ΟΑΣΑ 2010-10-14 Συνάντηση

Πρακτικά από συνάντηση με ΟΑΣΑ την Πέμπτη 14-10-2010.

Παρόντες

ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ: 4 άτομα

ΟΑΣΑ: 4 άτομα

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ---------------------------------------------------

Εισοδος ποδηλάτων στα λεωφορεία
Η επιτροπή με την οποία συναντηθήκαμε ειναι ΘΕΤΙΚΗ προς αυτό το μέτρο. Κατόπιν συζήτησης η κάθε πλευρά εισηγήθηκε τα παρακάτω, στα οποία και υπήρχε ομοφωνία:

- Να γίνει συγκεκριμένη "επίσημη" πρόταση από τους ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ προς τον ΟΑΣΑ.
- Και από την εμπειρία μας με τον ΗΣΑΠ κλπ και οι δύο πλευρές ειπαν να προηγηθεί μια "πιλοτική" περίοδος για την είσοδος των ποδηλάτων:

>> σε ώρες ΜΗ ΑΙΧΜΗΣ ( ώρες αιχμής θεωρούνται το 06.00 - 09.00, 14.00 - 17.00 και αν σημείωσα καλά 22.00 -24.00 (προς επιβεβαιωση αυτό)

>> να μπαίνουν στα βραδυνά δρομολόγια

>> Να μπαίνουν Σαββατοκύριακο

Εφόσον αποφασισθεί το παραπάνω, μπορεί να κοινοποιηθεί και να ενημερωθεί το προσωπικό του ΟΑΣΑ με εσωτερική εγκύκλιο

Κυκλοφορία ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ και κατάλληλη σήμανση στους λεωφορειόδρομους (ΕΛΛ)
- Η σήμανση όλων των ΕΛΛ με βάψιμο των λωρίδων ειναι απλά θέμα ΟΑΣΑ. Μπορούν να το κάνουν αυτοί και είναι ΥΠΕΡ
- Σημανση με ταμπέλες ειναι πιο δυσκολο, χρονοβόρο και κόστος και συζητήθηκε ότι το παραπάνω θα ειναι πιο ευκολο να βαφτεί ένα σήμα. Στην ταμπέλα που υπάρχει τώρα που λεει για τις ώρες και εχει μέσα το αυοκίνητο και το μηχανάκι και όλα... το σημα μάλλον θα χάνεται ειπε ο ΟΑΣΑ και αρα προτείνουν το βάψιμο / σημανση με έντονο χρώμα.
- ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ η παραπάνω επιτροπή ειναι ΥΠΕΡ αλλα
- Σε συνέχεια της συνάντησής μας, θα πρέπει να στείλουμε επιστολή για την συγκεκριμένη πρόταση
- Η επιτροπή θα συζητήσει και ενημερώσει εσωτερικά τους εμπλεκόμενους (πχ σωματείο Οδηγών, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ κλπ)
- Στη συνέχεια η κυκλοφορία των ποδηλάτων στην λωρίδα θα πρέπει να θεσπιστεί από το Υπουργείο Μεταφορών. (Συνεπώς θα πρέπει να επιδιώξουμε "σπρώξουμε" την επικοινωνία των φορεών αυτών, όπου έχουμε άκρες
- Ο ΟΑΣΑ θεωρεί ΠΟΛΥ σημαντικό η επιστολή αυτή να υποστηρίζεται με στοιχεία για την κυκλοφορία των ποδηλατισσών σε ΕΛΛ και την ασφάλειά τους. Συνεπώς θα πρέπει να δούμε αν έχουμε διαθέσιμες ερευνες για Ελλάδα για αυτό το πράγμα (δυσκολο το βλέπω). Μήπως έχει ο κ. Βλαστός σχετική μελέτη;
- Μεταξύ μας (Ποδηλάτ-ισσ-ες), ειπαμε ότι ειναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ η επιστολή να υπογραφεί και να συνοδεύεται με το όνομα και του κ. Θ. Βλαστού που ειναι ενήμερος για το θέμα και έχει εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει μια συναντηση της ομάδας του με ΟΑΣΑ και ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ μαζί

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΡΑΣΕΩΝ των ΠΟΔΗΛΑΤισσΩΝ ΑΠΟ ΟΑΣΑ

Αφού ειπαμε τι και πώς ως ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ, αναλύσαμε και τις θέσεις - απόψεις για το αυτοκίνητο στην πόλη, τον χώρο που διεκδικούμε. Ειπαμε για τις ενέργειες αυτές και δράσεις γενικά που σκεφτόμαστε για το μέλλον με στόχο το παραπάνω. Ρωτήσαμε αν ο ΟΑΣΑ ειναι "μαζί μας" να στηρίξει τις δράσεις αυτές και να μας "βοηθάει" στην επικοινωνία πχ με αφίσες στα λεωφορεία κλπ. που θα προωθούν τα μηνύματά μας για δράσεις όπως οι πορείες κ.α.

Ειπαν ΝΑΙ και ειναι θετικοί στο να στηρίζουν την επικοινωνία με αυτό τον τρόπο όπου μπορούν. πχ αφίσες - λεωφορεία.

Επόμενα βήματα - ενέργειες

- Συζήτηση των παραπάνω στη συνέλευση. Δεν ξέρω αν μπορέσω να έρθω σήμερα οπότε σας το στέλνω και μέσω backstage για να σας προλάβω για σήμερα.

- Τα παραπάνω θέματα θα πρέπει να σταλούν με το απαραίτητο υποστηρικτικό υλικό εφόσον υπάρχει (πχ ερευνες, γνώμη - μελέτες ομάδας κ. Βλαστού κ.α.) στον ΟΑΣΑ και να ζητάμε την υλοποίηση αυτών προτείνοντας συγκεκριμένα βήματα - δράσεις. όχι απλά δηλαδή ΝΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΗΜΑΝΣΗ αλλά >> Ναι σήμανση >> εγκριση από ΟΑΣΑ >> επικοινωνία και θέσπιση από Υπ. Μεταφορών κ.α.

- Εφόσον συζητηθούν στη συνέλευση, θα έλεγα να κανονίσουμε μια συνάντηση με τον κ. Βλαστό ή αν μπορεί κάποιος να κοινοποιήσει τα παραπάνω κλπ.

- Αμέσως μετά συντάσουμε τις προτάσεις μας (θα έλεγα μια επιστολή για κάθε θέμα γιατί φαντάζομαι το κάθε θέμα αφορά άλλο φορέα)

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Royal Oak
Εικόνα Royal Oak
Απών/απούσα

Εξαιρετική σφήνα!!!

Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια