Πετρούπολη - Κωνσταντίνα Φίντζου - Παρέμβαση πολιτών

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

1.Στη σημερινή εποχή της ολοένα αυξανόμενης χρήσης του αυτοκινήτου,και της μόλυνσης του περιβάλλοντος , η προβολή και επιβολή ήπιων μορφών μετακίνησης κρίνεται απαραίτητη. Η χρήση του ποδηλάτου έχει πολλές άλλες ωφέλειες που το καθιστούν το πιο επιθυμητό μέσο μετακίνησης. Δεν επιβαρύνει με κανένα τρόπο το περιβάλλον αντιθέτως διευκολύνει το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση βοηθώντας παράλληλα και στην υγεία του ποδηλάτη.

2.Οι ποδηλάτες είναι οι πιο εκτεθειμένοι οδηγοί. Δυστυχώς, οι δρόμοι του δήμου μας δεν παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες. Στόχος μας αποτελεί η διαμόρφωση συνθηκών ασφάλειας για τους ποδηλάτες. Σε αυτήν την κατεύθυνση απαραίτητο είναι να γίνουν τα εξής:
Σωστή σήμανση με πινακίδες αναγγελίας κινδύνου, ρυθμιστικές κυκλοφορίας και πληροφοριακές σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου.
Ορισμός λωρίδας ποδηλάτου.
Προγράμματα ενημέρωσης σχετικά με τον εξοπλισμό που πρέπει να φέρει ο ποδηλάτης.

3. Στόχος είναι ο κάθε πολίτης να μπορεί να χρησιμοποιήσει χωρίς κινδύνους το ποδήλατό του. Σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμενοι θα εκπονηθούν προγράμματα σε συνεργασία με οργανώσεις ποδηλάτων και λοιπούς φορείς έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ελεύθερης και χωρίς κινδύνους διακινήσεις του ποδηλάτου. Στα πλάνα μας βρίσκεται και η συνεργασία με μεγάλες πόλεις της Ευρώπης που έχουν εφαρμόσει με απόλυτη επιτυχία τέτοια προγράμματα.

4.Oραμα μας είναι η δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης πόλης. Μιας πόλης στην οποία θα μπορεί να μετακινείται άνετα ο πολίτης. Αυτός ο στόχος σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα που υπάρχει για προστασία του περιβάλλοντος από όλων των ειδών τους ρύπους οδηγεί στην απόλυτη ανάγκη για προώθηση κάθε ήπιας μορφής μετακίνησης. Για να γίνουν όμως σωστές λειτουργικές και όχι αυθαίρετες παρεμβάσεις χρειάζεται να εκπονηθούν οι ανάλογες μελέτες, κάτι το οποίο βρίσκεται σε άμεση προτεραιότητα.

5.Κάθε νέο οδικό έργο της πόλης πρέπει να είναι και σύγχρονο και επομένως προσαρμοσμένο στις ανάγκες της εποχής μας. Η ύπαρξη χώρου χρήσης ποδηλάτου είναι αναγκαία και απαραίτητη.

6.Για την προώθηση του ποδηλάτου είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε συγκεκριμένες δράσεις.
Διεκδίκηση εισόδου των ποδηλάτων σε Μ.Μ.Μ. έστω και σε συγκεκριμένες ώρες.
Δυναμικές παρεμβάσεις σε φορείς για αναθεώρηση του Κ.Ο.Κ. που είναι δυσμενής για το ποδήλατο.
Διεκδίκηση οικονομικών κινήτρων για απόκτηση ποδηλάτου. (π.χ. χαμηλός συντελεστής Φ.Π.Α. ή και ποσοστό έκπτωσης του αγοράς από τη φορολογική δήλωση του ποδηλάτη).
Ενημερωτικά προγράμματα σε σχολεία (παιδί και ποδήλατο).

Υ.Γ. θα χαρούμε ιδιαίτερα μετά το πέρας των εκλογών ,ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα , να αναπτύξουμε μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες ,διάλογο για όλα τα σχετικά θέματα που απασχολούν την πόλη μας.

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon Petroupoli_fintzou2010.doc16 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact