμμεση διαφήμιση, ότι μόνο το ακριβό θα κάνει την δουλειά μας και μόνο αυτό θα μας πάει με ασφάλεια εκεί που θέλουμε.

iverson_3
Εικόνα iverson_3
Απών/απούσα

Εδώ και ένα μισάωρο κάθομαι και διαβάζω όλα τα ποστ γιατί με τράβηξε ο τίτλος του ποστ. Είμαι 16 ετών και το ποδήλατο που έχω είναι ένα ideal dss που το πήρα όταν ήμουν τετάρτη δημοτικού. Τα μόνα που έχω αλλάξει ήταν οι μανέτες διότι οι αρχικές ήταν πλαστικές και έσπασαν μια φορά που έπεσα. Μπόρεί το ποδήλατο να είναι λίγο μικρό αλλά δεν με ενδιαφέρει γιατί αυτα που θέλω να κάνω τα κάνω (αν και με δυσκολεύει ορισμένες φορές λόγο μεγέθους). Από πέρσι που γράφτηκα στο forum έχω ρωτήσει πολλές φορές για τιμές έχω δημιουργήσει ένα ποστ σχτικά με την αγορά ποδηλάτου αλλά ακόμα μαζεύω λεφτά. Για να μπω στο θέμα λοιπόν σκέφτομαι να αγοράσω ένα gt avalance 3.0 το οποίο κοστίζει 500Ε. Έχω φτάσει τα 340 και τώρα καταλαβαίνω τι περνάν οι γονείς μου :D.Πολλές φορές σκέφτηκα να τους δώσω πίσω τα λεφτά γιατί στην ουσία δεν είναι δικά μου γιατί πολύ απλά αυτοί μου τα δίνουν(πλάκα κάνω). Για να τελειώνω λοιπόν μην κολάτε στα 90 ευρώ. Πιστεύω πως υπάρχουν μια χαρά ποδήλατα στις τιμές αυτές.(έχω προσωπική εμπειρία από την θάλασσα όταν δανειζόμουν το ποδήλατο του γείτονα για να πάω στο super market. Ήταν ένα beretta που το πολυ να έκανε 100Ε. μια χαρά ήταν δεν χρειαζόταν τίποτα)

όσο για το δικό μου ποδήλατο το έιχα πάρει 200Ε που τα είχα μαζέψει με χίλια ζόρια. 10 χρονών παιδί ήμουν και πάλι καλά που με βοηθούσε ο παππούς μου και τα κάλαντα χαχαχα :D

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

... και το αγοράσω http://video.cannondale.com/images/10/ce/large/0RA93C_bbq.jpg

θα είμαι κορόιδο, νεόπλουτος, επιδειξίας και ψώνιο?

Γουστάρω :)

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

horsey wrote:
... και το αγοράσω http://video.cannondale.com/images/10/ce/large/0RA93C_bbq.jpg

θα είμαι κορόιδο, νεόπλουτος, επιδειξίας και ψώνιο?

Γουστάρω :)

Χρειάζεσαι στα αλήθεια ένα τόσο ακριβό ποδήλατο για να πας να κάνεις τις δουλειές σου στο κέντρο;
Είσαι άνετος για να το αγοράσεις, δηλαδή έχεις τα χρήματα που χρειάζονται για να το πάρεις χωρίς να δανειστείς ή να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για αυτό;
Μόνο αυτό θα σου κάνει την δουλειά σου, ή την παλεύεις και με κάτι άλλο;

Αν ισχύουν οι παραπάνω προυποθέσεις, προχώρα και αγόρασε το... από το περίσσευμα σου όμως και όχι από το υστέρημα σου..

Αυτό είναι το θέμα που συζητάμε εδώ. Ότι μπορείς να κάνεις την αστική ποδηλασία σου χωρίς να είναι απαραίτητο να κυκλοφορείς με κούρσα τον 3000 ευρώ. Και ότι ακόμα και αν βρε αδελφέ μου την έχεις, δεν πρέπει να σνομπάρεις και να λες γιαλαντζί ποδηλάτες αυτούς που κυκλοφορούν με το ποδήλατο των 100 ευρώ, γιατί από άποψη χρηστικότητας, ειδικά όταν ποδηλατείς στην πόλη, το ίδιο πράγμα είναι.

Τώρα αν πάρεις όπως είπαμε και πιο πάνω τα βουνά, ε πάρε και το σούπερ ντούπερ mtb εργαλείο και κάνε το κέφι σου..

Αλλά πόσοι είναι εκείνοι που έχοντας αγοράσει το σούπερ εργαλείο, το αξιοποιούν 100% και για την δουλειά για την οποία προορίζεται;

Χώρια που μπορεί κυκλοφορώντας με τέτοια ποδήλατα για να πάνε στον μπακάλη ( παράδειγμα), αφήνουν και σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με την ποδηλασία την αίσθηση ότι αν δεν έχεις πάνω από ένα χ ποσό δεν θα είσαι ποτέ καθωσπρέπει ποδηλάτης..

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

marlene][quote=horsey wrote:
... και το αγοράσω http://video.cannondale.com/images/10/ce/large/0RA93C_bbq.jpg

θα είμαι κορόιδο, νεόπλουτος, επιδειξίας και ψώνιο?

Γουστάρω :)

marlene wrote:
Χρειάζεσαι στα αλήθεια ένα τόσο ακριβό ποδήλατο για να πας να κάνεις τις δουλειές σου στο κέντρο;

Oχι βέβαια, αν το αγόραζα θα το έκανα για να κάνω μεγάλες αποστάσεις αναψυχής εκτός πόλης

marlene wrote:
Είσαι άνετος για να το αγοράσεις, δηλαδή έχεις τα χρήματα που χρειάζονται για να το πάρεις χωρίς να δανειστείς ή να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι για αυτό;
Μόνο αυτό θα σου κάνει την δουλειά σου, ή την παλεύεις και με κάτι άλλο;

Αν ισχύουν οι παραπάνω προυποθέσεις, προχώρα και αγόρασε το... από το περίσσευμα σου όμως και όχι από το υστέρημα σου..

Άνετος δεν είμαι, αλλά το σκατό μου θα το έκανα παξιμάδι για να αγόραζα κάτι που ξέρω οτι θα το χρησιμοποιήσω και θα το απολαύσω, και κατά τη γνώμη μου θα το άξιζε 1000%.

Γιατί όμως οι παραπάνω προυποθέσεις?Είναι προσωπική μου επιλογή το τι θα κάνω με τα χρήματα που διαθέτω και δεν νομίζω να είμαι υποχρεωμένος να δώσω λογαριασμό.(εδώ μην τα πάρεις κρανίο :P)

marlene wrote:
Αυτό είναι το θέμα που συζητάμε εδώ. Ότι μπορείς να κάνεις την αστική ποδηλασία σου χωρίς να είναι απαραίτητο να κυκλοφορείς με κούρσα τον 3000 ευρώ.

Συμφωνώ

marlene wrote:
Και ότι ακόμα και αν βρε αδελφέ μου την έχεις, δεν πρέπει να σνομπάρεις και να λες γιαλαντζί ποδηλάτες αυτούς που κυκλοφορούν με το ποδήλατο των 100 ευρώ, γιατί από άποψη χρηστικότητας, ειδικά όταν ποδηλατείς στην πόλη, το ίδιο πράγμα είναι.

Δεν υπάρχει πρέπει, μπορεί να υπάρχει κάποιος με ποδήλατο των 500 που να σνομπάρει αυτούς που έχουν των 100 και άλλος με αυτό των 3000 που να μην το κάνει, είναι στο χαρακτήρα.Θα μπορούσα άνετα να σε σνομπάρω αν πχ το δικό σου είχε 100 και το δικό μου 200 αφρό.Είναι θέμα χαρακτήρα.

Το ίδιο πράγμα δεν είναι όταν ποδηλατείς στην πόλη με ποδήλατο που ζυγίζει 8 κιλά ενώ το άλλο 15.

marlene wrote:
Αλλά πόσοι είναι εκείνοι που έχοντας αγοράσει το σούπερ εργαλείο, το αξιοποιούν 100% και για την δουλειά για την οποία προορίζεται;

Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει, πρόβλημα τους. (αν θεωρείται τέτοιο)

marlene wrote:
Χώρια που μπορεί κυκλοφορώντας με τέτοια ποδήλατα για να πάνε στον μπακάλη ( παράδειγμα), αφήνουν και σε εκείνους που θέλουν να ασχοληθούν με την ποδηλασία την αίσθηση ότι αν δεν έχεις πάνω από ένα χ ποσό δεν θα είσαι ποτέ καθωσπρέπει ποδηλάτης..

Εγώ έχω άλλη άποψη που λέει οτι ένα τέτοιο ποδήλατο είναι πολύ πιο όμορφο και σε κάνει να το ερωτεύεσαι δημιουργώντας την επιθυμία να αποκτήσεις και εσύ ένα (ποδήλατο γενικότερα).Αυτό το είχες σκεφτεί?

Αν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με ένα ποδήλατο πιστεύω πως αξίζει λίγη υπομονή για ένα κλίκ παραπάνω σε επίπεδο τιμής πχ από 200 σε 250 γιατί έστω και αυτά τα ελάχιστα καλύτερα περιφερειακά που θα έχει προσθέτουν στην αίσθηση του ποδηλάτου.
Βέβαια με καλή έρευνα αγοράς για να ξέρεις οτι παίρνεις όντως κάτι καλύτερο.

contact