Άγιος Δημήτριος - Αναστάσιος Αυρηλιώνης

Ειλικρινά χαίρομαι που νέοι άνθρωποι στη πόλη μας με οικολογικές ανησυχίες συμμετέχουν σε κινήσεις όπως οι «ποδηλάτες» και δείχνουν με την παρέμβαση τους το δρόμο που θα έπρεπε δεκαετίες τώρα, να έχουν ακολουθήσει όλοι όσοι είχαν την ευθύνη σχεδιασμού τον πόλεων.
Αν βρεθείς σε μια πόλη της Ευρώπης, θα νοιώσεις κατάθλιψη αν κάνεις τη σύγκριση των υποδομών εδώ και κεί.
Η επιστολή σας μου θύμησε το γεγονός, ότι τα παιδιά μου έμαθαν ποδήλατο σε μια πλατεία της Ηλιούπολης, όπου κατέφευγα κάποια απογεύματα, μια και δεν υπήρχε καμια δυνατότητα στα όρια του Δήμου μας να γίνει αυτό. Οι συνθήκες ζούγκλας που επικρατούν στην πόλη καθιστούν επικίνδυνο για κάποιον να οδηγεί ποδήλατο ανάμεσα στα αυτοκίνητα.
Σχεδιάζουμε μετά την απόκτηση όλου του χώρου του Ασυρμάτου με διαπραγμάτευση ή με δυναμική διεκδίκηση, μέσα στο χώρο πρασίνου που θα προκύψει, να υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές για ποδήλατα.
Επίσης ονειρευόμαστε και θα παλέψουμε γι’αυτό, να διευθετηθεί ο παραρεμάτιος χώρος της Πικροδάφνης με τέτοιο τρόπο ώστε οι κάτοικοι να μπορούν και με ποδήλατο απο την Λεωφόρο Βουλιαγμένης να φτάσουν στη θαλασσα.
Όσο για τις πρακτικές μετακινήσεις για τη δουλειά πρέπει τουλάχιστον να διαμορφωθούν ποδηλατόδρομοι πρόσβασης στους 3 σταθμούς Μετρό, που θα λειτουργούν στα όρια του Δήμου μας.
Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν και από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, που θα επικρατήσει τα επόμενα χρόνια.
Θα το θεωρούσα ιδιαίτερα χρήσιμο για μας, να βρεθούμε μαζί για να ακούσουμε τις προτάσεις σας, που μπορούν να βοηθήσουν πρακτικά στο έργο μας.

Με εκτίμηση
Αναστάσιος Αυρηλιώνης
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon για ποδηλάτες.doc26.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι