Αχαρναί, Θρακομακεδόνες - Θέμης Οικονόμου - Όραμα και Ελπίδα για τις Αχαρνές

Όραμα και Ελπίδα για τις Αχαρνές
Υποψήφιος Δήμαρχος: Θέμης Οικονόμου
Απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο των “Ποδηλατ-ισσ-ών”

1.Ποιά είναι η άποψη του συνδυασμού σας για τις ήπιες μορφές μετακίνησης (περπάτημα, ποδήλατο, ΜΜΜ);
Θεωρούμε ότι οι μορφές αυτές μετακίνησης πρέπει να κυριαρχούν στις σύγχρονες πόλεις. Ο δήμος μας έχει τέτοια χαρακτηριστικά (φυσικό περιβάλλον, κλίση εδάφους) που ευνοούν το περπάτημα και το ποδήλατο. Έχει επιπλέον την τύχη να εξυπηρετείται από το προαστιακό δίκτυο του ΟΣΕ και έχει πολύ πυκνή κάλυψη λεωφορειακών γραμμών. Τα χαρακτηριστικά αυτά θέλουμε να τα αξιοποιήσουμε και να τα ενισχύσουμε.

2.Θεωρείτε ότι οι δρόμοι του δήμου παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια προς τους ποδηλάτες, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται διαρκώς;
Όχι. Το πρόβλημα είναι κυρίως στο βασικό οδικό δίκτυο, στο οποίο απαιτούνται παρεμβάσεις. Στο τοπικό δίκτυο οι συνθήκες για τους ποδηλάτες είναι καλές.

3.Ποιος είναι ο στόχος για το ποσοστό χρήσης του ποδηλάτου στο δήμο και πώς θα τον πετύχετε.

Στο προεκλογικό μας πρόγραμμα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Ελπίδα”, έχουμε βάλει και φωτογραφίες από ποδηλατόδρομους του εξωτερικού. Αυτό είναι το όραμά μας για την εικόνα της πόλης μας. Εκτός από τη δημιουργία ποδηλατόδρομων προσανατολιζόμαστε να ενθαρρύνουμε τους υπαλλήλους του δήμου ή να τους υποχρεώσουμε εν ώρα υπηρεσίας να χρησιμοποιούν ποδήλατα. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί ένα παράδειγμα που πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν πολλοί συμπολίτες μας. Επιπλέον έχουμε ως στόχο να διανείμουμε δημοτικά ποδήλατα, όπως έκανε ο δήμος Νέας Ερυθραίας και να συνεργαστούμε με τον ΟΣΕ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διάθεσης κοινόχρηστων ποδηλάτων στους σταθμούς του. Στόχος είναι το ποδήλατο να διαδοθεί στην τοπική κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο.

4.Προτίθεστε να αφαιρέσετε οδικό χώρο από το αυτοκίνητο για την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων και άλλων υποδομών για το ποδήλατο;
Ναι.

5.Δεσεμεύετστε ότι σε κάθε νέο οδικό έργο θα πρέπει να προβλέπεται και λωρίδα ποδηλάτου;
Ναι.

6.Σε ποιες άλλες δράσεις θα προβείτε για την προώθηση του ποδηλάτου; (πχ προγράμματα στα σχολεία, διάθεση δημοτικών ποδηλάτων κλπ).
Βλέπε απάντηση 3. Το ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής είναι επίσης πολύ σημαντικό. Στο δήμο μας απουσιάζουν σήμερα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, ωστόσο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα προαύλια των σχολείων για σχετικά προγράμματα.

Categories: 
ΣυνημμένοΜέγεθος
Microsoft Office document icon OramaElpidaAxarnai2010.doc15.5 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
contact